Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaki maki
szerintem meg nagyon mindegy a húr, legolcsóbbat veszem merthát fél év múlva már a kifõzés sem segít

a lányok akik szart esznek: köztünk járnak

hunbasser
én is ilyennel csapatom,azt hittem,hogy nagy fos lesz,közben meg eléggé elviselhetõ...

ReaL MaDRid x siempre

kaki maki
netán erre gondolsz? próbahelyen én is ezen játszom, éshát voávmár árérték arány milyen jó. behringernél meg pláne

kaki maki
háromoesszeh körül vana: piros warwick <#wow2>

Nivea
finkey-ben nekem 2 honapja ajánlottak 5 ronyghyért rozsdamenteset

hunbasser
3000-4000 körül már vannak viszonylag jó húrok,d'addariot is lehet már kapni 5-6k körül.

ReaL MaDRid x siempre

Sziasztok! A basszgitáromon már elég szarok a húrok! Ti milyen húrt ajánlanátok? Elég kezdõ vagyok úgyhogy slap még nem fekszik! És nem szeretnék 10 ezerért húrokat venni! Köszi a segítséget elõre is!
Japep
Hello! Egy barátom már régóta foglalkozik basszusgitározással, és mivel már nagyon jól megy neki, úgy gondolja "átad" a tudásából...
Itt a hírdetése, remélem érdekel valakit:
(Ha ez reklámnak számít, akkor bocs mindenkinek...de lehet, hogy valakit érdekel.)

Üdv mindenkinek!

Nem tudom hogy kihez jut el ez az üzenet mert még nem írtam soha ide...na de mindegy, a lényeg hogy:
Basszusgitár oktatást vállalok kezdõk részére heti 1 órában 800 Ft-ért.
Amit megtanulhatsz tõlem:
-Elmélet /kottaolvasás, hangok, akkordok stb./
-Gyakorlat /stílusgyakorlatok, slap, tapping stb.../

Az órákat nálam tartanánk, mert nálam van lehetõség kihangosításra. Amivel rendelkezned kell az egy basszusgitár és egy kábel....na és akarat, meg egy kis kitartás.
Érdeklõdni: 06 20/245-0954 vagy személyesen. Leginkább Miskolc és környéke, de ha megtudod oldani, akkor bárhonnan.

Minden Jót.
Tóth Dániel - Ð@nee?:

Ha van érdeklõdõ, nyugodtan írhat nekem privátban.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy 2 napja vettem egy Mega GL60B erõsítõt és nekem nagyon új még! A passzív basszgityómat a high vagy a low bementebe kell bedugni? Meg mi az a compressor feliratú tekerõ?
hali
örstõl 25 percre saját próbahelyjel rendelkezõ metálbanda keresi basszerját 16-20 éves korig(mi 17-18ak vagyunk)
irány: subscribe, solution szóval ilyen groove-os, slappelõs basszer kéne nekünk!
ha érdekel írj!
cím: [email protected]
lehet mert Victor Wooten-nek olyan tudása, rutinja, hangszere, húrja, erõsítõje, effektje, hangmérnöke van, ami neked nincs 😄

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

hunbasser
az lehet a szar húr miatt,vagy lehet rossz pick-up miatt is,esetleg rossz a combód,vagy csak simán annyi a probléma,hogy a bass potin túl nagyot csavartál az erõsítõn 😊

ReaL MaDRid x siempre

Nivea
miért van az h amikor victor slappol a videon tök jol hanzik de amikor én ithon probálkozok akor v nincs hangja v ilyen kis erötlen?😞

Basszerek figyelem!!!!!

Örs vezér terétõl 25 percre saját próbateremmel rendelkezõ banda keresi basszerét. mind megvagyunk, már csak egy fasza basszer kell.
irányvonal: subscribe, solution, modern metál.
slap alapkövetelmény!
életkor: 16-20 év.
(mi 17-18 évesek vagyunk)
infóért: [email protected] (msn cím)
Japep
Hello!

Egy barátom bassgitározik, és már nagyon jól megy neki, ezért lenne szüksége erre a könyvre (vagyis e-bookra) :

The best of Victor Wooten - Már megszereztem neki, de az csak az egyik fele (52 oldalas...).

Ha valaki tudna nekem ebben segíteni (akár privátban), azt megköszönném... 😄

Ja, és még ezt a CD-t sem találom sehol : Victor Wooten - What did he say

Elõre is kössz!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Arnold Layne
Helo.
Vettem a gitáromhoz egy Dunlop húrápolót. Azt mennyi idõközönként kell használni?

