Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
háttérzene? XD nincs semmi más a felvételen, csak a játékom. se metronóm semmi. csak leültem, felvétel bekapcs oszt' kialakult
(de honnan vetted ezt?)
Crokin
Nem tûnik rossznak, sõt. Háttérzene lehetne hangosabb, hogy ne csak a bass hallatszódjon ki 😊

Repatarurgyán

tigeroo
na lõttem fel kis imprót, tõlem, nektek 😄

a hangzás elég rossz mivel mezei mikrofonos fülhalgatóval vettem fel!
véleményeket várok😊 de mondom ezt így rögtönöztem most, szóval ne kövezzetek meg. (bár így utólag hallgatva többször is slideolhattam volna, sebaj<#idiota>)
tigeroo
0:26-nál hogy csinálja azt a izét?😄
tigeroo
hát jó de flea egy állat😛
lemike
ok szval nem nagyon lehet😊
mindegy úgyse tudok egyik hangszeren se játszani, de azért kiváncsi voltam
csak azért kérdeztem mert itt az rhcp basszerosa nagybõgõn játszik

A hangolás ugyanaz, de teljesen más a hangszer. A fogólapon semmilyen jelölés nincs, az esetek többségében nem is látod, hogy mit fogsz; az igazi nagybõgõsök évekig csak a különbözõ fogásokat, fogásváltásokat tanulják. Arról nem is beszélve, hogy azt a nagy dögöt tartani is kell valahogy; illetve meg kell tanulni ugye vonóval is játszani.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

tigeroo
na ez jó kérdés😄

szerintem igen! mert én sokszor már szinte függõlegesen tartom a gitárt, úgy játszom rajta😊
de próbáld ki, ülj le valahova és tedd le a gitárt az öledbe😄

amúgy úgy tudom hogy a két hangszer hangolása, hangterjedelme (közel) azonos...

szóval szerintem ez csak rajtad múlik😄 vagy legalábbis olyan szinten tudsz majd nagybõgõn, mint ahogy klasszikus gitáron a basszustémákat eltudod játszani
lemike

lehet h hülyeséget fogok kérdezni de, aki tud basszus gitározni az tude játszani nagybõgõn vagy fordítva?

tigeroo
hit the lights megtanulva!

jöhet a seek and destroy

(metalicska)

hunbasser: amugy a petárdát még anno komolyan gondoltad?😄
(de nemtaláltam szazl mind1)
én lefogó kézzel tompítok =\

hunbasser
simán csukló fölötti résszel,a tenyér legalját odateszed a húrhoz úgy hogy közben azért pengetni is tudj,ilyen egyszerû.

ReaL MaDRid x siempre

tigeroo
aki pengetõvel tolja az hogy tompít jobb kézzel?
nem zavaró? ma kicsit gyakorolgattam pengetõvel és hát nemtom...inkább még edzem az ujjam (kb. 1 percig már bírok folyamatosan harminckettedeket tekerni fingerpickel... a metallica - trapped under ice riffjét..magát a számot végigtudom játszani de ugye ott van "pihenõ"...)
lemike
örülök hogy tetszett<#vigyor3>

hunbasser
kilincshangulat? :_

ReaL MaDRid x siempre

anyááád 😄 de amúgy vicces

tigeroo
...lincshangulat van papi😄
lemike
😄

Nivea
telefonnal nem megy?

RHCP - Higher Groundot választanám😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

tigeroo
hátz már csináltam egy californication covert mégnyáron (3hetes bészgitározás után)...de úgy elcsúszott a végére a hang/kép hogy nemigaz😛 meg amúgyse látszott az arcom a hajamtól xD

leis töröltem a videót nemrég...
de hétvégén rámegyek... rhcp - otherside vagy metallica - creeping death legyen szted?😄

mellesleg, énis keresek már basszusgitárost aki oktatna. azt a heti 1-2órát kibírom a tanulás mellett... :o)
fogj egy webcamot meg egy gépet... és csinálj😊

tigeroo
hát igen csak nincs kedvem a sávokat összefele vágni hogy pont klappoljon minden és ne csússzon...
meg nemis értek hozzá
Szerinted másnak több eszköze van?😄

köszkösz😊

várom a videókat és majd még tolok fel én is, ha sikerül felvennem jól... 😊

tigeroo
húah énis ma gondolkoztam rajta hogy pár dalocskát fellövök a netre csak nincs eszközöm hozzá 😞 egy szaros webcam, meg egy nero sound editor😄
Jó a videó nagyon😊 Lassan már nekem is kéne csinálni valamit😄
Mondjuk egy Pink Floyd - Moneyt😄

korrekt! <#eljen>
az ujjrendre viszont figyelj, sokszor csak a mutatóujjad használod!

de ha támasztom a lapot akkor a csuklóm nem úgy mozog ahogy kéne, és nem tudom rendesen lefogni :\

tigeroo
jólvanaz.. így tovább😊
(néha gyakorolj úgy hogy csak a helyes fogásra figyelsz)
én videókamerával vettem fel... aztán meg sony vegas

