Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
off:

hunbasser ez a tied:

tigeroo
höhö, énis a cosmic girlt néztem meg elõször bass-on amikor megvettem (július eleje körül tavaly)
kb 1 éve vettem a fejembe, hogy veszek egy bõgõt... és azon a napon Cosmic girl covereket is nézegettem... ma pedig... TUDOM! (jó persze nem úgy, mint Stuart Zender... úgy csakis õ maga tudja😄)
De jó, hogy nyár van és ráérek ilyesmire😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

A másik verzió, ahogy mostanában tanulgatok, hogy NÉZEM a youtube covereket és lelesem hol játsza a csávesz plusz használom a fülecském😄

Elegem van már a tabokból... azokkal sose fogok megtanulni hallás alapján játszani😊

tigeroo
aha énis reggae-re fogok ráállni sztem.
vagy ska😊
Én mostanában reggae dalokat játszok😄
Így hallgatom a zenét... hopp ez jó... és így kb hallás után rögtön eljátszom, mert a legtöbbnek ugyan az az alapja... de gyakorlásnak totál jó nekem😊

tigeroo
na asszem ujra elnézek a zenészhez kicsit tanulni megint...

csak nemtudom mit tanuljak. most azt nem akarom hogy éjjel-nappal bluest hallgassak egy-egy téma miatt.
szeretnék tematikusan tanulni, max ilyen hiphop/alternatív bandák dalait nézném meg.
legszívesebben hiphopot/electrot játszanék majd késõbb (most azért jó hogy a zagart megmutattad)
vagy classic rock... de az megint más, az kell😊
Há' nem nyomja rosszul a srác😄

tigeroo
live rhcp!!

ez a rész már anno akkor is nagy kedvencem volt, mikor még csak a felvételt hallgattam 😊
Ne is mond, nálunk is ilyen hasonló gyöngyszemek vannak... de hát így kell kezdeni😄

tigeroo
tanárnál ilyen bass-t tanultunk 😄
Lol ezt még nem is hallottamXDXDXD

Kazuma92
valaki nem akar eladni 10 ft-ért egy balkezeset? xD

tigeroo
húh ma kipróbáltam pár új gitárt a boltban...és... egy SX bass elég jól adta...az a poén hogy csak kipróbálás után néztem meg a márkáját..kicsit meglepõdtem... slappelni bitang jó volt vele😛
csak érdeklõdnék bandanevek felõl, hogy miket játszanátok?

nem jelentkezek😛

Dabas környékén keresnénk bass gitárost,alakuló zenekarhoz rock,hardrock szerû dolog. nem kell nagyon jónak lenni még mi se vagyunk azok, csak szórakozás képpen csinálnánk egyenlõre. eddig egy gitár és egy dob van.
Kazuma92
a 4.-es a legértékelhetõbb xD

Hát egyenlõre nem tervezem a vételi ( anyagi okok...jaaaaaj a rohadt pénz😄) hanem majd kapni fogok valamikor, de ezekszerint azsemind1 h milyet. ( mondjuk ez általába ígyvan)

Arnold Layne
Nekem sajnos volt szerencsém egy nagyon szar Harley Bentonhoz, rossz volt játszani rajta, a bundok folyton zörögtek, a pickup egy okádék volt, az erõsítõm equalizerén szinte a minimumon volt a magas, maximumon a mély, de még ígyis hangosabban szólt a magas. Ha jót akarsz magadnak, ne a leolcsóbbat vedd meg, mert ahogy mindeki más is mondta: nagyon szarok.

---Battlestar Galactica---

1, nem nyúlt akkora élvezetet mint egy jobb olcsó árkategóriás (vagy egy alább említett márkaXD)
2, nem fogod szeretni
3, nem idõtálló
4, fos

az a ratyi, aminek okádék a hangja, elhajlik a nyaka, zajos a hangszedõje, pontatlan a húrlábja, nem lehet rendesen behangolni, és egyebek :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Kazuma92
érteeem😄
és mi a negatívuma az ien nem egyenesnyakú, rossz testminõségû, magashúrú szar elektronikájú cuccoknál?😄
( nemlesz még gitárom, csak szimplán tudni akarom)

