Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kazuma92
Köszi az ötleteket és segítséget mindenkinek!
Hát... igazából ez a Stagg 45 ezer😄😄 és tényleg....vadul szólt... röfögött mint a disznó. Az akusztikus gitárom is stagg, nincs vele problémám ( pedigg óccsóvót)
Én is azongondolkodtam, hogy használtan veszek, csak hát az akkorfog kiderülni, amikor meglesz rá a pénzem😄

jah és a bal kezes problémád...
Mért nem veszel jobbkezeset és húrozod fel balkezesre?😄
Egyedi lennél😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

nah nézd van egy ilyen pl
link
Én havernál próbáltam ezt az SX gityót... tetszett, jól röfögött a dolog...De van még rengeteg jó alacsony árkategóriás

egy a lényeg... tényleg ne vegyél ilyen 10 ezer forintos szarokat, amit utánad dobnak... még a boltosok is le fognak róla beszélni😊

Egyébként... ha neked ennyire mind1... mrét nem nézel egy drágább gitárt használtan?😊
Mmint ami drágább volt de használtan olcsó😄

háttaznemvalamijó:/
Ibanez alá ne add magad!😄

#1058: hú most errõl eszembe jutott, hogy amíg még nem zenéltem nem értettem hogyan halják ki a gitárosok azt, hogy egy akord most milyen is... hogy E meg A meg D... mindig csak néztem hogy hát ezek hülyék😄
Még kölyök voltam^^😄

Kazuma92
Pedig az én kezembe valami mocsokjól szólt az a stagg...
Arnold! mi a szar benne?😄

Vetemedés:
Mivel a fa még nem száradt ki, ezért eldeformálódik, elgörbül.

Arnold Layne
nekem staggom van, így tudom, hogy kurva szar az egész😊 nehogy olyat vegyél, csak a baj van vele.

---Battlestar Galactica---

Ha valaki megkérdezné tõlem, hogy melyik a legrosszabb basszusgitár márka biztos, hogy Stagg-t mondanék... Nemrég hallottam egyet (fogalmam sincs melyik volt pontosan) valami iszonyatosan szar hangja volt.
Továbbra is azt mondom, hogy inkább ne legyen basszusgitárod egy jó darabig, minthogy valami vackot vegyél.
Cort-ból vagy Squier-bõl már van jó balkezes modell. Esetleg nézz szét gitarshop.hu-n. Használtan könnyebben foghatsz ki egy megfelelõ darabot jó áron.
Amúgy Birta Miki is egy Squier-en "kezdte"(szintén balkezes). Az õ kezében így szól:
http://www.youtube.com/watch?v=okkT_jP2gM4

Kedves Basszgitárosok!
A belváros közepén (Kodály körönd),jó közlekedéssel, felsõ kategóriás felszereléssel(Vox Ac30, Fender Blues Deluxe, Tama Superstar, Gretsch Catalina-rendes bõrökkel, behangolva-Ashdown,Gallien krueger,Roland TDW20 elektromos dob, stb...TÖKÉLETES AKKUSZTIKA (nincs fülzúgás 2 óra után),3 TEREM.Zenész Barátaim: magam is zenész (dobos) vagyok, így tudom mi szükséges a minõségi próbához, ezért eszerint készült el NEKTEK ez a próbaterem!Érdemes kipróbálni!
www.muhelyprobaterem.hu
tel.:06/702797617
1500Ft/óra
Kazuma92
Stagg BC300-GBK
beleszerettem😄

Kazuma92
Fájdul a szivem hogy nekem még mindig nincs gitárom, ti meg red hotot nyomtok mindennap😄😄
hrvp! azthiszem gondolkodtam egy kicsit azon amit írtál... lehet hogy valóban várnom kellene egy picit... igazából még nincs meg rá a pénz, csak valoszinû meglenne 2 hónapon belül. De inkább várok! gyûjtök, keresek munkát ( most is lenne ha nem mûtöttek volna..) és most délután elbattyogok a közeli hanszerboltba, ahol igaz csak jobbkezesek vannak, de példát tudok venni róluk, és a hangjukat is hallhatom ( pici szinten tudok jobbkézzel is, hisz úgykezdtem😄)

tigeroo
na láttam a gitározás topicban is írtál, segítek picit😊

333333 555555 11111111 333333
hát ezt kikérem magamnak😄 nem punkot kell játszani.

