Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Újab hülye kérdések😄
Milyen az a rövidmenzúrás bassgitár?
És télleg elem kell bele?
Sorry. 😄
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
köszönöm! <#idiota>#idiota>
O.K. Mr. Officer?<#idiota>#idiota>
énis tudok nagyjáblól akkordot váltani, kicsit furcsa hogy ritmusozni kell (tehát nem sürven váltasz ujjrendet, de akkor egyszerre mindet kell)
EADG hangolásban csak kicsit "lengébb" a 6húros gitárhoz képest
de ha ennyire érdekel a bõgõ akkor sztem cseréld le a gitárod egy bassgitárra...
hidd el, nem fogod megbánni! teljesen más a két hangszer
Esetleg van valaki aki töltött fel videót? mmint arról hogy eljátszik valamit😄 Szívesen megnézném
multkor elõvettem az akusztikus gitárt, hát volt hogy egyszerre 3húrt is lefogtam hirtelen<#idiota>#idiota>
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Vagy a körmöm növesztem meg<#eplus2>#eplus2>
azaz basson szélesebbek a bundok?
( bocsi a sötétségemért, de egyenlõre nemnagyon értek hozzá,mûvellõdök😄)
De sajnos nem manapság lesz gitárom, ugyanis közbejött egy-két dolog.. talán 1 év... nembaj addig turbózom magam az akusztikussal<#falbav>#falbav><#szomoru1>#szomoru1><#rinya>#rinya>
Csak már legalább fél éve nyáladzok egy bass-ért, és most nyáron talán lenne esély rá hogy meglegyen😄 ( azelõtt nemigen tudtam dönteni h a szóló vagy a bass tetszik jobban, egyszer egyik, egyszer a másik, de miest meghallottam pár olyan zenét ( Angertea, Mudvayne ) és felfedeztem benne a "basszus szólókat" majd odaszartam a sarokba hogy mennyire lenyûgözõ.
Önéletrajz off😄
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Most elég hülye kérdésekkel fogok jönni, de sajnos még nem játszottam basszuson,(van egy stagg klassz. gitárom)de nagyon szeretnék egyet(4 húrosat, lehetõleg oylat ami röfög mint a disznó, metálhoz😄).
Szoval : Körbelül milyen széles a bass nyaka? mint egy szólógitáré?
Csakúgy magába, erõsítõ nélkül mennyire hallhatóak a húrok hangjai?
Köszi elõre a válaszokat!
Üdv
ÉLÕRE IS KÖSZÖNJÜK!
e-mail: [email protected]
Itt az email címe: [email protected]
a zenész mindig a saját alapján játszik; ritka esetekben van az, hogy valahonnan bérlik a felszerelést
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Laney HCM65B rõl vannak valakinek tapasztalatai ? Meg olvastam hogy vannak rajta effektek de semmit nem sikerült megtudnom róluk , valaki kisegíteni ?
---Battlestar Galactica---
Én azt mondom gyûjtsd még a pénzed, mert ennyibõl nem hinném, hogy normális cuccot kapnál. 60W kb. elég lehet próbálni, de színpadra szerintem kevés.
Az lenne az elsõ kérdésem hogy szerintetek egy Laney HC50B bassszuskombó 35 000 Ft ért megéri-e 1. erõsítõnek ? A második pedig , hogy mennyire erõs (mert még nincs tapasztalatom az erõsítõk terén) , pl. elnyomja-e a dobot , vagy esetleg elég egy kisebb kocsmába is(erõsen kétlem 😄) ? Eddig legtöbb helyen csak jót olvastam róla és általában 9-10 es pontozásokat kap ,de ha tudtok róla vmi rosszat vagy szokásos betegségét megoszthatnátok velem. Elõre is köszi a válaszokat!
az a szisztematika, hogy szeretnék venni egy komolyabb felszerelést, ami késõbbi színpados fellépésre elég lenne! kb. milyen teljesítményû hangcuccot vegyek, ami azért nagyot is szól ha kell?
sajna ezt nem vágom annyira, mert sose volt dolgom még koncert cuccokkal!
carlsbro bass bomber-hez hasonló kaliberû/árú kombót tudtok nekem még mutatni? magyar webshopból, árral lenne a legjobb!
olyan 50-60 ropim lenne rá!
Kicsit off, de:
Eladó egy Ossian-pack
http://www.boltamarson.com/TopNProduct.aspx?ProductID=5617
ez a szám meg... csodálatos:
veszek is majd egy jóféle ernie ball húrt a bészre 😄
---Battlestar Galactica---
csak érted, miért kell ugyan azt csinálni... miért nem lehet egyedit?
sõt, van egy-két gitérkészítõ (pl. Medgyesi), akirõl azt mondják hogy csinál olyan jó kópiákat mint az eredetiek.
nekem elsõsorban a hangzás a lényeg, az nem érdekel hogy a gitár "micsoda".
nekem a kristálytiszta jazzbass és a musicman hangzás jön be, ez alapján nézelõdök.
Amúgy nem tudom srácok... nektek bejönnek ezek a "másolatok"?:/
Nem jobb az embernek addig egy jó kis egyedi Ibanez vagy Yamaha, amíg nem lesz elég pénze egy igazi Fenderre vagy Musicmanre (vagy egyéb méregdrága csodára😄)?
Youtubeon is olyan tré, hogy mindenki nyomja keményen a Jazz meg Pbassel... aztán nagynehezen leolvasom, hogy Squier😄 (próbáltam eredetit, meg Squier-t is... hát... hányás a Squier ahhoz képest😄)
Nekem ez a videó nagyon tetszik! És még ezt a Technikát amit a dobos fickóval ketten mûvelnek nem is láttam. De jól szól!
http://www.youtube.com/watch?v=Uc4oPqmCbFA
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB