Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ReaL MaDRid x siempre
Chaos Anno Domini
Ebbõl következtettem, hogy akkor metalhoz ugyan úgy precisiont használnak.
Chaos Anno Domini
Chaos Anno Domini
De már tavaly is érdekelt volna a dolog, és most is.
Chaos Anno Domini
SEGÍTSÉG SEGÍTSÉG... feltörték a próbatermünket
Body: Tisztelt Zenészek, Zenekarok, Hangszerboltok, Kereskedõk, Médiumok, Bárki aki tud segíteni!
Május 14én reggelre feltörték a SUBSCRIBE, és FLYING TV zenekar próbatermét!
A segítségeteket szeretnénk kérni!
Mindenki aki továbbítja ezt az emailt, az õ ismerõseinek, kiírja fórumjaira, üzenõfalra segít nekünk abban hogy az a rengeteg cucc amit elloptak tõlünk megkerüljön!
Ha bárki találkozik a lent felsorolt hangszerek, effektek, erõsítõk, kegészítõk bármelyikével, kérem azonnal jelentkezzen a [email protected] email címen, vagy a 06703989216-es telefonszámon.
EBS 350w basszuserõsítõ
Prolude 350w basszuserõsítõ
Prolude 4x10 basszusláda RÓZSASZÍN
Prolude 1x15 basszuslába RÓZSASZÍN
Engl screamer 54 gitárkombó
Boss GT6B basszuseffekt
Boss GT6 gitáreffekt
Laney 300FX gitárkombó
T.
MIX PM184X II PA-SET - keverõerõsítõ
Peavey 5150 gitárerõsítõ
Peavey 5150II gitárerõsítõ
Yamaha SG 300 gitár (törött ragasztott nyakkal)
ESP Stephen Carpenter signiture 6 húros gitár (jellegzetes 4cm hosszú 1cm széles repedéssel az alján, és Stepeh Carpenter aláírásával)
Pearl Joey Jordison Slpiknot signiture pergõ
Pearl exprot pergõ
Line 6 DC4 Delay
Boss TU 2 hangoló
Boss PH2 phraser
Boss NS2 zajszûrõ
CryBaby wah pedál
Köszönettel,
Anga Kis Miklós
Subscribe
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Multhéten vettem egy basszert, (Squier standard jazz bass ), és hozzá vettem egy Fender Rumble 15 W-os erõsítõt. Az a bajom, hogy kicsit gerjed ha nemérek hozzá valami fémhez a gitáron. Kevésbé zúg ha papucsban gitározok. (másik papucsban még nem próbáltam 😄 ) gondolom a földeléssel van valami bibi.
Ha bekapcsolom az erõsítõmet kábel és gitár nélkül : nem zúg
Ha belerakom a kábelt: zúg
Ha a rákötöm a gitárt a kábellel: zúg
Ha a gitárt a kábellel rákötöm a számítógépem hangkártyájára (Hercules DJ console), akkor viszont érdekes módon nemzúg. (viszont az alsó hangszedõ így nem dolgozik) Földelt konektorba dzgtam
Engem zavar a zúgás, és szerentém megoldani. Hol keressem a bajt? a kábelban, az erõsítõben vagy a gitárban? És mit csináljak vele?
Egyrészt RHCP tribute band-be, másrészt (ezen az irányvonalon haladó) saját zenekarba keresnék KÉPZETT, TANULT (esetleg õrült) BASSZUSGITÁROST. Borsod megyében (hétköznap) Miskolcon, vagy (hétvégén) Mezõkövesden lehet próbálni. (kövesdi próba esetén basszuscucc se kell..)
Akinek esetleg van ötlete az dobjon meg legyen szíves egy email-lal (az ingyen van). Kösz hogy megnézted.
az erõsítõnél meg célszerû odafigyelni, hogy mit is adtak meg 300 W-nak: RMS-t, csúcsértéket, zenei teljesítményt, vagy a hálózatból felvett teljesítményt (a boltok és a marketingesek valamiért imádják átb*szni az embert, nem is értem miért...)
GK-ból én csak a Backline 115-öt ismerem, az nem nagyon nyerte el a tetszésem, nagyobb hangerõn (nincs maxon kihajtva!) folyton betorzul, alig volt mélye (ez egy kombó volt, lehet h önmagában a fej jó)
ha 300 W kevés, ott valami más probléma van; vagy a gitárosok játszanak túl hangosan, vagy olyan helyen játszottatok, ahova már koncerttechnika kellett volna.
http://www.jandd-guitars.com/jd-rm4.htm
aktív elektronika
"stilus": punk-RnR-funky-rock nagyjából ezek. szeretem a kemény, pengõs hangokat kicsiholni. A Line6 LowDown hangzás totál illik hozzám, de (mint az a legutóbbi koncerten kiderült) a 300W kevés...
a másik, amirõl sok jót hallottam:
Gallien Krueger Backline 600 + GK láda.
a fej itt is 300W, mondjuk a láda 400-600W, akkor melyik teljesítmény számít inkább?
köszi a választ
Behringert én spec nem használnék, inkább egy kis spórolással vennék mondjuk egy Hartke ládát.