ittis ugyanúgy skálák vannak mint szólógitárnál
csak míg a gitár tegyük fel egy Am akkordot játszik, addig a bassgitár Am skála hangjaival kíséri (pl. rocknroll/blues zenében jól hallani ezt)

erre nagyon jó példa a red hot chili peppers - californication c. dal.
john 2 akkordot használ a refrén elõtti "pörgõsebb" résznél, flea pedig azoknak az alaphangjait kíséri, és színesíti, a váltáskor pedig plusz hangokkal és kisebb-nagyobb variálásokkal "támasztja meg" a gitárjátékot

nézz meg pár californication bass covert a neten és meglátod mirõl beszélek.
amúgy már beszélgettünk párszor a fórumon, mondtad hogy miket hallgatsz (rhcp-re emlékszem konkrétan, azért írtam ezt) egy a lényeg: amit hallgatsz, azt játszd. már csak azért is, mert könyebb dolgod van egy ismert számnál, tudod a szövegbõl hogy mikor jönnek egyes részek stb.
remélem tudtam segíteni

Kazuma92
Hiddel, gyûjtenék én, de sajnos olyan helyzetbe van körülöttem minden, hogy ennéltöbbet nemtudnék szerezni.
A vetemedés az mi is?😄
Meg igazából nemisnagyon akarok ilyen überatomgitárt..

Lehet vele koncertre menni, csak nem érdemes. A hangerõ meg leginkább az erõsítõtõl függ. 20-30 ezer Ft-ért szinte biztos, hogy tüzifa lesz. Szarul szólnak, nem megfelelõ faanyagokból vannak, szóval vetemedni fog, mert nem száradt még ki stb. Az elektronika is szar lesz, recsegni fog, és semmi használhatót nem lehet vele kitekerni. Gondolj csak bele, normális hangszereknél legalább 20-30 ezer Ft csak az elektronika és/vagy pickup. Szerintem inkább gyûjts még és vegyél meg egy normális hangszert, amit élvezettel használsz, nem lesz kényelmetlen, nem megy tönkre és még motivál is.

Kazuma92
jah hát igen😄
Igazából most erre a visionre hajtok, ha minden jólmegy, szeptember végefele még meg is lehet. Adná isten😊

figyelj kisebb konceretekre tök mind1 mivel mész, lényeg hogy szóljon normálisan és szép hangja legyen...
de pl ha már olyan qrvahíres leszel, hogy világkörüli turnékat adsz, akkor nem 30 ezres gitárral fogod ezt tenni😄

Kazuma92
Najó igazad van, akarok bandát😄 de azért annyiran nemfontos xD
Egyébként világosítsatok fel.. Miért nem lehet pl koncertre mennni egy ien olcsó gitárral? kevés lenne a hangereje vagy berecsegne vagy mi?
meg amikor pl dzsonny6 is írta nekem hogy " tanulni tudok rajta" azzal aztakarta mondani hogy otthoni használatrajó koncertre nem?😄

hidd el egy idõ után elvinne a hév és nagyon is akarrnál bandát😄

Húúúú ez az Are you gonna be my girl mekkora szám... ahogy utáltam a vodafone reklám miatt most úgy imádom a basszustémája miatt, egyszerû de nagyszerû😄

Kazuma92
Aha értem!
hát igazából nem is akarok koncerteket meg ieneket, csak otthon hobbiként napi 5 órát nyúvasztani😄 ( bár nemtudom e hogy ezafajta gitár metálra jólenne e )

sztem kezdõgitárnak megteszi... tanulni tudsz rajta
Kazuma92
Vision JB-8 L
errõl mi a vélemény? bassgitár.
Jah és aktívba mien elem kell? és kb mennyibe kerül?😄

tigeroo
milyenre gondolsz?
kezdõ v. haladó?

htr93
üdv.

Nagybõgõzök és basszusgitár témákat szeretnék rajta tanluni. Ajánlanátok király basszustémákat?😄

Kazuma92
És milyen elem kell bele?😄 és átlagosan mennyibe kerül?
mert szeretnék olcsón kezdõ balkezes basszusgitárt venni 20 körül kb szeptember fele, de nemtudom hogy aktívat megérné e, az elem miatt...

mekkora szívás lehet már😄

Változó. Szerintem fél évet ki kell bírnia. De hallottam már olyat, hogy egy gagyi kínai elemmel húzta több mint 3 évig. Átlagosan napi 1 óra használat mellett. Ugye ha nincs bedugva nem meríti.

És mindenképpen elem, nem akkumulátor, mert, ha az elem merül akkor az hallható, de az aksi képes egyik pillanatról a másikra meghalni. Ez ugye koncert közben tud kellemetlen lenni. (bár ezt nem kérdezted)

Kazuma92
Jah és egy dologra kíváncsi vagyok. Az aktív bassba mien sûrûn kell elemet cserélni?😄

Kazuma92
Nincs valakinek eladó balkezes bassgitárja (passzív) 20 000ért?😄 kb szeptemberre.

Elsõnek is megértettük

Halló!

