Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(de honnan vetted ezt?)
Repatarurgyán
a hangzás elég rossz mivel mezei mikrofonos fülhalgatóval vettem fel!
véleményeket várok😊 de mondom ezt így rögtönöztem most, szóval ne kövezzetek meg. (bár így utólag hallgatva többször is slideolhattam volna, sebaj<#idiota>#idiota>)
mindegy úgyse tudok egyik hangszeren se játszani, de azért kiváncsi voltam
csak azért kérdeztem mert itt az rhcp basszerosa nagybõgõn játszik
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
szerintem igen! mert én sokszor már szinte függõlegesen tartom a gitárt, úgy játszom rajta😊
de próbáld ki, ülj le valahova és tedd le a gitárt az öledbe😄
amúgy úgy tudom hogy a két hangszer hangolása, hangterjedelme (közel) azonos...
szóval szerintem ez csak rajtad múlik😄 vagy legalábbis olyan szinten tudsz majd nagybõgõn, mint ahogy klasszikus gitáron a basszustémákat eltudod játszani
lehet h hülyeséget fogok kérdezni de, aki tud basszus gitározni az tude játszani nagybõgõn vagy fordítva?
jöhet a seek and destroy
(metalicska)
hunbasser: amugy a petárdát még anno komolyan gondoltad?😄
(de nemtaláltam szazl mind1)
ReaL MaDRid x siempre
nem zavaró? ma kicsit gyakorolgattam pengetõvel és hát nemtom...inkább még edzem az ujjam (kb. 1 percig már bírok folyamatosan harminckettedeket tekerni fingerpickel... a metallica - trapped under ice riffjét..magát a számot végigtudom játszani de ugye ott van "pihenõ"...)
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
leis töröltem a videót nemrég...
de hétvégén rámegyek... rhcp - otherside vagy metallica - creeping death legyen szted?😄
mellesleg, énis keresek már basszusgitárost aki oktatna. azt a heti 1-2órát kibírom a tanulás mellett... :o)
meg nemis értek hozzá
várom a videókat és majd még tolok fel én is, ha sikerül felvennem jól... 😊
Mondjuk egy Pink Floyd - Moneyt😄
az ujjrendre viszont figyelj, sokszor csak a mutatóujjad használod!
pont most akarok énis jutub covereket csinálni!
te milyen programmal vetted fel a hangot? mert én olyan programot keresek ami szoftveresen felveszi a lejátszott zenét + a basszusgitárt "hangfelvevõként"...
régen csináltam egy covert, azt az alap mp3, saját felvétel plusz videóból vágtam össze, elég szarlett😄
jó videó, de 1 kérdés: a hüvelykujjad hogy a picsába tudod úgy tartani a fogólapon?😄
az én hüvelykujjam mindig a nyakat támasztja, és én nemis tudnám úgy tartani a kezem ahogy te...
nemmintha az lenne a helyes tartás<#idiota>#idiota>
link
o_O -,-\'
tavaly ilyenkor dobbal kezdtem a zenészkedést, de hangos, ezért gitárra áttértem tavasszal (nyáron meg basszusgitár)
aztán...most kicsit gyakorolgattam az eddig betanult számokat, és a depresszió - lásd c. dal elején van egy kis önálló dob rész...
na én azt elkezdtem ezt a dobot kísérve slappelni letompított X hangokkal (E húr a lábdob, G meg a pergõ)...
na ma kicsit tovább fejlesztettem😄 a G húrt lehúzom a nyak oldalához kb. az 5-7. bundnál és tök olyan ("tompa csörgõ") hangja van mint egy pergõdobnak... most verem a basszusgitáron azokat az ütemeket amiket a 3 ujjammal szoktam az asztalokon😊
Mondjuk még csak két hónapja nyomom köbö
A tanár meg most így elsõ órán elmondta mi lesz hogy lesz ilyesmik... meg c-dúr skálát tanultuk... õõõ hogy is mondta... 2es meg 7es... õ nem jut eszembe a szó😄 Szóval úgy hogy 2es bundnál volt a mutató újam aztán a 7esnél kezdve... Jah és az elmaradhatatlan boci-boci tarka😄
De jó lesz ez... dicsérte az összes haverom aki hozzá járt (szóló ill. basszgitározni)Fõleg, hogy hetente fogok járni😊
Am. tényleg érdemes mihamarabb tanárhoz menni mert tényleg korrigálja ha esetleg valamit rosszul csinálsz, meg ilyesmi😊
Kezdõnek milyen aránylag jó minõségû basszert ajánlanátok? Az SX márkáról mi a véleményetek?
Köszi
na oszt' mesélj mivolt😛 mert énis mennék szívesen tanárhoz..
milyen szintre jutottál egyedül el?
de részletesen meséld el hogy mit gyakoroltatok, stb😄
kicsi túlzó kijelentés volt ...😊)
remélem hogy mélyebben elfogsz merülni a rhcp zenéjében (én a by the way c. dal klippjét láttam 2002-ben elõször tõlük, azóta a kedvencem a banda)
flea játéka már csak hab a tortán, de tényleg😊
De ez iszonyat... olyan témák vannak, hogy beszarok😄 Vannak olyan számok amik kb csak a basszustól tudom meghallgatni, mert a szám alapból egy fos😄 Szóval... õ is egy példaképem lett😊