Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nivea
kb 2 éve vettem egy Carlsbro BassBomber 125W Kimenõ teljesítmény: 120 Watt 8 Ohmon Hangszóró: 1 x 12" Speaker Kezelõszervek: Gain, Bass, Middle, Treble, Volume Méret: 65cm x 54cm x 35cm Tömeg: 26kg. fel szeretném tenni ilyen aldási oldalakra. kb 2-3 éve vettem. jo álapotban van, egyszer volt koncerten. mennyit kérhetnék érte?

hunbasser
akkor valóban PB 😄

ReaL MaDRid x siempre

skrimer
Punk,rock stílusra kéne😊
gondolom akkor nem jazzbass kell😊

GC Tao:-Klea- HM\" (Healer) [Bardofriends League\'s Master] GC Yang:YunkChi GL\" (ck Hyb) [-] Play9D: Orange[HUN] HM\" (Nuker) [Afterlife Hero League]

LPKENJI
errõl mi a véleményetek?

tigeroo
hát igen én ilyen árban johnsont javasolnék, de kinek mi jön be😛
hunbasser
kinek mi,de ha jazzt,bluest,funkyt akarsz játszani akkor alap,hogy jazzbass kell

ReaL MaDRid x siempre

Arnold Layne
én a GSR200at venném meg, mert azon van PB pickup, ami szerintem szebb szebben szól, mint a JB pickup, és önmagában nem zúg.

---Battlestar Galactica---

Elvileg mind a 2 nagyon jó, de én mégis egy RD300-ast vettem, ez is egy elég alap árkategóriás Ibanez, de eddig bárki látta és hallotta, mindenki dicsérte😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

skrimer
sziasztok!Basszusgitárt szeretnék venni,és nemtudom milyet vegyek -gsr180at vagy gsr200bk-t.és hol találok lególcsobban ilyen gitárokat?
A válaszokat elõre is köszönöm!
-skr-

GC Tao:-Klea- HM\" (Healer) [Bardofriends League\'s Master] GC Yang:YunkChi GL\" (ck Hyb) [-] Play9D: Orange[HUN] HM\" (Nuker) [Afterlife Hero League]

tigeroo
aha, mondjuk ez igaz. ha én a potikat maxra tekerem akkor 3-4/10es kombó hangerõvel már egy akusztikus gitárt szépen tudok kísérni. igaz, ami nekem van az pont 15W-os teljesítményben. a ballagási appanázsból majd meglátjuk mennyit tudok ráfordítani a felszerelésemre.<#idiota>
hunbasser
na várj,úgy számold,hogy a combot sosem szabad csutkára feltekerni,és ha egy 20-ast vesz,akkor döngetheti úgy,mint egy 15-össel maxon -> hosszabb élettartam. azon a pár ezer ft-on igazán ne múljon szerintem 😊

ReaL MaDRid x siempre

tigeroo
20W-al szartse érsz, szerintem felesleges, én egy kisebbre szavazok. egy 10-15W-os kombót úgy feltudsz tekerni hogy már a szomszéd is hallja, plusz megdöngetheted vele az egész házat...
csak az a baj hogyha egy dobos mellé kerülsz akkor már a 20assal sem érsz sokat.
Arnold Layne
nekem ilyenem van, szépen szól, de otthoni gyakorlásra szerintem elég a 10-15watt is. Ha a cortok közül szerintem ez elég jó az árához képest.

LPKENJI
én is azokban gondolkozok. A másik meg a cort basserok, azokról mi a véleményetek?
Erõsítõbõl, ami kb olyan 20W körül van, és ha hangosabbra tekerik nem recseg és nem drága annyira, szerintetek milyen legyen? Erre ötletem sincs.

Arnold Layne
a johnson jazz bassok nem rosszak, kb 40 000 körül vannak, én egy olyat vennék a helyedben.

LPKENJI
megfogadom tanácsod

azért ilyen olcsó, mert gagyi. :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Arnold Layne
ennyi pénzbõl inkább vegyél egy jobb gitárt, meg egy kis erõsítõt kábellel, szerintem.

LPKENJI
errõl mi a véleményetek?
kicsit olcsónak találom egy 20W-os erõsítõvel és csak ennyiért. Szerintetek?

