Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://espguitars.com/images/gallery/09/fred.jpg
Csak egy példa, hogy érthetõbb legyen az ár:
Egy 1974-es Fender jb is kb. 500 ezerbe kerül, míg már 200 körül lehet kapni új, USA gyártásút. Csakhogy az újakon már csak a felirat Fender. Közel sincsenek olyan jók mint a régiek.
Ez egy fokkal jobb videó:
http://www.youtube.com/watch?v=_IIFLBAdgpo&feature=related
De ne felejtsük el, hogy egy ilyen butított minõségû youtube videó alapján nem lehet megítélni egy hangszert,ki kell próbálni.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
az elsõ 5 mp-be még jó, de ez az effekt rajta vagy tudomisénmiaz nekem nagyonnemjön be. a Bass az maradjon bass ne ien torzítós vakondhányás😄
utánanézek youtubon😄
Használtan egész elérhetõ áron lehet kapni😄
Amúgy sztem undorítóan néz ki (ok tudom nem ez a lényeg😊)
Már csak azt felejtette el megemlíteni a gitártanárod, hogy mennyibe kerül.😊 300 000 Ft alatt nem hinném, hogy találsz.
Miközben Kazuma próbálgatta a gitárokat hangszerüzletben én szétnéztem egy kicsit és van ott egy Ibanez kb 70ezerér az jónak tûnt 😄
nekem egy (csak kis ideig röhögjetek rajtam) LIDLben vett gitárom van ami akusztikus és csak azért vettem mert a gitározás alapjai érdekeltek. Most megveszek egy másik olcsó gitárt amit miután tudok játszani eladok vagy ha nem veszi meg senki akkor rásózok valami nagyon kreténre és egy Ibanzet veszek vagy egy Squiert.
de lehet hogy valami jobb gitárhoz viszonyítva, télleg kaka...
szal majd kiderül milet veszek, egyenlõre 1000 ft-m van rá... xD
Szergelynek úgyis meglesz nemsoká a gitárja ( ismerem😄) majd azt is kipróbálom xD
Meg ezlesz az elsõ bassom, nem örökéletemre használnám azt😊
Egyébként hatalmas kitagadás van a balkezes gitárosoknak!
egyetlen egy internetes hangszerüzletet ismerek, ahol van külön balkezes kategória!
Mintha leprásak lennénk xD
figy, jimi hendrix is így jászott jobbkezes gitáron, elforgatta a gitárt és fordítva felhúrozta. legalább unique hangszered lenne 😛
amugy egy jótanács: amíg nem nézel meg egy hangszerboltban/havernál bassgitárt, addig felesleges kérdésekkel bombázni minket. most te még úgysem tudsz semmihez sem viszonyítani, ez olyan mintha a lekvárosüveg külsejét nyalogatnád közben mi meg a lekvár ízét mesélnénk neked😄
http://www.youtube.com/watch?v=qR7U1HIhxfA --> csak az elsõ 10 mp kell, ezt pl tudom
hát akkor csináld azt, amit már ezelõtt is említettem, hogy egy jobbkezest húrozz fel balkezesre, ha más megoldás nincs😄
Igaz h a bass más, de mégiscsak ehhez vagyok hozzászokva
akkor meg nem tök mind1 milyen kezes gitárt feszel?😄
nem fogtál még le basszusgitár húrokat és nem pengettél... mmint... nem szoktál még hozzá😄
Szóval sztem próbálj nyugodtan jobbkezeseket is😊
Majd megpróbálok ezek közül keresni, bár mivel balkezes vagyok, igencsak nehéz lesz!
Most elvileg van egy tizesem, eladom a klassz. gitáromat plusz tízér, aztán meg majd valahogy összegyûlik😄
Szoval nekem nem a tökéletes hangszer kell, hanem ami jó! nemkell a mindenben tökéletesnek lennie, nemakarok hatmilliót rááldozni, nemkell hogy a világon a legtökéletesebben szoljon.
Nem muszáj megvárni amíg tönkremegy...
HOgy miért?
Fenderhez képest az enyémtõl leszakad a térded/vállad illetve a nyakán is jobban lehet játszani... gyorsabban, precízebben... miegymás
Ráadásul annak tényleg olyan hangja van, hogy összefosod magad...
Árbeli különbség a két gitár között: 250000 HUF kb...
De én mégis imádom az én 60 ezres gitárom és eddig mindenki dicsérte (leginkább hozzáértõk)
Olyan mint a teszkó gazdaságos szalámi meg a sima... a teszkó gazdaságos is finom, de a normális az jobb😄
---Battlestar Galactica---
Ha 4 húros bassgitárok kategóriáját nézzük akkor van
Alsó szint : a legolcsóbb, lekhokibb bassok
Alacsonyszint : vmivel jobb mint az elõzõ, de még mindig gagyi
Normálszint : teljesen normális, nemgagyi, de nemis profihangszer
Jó szint : jobbgitárok, de már még mindig nemprofi
profi szint : nyerjé lottót, hibátlan
Az általam emglített stagg meik kategóriába tartozik?😄
Hogy hogy lehet kényelmetlen egy gitár teste, sajnos nemtudom elképzelni, mert még nemfogtam normálisan balkézbe.
Az hogy kényelmetlen e nemtudom, mert jobbkezes volt, és úgy nemtudom rendesen tartani.
Nem akarok profi hangszert, csak otthon, hobbiként, eljátsznai a kedvenc számaimat, ha meg már pro vagyok, felrakni netre különbözõ "cover"-eket.
Egyszerû oktávozós basszustéma, de nagyon groove😄