Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kazuma92
Jóestét mindenkinek!
Újab hülye kérdések😄
Milyen az a rövidmenzúrás bassgitár?
És télleg elem kell bele?

Sorry. 😄

tigeroo
vocabulary ballin'

<#idiota>
hunbasser
hands up madafaka,you are arrested <#idiota>

ReaL MaDRid x siempre

ha nem szólsz, ugyan úgy értem😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

tigeroo
szerk: szeretném feladni magam a grammarpolice-n, és bejelenteni hogy nyelvtanilag nem valami helyes a "sürven" szó a postomban (mivel tájszó, és max. akkoris sûrven lenne), szeretném kijavítani sûrûen-re.

köszönöm! <#idiota>

O.K. Mr. Officer?<#idiota>
Kazuma92
és igen, úgyértettem hogy kevésbé feszes. bocsi a hülye megfogalmazásért, csak egész nap halott vagyok😄

Kazuma92
én simán leváltanám, nemigazán szeretem az akusztikusat, csakhát anyagi gondok...😄

tigeroo
1 hét alatt belejönnél az akkordozásba is!
énis tudok nagyjáblól akkordot váltani, kicsit furcsa hogy ritmusozni kell (tehát nem sürven váltasz ujjrendet, de akkor egyszerre mindet kell)
Nekem mondod?😄 Osztálykiránduláson kezembe került egy akusztikus gitár... elkezdtem rajta basszustémákat játszani, de aztán megkértem egyik osztálytársam, hogy mutasson akkordokat... aztán itt jött a probléma... ugye mint basszeros... 1 új/bund... ott meg azért máshogy kell ezt😄

tigeroo
lenge? hogy érted? kevésbé feszes?

EADG hangolásban csak kicsit "lengébb" a 6húros gitárhoz képest

de ha ennyire érdekel a bõgõ akkor sztem cseréld le a gitárod egy bassgitárra...

hidd el, nem fogod megbánni! teljesen más a két hangszer
Kazuma92
jah és ujabb hülye kérdés.
Lengék a húrok basson? alaphangolásban

Kazuma92
Én is nyomnám már basszon de min. egy évet még várnom kell<#rinya>
Esetleg van valaki aki töltött fel videót? mmint arról hogy eljátszik valamit😄 Szívesen megnézném

tigeroo
bassgitár jobban kézre áll nekem😄

multkor elõvettem az akusztikus gitárt, hát volt hogy egyszerre 3húrt is lefogtam hirtelen<#idiota>
Metalmilitiakid
basszushoz nem kell annyira hosszú ujj mivel itt nem kell kvintet , akkordot fognod , hanem ált. egszerre csak 1 bundot kell

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Kazuma92
igen, mostmár látom, asszem elmegyek egy csontbeültetés mûtétre, hogy hosszabbak legyenek az ujjaim😄
Vagy a körmöm növesztem meg<#eplus2>

hát a nyak tetején (vagy hogy mondják😄) szóval a fejhez közelebbi résznél eléggé szélesek... majd idõ után egyre kisebbek a távok... de ha megnézel egy bassgitárról egy képet, akkor érteni fogod mire gondolok

Kazuma92
kissebbek a bundközök?
azaz basson szélesebbek a bundok?
( bocsi a sötétségemért, de egyenlõre nemnagyon értek hozzá,mûvellõdök😄)

kisebbek a bundközök😛

Kazuma92
könnyebb? miért könnyebb?
Nem nehezebb?😄 Klasszon csak 6 húr van<#merges2>

azon is lehet nyomatni a bass témákat... picit mondjuk könnyebb😄

Kazuma92
ez egész jó ötlet😄
De sajnos nem manapság lesz gitárom, ugyanis közbejött egy-két dolog.. talán 1 év... nembaj addig turbózom magam az akusztikussal<#falbav><#szomoru1><#rinya>

