Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De jó, hogy nyár van és ráérek ilyesmire😊
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Elegem van már a tabokból... azokkal sose fogok megtanulni hallás alapján játszani😊
Így hallgatom a zenét... hopp ez jó... és így kb hallás után rögtön eljátszom, mert a legtöbbnek ugyan az az alapja... de gyakorlásnak totál jó nekem😊
csak nemtudom mit tanuljak. most azt nem akarom hogy éjjel-nappal bluest hallgassak egy-egy téma miatt.
szeretnék tematikusan tanulni, max ilyen hiphop/alternatív bandák dalait nézném meg.
legszívesebben hiphopot/electrot játszanék majd késõbb (most azért jó hogy a zagart megmutattad)
vagy classic rock... de az megint más, az kell😊
ez a rész már anno akkor is nagy kedvencem volt, mikor még csak a felvételt hallgattam 😊
nem jelentkezek😛
Hát egyenlõre nem tervezem a vételi ( anyagi okok...jaaaaaj a rohadt pénz😄) hanem majd kapni fogok valamikor, de ezekszerint azsemind1 h milyet. ( mondjuk ez általába ígyvan)
---Battlestar Galactica---
2, nem fogod szeretni
3, nem idõtálló
4, fos
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
és mi a negatívuma az ien nem egyenesnyakú, rossz testminõségû, magashúrú szar elektronikájú cuccoknál?😄
( nemlesz még gitárom, csak szimplán tudni akarom)
szóval ha ezek a tulajdonságok klappolnak, akkor az egy elfogadható hangszer.
van olyan hogy ratyi bassgitár? úgyértem pl szóló gitárokban is van ami durvábban, vagy inkább olyan "gagyiul" szól...
bassgitárba ezt vhogy nemtudom elképzelni...😄
mi a különbség általába az olcso és drágább bassok közt? ( minõségileg biztos van vmi)
és hát... megérte elpattintanom az elõzõt😮 Lecseréltem az összes húrt... és egy álom😄 Olyan csattanós lett tõle a slap hogy az valami nagyon komoly, kényelmesebb is lett az egész és hát... az egész egy csoda😄
A méret annyiban fontos, hogy minél vastagabb, annál dögösebb hangja van; viszont jobban terheli a nyakat (hangszerésznél célszerû állíttatni), illetve van akinek pengetéskor kényelmetlen.
Az említett Daddario ESP szerintem is fain; még anno ajándék CD-t is kaptam mellé :-) Most perpill GHS-t használok, ez is egész tûrhetõ.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
van, nekem bejött.
---Battlestar Galactica---
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
milyen húrkészletet vegyek? Sok függ a márkától? Miben másak ezek? Illetve láttam, hogy van többféle vastagságú... errõl mit kell tudni?
Mondjuk amikor visszamegyek, talán kirpóbálom, régen úgyis jobkezessel nyomtam, legalább a feelingjét átérzem😄
De amúgy... amit mondott Tigeroo is... fordított gitár fordítva húrozva... picit érdekes lehet mondjuk hogy felül vannak a potik meg minden... de ha más nincs akkor az a legkevesebb gond😄
( ha nincs megfordítom és úgy nyomom xDD - Bátyámnak van egy elektromosa, azon úgyjátszok néha, hogy megfordítom, hogy az alsó legvékonyabb húr van felül😄)
faszt XD
bassgitáron meg ujjal nagyon kenem a témát 😄
Amúgy ha már baszgitáros topicban vagyunk akkor Paul Mcartney is balkezes😛 Biztos van még sok más is ennél a hangszernél😊
neem, amugy csak azért kérdeztem, mert nem tudtam hogy mióta játszol hangszeren, de ha balkezes gitárhoz szoktál és azon játszol, akkor jóvan😊
de tényleg, rengeteg balkezes gitáros/bassgitáros van (jimi hendrix pl.)
és ez kicsit hozzákapcsolódik az utolsó kérdésedhez is, mert például hendrix egy sima gitárt forgatott el 180°-al és fordítva húrozta fel a hangszerét. szóval szerintem csak ennyi. jameg persze az agyban lejátszódó dolgok miatt (az agyféltekéid másképp dolgozzák fel az információkat/látott képeket/máshogy koordinálnak stb.)
Azelõtt kb 2-3 hónapig volt jobbkezes, de elég béna voltam, csak kvintet tudtam fogni rendesen.
Még odavissza se tudtam pengetni😄
Az ujjaimat nemváltogattam reflexxerûen bundról bundra, hanem mindenhova odahúztam a mutatóujjamat.
Ezért húroztattam át, így azért egy fokkal jobb😊
U.I: Egyébként van valami különbség a bal és jobbkezes játék közt? valami biologiai akármi ami döntõ lehet?😄
balkezesen nemis tudnék szerintem játszani!
sokkal jobb így...kölcsöngitáron, vagy ismerõsnél legalább tudok játszani
az akusztikus gitárod jobbkezes?
Egyébként én azthittem hogy valamilyen okból, technikailag más, és azért drágább.
csak az a baj, hogy itt egy hangszerbolt van, de az kicsi, és nem árulnak balkezes gitárokat😞
de nemsoká utazom pár napra Kaposvárra, ott tuti lesz a hangszerboltban balkezes😄
Én azt tudom javasolni, hogy ha még nem is tudod megvenni, csak 1 év múlva, akkor is, ha van rá lehetõséged menj el egy hangszerkereskedésbe és próbálj ki néhány basszusgitárt(vagy legalább 1-et) valami jó erõsítõn. Az eladó úgyis rád akar majd tukmálni valamit, de ha szerencséd van sok hasznos tanácsot is kaphatsz. Meg azért mégis jobb élõben, mint neten kérdezõsködni.😊
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
szoval mien a passzív?