Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
gratulálok! ha valami nem megy vagy nem értesz valamit azonnal szólj, mi segítünk!

amúgy énis ígyvoltam a johnson baltimore hangszeremmel...akkor csodáltam, azóta rájöttem hogy tényleg vannak jobb eszközök nála 😛 ez van😊 ha lesz pénzem bõvítek.
nem ismerem ezt a márkát, nem tudom, hogy rossz-e, de gratulálok hozzá!😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

csúnyán fogtok nézni rám mert vettem egy Vision márkájú gitárt pedig mondtátok hogy ne de most már mindegy 😄 gitártanárom szerint amikor megtanulok játszani rajta észre fogom venni a hibáit és valóban veszek egy komoly gitárt remélem így lesz, erre szerintem nem most kerül sor de van idõm mint a tenger

tigeroo
plusz asszem a még c. dal outrojában van egy kis bass szóló stb stb.

newsteed a metallica számokat is pengetõvel tolta (még azokat is amiket cliff burton ujjal pengetett anno)
paul mccartney is pengetõt használ(t)

mind a kettõ hasonlóan lényeges pengetési módszer. olyan ez mintha egy terepjárót és egy sportautót akarnánk összehasonlítani (van értelme, csak minek? a helyzet adja az elõnyöket/hátrányokat)
a Roadban is pengetõvel tolja a basszusgitáros és szerintem nagyon jól szól, azt hiszem A fûben címû dal elején van csak basszusgitár

persze és ezt le is írtam, hogy van annak is elõnye😊

Arnold Layne
akkor viszont bocsi, nem akartam belekotnyeleskedni semmibe se, de úgy éreztem, hogy a pengetõnek is jár valamennyi tisztelet😄

---Battlestar Galactica---

nem a pengetõt szóltam le, hanem azokat akik csak azzal játszanak és megtagadják maguktól a basszerozás rengeteg technikáját

Arnold Layne
jó, értem én, de azért mégse kéne leszólni a pengetõt, hisz ugyanannyira a bassgitár része, mint az újjal való pengetés, vagy a slap...

nah itt a hibajavított 2.0-ás verzióXD

nah akkor volt értelme megcsinálni, hogy 1 ember biztosan nem fogja rá azt mondtani,h ogy fogaskerékXD

tigeroo
nagyon csilis 😄
Milyen az új logóm?XD
Remélem levágni mi van rajta😛😊

srácok nekem kell egy Marcus Miller😄

szívembõl szóltál tesó😄

tigeroo
mondjuk klasszikus gitár megint más sztem, ott ujjal akkordokat jobban lehet bontani, stb.
pengetõ meg ott ugye azért kell hogy több húrt jobban lehet egyszerre lejátszani...

a basszer meg általában csak 1 hangot szólaltat meg, a nagybõgõsök is így tolták (+néha vonóval, de az más), sõt a nagy húrtávolságok miatt néhány esetben sokkal kényelmesebb ujjal játszani.
azért vannak olyan zenék ahol kell a pengetõs bass, ez igaz. flea is tolja pengetõvel (live at slane castle dvd-n asszem a paralell universe és a zephyr song-ot is pengetõvel játszotta el,de az utána következõ a throw away your television riffjét szerintem csak ujjal lehet játszani)

szerintem nem hátrány ha tud az ember mindkét stílusban pengetni, természetesen amilyen stílust játszik olyan pengetésmódot kell preferálni (funkyt pl. nehéz lehet pengetõvel, de punkot is fárasztó ujjal)

a legjobb pedig ha villámujjaid vannak, mint pl. cliff burtonnek 😄
Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek más tetszik. Van aki azt szereti, ha slap-nél több magas van, van aki pont ezt nem szereti, inkább több méllyel stb. Egyikre sem lehet mondani, hogy jó vagy rossz.

Amennyi idõt leírás meg beállítási sablon kereséssel töltenél, töltsd inkább azzal, hogy szépen kitekergeted a neked megfelelõt. Nem hinném, hogy létezne olyan beállítás, ami minden cuccon ugyanolyan jól szól. Próbálgasd, aztán csak meg lesz amit keresel.

az addig teljesen rendben van, de nekem egy általános beállítási sablon kellene😊
ez cucc függõ...
én sem tudok az Ibanezembõl kicsalni musicman féle röfögést...

hali, nem tud valaki olyan weboldalt, ahol karaj bass eq beállítások vannak ábrákkal, különbözõ stílusokhoz? (fõként slap érdekel) Köszi elõre is!😊
mert én most basszerrol beszéltem😄

Arnold Layne
akkor a szólógitárosokra miért nem ugtsz be?😛 õk azért elég sokat játszanak pengetõvel, holott a klasszikus gitáron is újjal kéne játszani.

azért vegyél, ha lesz majd végre gitárod... kemény 200 píz😄
Én se használtam túlzottan gyakorta (már ott hagytam tanáromnál is... azóta is lusta voltam elmenni hangszerboltba újat venni😄), de teljesen más tónusú hangja lesz a játékodnak és azért ez nem csak a punknál jó😊

