Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaki maki
<#smile>

a lányok akik szart esznek: köztünk járnak

zvaragabor
Oké, köszi.<#kacsint>

Chaos Anno Domini

hunbasser
a rock az egy nagyon-nagyon-nagyon tág mûfaj,és annak az egyik almûfaja a metal 😊

ReaL MaDRid x siempre

kaki maki
metál mûfajba <#wow3>

hunbasser
több,mint valószínû

ReaL MaDRid x siempre

zvaragabor
Na akkor ha én bemegyek hangszerboltba, mondom az eladónak, hogy én szeretnék bass gitárt metal mûfajhoz, akkor precision gitárt mutat?

Chaos Anno Domini

hunbasser
hát,ránézésre ez sztem simán precision bass

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
a metal szerinted melyik mûfajba tartozik? 😊

ReaL MaDRid x siempre

zvaragabor
Aha. Csak mert #384-ben hunbasser azt írta, "hogy rock zenékben javarészt precision bass-szel nyomják,jazzben,funkyban,boogieban,etc pedig jazzbass-szel."

Ebbõl következtettem, hogy akkor metalhoz ugyan úgy precisiont használnak.

Chaos Anno Domini

kaki maki
metalban sûrûbben inkább, mint rockban

zvaragabor
Tehát a képen jazz bass van. Gyakran használják rock(konkrétabban metal) stílusnál? Mert amit linkeltem, azt egy metál bandában hazsnálja a basszeros.

Chaos Anno Domini

kaki maki

zvaragabor
Én nem tudom, még életemben nem fogtam bassz gitárt a kezemben. 😊
De már tavaly is érdekelt volna a dolog, és most is.

Chaos Anno Domini

kaki maki
pickup formájából?

zvaragabor
Üdv

Ránézésre honnan lehet megállapítani, hogy ez jazz, vagy precision?

Chaos Anno Domini

Aki tud segítsen a Subscribe-on !!! Az alábbi üzenet !

SEGÍTSÉG SEGÍTSÉG... feltörték a próbatermünket
Body: Tisztelt Zenészek, Zenekarok, Hangszerboltok, Kereskedõk, Médiumok, Bárki aki tud segíteni!

Május 14én reggelre feltörték a SUBSCRIBE, és FLYING TV zenekar próbatermét!
A segítségeteket szeretnénk kérni!
Mindenki aki továbbítja ezt az emailt, az õ ismerõseinek, kiírja fórumjaira, üzenõfalra segít nekünk abban hogy az a rengeteg cucc amit elloptak tõlünk megkerüljön!
Ha bárki találkozik a lent felsorolt hangszerek, effektek, erõsítõk, kegészítõk bármelyikével, kérem azonnal jelentkezzen a [email protected] email címen, vagy a 06703989216-es telefonszámon.

EBS 350w basszuserõsítõ
Prolude 350w basszuserõsítõ
Prolude 4x10 basszusláda RÓZSASZÍN
Prolude 1x15 basszuslába RÓZSASZÍN
Engl screamer 54 gitárkombó
Boss GT6B basszuseffekt
Boss GT6 gitáreffekt
Laney 300FX gitárkombó
T.

MIX PM184X II PA-SET - keverõerõsítõ
Peavey 5150 gitárerõsítõ
Peavey 5150II gitárerõsítõ
Yamaha SG 300 gitár (törött ragasztott nyakkal)
ESP Stephen Carpenter signiture 6 húros gitár (jellegzetes 4cm hosszú 1cm széles repedéssel az alján, és Stepeh Carpenter aláírásával)
Pearl Joey Jordison Slpiknot signiture pergõ
Pearl exprot pergõ
Line 6 DC4 Delay
Boss TU 2 hangoló
Boss PH2 phraser
Boss NS2 zajszûrõ
CryBaby wah pedál

Köszönettel,
Anga Kis Miklós
Subscribe

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

én is erre tippelnék kapásból :S
vagy az erõsítõd csatlakozója szar, vagy mégsincs leföldelve a konnektor :-)

Üdv!