Én pl azt csináltam eleinte (húúú mintha olyan régóta béjszelnékXD) szóval a gép mikrofonbemenetébe kötöttem a gityókát és simán lehetett úgy is zúzni😄 Mondjuk utána, amikor már lett erõsítõm eléggé szokatlan volt, hogy máshonnan jön a zene és a gitár hangja... de hozzászoktam😄 Szóval neked is ezt ajánlom... veszel egy kábelt a gitárhoz, rá egy jack átalakítót és már nyomathatod is😊

Kazuma92
Köszi a válaszokat!
Csak már legalább fél éve nyáladzok egy bass-ért, és most nyáron talán lenne esély rá hogy meglegyen😄 ( azelõtt nemigen tudtam dönteni h a szóló vagy a bass tetszik jobban, egyszer egyik, egyszer a másik, de miest meghallottam pár olyan zenét ( Angertea, Mudvayne ) és felfedeztem benne a "basszus szólókat" majd odaszartam a sarokba hogy mennyire lenyûgözõ.
Önéletrajz off😄

Metalmilitiakid
hát csak 4 húrral kb akkora, több húrral szélesebb , hát erõsítõ nélkül örülj ha egy méterre hallatszik, az kell mellé , vagy számítógép, vagy erõsítõs kishangfal ... de magába nem fog menni

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Kazuma92
Hello mindenki!
Most elég hülye kérdésekkel fogok jönni, de sajnos még nem játszottam basszuson,(van egy stagg klassz. gitárom)de nagyon szeretnék egyet(4 húrosat, lehetõleg oylat ami röfög mint a disznó, metálhoz😄).
Szoval : Körbelül milyen széles a bass nyaka? mint egy szólógitáré?
Csakúgy magába, erõsítõ nélkül mennyire hallhatóak a húrok hangjai?
Köszi elõre a válaszokat!
Üdv

Egy budapesti banda énekest és basszusgitárost keres 12-15 éves kor körül. Nem kell profinak lenned, elég, hogyha szeretsz zenélni. Jó hogyha van felszerelésed (basszusgitár, erõsítõ). Alapvetõ stílusok: rock, klasszikus rock. A játszott számokat közös megegyezéssel választjuk ki. Bármire nyitottak vagyunk ( kivéve: emo, punk,rap). Van 2 gitárosunk és 1 dobosunk.
ÉLÕRE IS KÖSZÖNJÜK!

e-mail: [email protected]
Metalmilitiakid
énis épp most veszek egyet 40 ért 😄 csak valaki mástól 😄

Laney HCM65B: épp most árul egy ilyet használtan Purnhauser Pál 49.000 Ft-ért. Kérdezz tõle, biztos szívesen válaszol!
Itt az email címe: [email protected]

Azért nem hinném, hogy az x ezer magyar zenekarból túl sokat fenyegetne nagyszínpados koncert a szigeten.😊

Metalmilitiakid
sztem azért becseszne ha szigeten minden zenekar után kipakkolnák az összes hangfalat erõsítõt ...

tévedsz :-)

a zenész mindig a saját alapján játszik; ritka esetekben van az, hogy valahonnan bérlik a felszerelést

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Metalmilitiakid
nohamár ennyi választ kaptam kicsit változtatok a kérdésen 😄
Laney HCM65B rõl vannak valakinek tapasztalatai ? Meg olvastam hogy vannak rajta effektek de semmit nem sikerült megtudnom róluk , valaki kisegíteni ?

Arnold Layne
lehet, hgoy tévedek, de szerintem a fellépéseken nem kell a zenésznek vinnei az erõsítõjét, adnak ott felszerelést, nem?

---Battlestar Galactica---

Üdv!

Én azt mondom gyûjtsd még a pénzed, mert ennyibõl nem hinném, hogy normális cuccot kapnál. 60W kb. elég lehet próbálni, de színpadra szerintem kevés.