Egy lehetõséget szeretnék kínálni minden zeneszeretõ és (vagy) zenével foglalkozó embernek.
Ha fel szeretnéd venni a zenédet (akár a zenekaroddal akár egyedül) vagy felénekelnél egy régi kedvenc számodat,
akkor én ebben tudok neked segíteni. Profi minõségû
technikával és több éves tapasztalattal
állok az érdeklõdõk rendelkezésére. Az árak rugalmasak, NINCS ÓRADÍJ... a részleteket minden komolyabb érdeklõdõvel e-mail-ben szívesen megosztom.
E-mali: [email protected]
próbáltam az OLP-t, alapból nem rossz a hangja; viszont a nyaka nekem valahogy túl széles és kényelmetlen volt.
Cort-okat nem nézted?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

õ lehet az Ernie Ball-ra gondolt, hogy arra gyûjtsön😄

Arnold Layne
azért az olp nem rossz minõségû😛

---Battlestar Galactica---

Akkor, hogy legyen egy ilyen vélemény is: inkább gyûjts még és ne vegyél olyat, ami rossz minõségû és késõbb eladni is nehéz. Amúgy a Johnson-ok nem olyan rosszak ám... Kéri János (Jeti) is egy Johnson jb-vel teszteli a saját pickup-jait és piszok jól szólnak.
http://imagerz.com/QERPDktvAwIAU1sfRwVR
Ezen a képen az említett jb-van csak már egy humbival hátul.

hát akkor egyértelmûen OLP😊

hunbasser
SX basst packben szokták adni 50-ért comboval,tokkal,vonóval... 😄 úgyhogy szerintem ugyanaz a kategória mint a mostani bõgõd.

ReaL MaDRid x siempre

tigeroo
pfah...johnson baltimore 😄

nah jó...vagy olp lesz vagy SX musicman...majd meglátom csak most hogy meek egyetemre meg minden..nem sok pénzem lesz rá

ilyen szerényebb árkategóriában tudtok még más márkát ami adja az MM hangzást?
az jófajta😊

Amúgy most neked milyened van?😊

tigeroo
nah sztem egy SX Music Man-t fogok venni most.
sok pénzem nincs, de kezdésnek jó lesz sztem😛
Én az audacity nevû programot ajánlanám... berakod az eredeti számot és mialatt lejátszod vele, azalatt fel is veheted, amit rájátszol... ezzel van 2 sávod... amit utána ide-oda hangosíthatsz, vághatsz és az eredményt egyesítve mp3ba lehet menteni😊

tigeroo
kis-nagyjack dugó kell, bedugod a mikrofon bemenetbe a gépeden, aztán vmi recorder programmal felveszed (pl nero wave editor)
sziasztok. még nemrég kezdtem a basszusgitározást még csak pár szám megy és azt szeretném kérdezni hogy hogy tudnám azt megoldani -hogyha például felveszem videokamrával- hogy hallható legyen a gitár hangja. mert nemhallom csak kis brümmögést néha néha. van valami modul vagy program erre?
két különbözõ színû koptató
Szükséghelyzet miatt viszonylag sürgõsen eladó egy új, kifogástalan állapotban lévõ Jazz Bazz V Mexico, ték, különbözõ színû koptatóval.

irányár: 110 000 ft

érdeklõdni: 0620 535 6004 [email protected]
az a "Tökéletes Rock n Roll hangzás" kicsit vitatható 😊

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

tigeroo
hangcuccot nézek, közben találtam 1-2 gyöngyszemet megosztom veletek😛
amúgy, klubbokba zenélni ti milyen kombót ajánlanátok? funky-metálhoz ár/teljesítmény arányában szeretném a legtöbbet kihozni a vásárból, mivel nem lesz sok stexem rá
1 szépség

amúgy ehhez mit szóltok? érdemes lenne megnézni?
Helló mindenkinek!

Egy lehetõséget szeretnék kínálni minden zeneszeretõ és (vagy) zenével foglalkozó embernek.
MÛFAJ NEM SZÁMÍT! Ha fel szeretnéd venni a zenédet (akár a zenekaroddal akár egyedül) vagy felénekelnél egy régi kedvenc számodat,
akkor én ebben tudok neked segíteni. Profi minõségû
technikával és több éves tapasztalattal
állok az érdeklõdõk rendelkezésére. Az árak rugalmasak, NINCS ÓRADÍJ... a részleteket minden komolyabb érdeklõdõvel e-mail-ben szívesen megosztom.
E-mali: [email protected]
tigeroo
aztakurva....

amúgy legszívesebben ilyen zenét tolnék (One more regret-et töltsétek le és hallgassátok meg...egyszerû, de jó nyers bass van benne és hihetetlen jó a vokál)

igen... õ egy férfi

hunbasser
:A_?SDASDASDASASAS

ReaL MaDRid x siempre