2019
  • Slinky Cyle
    Azon gondolkoztam, hogy milyen lenne építeni egy olyan bass erősítőt, csöveset, amelyik high gainre torzítja fel a bass gitár jelét,.. és úgy morogna mint a disznó, mint egy metál erősítő, csak sokkal mélyebb regiszterekben...
    szerintetek?
  • Slinky Cyle
    5 húrosok jól jönnek drop hangolásokhoz
  • Levi69
    Ha 5 húrost szeretnél, ráadásul hosszútávra, akkor mindenféleképp próbálj ki néhányat! A H-húrnak magasabb fekvésekben úgyis gyurma hangja van, ezért E fölött használhatod kvázi négyhúrosként. További könnyítés a kiskezűeknek, hogy vannak szűkített húrtávú öthúrosok 16,5mm-es húrtávval, de lehet kapni 19mm-est is.
  • AnonymouS
    Sziasztok! Elnézést a "hirdetésért", de embert keresünk és hátha pont itt találjuk meg... :)

3 éves múlttal rendelkező metál zenekarunkba keressük új basszusgitárosunkat!

Saját próbatermünk van a Vágóhídon, hetente legalább egyszer próbálunk és rendszeresen, 3-4 havonta koncertezünk.
    Sok feldolgozást játszunk, kezdve a Dream Theater-től az In Flames-en át a Rammstein-ig.
    Egyre több saját számunk is van amik stílusa főleg progresszív metál.

A zenekart hobbyból csináljuk, nincs tervünk arra hogy ebből éljünk meg - a fő cél a szórakozás. Ettől függetlenül, fontos nekünk a folyamatos fejlődés és tanulás.
    Éppen most vesszük fel első EP-nket, azonban ezután basszusgitárosunk el fogja hagyni a bandát.

Ha a fentiek tetszenek neked, budapesti vagy Budapesthez közeli lakhelyed van, 20-30 év körüli vagy, jelentkezz!

Elérhetőség: sipos.andras.peter(kukac)gmail.com
  • zsolthor
    Sziasztok!
    Nemsokára szeretnék vásárolni egy basszusgitárt. A következő modelleket néztem ki. Linket nem tudok sajnos még beszúrni.

Cort curbow 42
    Ibanez SR300
    SGR by Schecter c-4
    Cort B4

Fontos szempont lenne, hogy kényelmes legyen rajta játszani és nyaknál lévő húrtávolság kicsi legyen, mert viszonylag kicsi a kezem. Először 5 húros szerettem volna vásárolni, de aggódok, hogy nem vállna be. Játszottam régebben baszusgitáron, de sokat kell tanulnom még, hosszú távra tervezném a vásárlást.

Ha valakinek van tapasztalata velemelyik modelről, akkor kérem írjon. Nagy segítség lenne tapasztalt ember véleménye.
    Köszönöm , kellemes napot!
  • esgerus
    Van benne két hangszedő, elég sokféle hangzást ki tudsz azért szedni belőle. :)
    Úgy tudom agathis testű, vmiért ezekben nem tudok megbízni, azt mondják ,hogy égert helyettesíti meg ugyanolyan tulajdonságokkal bír, csak olcsóbb.. De nyilván nem ugyanaz, mintha éger lenne.
    Ha jól látom képek alapján, akkor ilyen keskenyített nyaka van, nem lesz kényelmes rajta slappelni.
    Nem tudom milyen árban van, gondolom 80 körül lehet vhol gondolom.
    Használtan kapsz akörül squier vintage modified jazz bass, azzal jó ideig nem lesz gondod, max egy hangszedőcserét megér, de annyi.
    Vagy egy cort gb74-et, abból meg végképp mindenféle hangzást ki lehet hozni (nekem is az van, még nem találtam jobbat).
    Igazi jó vintage hangzása van mindkettőnek, ütősek. :)
    Lényeg: távol tartanálak a nem túl jó faanyagú gitároktól (keress kőrist,égert,jávort, esetleg mahagónit,ha morcibbat akarsz), újat meg semmiképp ne vegyél. Remélem tudtam segíteni, ja és nézegess youtube-on videókat ezekről, sokat segítenek. :)
  • cscsiga
    Eladó, akit érdekel írjon privátban. http://gitarshop.hu/?tart=hirdetes&id=118425&lang=hu
  • DeerMuse32
    Hali!
    Úgy döntöttem, hogy lecserélem a Baltimore BB-2 basszusgitárom egy 5 húrosra, mivel úgy érzem, hogy ezt már kinőttem tudásban. Kiszemeltem egy Ibanez GRS205. Valaki tud erről a basszusgitárról valamit? Külföldi fórumokon az egekig emelik...Valamint, eléggé metálos kinézete van és félek RHCP vagy Arctic Monkeys nem olyan jól szólna vele...Valakinek tapasztalat?
  • tigeroo
  • xxxpaulxxx
    Én!:))
    Iszonyat jó volt!
  • tigeroo
    nagyon leült a topic. tudom nem aktuális, de marcus milleren ki volt?:)
  • esgerus
    Hát ha van elektronikád, akkor nem kéne ,hogy sokat elkérjenek, tekintve ,hogy nem túl nagy meló :/ ,inkább ismerőssel csináltasd, aki ért hozzá.
    Vagy nézz utána neten és csináld meg magadnak, annyira nem vészes meló.
  • Amigoss
    Értem köszi!