Metalmilitiakid
Hello!
Az lenne az elsõ kérdésem hogy szerintetek egy Laney HC50B bassszuskombó 35 000 Ft ért megéri-e 1. erõsítõnek ? A második pedig , hogy mennyire erõs (mert még nincs tapasztalatom az erõsítõk terén) , pl. elnyomja-e a dobot , vagy esetleg elég egy kisebb kocsmába is(erõsen kétlem 😄) ? Eddig legtöbb helyen csak jót olvastam róla és általában 9-10 es pontozásokat kap ,de ha tudtok róla vmi rosszat vagy szokásos betegségét megoszthatnátok velem. Elõre is köszi a válaszokat!

tigeroo
hello!
az a szisztematika, hogy szeretnék venni egy komolyabb felszerelést, ami késõbbi színpados fellépésre elég lenne! kb. milyen teljesítményû hangcuccot vegyek, ami azért nagyot is szól ha kell?
sajna ezt nem vágom annyira, mert sose volt dolgom még koncert cuccokkal!
carlsbro bass bomber-hez hasonló kaliberû/árú kombót tudtok nekem még mutatni? magyar webshopból, árral lenne a legjobb!
olyan 50-60 ropim lenne rá!

OssianFan
Szevasztok!

Kicsit off, de:

Eladó egy Ossian-pack
http://www.boltamarson.com/TopNProduct.aspx?ProductID=5617

Victor Wooten még mindig egy állat... és még mindig imádom... tegnap meghallgattam elejétõl végéig a A Show of hands albumát... hát kb csak basszer van rajta... elég nyers lenne nyápicoknak, de aki szereti a béjsszt annak kötelezõ!😄
ez a szám meg... csodálatos:

tigeroo
hát jaja! talán még az ephiphone/gibson vonal...de a warwick elbaszott amõba-formája egyáltalán nem jön be, szal az a "stílus" nálam kilõve.

veszek is majd egy jóféle ernie ball húrt a bészre 😄
Arnold Layne
mert nemigen lehet már egyedit csinálni, maximum a formán változtatni, de úgysem az a lényeg. Meg a Fender és a Musicman annyira jó gitárokat gyárt, hogy azoknál nehezen lehetne jobbat vagy híresebbet gyártani.

persz-persze érthetõ
csak érted, miért kell ugyan azt csinálni... miért nem lehet egyedit?

tigeroo
nekem bejönnek simán mert vannak olyan jók mint az eredeti gitárok.
sõt, van egy-két gitérkészítõ (pl. Medgyesi), akirõl azt mondják hogy csinál olyan jó kópiákat mint az eredetiek.

nekem elsõsorban a hangzás a lényeg, az nem érdekel hogy a gitár "micsoda".
nekem a kristálytiszta jazzbass és a musicman hangzás jön be, ez alapján nézelõdök.
az mekkora lenne😄
Amúgy nem tudom srácok... nektek bejönnek ezek a "másolatok"?:/
Nem jobb az embernek addig egy jó kis egyedi Ibanez vagy Yamaha, amíg nem lesz elég pénze egy igazi Fenderre vagy Musicmanre (vagy egyéb méregdrága csodára😄)?
Youtubeon is olyan tré, hogy mindenki nyomja keményen a Jazz meg Pbassel... aztán nagynehezen leolvasom, hogy Squier😄 (próbáltam eredetit, meg Squier-t is... hát... hányás a Squier ahhoz képest😄)

Arnold Layne
Vagy másik gitárral vették fel😛

tigeroo
ahhoz képest hogy SX tényleg elég szépen adja a musicman hangzást! :o
loool, ezt megmutatom dobos haveromnak, szakadni fog😄

tigeroo
wow zseniális

a többi bandatag meg hogy bólogat már a szóló közben😄Dd
JoeFromHun
Sziasztok!

Nekem ez a videó nagyon tetszik! És még ezt a Technikát amit a dobos fickóval ketten mûvelnek nem is láttam. De jól szól!

http://www.youtube.com/watch?v=Uc4oPqmCbFA

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

tigeroo
tigeroo
hát passz, 60körül sztem