Multhéten vettem egy basszert, (Squier standard jazz bass ), és hozzá vettem egy Fender Rumble 15 W-os erõsítõt. Az a bajom, hogy kicsit gerjed ha nemérek hozzá valami fémhez a gitáron. Kevésbé zúg ha papucsban gitározok. (másik papucsban még nem próbáltam 😄 ) gondolom a földeléssel van valami bibi.

Ha bekapcsolom az erõsítõmet kábel és gitár nélkül : nem zúg
Ha belerakom a kábelt: zúg
Ha a rákötöm a gitárt a kábellel: zúg
Ha a gitárt a kábellel rákötöm a számítógépem hangkártyájára (Hercules DJ console), akkor viszont érdekes módon nemzúg. (viszont az alsó hangszedõ így nem dolgozik) Földelt konektorba dzgtam
Engem zavar a zúgás, és szerentém megoldani. Hol keressem a bajt? a kábelban, az erõsítõben vagy a gitárban? És mit csináljak vele?
Hali tud mondani valaki valamit a Baltimore bass erõsítõrõl? esetleg van neki vagy valami.. elõre is köszi.

Hello mindenki!
Egyrészt RHCP tribute band-be, másrészt (ezen az irányvonalon haladó) saját zenekarba keresnék KÉPZETT, TANULT (esetleg õrült) BASSZUSGITÁROST. Borsod megyében (hétköznap) Miskolcon, vagy (hétvégén) Mezõkövesden lehet próbálni. (kövesdi próba esetén basszuscucc se kell..)
Akinek esetleg van ötlete az dobjon meg legyen szíves egy email-lal (az ingyen van). Kösz hogy megnézted.
thanks a lot!
teljesítménynél elõször figyelembe kell venni, hogy a láda elbírja-e; általában azt tartják jó választásnak, ha a láda legalább msáfélszer nagyobb teljesítményt bír el, mint amennyit a fej maximumon ki tud adni magából.
az erõsítõnél meg célszerû odafigyelni, hogy mit is adtak meg 300 W-nak: RMS-t, csúcsértéket, zenei teljesítményt, vagy a hálózatból felvett teljesítményt (a boltok és a marketingesek valamiért imádják átb*szni az embert, nem is értem miért...)

erre annyit tudok mondani, h hallgasd meg, szereltem jó pár Behringer cuccot, én nem nagyon bízom bennük; bármennyire is nagyra tartják a Bugera hangszóróikat. A régebbi modellek még asszem Jensen hangszórókkal voltak, azoknak egész korrekt hangjuk van, próbálj egy olyat használtan felhajtani sztem.

GK-ból én csak a Backline 115-öt ismerem, az nem nagyon nyerte el a tetszésem, nagyobb hangerõn (nincs maxon kihajtva!) folyton betorzul, alig volt mélye (ez egy kombó volt, lehet h önmagában a fej jó)

ha 300 W kevés, ott valami más probléma van; vagy a gitárosok játszanak túl hangosan, vagy olyan helyen játszottatok, ahova már koncerttechnika kellett volna.

bocs ez lemaradt: gitár: Jack&Danny
http://www.jandd-guitars.com/jd-rm4.htm
aktív elektronika
a Behringert az ára miatt választanám (ez asszem érthetõ, de ha tényleg szarul szól...)
"stilus": punk-RnR-funky-rock nagyjából ezek. szeretem a kemény, pengõs hangokat kicsiholni. A Line6 LowDown hangzás totál illik hozzám, de (mint az a legutóbbi koncerten kiderült) a 300W kevés...
a másik, amirõl sok jót hallottam:
Gallien Krueger Backline 600 + GK láda.
a fej itt is 300W, mondjuk a láda 400-600W, akkor melyik teljesítmény számít inkább?
köszi a választ
jó kérdés, függ attól, hogy milyen hangszered van, milyen stílusban szeretnél játszani, mennyire szeretnéd kihajtani, hogy állítod be ah angszíneket, stb...

