Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha egyedi készítésû gitárról van szó akkor ott van a Dragonforce basszgitárosa ezzel a gitárral
http://espguitars.com/images/gallery/09/fred.jpg

1979-ben gyártották. Ez a nem mindegy. Amúgy én ennyit biztos nem adnék érte, akkor már valami egyedi készítésû mesterhangszer.
Csak egy példa, hogy érthetõbb legyen az ár:
Egy 1974-es Fender jb is kb. 500 ezerbe kerül, míg már 200 körül lehet kapni új, USA gyártásút. Csakhogy az újakon már csak a felirat Fender. Közel sincsenek olyan jók mint a régiek.

Ez egy fokkal jobb videó:
http://www.youtube.com/watch?v=_IIFLBAdgpo&feature=related

De ne felejtsük el, hogy egy ilyen butított minõségû youtube videó alapján nem lehet megítélni egy hangszert,ki kell próbálni.

Nem rossz a basszer torzítása... csak te pont ezt a videót nézted meg, amiben nem a gitárt hanem annak az effekttel való együttmûködését mutatja be😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

tigeroo
hát igen elveszlik a mély sztem😛
Kazuma92
meglehet kövezni, szerintem undorító hangja van ( http://www.youtube.com/watch?v=uBlILzKoSnM )
az elsõ 5 mp-be még jó, de ez az effekt rajta vagy tudomisénmiaz nekem nagyonnemjön be. a Bass az maradjon bass ne ien torzítós vakondhányás😄

Kazuma92
Azért kíváncsi lennék, hogy miért olyan jó ez a gitár, hogy több mint fél millát ér használtan...
utánanézek youtubon😄

Lehet hogy nem túl esztétikus de ennyi pénzért legyen istenkirály hangszer 😄

Meeert? most mi a bajod?
Használtan egész elérhetõ áron lehet kapni😄

Amúgy sztem undorítóan néz ki (ok tudom nem ez a lényeg😊)

tetszik a rickenbaker hangja, nagyon bejön nemtudom körülírni de nagyonjó 😄

😄 akkor olyanom lehet hogy nem lesz

=D

Igaza van, szerintem piszok jó hangja van. De sok mindenkinek nem jön be.(Ugye ez már nem jó-rossz kategória, hanem a 'jó'-n belül tetszik-nem tetszik) Youtube-on találsz hangmintákat.
Már csak azt felejtette el megemlíteni a gitártanárod, hogy mennyibe kerül.😊 300 000 Ft alatt nem hinném, hogy találsz.

a rickenbackerrõl gitár tanárom azt mondta hogy jó márka

Kazuma92
Én most leáltam a gitárkereséssel, végülis pénzem sincs rá, elég lesz majd akkor keresgélni amikor már meglesz minden

😄
Miközben Kazuma próbálgatta a gitárokat hangszerüzletben én szétnéztem egy kicsit és van ott egy Ibanez kb 70ezerér az jónak tûnt 😄

nah már mindjárt más😄

Nem imádom a stagget nekem nincs is 😄
nekem egy (csak kis ideig röhögjetek rajtam) LIDLben vett gitárom van ami akusztikus és csak azért vettem mert a gitározás alapjai érdekeltek. Most megveszek egy másik olcsó gitárt amit miután tudok játszani eladok vagy ha nem veszi meg senki akkor rásózok valami nagyon kreténre és egy Ibanzet veszek vagy egy Squiert.

Kazuma92
én nem imádom, viszont ami a kezembe volt, az nekem nagyontetszett!😄
de lehet hogy valami jobb gitárhoz viszonyítva, télleg kaka...
szal majd kiderül milet veszek, egyenlõre 1000 ft-m van rá... xD

akkor azért imádjátok mind2en a staggetXD

Kazuma92
végülis igazatok van, felesleges kérdezgetnem.
Szergelynek úgyis meglesz nemsoká a gitárja ( ismerem😄) majd azt is kipróbálom xD
Meg ezlesz az elsõ bassom, nem örökéletemre használnám azt😊
Egyébként hatalmas kitagadás van a balkezes gitárosoknak!
egyetlen egy internetes hangszerüzletet ismerek, ahol van külön balkezes kategória!
Mintha leprásak lennénk xD

én mostanában már olyanokat is láttam, hogy balkezes gitárt használt egy jobbkezes 😄😄😄

tigeroo
nice.

figy, jimi hendrix is így jászott jobbkezes gitáron, elforgatta a gitárt és fordítva felhúrozta. legalább unique hangszered lenne 😛

amugy egy jótanács: amíg nem nézel meg egy hangszerboltban/havernál bassgitárt, addig felesleges kérdésekkel bombázni minket. most te még úgysem tudsz semmihez sem viszonyítani, ez olyan mintha a lekvárosüveg külsejét nyalogatnád közben mi meg a lekvár ízét mesélnénk neked😄
Kazuma92
egyébként annyira nem " kenem vágom" de azért sokan mondták hogy így balkézzel jó a ritmusérzékem, meg pl Papa Roach Last Resort "szólóféle részt" meg Tenacious D - Metal riffjét eltudom játszani.. szoval csaknem hanyagolnám el 4-5 hónap gyakorlását😄
http://www.youtube.com/watch?v=qR7U1HIhxfA --> csak az elsõ 10 mp kell, ezt pl tudom

