Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
---Battlestar Galactica---
Lehet hülye kérdés, de akkor is😄
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
nekem az a baj hogy képtelen vagyok vízszintesen tartani a kezem és ugy slappelni...
dehát gyakorolni kell :/
De a higher ground elejét is tudom... ahhoz képest, hogy a tanárom még épp hogy csak megmutatta, hogy hogy kell slappelni (és popolni... tudod... tipikusan... "de ezt majd még késõbb" szöveggel mentünk tovább😄)
nah mindegy...végülis a road trippint tanultam meg😛 abbanis szép agitár+bõgõ kombó
necropost...
ki milyen dalt tanul éppen?😛 énmost belekezdtem egy csomó red hot chili peppers dal befejezésébe. a témáit/riffjeit elkezdtem még szinte nyáron, de a teljes dalokat sohasem tanultam be. hát most pontot teszek az i-re😄
most a scar tissue-ba kezdtem bele, lassútempós funky, egyszerû alap de érdekes benne az interlude és szóló résznél a magas hangok használata.
akkor a by the way, uccu neki, most hogy kicsit jobban vágom a dolgokat...a riffen kicsit pontosítottam, és azt akarom befejezni,nagyon durva témája van, valami fasza disortion effekt kéne hozzá és aláz mindent😛
cant stop...na igen a slap része kicsit szopóka nekem mert azmég nemnagyon megy... de gyakorolgatom😄
throw away your television, valami eszméletlen király a basszus része a dalnak, ezt már aznap megtanultam amikor meglett a bõgõm...
around the world...mégcsak a verse részét tanultam meg..de valami eszméletlen, hihetetlen laza😄 sajnos még sokszor nyúlok mellé és gyorsabban is mehetne a játszása... nah ha ezt megtanulom VISZONYLAG pontosan eljátszani akkor aztmondom hogy érdemes volt belekezdeni a zenélésbe...jelenleg ez a célom😊
paralell universe...jó, mondjuk ez nem lenne nehéz (a kevesebb néha több, meg vad szám ezis) csak az 2. refrénnél már eléggé elfárad a kezem...itt végülis csak a technikán múlna(?) az egész, sajna itt a fingerpick bukó...
de én már halottam a scar tissue alapját hiphop számban is
(deego - izgalmas dolgok)
amugy olyan dalokat tudtok ajánlani amikben dallamos, lassabb basszustéma van, sok magas hanggal? (mint pl. a soul to squeeze)
vagy olyan témákat amit tud kísérni akkordokkal a gitáros
Én amin a legjobban meglepõdtem az az, hogy a Crazy town - Butterfly sem egy eredeti ötlet zeneileg...
bátörfláj
és a forrás... a klipp valami homemade... a zenét figyeljétek😄
amikor kereste a zenét én elkezdtem játszani a sweet child o mine elején lévõ "basszusszólót"...
nézett is hogy wtf<#idiota>#idiota> kiderült hogy ezt a részt egy az egybe felhasználták ezek a magyarok (akiknek a zenéjét kereste)
De
Viszont Pook verziója nagyon jó
Ok tudom az imprózás miatt tetszik neked a srácé😊 CSak én úgy érzem, hogy egy impro rész után nem tud olyan jól visszatérni az eredeti dallamhoz
Aztán lehet én vagyok hülye😛😄
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
szóval...megtanultam mondjuk a (fisz)dúrt.
ha a gitáros is F# akkordot játszik ugye nekem is ezzel kell kísérni.
de mitõl függ az hogy melyik hangokat "választom" ki a hangsorból?
(amit játszottunk pl. a F# dúr hangsorból: prim, terc, kvint)
ezeket a hangközöket lehet variálni is vagy ez kötött hogy csak ezekkel lehet kísérni?)
hát mit ne mondjak...kezdtük kis moll/dúr kísérettel (õ tolt egy santana számot énmeg kísértem), aztán mutatott ilyen "klasszik" rock témákat is...
számomra a legfontosabb: tud slappelni is!
rendes volt, 1 óra helyett másfelet zenéltünk! a végén mondta hogy örült a sok gitártanonc után hogy bõgõzni is jár hozzá valaki mert neki nincs basszusgitárja😄 így majd elkéri tõlem néha<#idiota>#idiota>...
Tényleg sokat segít amúgy, ha az ember tanárhoz jár😊
ha minden igaz akkor hozzá fogok járni tanulni...
o_O -,-\'
Én most ezt tanulom, nagyon fasza kis slapes szám 😊
o_O -,-\'
ezt a kis részt ti hogyan slappelnétek el?
nekem nemnagyon megy, a pluck után az a 3 húr bezavar!
Jah amúgy a hétvégén megtanultam a suck my kiss-t!😄
Igaz közel sem lesz olyan szép hangja mint egy erõsítõnek, de sokkal jobb, minta mikrofonnal venéd... van benne csomó efekt meg ilyesmi...😊
Amúgy nem voltam mostanában, nem volt netem... de ma végre visszakapcsolták😄
holnap beteszem õket a galériámba, biztos ami biztos (nemtudom hogy a kepfeltoltes meddig hagyja fennt)
amúgy, Juhiii bannermûhelyes barátunknak köszönhetõen kaptunk pár fejléc-ötletet.
Ti mit szóltok hozzájuk? Melyiket rakjuk be?
(nekem személy szerint a 2. és a 4. tetszik a legjobban!)
a különbség: a nagyobb teljesítmény nem feltétlenül jelent nagyobb hangerõt; lényegesebb a hangszórók kialakítása. Ahogy egy ismerõsöm fogalmazott, a "basszusnak kell a felület".
a magas hangszóró annyit tesz, hogy van egy olyan hangszóró, ami csak a magas frekvenciákat adja le, sacc/kb 10 kHz felett.
a kompresszor egy effekt: ha túl dinamikusan játszol (mondjuk slap-elsz), a jelszintben lesznek nagyobb ugrások, amelyek egyrészt zavaróak, másrészt torzak lehetnek.
A kompresszornak az a lényege, hogy beállítasz egy jelszintet, amelyet ha átlép a bemenõ jel, az effekt "gyengíteni" fogja. Ezt a gyengítést egy hányadossal szokták jellemezni, pl. 1:2 arány esetén az eredeti jelszintet a felére fogja gyengíteni az effekt.
meg teljesítményben mekkora különbség van ténylegesen egy 307W-os és egy 180W-os kombó között? mert árban szinte megegyeznek.
és van ez (307W) és oda van írva hogy + magas hangszórók... akkor ez pontosan mit jelent?
azztánö... elmondaná valaki a 3 kombó közötti különbséget nekem?😄 mert nemnagyon értek ehhez az egészhez!
a kompresszió az pontosan mit jelent? hogy a levegõt mozgatja a hangszórónál?😄 nem akarok hülyeséget teóriázni, remélem valaki felvilágosít és megválaszolja a kérdéseimet😊
na mind1...nézegettem a black albumtól kezdve "lightosabb" a metallica számokat...és rájöttem hogy mennyire utálom a newsteed-es érát...
muszáj leszek megtanulni pengetõvel játszani...:S
Repatarurgyán