Lenne még egy kérdésem.

Ilyen régebbi Gitároknál az elektronika kicserélését hangszerboltokban vállalják? És kb. mennyibe kerülhet?(Pl. Jolana vagy Orfeus gitár.)
  • esgerus
    Nincs különösebb funkciója, ha nagyon hiányolod, akkor lehet rendelni neten.
    Vintage cuccokon viszonylag gyakori.
  • tigeroo
    az csak a pickupvédő
  • Amigoss
    Sziasztok.
    Lenne egy kérdésem.
    Ez mi a gitáron?Van valami jelentősége? Úgyértem ha nincs rajta ilyen akkor nem működik jól vagy hangilag változik a gitár? Mert vennék egy régi 70es évek beli basszusgitárt, és arról ez az alkatrész elveszett.

Köszi!
  • cscsiga
    Szerintem simán van igény ilyenre, ahol össze vannak szedve így a dolgok. Külföldi oldalak közül sok van, de magyarból nem nagyon tudok róla hogy lenne. Jó ötlet.
  • DeerMuse32
    Csodás hogy még emlékszem a jelszavamra. :D
    Régen tettem fel itt egy kérdést a slap-el kapcsolatban és sokat segített itt mindenki, így bátran térek vissza a következő dologgal: Sajnos nem zeneiskolába járok, így informatikát kell tanulnom, bár ez a nem lényeges rész. Szakdolgozat gyanánt egy honlapot kellett csinálnunk, ami az első honlapom és amivel tegnap lettem kész. A basszusgitárokkal foglalkozik és szeretném tesztelni hogy mennyire felhasználóbarát illetve hogy olyanok hogyan vélekednek róla akik benne vannak a basszusgitározásban illetve hogy egy ilyen magyar nyelvű honlapra mennyire van igény, mert én nem sok ilyet ismerek hazánkban. :)
    Az oldal címe: www.refreshthebass.atw.hu
    Köszi mindenkinek. :)
  • cscsiga
    Erősen gondolkozok most egy új gitáron én is. Most egy Cort Actionom van, EMg elektro val. Jól el vagyok vele, de vennék újat. Nézegettem a Squier jaguar-t. videók alapján meggyőző, nemtudom van e itt valakinek tapasztalata avval. Azon kívül nincs nagyon ötletem, hogy milyen gitár lenne jó. Hangzásra nu-metálosat játszunk, van benne finger is meg slap is szal mindenképp olyan kéne ami erre alkalmas.
  • Metalmilitiakid
    Egyenlőre semmit, most kiárusítás volt, mert teljesen elment az életkedvem a zenéléstől. Hosszú történet nem írom le.
  • xxxpaulxxx
    Mit tervezel következőnek?:)
  • esgerus
    Naigen, az se hátrány ,ha van hangfalkimenet is. :D
    Kicsit ezért vagyok most dilemmában, hogy mit tegyek, de valószínű ,hogy átváltok fej+ládára.
    Ezek az új digitális fejek nagyon bejönnek, kicsit, tokban elférnek, aztán csak a ládát kell cipelni.
    Vki tud ezekről vmit mondani?
    Gallien Krueger MB200-at néztem ki, youtube-os tesztek alapján meggyőző.
  • Metalmilitiakid
    A 65 ös Laney is elég jól adta, hangereje volt rendesen, fél körül már elég volt dob mellett és még emellett van rajta plusz hangerő, a hangja szép. Van rajta aktív passzív bemenet, füles kimenet +hangfal kimenet. És ami még fontos, hogy eladó is :D
  • xy21
    köszi
  • esgerus
    Az attól függ mire akarod használni, én első kombómat kb 5 éve vettem, egy régi Hartke B90-t. Addig csak közös cuccokat használtunk más bandákkal. Azért jó ez a kombó, mert próbára, kissebb klubokba eleget szól, ha meg többre van szükség, akkor gyönyörű hangot ad a vonalkimenete is, stúdióba csak abból élünk.
    Pár nóta ezzel (basszusgitár egy szőke Squier silver edition Jazz bass, annó Lovasié volt ;D):
    http://www.youtube.com/watch?v=VLgT_0ZmgjQ
    http://www.youtube.com/watch?v=fug0flAVktU
    (Itt már Cort GB74-et használok meg Boss ME-50B pedált)
    http://www.youtube.com/watch?v=rFgG680OcWI
    Nagyobb nevekben nem fogsz csalódni (Marshall,Fender,esetleg Peavey), viszont Behringert meg Warwicket nem vennék, eddig nem hallottam szépeket róla, meg amiket próbáltam, azok se nyűgöztek le. :C
  • xy21
    tudnátok nekem ajánlani basskombót?
    a 10wattosat leakarom cserélni, de nem tom hogy milyet vegyek? mit érdemes? 50w vagy 100w? márka?
  • tigeroo
    ezt nem akarja vlaki megcsinálni gp5 kompatibilisen?:D
  • PacosMorales
    Ez nem egészen igaz. A BSSM/OHM lemezeken játszotta fel azzal nagyrészt(90%).