Behringert én spec nem használnék, inkább egy kis spórolással vennék mondjuk egy Hartke ládát.

hello!
Basszus fejet + ládát szeretnék venni pár hónapon belül. Kisebb/közepes koncertekhez kellene, kb 500-600 W-ban gondolkodom. Az Ashdown Mag 300h-ról (307w RMS,4 ohm) sok jót hallottam. hogy szólna egy más márkájú ládával pl. Behringer 600W ?
köszi
hunbasser
ott nem is ember,akinek nincs...😄

viszont itt Magyarországon is olcsó,ezért mondom 😊

ReaL MaDRid x siempre

kitudja, lehet h Hawaii-on veszik mint a cukrot :-)

hunbasser
hááát,szerintem ukulelét sem vesznek sokan,mégis olcsó...😄

ReaL MaDRid x siempre

más kérdés, h mennyibe kerül legyártani, és más kérdés, h mennyire eladható. egyrészt viszonylag kevesen vesznek akusztikus basszusgitárt, másrészt azok a kevesek hajlandók több pénzt kiadni érte; ezért relatíve magas az áruk.

hunbasser
hmmm,most láttam egyet 52-ért,de ez még mindig sok...😄 és tényleg az is,ha azt nézzük,hogy szerintem nem kerülhet sokkal többe a legyártása,mint egy sima akusztikusnak(a test nagyjából megegyezik,majd a nyak része hosszabb,de húrt is kevesebbet kell rá tenni,igaz vastagabbakat)

vagy ezeket más fából készítik? ejj,de jó lenne használtan 15-20-ért elcsípni egyet :] <álmodozik>

ReaL MaDRid x siempre

Johnson van olyan 48K körül, unplugged zenéhez baromi jó

hunbasser
nabaszdmeg,kár volt,már írtam is neki 😄

Dávid üzenete:
Hi Victa!

WoOtEn (H) üzenete:
hiiii whatzupp maaaan?

Dávid üzenete:
hmm,I should buy new strings,or I don't know,but you would tell me how your strings are so 'lazy'

WoOtEn (H) üzenete:
O_o

Dávid:tell me plz

WoOtEn (H) üzenete:
I don't know brotha,I don't know strings,moreover I also don't know how to put on the strings.

Dávid üzenete:
ok,py

kérdés: akusztikus basszgitárokat most nézegettem,eljátszadoztam a gondolattal,és ha lesz pénzem,talán veszek is,csak sajna 100 körül láttam,ez nagyon drága nekem :S 😄 elképzelhetõ,hogy kapok JÓVAL olcsóbban is? persze nekem használt is tökéletes lenne óccsópénzé'

ReaL MaDRid x siempre

privben ment a címe :-DDD

hunbasser
fu,55-ös húr szerintem át sem férne a lyukon 😄

pedig lehet,hogy itt van a kutya elásva. jó,persze az is beleszámít,hogy nekik jó pick upjaik vannak,és szépen szól a slap,de szoktam látni,hogy mennyire nem túl erõsen csapkodják a húrokat,mégis standard hangoláson mennyire lazák a húrok...

hmm,fel kéne venni Victor Wootent msnre 😄DDDDDDd

ReaL MaDRid x siempre

jó kérdés, vagy a húr anyaga más, vagy vastagabb (50,55) húrt használnak

amúgy én is egy kvinttel lejjebb vagyok most hangolva, brutál hangja van a DiMarzio-knak :-D

hunbasser
lehangoltam a basszgitáromat C-re,és olyan jó rajta így játszani,mert lazán a húrok,slappelni is sokkal jobb.

megfigyeltem,hogy a nagy basszeroknak standard hangoláson is ilyen laza a húrjuk.mit csináljak,hogy nekem is ilyen laza legyen?

ReaL MaDRid x siempre

Arnold Layne
Sziasztok!
Szeretnék venni egy jó torzítót a bassgitáromhoz. Nem túl pöpec, egy Stagg egy percision meg egy jazz pickuppal . Milyet tudtok ajánlani?
Üdv:
Arnold Laynepontosabban ezen az oldalon egy egy Stagg BC-300 -as

---Battlestar Galactica---

hunbasser
most látom hogy oktatódvd meg hangológép is van a szettben,így szerintem kurvára megéri,fõleg ha tényleg jó is,de szerintem az lenne a legjobb,ha elmennél ebbe a boltba,kipróbálnád ezt az sx-et meg kipróbálnál mondjuk egy 50 ezres johnsont,és ha nincs sok eltérés/különbség,akkor mindenképpen meg kell venned.persze jó ha elmegy veled egy olyan ember,aki már régebbóta basszgitározik és jó füle van a hangszerekhez.