Tigeroo azt akarta mondani, hogy vegyél egy Fendert vagy egy Ernie Ball-t (vicceltem😛)

tigeroo
jobb gitárnál kevesebb az esélye hogy selejtet fogsz ki, merthát azért az olcsó gitárok között is van jó cucc azért...tehát amikor nem recsegnek a bundok,ha jobb minõségû a test szebben szól,ha egyenes a nyak,a húrmagasság nem nagy, jó elektronika, potik, stb. (bár utóbbi 2-nél azért a pénz beszél...)

szóval ha ezek a tulajdonságok klappolnak, akkor az egy elfogadható hangszer.
Kazuma92
re megint!
van olyan hogy ratyi bassgitár? úgyértem pl szóló gitárokban is van ami durvábban, vagy inkább olyan "gagyiul" szól...
bassgitárba ezt vhogy nemtudom elképzelni...😄
mi a különbség általába az olcso és drágább bassok közt? ( minõségileg biztos van vmi)

Amúgy köszi a válaszokat😊

igen ezt a daddariot mindenhol láttam hogy ajánlják, barátnõm apja is ajánlotta, meg még a Fender húrokat is ajánlotta... végül abban maradtam... 45-110es készletben
és hát... megérte elpattintanom az elõzõt😮 Lecseréltem az összes húrt... és egy álom😄 Olyan csattanós lett tõle a slap hogy az valami nagyon komoly, kényelmesebb is lett az egész és hát... az egész egy csoda😄

a márkától annyiban függ, hogy a minõségi húr tovább megtartja a hangját, mint az olcsó gagyi (arról nem beszélve, hogy kategóriákkal szebben szól).

A méret annyiban fontos, hogy minél vastagabb, annál dögösebb hangja van; viszont jobban terheli a nyakat (hangszerésznél célszerû állíttatni), illetve van akinek pengetéskor kényelmetlen.

Az említett Daddario ESP szerintem is fain; még anno ajándék CD-t is kaptam mellé :-) Most perpill GHS-t használok, ez is egész tûrhetõ.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Arnold Layne
Nos, szerintem D'Addario-t vegyél, ezek még viszonylag megfizethetõek, Nekem ilyenem
van, nekem bejött.

igazából "megnyúlt" szóval így kattant egyett... lehangolódott... és kb tekerhettem volna 1 óráig... az csak tovább nyújtózkodott... levágtam a károsult részt de az meg már akkor túl rövid volt😄

Metalmilitiakid
mennyire fájt mikor kezenbaszott ? 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

fasza... elpattant egy húrom...
milyen húrkészletet vegyek? Sok függ a márkától? Miben másak ezek? Illetve láttam, hogy van többféle vastagságú... errõl mit kell tudni?

hátha-hátha😊

Kazuma92
VOltam hangszerésznél beadtam húrozni az akusztikusat, viszont bass-t nemtudtam kipróbálni, csak jobbkezes volt😞
Mondjuk amikor visszamegyek, talán kirpóbálom, régen úgyis jobkezessel nyomtam, legalább a feelingjét átérzem😄

Az se rosszXD

De amúgy... amit mondott Tigeroo is... fordított gitár fordítva húrozva... picit érdekes lehet mondjuk hogy felül vannak a potik meg minden... de ha más nincs akkor az a legkevesebb gond😄

Kazuma92
Ma elzúzok az itteni hangszerboltba, áthúroztatom meg "megjavíttatom" a gitáromat mert egyes bundoknál szörnyen recseg, és megkérdezem hátha van raktáron balkezes bass, és ha van akkor kipróbálom😄
( ha nincs megfordítom és úgy nyomom xDD - Bátyámnak van egy elektromosa, azon úgyjátszok néha, hogy megfordítom, hogy az alsó legvékonyabb húr van felül😄)

tigeroo
jaja, de ugye elõször akusztikus gitár került a kezembe...nah jobbkézre meg teljesen suta voltam vele pengetni (pengetõvel fõleg) akkor mondták nekem hogy szerezzek be egy jobbkezes gitárt...

faszt XD

bassgitáron meg ujjal nagyon kenem a témát 😄
De ez amúgy tök érdekes, hogy balkezes vagy mégis a jobbkezes gitár a jó neked... illetve nem érdekes, hanem... szóval értedXD