LPKENJI
nagyon kemény😄

tigeroo
ebben ha jól látom tremolót használ? jah utánanéztem, igen 😄
szerintem csak egyszerûen Musicman powaaa😄
Egyébként ez sokkal jobb mint az eredeti Love rollercoaster😊

tigeroo
na mondjuk egy ilyen szintû disortion kéne nekemis.
van még 1 dal, a rollercoaster of love. abban is a végén nemtudom hogy slappel vagy ilyen torzítást használ (mert elég gyors a tempó)

kerestem a neten tabokat de mindegyik szutyok, pontatlan

2:57-nél jön be a durva bass rész:
itte
nah hát ma szembesültem az igazsággal😄
Multicombó: egy az egyben kb, mint amit géppel tudok csinálni->minek?
Boss odb3 nevezetû overdrive pedál😮 Aztapicsa😮 Ez aztán tud... állítólag ezzel vették fel az Around the world-öt is😄 Ha majd lesz pénzem meg szükségem rá, tuti veszek egyet😊

tigeroo
hát ennyi pénzért sztem ne várj semmi komoly dolgot tõle
Arnold Layne
ehhez nem értek, de a multi effekt azért multi, szerintem, mert nem csak egy effektet tud, hanem, többet is, ellenben a simával, ami csak egyet tud, de javítsatok ki, ha tévedek.

jó, igen, ezt eddig is gondoltam😊
De le tudnátok írni, hogy mégis miben különbözik a kettõnek a hangja?
(azaz a multi és a "sima" effekteknek?)

hunbasser
ezzel azt akarta mondani,hogy otthonra jó,de pl. ha koncertezni akarsz,akkor már komolyabb effektek ajánlottak.

ReaL MaDRid x siempre

picit jobban is kifejthetnéd

otthon hülyülni jó, másra nem.

Szerintetek érdemes beruházni egy multieffektre basszgityóhoz
Mondjuk egy ilyet néztem ki magamnak: link

dejóneki:|😄

Mára már én is nagyon sok zenére vagyok nyitott... diszkóban meg persze az "igényesebb" clubzenéket még el is viselem😄
De ha már elektronikusabb zenék... tudod mit imádok? Amikor ilyen elektronikus zenékben hangszereket használnak... nah azok gcijók tudnak lenni... magyarok nagyon tudnak ilyenben, pl Anima sound system meg Zagar... fõleg az utóbbinak olyan basstémái vannak, hogy bexarsz😄
(jó nem is lehet összehasonlítani a 2 zenét annyira, de még a diszkóban játszott zenékkel sem... csak most úgy eszembe jutott😊)

tigeroo
naés mivan a gyalog kakukkal õ nem galoppol?<#idiota>

vagy õ járva élvez?<#idiota><#idiota>
Arnold Layne
ügetni a ló szokott😛 gallopozni meg a csajok😄

hunbasser
😄DDDddd

ReaL MaDRid x siempre

tigeroo
jó ennyi erõvel meg ügetni a lovon szoktak

(kedves naplóm, hunbasser ma gonosz volt velem<#idiota>)
hunbasser
könyörgöm,hagyjátok már abba ezt a "galoppozást",galoppozni a csajok szoktak a brén 😄 (=üget)

ReaL MaDRid x siempre

tigeroo
nekem az out of the silent planet a kedvenc. a 2. refrén elõtt bejön a bészgitár-galopp, nagyon odabaszós rész😄 meg a szóló is tetszik, szép dallamos (azt szoktam fütyörészni) meg még a wicker man, judas be my guide amit nagyon szeretek! de végülis az összes maiden szám tetszik! caught somewhere in time, the trooper és társai😊

nekem a zenei ízlésem konszolidálódott mára😄 régen diszko/hiphop, aztán jött pár éves rock-metálkodás (jó, azért clubzenéket kelett hallgatnom a diszkókban),de most kb. egy éve megint nyitottam mindenféle stílusra
Jaja... én is mindig ezt mondom, hogy így galoppozik😄
Én nem tudom eldönteni melyik a legjobb Maiden szám... ok a Fear of the dark az egy legenda😄
De ha kéne választani melyik a kedvenc akkor én a Blood Brothers-t mondanám... az szerettette meg velem a Maident, a metal-t és az terelt át a helyes útraXD
Avagy a diszkó és rap zenérõl a rock, metal és egyéb mûfajokra...
Mondjuk Maiden elõtt még megismertem az Eddát meg a Kiss-t, akik már megalapozták az ízlésem... de a Maiden volt az amit mérföldkõnek mondhatok😊

tigeroo
jó, ezzel nemfogok vitába szállni igazad van!
de ahhoz képest hogy heavy metált játszik harris, kurvajó a technikája neki is...
Arnold Layne
Flea sokkal jobb😛

tigeroo
hát jó de Steve Harris is egy állat😄 olyan galoppokat tol hogy valami eszméletlen! nézd meg az iron maiden vagy fear of the dark c. dal tabját
(utóbbi szerintem a legjobb maiden dal - fõleg live verzióban)

Meg akarom tanulni😮
A 4bõl már megy fél perc... de asszem túl nagy fába vágtam a fejszém:/

bullshit?😄

tigeroo
hát, tudod hogy szól a bullshit, a kevesebb néha több
Ez a The Clash - Rock the Casbah c. száma egy isten😄 Egyszerû és mégis annyira hihetetlenül jó basslineja van😄

Arnold Layne
de az a hangs szempontjából lényegtelen, nem?

maga az erõsítõ borítása fém, ahhoz szokás testelni

Értem és köszönöm😊