---Battlestar Galactica---

BASSZUS GITÁROST KERESÜNK!
***Basszusgitárost, Szólógitárost,
DOBOST és BILLENTYÛST keresünk zenekarszervezéshez!!!
Rock, Funky, Blues, Dögös!!! 😊 Hívj vagy írj!!
06203975308
[email protected]
én kaptam egy csomó oktatóanyagot, meg segített pár dologban, így nem kellett újra feltalálnom a langyosvizet. :-)

Nivea
tanuld meg inen!

hunbasser
slappelést tanárnál?... 😄

ReaL MaDRid x siempre

ezt úgy hívják h slap (angolul: csapni, csapkodni)
pengetés helyett ált a hüvelykujjal üti az alsó húrokat (H,E,A,D), a magasabbakat (G,C) a mutató vagy középsõ ujjával tépi.

ajánlatos tanárhoz járni!

Arnold Layne
Helo!
Azt a technikát hogy havják, amit ebben a videóban az elején tol a bassgitáros? És ezt pontosan hogy is kell, mert a video alapján próbáltam utánozni, de elég rosszul sikerült.

egybõl azzal kezdi, h magyarázza, mi van a hangszeren :-)
a kérdésre válaszolva, crossfader, azaz a 2 hangszedõ arányát állítja vele, elõször a nyak, utána középállásban mindkét hangszedõ egyforma arányban, legvégül csak a húrláb (itt javítanám magam, a bridge a húrlábnál lévõ hangszedõ, a nyaknál lévõ a neck)

hangszere válogatja, h van-e rajta, valamelyiken van egy crossfader+1 volume; valamelyiken meg minden hangszedõnek külön hangerõ potija van.

fretless: annyit tesz, hogy nincsenek bundok a fogólapon, vagy festve van, vagy egyáltalán nincs

Mr Hyde
Illetve mit jelent az, hogy: Fretless?

Mr Hyde
Lehet hogy nagyon noob kérdés, de ebben a videóban mi az amit másodszor állítgat? Ez megtalálható minden bassz gitáron? Meg aki ráér az elmondhatná hogy a csóka miket állítgat, mert egyáltalán nem tudom, és ez elég szar hogy ennyire homály vagyok a témában.

Basszusgitárost, Szólógitárost,
DOBOST és BILLENTYÛST keresünk zenekar alapításhoz!!!
Rock, Funky, Blues, Dögös!!! 😊 Hívj vagy írj!!
06203975308
[email protected]
Arnold Layne
És a humbecker-JB az jó lehet, mert olyat készülök venni, csak elõbb még némi pénzt kéne keresnem.

szerintem ez a legjobb variáció (bár egy humbucker-precision kombinációra is kíváncsi lennék), meglesz így az a mélytartomány, ami a JB-nek kevés, és meglesz az a magas is, ami a PB-bõl abszolút hiányzik. a pengetés meg ott, ahol kényelmes

bár újfent megjegyzem, h ez hangszedõfüggõ is; mondjuk egy igazi Fender PB biztosan leszólna bármilyen más, alsókategóriás JB-PB összeállítású hangszert!

Arnold Layne
Helo. Olvastam, hogy miket írtok a precious és jazz bassról, hogy lényegében csak a hangszedõkben különbznek. Nekem mind a két fajtából van egy a gitáromon. Szerintetek ez a kombináció roszabb vagy jobb, mint a precious és a jazz bass? És melyiknél érdemesebb pengetni?

hello,
értem a véleményeteket az effektekrõl.Gyanús is, amikor egy basszusgitár multieffektet 20.000 forintért már odaadnak.
De azéert egy EQ-t veszek. Az biztosan nem ront a helyzeten.
Zenei irányzatom : tánczene.Szerintem ezzel egyedül vagyok itt.
Keményen meg kell dolgoznom,mert nem laza a bal kezem. Ezzel csak az akkordokat fogtam meg a kisérõautomatikás szintetizátoron. Annyi elõny származik belõle, hogy így legalább az akkordfelépítéseket tudom.Ezeket kell majd ügyesen bontogatni a basszusgitáron.
Erõsítõnek vettem egy kis combót (ez fér be a lakásba).Van rajta line kimenet,amirõl buliban kimegyek a keverõre, és azon keresztül a tornyokra.
Most voltam a gitárral a Vintage52-ben. Húrcsere + nyakbeállítás + bundok összecsiszolása. Mindenkinek ajánlom.Mintha más hangszeren játszanék.nagyon kényelmes lett.
ja, sorry az ekezetek miatt, a Windows-om volt kedves ma megadni magat, es egy cd-rol indulo Linux-ot kell most hasznalnom :-)