Kazuma92
az meglehet? komolyan?😄
én úgytudom hogynemlehet...😄

jaaah hogy azt te kened-vágod?

hát akkor csináld azt, amit már ezelõtt is említettem, hogy egy jobbkezest húrozz fel balkezesre, ha más megoldás nincs😄

Kazuma92
Hát akusztikus gitáron már mozog az ujjam elég rendesen, nemcsak akkordokra értem ( pl szólók)
Igaz h a bass más, de mégiscsak ehhez vagyok hozzászokva

de figyelj... úgy sem tudsz még basszerozni
akkor meg nem tök mind1 milyen kezes gitárt feszel?😄
nem fogtál még le basszusgitár húrokat és nem pengettél... mmint... nem szoktál még hozzá😄
Szóval sztem próbálj nyugodtan jobbkezeseket is😊

Kazuma92
Aha értem.
Majd megpróbálok ezek közül keresni, bár mivel balkezes vagyok, igencsak nehéz lesz!
Most elvileg van egy tizesem, eladom a klassz. gitáromat plusz tízér, aztán meg majd valahogy összegyûlik😄

jah meg Cort😄

akkor: olcsóbb ibanez, johnson vagy squier

Kazuma92
miért nemlehet szerkeszteni üzenetet...😄
Szoval nekem nem a tökéletes hangszer kell, hanem ami jó! nemkell a mindenben tökéletesnek lennie, nemakarok hatmilliót rááldozni, nemkell hogy a világon a legtökéletesebben szoljon.

Kazuma92
azisszar? szoval 2 jó márka van a világon?😄

féltem hogy ez lesz a következõ kérdésed😄

Kazuma92
komolyan ennyire fos?
és a Harley Benton?

tönkremegy az, mielõtt még megvennék😄

Akik ennyire odaáig vannak egy Stagg-tól azok menjenek el és próbáljanak ki egy igazi hangszert. Legyen az basszusgitár vagy akkusztikus gitár. Akkor majd talán rájönnek, hogy tényleg ez a legalacsonyabb szint.
Nem muszáj megvárni amíg tönkremegy...

Igen, ez valóban megkönnyíti a gyártást 😄 persze azért mint mindent ezt is el lehet rontani.

😄

Arnold Layne
abba nem kell elektronika😛

---Battlestar Galactica---

nekem 3 ismerõsöm használ Stagg gitárt igaz hogy akusztikusat de meg vannak vele elégedve, nem tudom basszusgitárt milyen minõségût gyártanak de lehet hogy az akusztikushoz jobban értenek

Nos nekem van egy Ibanez RD300am az pl kényelmetlen egy Fender Marcus Millerhez képest.
HOgy miért?
Fenderhez képest az enyémtõl leszakad a térded/vállad illetve a nyakán is jobban lehet játszani... gyorsabban, precízebben... miegymás
Ráadásul annak tényleg olyan hangja van, hogy összefosod magad...
Árbeli különbség a két gitár között: 250000 HUF kb...
De én mégis imádom az én 60 ezres gitárom és eddig mindenki dicsérte (leginkább hozzáértõk)

Kazuma92
Nekem mindegyik tetszik.
Olyan mint a teszkó gazdaságos szalámi meg a sima... a teszkó gazdaságos is finom, de a normális az jobb😄

Arnold Layne
ne haragudj ezért, de ha a staggtól majdnem összefostad magad, akkor tényleg nincs túl sok közöd a basszusgitárokhoz. Hallgass meg egy fendert vagy musicmant, attól tényleg be fogsz fosni😛

Kazuma92
Szova: aasszem listáztam.
Ha 4 húros bassgitárok kategóriáját nézzük akkor van
Alsó szint : a legolcsóbb, lekhokibb bassok
Alacsonyszint : vmivel jobb mint az elõzõ, de még mindig gagyi
Normálszint : teljesen normális, nemgagyi, de nemis profihangszer
Jó szint : jobbgitárok, de már még mindig nemprofi
profi szint : nyerjé lottót, hibátlan
Az általam emglített stagg meik kategóriába tartozik?😄
Hogy hogy lehet kényelmetlen egy gitár teste, sajnos nemtudom elképzelni, mert még nemfogtam normálisan balkézbe.

Én is csak tanulni veszem a legolcsóbb gitárt amit találtam aztán ha megy akkor jó lenne egy Fendert venni vagy talán egy Ibanezt.

Kazuma92
Nekem tetszett a hangja😄 majd összefostam magam amikor meghallottam.
Az hogy kényelmetlen e nemtudom, mert jobbkezes volt, és úgy nemtudom rendesen tartani.
Nem akarok profi hangszert, csak otthon, hobbiként, eljátsznai a kedvenc számaimat, ha meg már pro vagyok, felrakni netre különbözõ "cover"-eket.

Egyszerû oktávozós basszustéma, de nagyon groove😄

hát jó, de õ még nem tud mihez viszonyítani😊

Arnold Layne
csicskán szól, és kényelmetlen a teste

Én most tervezem egy Vision márkájú gitár megvételét. Az eladó azt mondta azért adja mert 5 gitárja van és nem használja õket. Szeretném megkérdezni, hogy kb mit várhatok a gitártól. Elsõ basszusgitárom lesz és csak tanulás céljából veszem és talán egy kezdõ együtteshez.