😄 más is már kérdezte, nem tudom, nekem így kényelmes. bár nem tanították, lehet hogy nagyon hülyén fogom és változtatni kéne, de eddig még nem származott hátrányom belõle.

tigeroo
nézem!

pont most akarok énis jutub covereket csinálni!
te milyen programmal vetted fel a hangot? mert én olyan programot keresek ami szoftveresen felveszi a lejátszott zenét + a basszusgitárt "hangfelvevõként"...

régen csináltam egy covert, azt az alap mp3, saját felvétel plusz videóból vágtam össze, elég szarlett😄

jó videó, de 1 kérdés: a hüvelykujjad hogy a picsába tudod úgy tartani a fogólapon?😄
az én hüvelykujjam mindig a nyakat támasztja, és én nemis tudnám úgy tartani a kezem ahogy te...
nemmintha az lenne a helyes tartás<#idiota>
csináltam egy covert, írjatok légyszives építõ kritikát 😊

link

Xreactor
Heh Flea elinditotta saját basszus gitár márkáját.
link

o_O -,-\'

Elméleti háttértudás nélkül nincs értelme skálázni, mert nem fogod tudni, hogy mit miért játszol.

LPKENJI
skálákat valaki tudna ajánlani?mármint úgy hogy melyikben mit kell lefogni(hányas bunk melyik húr)? és ha van ilyen neten akkor adnátok linket? Köszi.

LPKENJI
Gratula😄

tigeroo
váá gecc tudok basszusgitáron dobolni😄

tavaly ilyenkor dobbal kezdtem a zenészkedést, de hangos, ezért gitárra áttértem tavasszal (nyáron meg basszusgitár)

aztán...most kicsit gyakorolgattam az eddig betanult számokat, és a depresszió - lásd c. dal elején van egy kis önálló dob rész...
na én azt elkezdtem ezt a dobot kísérve slappelni letompított X hangokkal (E húr a lábdob, G meg a pergõ)...

na ma kicsit tovább fejlesztettem😄 a G húrt lehúzom a nyak oldalához kb. az 5-7. bundnál és tök olyan ("tompa csörgõ") hangja van mint egy pergõdobnak... most verem a basszusgitáron azokat az ütemeket amiket a 3 ujjammal szoktam az asztalokon😊
Közben eszembe jutott.... 2. és 7. fekvés😊

Hát magamtól végülis megtanultam köbö 16 számot... azokból is a leg nehezebb a Toto - Hold the line meg az Audioslave - Your time has come...😄
Mondjuk még csak két hónapja nyomom köbö
A tanár meg most így elsõ órán elmondta mi lesz hogy lesz ilyesmik... meg c-dúr skálát tanultuk... õõõ hogy is mondta... 2es meg 7es... õ nem jut eszembe a szó😄 Szóval úgy hogy 2es bundnál volt a mutató újam aztán a 7esnél kezdve... Jah és az elmaradhatatlan boci-boci tarka😄
De jó lesz ez... dicsérte az összes haverom aki hozzá járt (szóló ill. basszgitározni)Fõleg, hogy hetente fogok járni😊
Am. tényleg érdemes mihamarabb tanárhoz menni mert tényleg korrigálja ha esetleg valamit rosszul csinálsz, meg ilyesmi😊

Jaja Johnson-t sokan mondják és van ismerõsöm is akinek az van és tényleg jó... én is kezdõ vagyok még és egy 50 rongy értékû Ibanezzel kezdtem (mostmár csak 60ért látom mindenhol😄) és bárki aki ért hozzá és találkozott vele az csak dicsérte😊

Arnold Layne
a johnson jazz bassok egész jók.

---Battlestar Galactica---

LPKENJI
Helló!
Kezdõnek milyen aránylag jó minõségû basszert ajánlanátok? Az SX márkáról mi a véleményetek?
Köszi

tigeroo
hohha!

na oszt' mesélj mivolt😛 mert énis mennék szívesen tanárhoz..
milyen szintre jutottál egyedül el?

de részletesen meséld el hogy mit gyakoroltatok, stb😄
tigeroo
na azért😛

kicsi túlzó kijelentés volt ...😊)

remélem hogy mélyebben elfogsz merülni a rhcp zenéjében (én a by the way c. dal klippjét láttam 2002-ben elõször tõlük, azóta a kedvencem a banda)

flea játéka már csak hab a tortán, de tényleg😊
Egyébként... ma voltam elsõ órán tanárnál... hát ahogy mondták itt az emberkék 1-2 hónapja... tényleg muszáj elmenni😊 Nagyon sokat segített már most is és még mennyit fog😊 Szombati programom lesz minden héten... és már alig várom a következõ órát😊

Azóta már megszerettem õket😄

Arnold Layne
melyik számokra gondolsz?

---Battlestar Galactica---

Hát kb... és kb nekem most az a célom, hogy egyszer majd "legalább" így játszak😊 (Azért az istenek még mindig Victor meg Marcus számomra😄)
De ez iszonyat... olyan témák vannak, hogy beszarok😄 Vannak olyan számok amik kb csak a basszustól tudom meghallgatni, mert a szám alapból egy fos😄 Szóval... õ is egy példaképem lett😊