Basszus fejet + ládát szeretnék venni pár hónapon belül. Kisebb/közepes koncertekhez kellene, kb 500-600 W-ban gondolkodom. Az Ashdown Mag 300h-ról (307w RMS,4 ohm) sok jót hallottam. hogy szólna egy más márkájú ládával pl. Behringer 600W ?
köszi
viszont itt Magyarországon is olcsó,ezért mondom 😊
ReaL MaDRid x siempre
vagy ezeket más fából készítik? ejj,de jó lenne használtan 15-20-ért elcsípni egyet :] <álmodozik>álmodozik>
ReaL MaDRid x siempre
Dávid üzenete:
Hi Victa!
WoOtEn (H) üzenete:
hiiii whatzupp maaaan?
Dávid üzenete:
hmm,I should buy new strings,or I don't know,but you would tell me how your strings are so 'lazy'
WoOtEn (H) üzenete:
O_o
Dávid:tell me plz
WoOtEn (H) üzenete:
I don't know brotha,I don't know strings,moreover I also don't know how to put on the strings.
Dávid üzenete:
ok,py
kérdés: akusztikus basszgitárokat most nézegettem,eljátszadoztam a gondolattal,és ha lesz pénzem,talán veszek is,csak sajna 100 körül láttam,ez nagyon drága nekem :S 😄 elképzelhetõ,hogy kapok JÓVAL olcsóbban is? persze nekem használt is tökéletes lenne óccsópénzé'
ReaL MaDRid x siempre
pedig lehet,hogy itt van a kutya elásva. jó,persze az is beleszámít,hogy nekik jó pick upjaik vannak,és szépen szól a slap,de szoktam látni,hogy mennyire nem túl erõsen csapkodják a húrokat,mégis standard hangoláson mennyire lazák a húrok...
hmm,fel kéne venni Victor Wootent msnre 😄DDDDDDd
ReaL MaDRid x siempre
amúgy én is egy kvinttel lejjebb vagyok most hangolva, brutál hangja van a DiMarzio-knak :-D
megfigyeltem,hogy a nagy basszeroknak standard hangoláson is ilyen laza a húrjuk.mit csináljak,hogy nekem is ilyen laza legyen?
ReaL MaDRid x siempre
Szeretnék venni egy jó torzítót a bassgitáromhoz. Nem túl pöpec, egy Stagg egy percision meg egy jazz pickuppal . Milyet tudtok ajánlani?
Üdv:
Arnold Laynepontosabban ezen az oldalon egy egy Stagg BC-300 -as
---Battlestar Galactica---
ReaL MaDRid x siempre
ez eleve nem jó neked 😄DD bár,ez is jó,csak neked szerintem ajánlatosabb lenne venni egy precisionbasst,ha hasonló hangzást szeretnél teremteni mint pl Flea.
meg hát metalmuzsikákhoz(iron maidenes logo,aláírásban in flames) sem ajánlatos a jazzbass,mert teljesen más a két basszgitárfajtának a hangja 😊 (vagymostezthogymondjam,inkább úgy mondom,hogy más a hangszín meg sokkal másabb na,próbálj ki egy precision bass-t meg próbálj ki egy jazzbasst,érezni fogod a különbséget)
amúgy szerintem kezdésnek bõven jó a basszgitár is meg a combo is,aztán majd pár év múlva ha már többet tudsz,akkor vegyél egy komolyabb gityót+komolyabb hangcuccot,már most el is kezdhetsz rá gyûjteni...😄
ReaL MaDRid x siempre
bár én ezt az sx kit-et néztem ki magamnak,mert sokan dícsérik.
nektek van tapasztalatok errõl a fajta basszusgitárról?
kezdõnek egy normális kombo + gitár kb. mennyibõl jönne ki, úgy alapszinten?
viszont: hangszert látatlanban megvenni nem ajánlatos. nem tudod meghallgatni a hangját, nem tudod kipróbálni hogy kényelmes-e, mennyire nehéz (egy 5-6 kilós hangszerrel akár órákig kell állni).
anyagilag sem nyersz annyit, hiogy kifizetõdõ lenne külföldrõl rendelni
a legjobb az, ha végigjársz pár hangszerboltot, nézelõdsz, ami tetszik megfogdosod, meghallgatod, esetleg elviszed egy hozzáértõ ismerõsödet.
basszusgitárokat nézegetek mostanság.
egy kezdõ SX gitárszettben gondolkozom, ebben a boltban 46ezer forint...
amazon.com-on néztem ugyan ezt (tess) kb. 26ezer forint (+útiköltség)... ti már rendeltetek külföldrõl? mennyi az esélye hogy épségben eljut hozzám (lecsúszott csomagok a postán, meg ilyesmik...)
a lányok akik szart esznek: köztünk járnak
egyszer vettem ötezerért öthúros johnson szett, de nem volt külömség közte és a warwick közt
a lányok akik szart esznek: köztünk járnak
a kompresszor úgy mûködik, hogy a kiugró jelszintet valahányad részére lecsökkenti. tipikus példa erre ha felváltva slappelsz és pengetsz egy számban, a slap túl hangos lesz, ezért kompresszálni szokták, hogy ne legyen túl feltûnõ a hangerõ-növekedés.
a 3 ezres piros warwick 2 hónap után elveszti minden fényét; egy tizenezres Elixír meg egy év után is olyat szól, hogy az ember lepössenti a bokáját :-)