Amúgy ha már baszgitáros topicban vagyunk akkor Paul Mcartney is balkezes😛 Biztos van még sok más is ennél a hangszernél😊

tigeroo
igen, a balkezes zenészeket megkeresik és a dunába lövik lol XD

neem, amugy csak azért kérdeztem, mert nem tudtam hogy mióta játszol hangszeren, de ha balkezes gitárhoz szoktál és azon játszol, akkor jóvan😊

de tényleg, rengeteg balkezes gitáros/bassgitáros van (jimi hendrix pl.)
és ez kicsit hozzákapcsolódik az utolsó kérdésedhez is, mert például hendrix egy sima gitárt forgatott el 180°-al és fordítva húrozta fel a hangszerét. szóval szerintem csak ennyi. jameg persze az agyban lejátszódó dolgok miatt (az agyféltekéid másképp dolgozzák fel az információkat/látott képeket/máshogy koordinálnak stb.)
Kazuma92
Az akusztikusom is balkezes,és az ujjaimat már ahhozképest elég ügyesen tudom váltogatni (fõleg egyhúron)
Azelõtt kb 2-3 hónapig volt jobbkezes, de elég béna voltam, csak kvintet tudtam fogni rendesen.
Még odavissza se tudtam pengetni😄
Az ujjaimat nemváltogattam reflexxerûen bundról bundra, hanem mindenhova odahúztam a mutatóujjamat.
Ezért húroztattam át, így azért egy fokkal jobb😊
U.I: Egyébként van valami különbség a bal és jobbkezes játék közt? valami biologiai akármi ami döntõ lehet?😄

tigeroo
én balkezes vagyok amugy😄 és kb. ugy hogy jobbkézzel tényleg nagyon suta vagyok! mégis a jobbkezest szoktam meg...
balkezesen nemis tudnék szerintem játszani!

sokkal jobb így...kölcsöngitáron, vagy ismerõsnél legalább tudok játszani

az akusztikus gitárod jobbkezes?
Kazuma92
Hát igen, rohadt gazdaság😞
Egyébként én azthittem hogy valamilyen okból, technikailag más, és azért drágább.

Arnold Layne
mert kevesebb embernek kell.

Kazuma92
igen, elképzelhetõ hogy ez lesz, szar hogy balkezes sokkal ritkább ( és drágább is... egyébként miért drágább?)

Ja hogy balkezes, hát abból valóban kisebb a választék. Szerintem írj nekik elõtte egy emailt vagy hívd fel õket, hogy biztosra menj.

Kazuma92
ebben igazad van😊
csak az a baj, hogy itt egy hangszerbolt van, de az kicsi, és nem árulnak balkezes gitárokat😞
de nemsoká utazom pár napra Kaposvárra, ott tuti lesz a hangszerboltban balkezes😄

Kazuma92!
Én azt tudom javasolni, hogy ha még nem is tudod megvenni, csak 1 év múlva, akkor is, ha van rá lehetõséged menj el egy hangszerkereskedésbe és próbálj ki néhány basszusgitárt(vagy legalább 1-et) valami jó erõsítõn. Az eladó úgyis rád akar majd tukmálni valamit, de ha szerencséd van sok hasznos tanácsot is kaphatsz. Meg azért mégis jobb élõben, mint neten kérdezõsködni.😊

Metalmilitiakid
tudtommal azért jó az aktív mert tud szólni úgy is hangfalról hogy nincs rajta elõerõsítõ (mert magába a gitárban van ) de én is csak gondolatból írom nem tuti 😄 az szinte biztos hogy több tónus meg hangszín szabályzó van rajta mint a passzívon

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Kazuma92
utánanéztem és valami olyasmit olvastam hogy az aktívon van valami hangszínszabályzó izé, ami a passzívon nincs.. ennyi volt írva😄

Kazuma92
uhh eltudnád magyarázni mi a különbség?😄 de csak akkor ha nemnagy fáradság. Sajnos nem értek az teknikai háttérhez, de legalább okosodom..
szoval mien a passzív?

Amibe elem kell az az aktív elektronikás bass gitár... ehhez én sem értek, nekem passzív van😄