igazabol zenetol fugg, hogy milyen effektet erdemes hasznalni; dinamikaszabalyzokat (EQ, kompresszor) majdnem minden stilusban hasznalnak, talän a jazzben nem.
reverb/visszhang effektet lassu szamoknal marha jol lehet hasznalni, ha ertelmes modon van beallitva.
az ilyen phaser, flanger meg hasonlo effektek csak a nagyon elborultaknak valok :-)

nekem volt egy Digitech BP-80 -as effektem, nem volt rossz cucc, de nem hasznaltam ki a teljes tudasat, ezert inkabb eladtam

ami fontos, mielott effektet vennel, gondold vegig: tenyleg szukseged van egy csomo effektnel irjak, h tud 30 kulonbozo effektet, 50 szimulaciot, stb; de ez mind csak parasztvakitas. tapasztalatbol tudom, hogy az effektek tobbsege inkabb idegesito, ocsmany es semmilyen szamhoz nem jo.
a programozhatosag ugyanez: en is nagy lelkesen nekiultem, h osszehozok valami kiraly hangszint, az esetek tobbsegeben vagy a programozas kozepen meguntam, vagy valami borzalom jott ki. vagy ha megis valami turheto dolgot alkottam, ami a fulhallgatoban kiraly volt; az a nagy erositon teljesen jellegtelen volt...

en speciel a hangszeremmel meg vagyok elegedve (/me nagykepu :-) ), ha lenne eleg penzem (amit nem az airsoftra koltok), akkor egy ilyet vennek: Hartke HA2500

hunbasser
nekem is álmom,hogy egyszer egy Fender Marcus Miller JazzBass boldog tulajdonosa lehessek 😊

effektekrõl pedig annyit,hogy ha lehet,ne a legolcsóbbat vedd meg,mert azok még azt az olcsó árat sem érik meg...azt hinné az ember,hogy csak nem annyira rossz,de aztán mégis...ez nem saját tapasztalat,ez úgy összességében a zenészek tapasztalatai.

egyébként milyen zenét szeretnél játszani?

ReaL MaDRid x siempre

hellol Praksi,
értem.Vmiért a jazzbass -hoz húz a szívem. De csak a szívem, mert egymás mellett nem hallottam még a két gitárt,szóval csak elméletben beszélek.
Effekteket használsz a basszusgitárhoz?Mert ahogy nézegetem, egyre többféle van a piacon, és elérhetõ áron.Csak nekem olyan furcsa,hogy basszuisgitáros effektpedálokkal...
Kezembe került egy amerikai fender.kitûztem célul,hogy nekem ilyen pedig egyszer lesz...egy pillanat alatt a hatása alá kerültem. isteni nyak, nagy test. klassz.
elõtte egy musicman -t vettem fe, bár kétszer annyiba került,mint a fender, nem tett rám akkora hatást.
HunBasser kolega jól mondta, egy Jazzbass-em van :-)

a hangszínbeli különbség ott indul, hogy nem mindegy, hol pengeted a húrt. minél közelebb mész a húrlábhoz, annál kisebb a zöngése és több magas felharmónia lesz a hangban, ettõl lesz olyan "kopogós". ahogy közeledsz a nyakhoz, jóval tovább tart a zöngés, jóval mélyebb, teltebb lesz a hang.

a PB esetében a hangszedõ közel van a nyakhoz (ez a híd vagy bridge), ezért nagyon jó, dörömbölõs mélyei lesznek; JB-nél viszont valamivel kiegyenlítettebb lesz a hangkép, több magassal.

a JB-nek van annyi elõnye, hogy te magadnak beállthatod, melyik hangszedõ hangját szeretnéd hallani. én speciel ha valami lassúbb számot játszottunk, csak a bridge hangszedõt használtam.
(zárójelben megjegyzem, h bár erõsen hangszedõ és húrfüggõ a dolog, de az esetek többségében a JB bridge hangszedõjének nem lesz sose olyan mélye, mint a precision-nek)

hunbasser
õ jazzbassen nyomja,ha jól tudom 😊

a hangszín,hogy leírható-e? nem tudom,valaki biztosan le tudná írni,de sokkal inkább hallható.szerintem már az is sokat mond,hogy rock zenékben javarészt precision bass-szel nyomják,jazzben,funkyban,boogieban,etc pedig jazzbass-szel.

a base pedig annyit jelent,hogy bázis 😊 a "bass" szót is hasonlóképpen kell ejteni amúgy.