Viszont azokat a villanybõgõsöket nem bírom, akik csak pengetõvel játszanak (nem punk zenét)...
van nem egy ilyen amatõr banda (haverok bandái)...
könyörgöm... basszeren alapvetõen újjal kell játszani😄
mondjuk nekem pl nem megy annyira a pengetõzés... lehet nekik az újjal pengetés nem megy... nem is tudom melyikõnk a szerencsétlenebb😄

nem szeretem a punk zenét inkább metál vagy rock 😄 de pengetõt azt nem akarok használni 😄

Sajna nem mindig tudok menni, mert sokszor dolga van a mestrenek😄
De mondjuk még fel sem vetettem neki ezt a témát... sztem ki is röhögne😄

tigeroo
hát nem te jársz tanárhoz báttya?😄

az ujjam aztmondja hogy "szeri van"<#idiota>
Köszi szépen, ilyenre gondoltam pontosan😊

Kérdés, hogy te honnan tudod ezeket?😛
Azaz honnan tudnék ilyesmirõl olvasni, mert a tappingelés alapjához kellenének akkordok😊

#1141: adok rá egy puszitXD

tigeroo
amúgy, tegnapi medencében ázás után elõkaptam a bassgitárt végre röfögtettem pár órát...
egy szép vízhólyag lett a bal gyûrûsujjamon úgy feljött a bõr 😄

faszkivan..most kb. egy hétig nemtudok majd játszani normálisan
tigeroo
akkordok alatt mit értesz?

mert a több hangzatokat lejátszhatod egyszerre és "bontva" is (sõt a bass utóbbira való végülis)

vannak hármas és négyeshangzatok de akkor magasan kell õket játszani:

E - alaphang
A - kvint
D - oktáv feletti alaphang
G - oktáv feletti terc

akkor például az (TAB jön):

F dúr

---14---
---15---
---15---
---13---

Fmoll

---13---
---15---
---15---
---13---

így néz ki
akkor megnyugodhatunk, hogy te sem szereted a punkot😄
(tudom, hogy nem csak annál használnak pengetõt😛)

Akkordos kérdésemre valaki valamit?:$

Arnold Layne
az a jó benne, hogy mondjuk egy pörgõsebb számnál nem kap görcsöt a kezed, és ahogy tigeroo is mondta, teljesen máshogy fog szólni

nekem is az ujjal pengetés jön be

tigeroo
pengetõ = bizonyos tónust ad, szabályos, gyors) hangokat lehet vele játszani

szerintem ennyi az elõnye

én a fingerstyle mellett vagyok, úgy az igazi
Mi a jó abban ha pengetõvel játszik valaki basszusgitáron? És mi a különbség a pengetõvel és az ujjal pengetés között?

Tudnátok egy olyan oldalt linkelni, ami megtanít akkordokat basszeron... hogyan kell pengetni, milyenek vannak...stb
Köszi😊

hmmm köszi a válaszod😊

A Highway modellekre az van írva, hogy Made in USA, de a nyak Mexikóban készül, ezért olcsóbb. (Ha jól tudom az amerikai törvények szerint elég, ha a terméknek egy bizonyos százaléka készül az USA-ban, hogy rá lehessen nyomni egy Made in USA feliratot.)

A többinél én csak az alakbeli különbségeket ismerem. Kérdezz rá valami Fender-es fórumon ott biztos tudnak válaszolni.

Marcus Miller modellek marha jók. A különbség, hogy a 4 húros Japánban, az 5 húros az Egyesült Államokban készül.

Következõ a kérdés😄
Nézegettem neten Fendereket...
Mi a különbség az ilyenek között, hogy Deluxe, Highway 1, vintage... ésatöbbi között?
Meg pl néztem ilyet, hogy ez 300ba került, ez pedig a duplája... mi a különbség azon kívül, hogy +1 húr?

tigeroo
hát az annyira azért nem grooveos😄
Arnold Layne
rhcptõl a parallel universe

tigeroo
oh pardon me 😄
do nélkül, de nem is rossz ötlet... köszi😊

tigeroo
jamiroquai - when do you gonna learn
Váááá könyörgöm! Mondjatok számokat, amik nagyon groovosak és nem kell hozzá virtuóznak lenni, hogy megtanuljam, ugyanis most tanácstalan vagyok, hogy mit tanuljak😄

egy kézzel készített gitár biztos jobb mint egy sorozat gyártott szerintem ez tény csak nem olcsó és így vissza is tértünk oda hogy nincs pénzem 😄

hát igen, de a zene egy kalap fos😄

Nem ilyenre gondoltam...
Inkább egy Fodera, Sadowsky, vagy, hogy magyart is mondjak az MLP( http://mlpguitars.com/mlp.html )
Ezek a signature modellek nem egyediek, az vesz ilyet aki akar. Egy mesterhangszert viszont a saját igényeid szerint készít el egy hangszerkészítõ mester kézzel és nem sorozatgyártásban.

tigeroo
hát kinézetre biztos egyedi :d
"1979. márciusi SC 1527 USA gyártás"

szerintem eléggé egyértelmû 😊

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.