• esgerus
    hopp, lemaradt egy "vett" szó a "Wal Mach II-vel" után, szorri :D
  • esgerus
    De azért érdemes azt is tudni ,hogy Flea majdnem minden számot Wal Mach II-vel fel, csak annak a cégnek épp nem reklámarca.
    Én amellett vagyok ,hogy minél több cuccot próbálj ki és majd kialakul hangzásod. :D Én már 10 keresem, igazából komolyra csak utóbbi 2 évben fordult. :D
    Meg persze majdnem annyi fog múlni az erősítőn is ,mint a gitáron.
  • TheDon
    Nemrég vettem használtan egy Squier Vintage Modified Jazz Bass 70s bőgőt, aminek gyárilag duncan hangszedője van.
    az enyémbe fender van elvileg, de hogy tudom ezt leellenőrizni?:D
    mert a zajszint szinte nulla, meg szépen is szól, de mégis jólenne valahogy tudni, hogy tényleg fender-e?
  • tigeroo
    hát igen, a kevesebb néha több :) pl. a cant stop coverjét néztem, hihetetlen hogy "közbeszól" az elején a gitár riffjébe, stb :D
  • xxxpaulxxx
    Amúgy a videón ez a faszi tényleg nagyon jó, viszont néha már szerintem túljátssza a dolgokat... néhány fill nagyon szúrta a fülem:D De persze irigy is vagyok, mert jelen hozzáállásommal az életben nem fogok így játszani:)
  • sublimaze
    Egyébként bocs, nem akartam okoskodni, csak megjegyeztem, hogy nem feltétlenül szükséges a tanár a zeneelmélethez... :)
  • sublimaze
    Jogos, nyilván gyorsabban tanul az ember ha van segítség.

Szerintem nem bemagolás kérdése. Fontosabb, hogy halld, mint formulák alapján gondolkodni(persze ez is nagyon fontos).
  • xxxpaulxxx
    Hát csak ha bemagol az ember néhány skálát, attól még nem tudja, hogy azt milyen környezetbe tudja elhelyezni, hogy érdemes variálni...stb:)

Nekem se ártana egy tanár már:D
  • tigeroo
    jah tudom, de nemcsak ebből fog állni a leckém :)
    így könnyebben haladok
  • sublimaze
    A skálákhoz nem kell tanár csak gyakorlás... :D
  • tigeroo
    na köszönöm :) eléggé jól megy mostmár (pl. miller - rampage riffje)

elkezdtem tanárhoz is járni, így 4 év után, muszáj megtanulnom a skálákat ha jó fanki basszer akarok lenni a jövőben.

amúgy...ez a srác valami iszonyat durván tolja, nagyon grooveos, olyan filleket visz bele hogy összehugyozom magamat, a modulus miatt a hangzár is 5csillag...

kurvára hezitálok hogy milyen "hangzást" vegyek énis.. fender jazzbass, vagy musicman stingray/modulus fleabassre gyűjtsek :D

• xxxpaulxxx
    Hát nem is csoda... annak a zseninek ez az élete:))