ReaL MaDRid x siempre

köszönöm Praksi!
Te melyik típust használod?
Hangkülönbséget hallani kell, vagy valahogy "leírható"?
Base -nek írtam,mert így olvastam egy amerikai gitáron. szóval csak angolosan akartam...
*a precision-nek EGY hangszedõje van

lehetne még írni olyan apróságokat, h más testforma, más koptató, stb. de az már csak szöszölés lenne.
alapvetõ különbség a hangszínben van

a Precision Bass:

a Jazz Bass:

a legegyszerûbb különbség, hogy a precision-nek hangszedõje van, a Jazz-nek meg kettõ.
ja, és nem "base", hanem "bass" ;-)

sziasztok,
mi a pontos különbség a "precision" és a "jazz base" között?
köszönöm!
hunbasser
ha bõrkeményedésed van,az nem baj,sõt.olyankor ne pihentesd az ujjad,épp azért,hogy ne tûnjön el vagy ne essen le a bõrkeményedés.

ReaL MaDRid x siempre

Nivea
hello!
nekem az volna a problémám h ujjal pengetek de mindig feltöri az ujjama hur és utánna börkeményedés lesz rajta ami idövel eltünik v leesik játék közben, és kezdödik elörröla folyamat. pengetövel meg nem tudok jáccani. na ilyenkor mi a szitu?

Arnold Layne
Helo.
Segítségeteket kérem. Egyik reggel a basszusgitárom teljesen normálisn mûködött, de estére a hangolókulcsa nagyon zörgött, és még mindig zörög, bármit is csinálok. Mi ilyenkor a teendõ?
Üdv.:
Arnol Layne

hunbasser
kombinált fogóval összébb nyomtam a kritikus pontot,és így átjött,csak félek,hogy kicsit megrongáltam vele a húrt.na mind1,majd meglátom mi lesz vele

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
kitágítsam a lyukat?

ReaL MaDRid x siempre

õszintén szólva, ilyet még én se láttam, és nem hizsem, h túl egészséges lenne így hagyni...

hunbasser
no,hát egy Warwickot vettem 2900-ért ^^ jó lesz ez,nem rossz húr szerintem.

csak egy valami aggaszt,még pedig ez:

ugye a vége direkt ilyen rosszul van megcsinálva minden húrnál,össze van tömörítve,vagy hogy mondjam...meg picit görbe is,és nem fér át a lyukon :SSS a többinél - mint látható - okés minden,de pl örülnék egy olyan válasznak,hogy "nem,nem gáz,nem fog elhangolódni,tartani fogja a hangját".annak viszont nem örülnék,hogy "mindig el fog hangolódni,azért,mert így könnyebben nyúlik,és ott könnyebben is fog szakadni,stb".

nem akartam kombinált fogóval összenyomni,sem kitágítani a lyukat,szal...

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
de,elolvastam 😊

még pont idõben 😄 akkor a Finkeybe is benézek 😊 köszi szépen!

még elnézek a Codába meg az Aratóba is,azok sem rosszak,és nincsenek elszállva az árakkal.

ReaL MaDRid x siempre

ehh, sztem ezt már nem fogod olvasni, de azért leírom; a Keletitõl ahogy mész a Blaha felé a Rákóczi úton, ott van a Finkey gitárbolt meg vmelyik kis utcában meg a Gitárcentrum.

3-4K környékén nem sok jót ismerek, 4500 környékén kapnál mondjuk Daddariot.

hunbasser
fu,remélem,most itt leszel ma vagy holnap praksi! 😊 vagy más,aki ért a következõ dologhoz:

valami jó minõségû,ám kifejezetten olcsó húrkészletet kellene venni,mit ajánlotok?jelenleg most sokmindenre kell a cash,ezért kéne olyan 3-4 ezer ft környékén valami frankó húrkészlet 4 húros basszgitáromra.

szerdán megyek pestre,és jó lenne ott valahol a Keleti vagy a Puskás Ferenc Stadion környékén venni.és arrafelé milyen jobb hangszerüzletek vannak,ahol ezeket be is tudom szerezni?

remélem ma vagy holnap még ír valamelyikõtök,mert ez most fontos lenne 😊

ReaL MaDRid x siempre