Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy énis ígyvoltam a johnson baltimore hangszeremmel...akkor csodáltam, azóta rájöttem hogy tényleg vannak jobb eszközök nála 😛 ez van😊 ha lesz pénzem bõvítek.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
newsteed a metallica számokat is pengetõvel tolta (még azokat is amiket cliff burton ujjal pengetett anno)
paul mccartney is pengetõt használ(t)
mind a kettõ hasonlóan lényeges pengetési módszer. olyan ez mintha egy terepjárót és egy sportautót akarnánk összehasonlítani (van értelme, csak minek? a helyzet adja az elõnyöket/hátrányokat)
---Battlestar Galactica---
Remélem levágni mi van rajta😛😊
pengetõ meg ott ugye azért kell hogy több húrt jobban lehet egyszerre lejátszani...
a basszer meg általában csak 1 hangot szólaltat meg, a nagybõgõsök is így tolták (+néha vonóval, de az más), sõt a nagy húrtávolságok miatt néhány esetben sokkal kényelmesebb ujjal játszani.
azért vannak olyan zenék ahol kell a pengetõs bass, ez igaz. flea is tolja pengetõvel (live at slane castle dvd-n asszem a paralell universe és a zephyr song-ot is pengetõvel játszotta el,de az utána következõ a throw away your television riffjét szerintem csak ujjal lehet játszani)
szerintem nem hátrány ha tud az ember mindkét stílusban pengetni, természetesen amilyen stílust játszik olyan pengetésmódot kell preferálni (funkyt pl. nehéz lehet pengetõvel, de punkot is fárasztó ujjal)
a legjobb pedig ha villámujjaid vannak, mint pl. cliff burtonnek 😄
én sem tudok az Ibanezembõl kicsalni musicman féle röfögést...
Én se használtam túlzottan gyakorta (már ott hagytam tanáromnál is... azóta is lusta voltam elmenni hangszerboltba újat venni😄), de teljesen más tónusú hangja lesz a játékodnak és azért ez nem csak a punknál jó😊
Viszont azokat a villanybõgõsöket nem bírom, akik csak pengetõvel játszanak (nem punk zenét)...
van nem egy ilyen amatõr banda (haverok bandái)...
könyörgöm... basszeren alapvetõen újjal kell játszani😄
mondjuk nekem pl nem megy annyira a pengetõzés... lehet nekik az újjal pengetés nem megy... nem is tudom melyikõnk a szerencsétlenebb😄
De mondjuk még fel sem vetettem neki ezt a témát... sztem ki is röhögne😄
Kérdés, hogy te honnan tudod ezeket?😛
Azaz honnan tudnék ilyesmirõl olvasni, mert a tappingelés alapjához kellenének akkordok😊
#1141: adok rá egy puszitXD
egy szép vízhólyag lett a bal gyûrûsujjamon úgy feljött a bõr 😄
faszkivan..most kb. egy hétig nemtudok majd játszani normálisan
mert a több hangzatokat lejátszhatod egyszerre és "bontva" is (sõt a bass utóbbira való végülis)
vannak hármas és négyeshangzatok de akkor magasan kell õket játszani:
E - alaphang
A - kvint
D - oktáv feletti alaphang
G - oktáv feletti terc
akkor például az (TAB jön):
F dúr
---14---
---15---
---15---
---13---
Fmoll
---13---
---15---
---15---
---13---
így néz ki
(tudom, hogy nem csak annál használnak pengetõt😛)
Akkordos kérdésemre valaki valamit?:$
szerintem ennyi az elõnye
én a fingerstyle mellett vagyok, úgy az igazi
Köszi😊
A többinél én csak az alakbeli különbségeket ismerem. Kérdezz rá valami Fender-es fórumon ott biztos tudnak válaszolni.
Marcus Miller modellek marha jók. A különbség, hogy a 4 húros Japánban, az 5 húros az Egyesült Államokban készül.
Inkább egy Fodera, Sadowsky, vagy, hogy magyart is mondjak az MLP( http://mlpguitars.com/mlp.html )
Ezek a signature modellek nem egyediek, az vesz ilyet aki akar. Egy mesterhangszert viszont a saját igényeid szerint készít el egy hangszerkészítõ mester kézzel és nem sorozatgyártásban.
szerintem eléggé egyértelmû 😊
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.