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
Pick-up: 2 jazz style

ez eleve nem jó neked 😄DD bár,ez is jó,csak neked szerintem ajánlatosabb lenne venni egy precisionbasst,ha hasonló hangzást szeretnél teremteni mint pl Flea.
meg hát metalmuzsikákhoz(iron maidenes logo,aláírásban in flames) sem ajánlatos a jazzbass,mert teljesen más a két basszgitárfajtának a hangja 😊 (vagymostezthogymondjam,inkább úgy mondom,hogy más a hangszín meg sokkal másabb na,próbálj ki egy precision bass-t meg próbálj ki egy jazzbasst,érezni fogod a különbséget)

amúgy szerintem kezdésnek bõven jó a basszgitár is meg a combo is,aztán majd pár év múlva ha már többet tudsz,akkor vegyél egy komolyabb gityót+komolyabb hangcuccot,már most el is kezdhetsz rá gyûjteni...😄

ReaL MaDRid x siempre

tigeroo
hát igen, hangszernél ez elég nyomós indok😊
bár én ezt az sx kit-et néztem ki magamnak,mert sokan dícsérik.
nektek van tapasztalatok errõl a fajta basszusgitárról?
kezdõnek egy normális kombo + gitár kb. mennyibõl jönne ki, úgy alapszinten?
ugyan nem hangszert, de már rendeltem külföldrõl, eddig nem volt baj a postával
viszont: hangszert látatlanban megvenni nem ajánlatos. nem tudod meghallgatni a hangját, nem tudod kipróbálni hogy kényelmes-e, mennyire nehéz (egy 5-6 kilós hangszerrel akár órákig kell állni).

anyagilag sem nyersz annyit, hiogy kifizetõdõ lenne külföldrõl rendelni

a legjobb az, ha végigjársz pár hangszerboltot, nézelõdsz, ami tetszik megfogdosod, meghallgatod, esetleg elviszed egy hozzáértõ ismerõsödet.

tigeroo
hali!
basszusgitárokat nézegetek mostanság.
egy kezdõ SX gitárszettben gondolkozom, ebben a boltban 46ezer forint...
amazon.com-on néztem ugyan ezt (tess) kb. 26ezer forint (+útiköltség)... ti már rendeltetek külföldrõl? mennyi az esélye hogy épségben eljut hozzám (lecsúszott csomagok a postán, meg ilyesmik...)
kaki maki
van egy zoom b2.1u-m, azt például elõerõsítõnek használom, sötétben véletlenül a highba nyomtam bele passzív gitárral, és jó csúnya hangokat adott ki

az ár nem mindig jár együtt a minõséggel, a fekete warvickot egyszer próbáltam, volt kb 7500 ft, kidobott pénz volt az ablakon :-S

kaki maki
jóhát annyira burzsuj se vagyok hogy elixirt vegyek <#smile> inkább spórolok a squier vintage mod jazzbassre
egyszer vettem ötezerért öthúros johnson szett, de nem volt külömség közte és a warwick közt

a "High" meg "Low" szerintem a bemeneti impedanciát jelöli. mivel az aktív hangszereknek erõsebb a jelszintje, nagyobb impedanciát kell csatolni a bemenetre; ezért aktív hangszereknél csak a High bemenetet szabad használni. passzívnál igazából mindegy, max halkabb lesz a hangja.

a kompresszor úgy mûködik, hogy a kiugró jelszintet valahányad részére lecsökkenti. tipikus példa erre ha felváltva slappelsz és pengetsz egy számban, a slap túl hangos lesz, ezért kompresszálni szokták, hogy ne legyen túl feltûnõ a hangerõ-növekedés.

nem feltétlenül, nekem a Daddario EPS majdnem másfél évig bírta, és gyönyörû hangja volt; egyszerûen nem bírta a hangolást, azért cseréltem le.
a 3 ezres piros warwick 2 hónap után elveszti minden fényét; egy tizenezres Elixír meg egy év után is olyat szól, hogy az ember lepössenti a bokáját :-)