Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
G---------------------------------------------------------
D-------9-----------10-----------7------------8-------
A---7---------8-----------9------------10-------------
E--------------------------------------------------------
ezt egy fekvésben el kell tudni játszani (ujjrendet betartva, 7es fekvésen a mutatóujj, 10esen a kisujj)
lassan, pontosan gyakorolni :)
Addig félek elkezdeni normálisan játszani, amíg megnemmutatják hogyan kell szabályosan pengetni ujjal:D Videókból kitudom nézni, de lehet hogy fosul csinálom... nagyon nemakarom elrontani. Hátha jövõhéten valamikor
Az ujjrendrõl nekem annyit mondott tanárom, hogy a gyûrûs és kisujjunkat egyszerre kell használni elsõ néhány fekvésbe mert külön külön nem elég erõsek vagy mi.
Alapból így akartam, de biztosra akarok menni.
Egyébként: Ha az erõsítõt feltekerjük max hangra akkor miért ad ki ien ektoplazmás finghangot a gitár? ez normális? Tegnap "Szergely92"-vel megnéztük egy noname kissebb erõsítõn, és nagyon rossz hangja lett az õ gitárjának is meg az enyémnek is. Én gépre kötöm, és ha maxon van a basszus a gitáron meg a hang hangfalon, úgyis ien rossz hangot ad ki, bármien halkan adja is be..
Remélem érthetõen írtam le, kicsit fáradt vagyok:D
(pl. ha mutatóujjal fogsz valamit, akkor 2 fekvéssel arrébb gyûrûsujjal fogd le, ne pedig mutatóujjad csúsztasd oda -ha ilyen apróságokra figyelsz akkor jólesz..)
Most a mutatóujjam fáj baromira, a basszushúr szépen kikezdett vele.
A bõrkeményedést alig várom, legalább tudom sokáig nyomni :D
Bár addig nemakarok elkezdeni normálisan játszani míg meg nem mutatják hogy kel szabályosan lefogni, tartani, és ujjal pengetni, elakarom kerülni hogy rosszul rögzõdjön.
a bõrkeményedés lesz még fajin dolog :D
(deh a fémhúros westerngitárnál durvább, ott a kis geci húrok szabályosan a húsodba marnak bele elõször)
A kisujjamon van egy kis abnormális dolog, az elsõ ujjpercet betudom hajlítani úgy hogy a többi mozdulatlan marad. Kisujjal fogom le a húrt, automatikusan így nyúlik oda, idõ után rohadtul fáj.
Nah mind1 majd hozzászokok:D
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Ma kipróbáltam egy kicsi,gagyibb erõsítõvel, nagyon tetszik a hangja, holnap próbaterembe is lesz alkalmam.
kábelt a hangszerboltból!:) És lehetõleg hangszer kábelt vegyél!
Tapasztaltabbak már tudják hogy bármily' hihetetlen de egy jó kábel sokat számít! Persze nem is olcsó.:S
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
Viszont ahelyett hogy a fejemnek örültem volna amikor meghallom a hangját, méreg kapott el: nincs erõsítõm, ezért gépre kell kötnöm. a Mocskos teszkós nagy jack kábel meg meghalt kb 20 mp alatt....
Nah nembaj majd veszek normálisat:D
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
De amúgy jófajta!:)
szerintem jó cucc megéri az árát :)
kezõ gitárnak szerintem ez a legjobb ha valami márkásabbat akartok venni
és még jól is néz ki :)

Epiphone Embassy Special IV World of Warcraft forever!
nah jó zenélést akkor:) nekem még kb. fél évet várni kell, de már van gitáros ismerõsöm aki police, iron maiden, rhcp számokat játszik!
hát RATM,Police,ACDC,U2 meg ilyesmi... de nagy örömömre 7 szám erejéig RHCP is:D:D:D Pedig nem is én választottam... én mondtam 2 rhcp-t, (fejenként 3 számot mondtunk) az énekes mondott egyet, a dobos is... és még a gitáros is 2-t:D Szóval a számaink nagyja RHCP lesz!!! yeah:D
Másokkal! Qrvajó! Végre!:D
Van egy 15 ös tracklistánk amit addig megtanulgatunk
Elvileg már jövõ héten mehetne a menet, de akkor nem ér rá egyik tag, aztán utána osztálykirándulás... ezért rakjuk 3 héttel odébb:)
Elektromos gitároknál van olyan, hogy "satus" azt jelenti hogy szinte lehetetlen behangolni, viszont nem is hangolódik el stb.
Amúgy meg ha minden jólmegy pénteken meglesz életem elsõ basszusgitárja!:D
Fasza! Végre!!!
Itt a honlapjuk:
http://www.status-graphite.com/status/frames/index_home.html
Nagyon jó basszusgitárok, grafit nyakkal. Kicsit az alakjuk furcsa.
Ja és természetesen csakis eredeti német WW, a keleti Rockbass széria már elég gagyi.
és
http://hangmester.hu/newforum/listazas.php?topik=26&start=0
http://teszvesz.hu/item743898067_warwick_fortress1_basszusgitar.html
errõl mi a véleményetek? és úgy a Warwick mint márka milyen? youtube-on nézegettem videókat és nekem nagyon tetszik a hangja
na akkor lenne egy kérdésem
venni szeretnék bassgityót kb 30k ért (max 35)
már nézegettem itt ott de nem tom hogy meik lenne a frankó
haveromék epiphone thunderbird 4 et akarnak vetetni velem 55 ért(használtan) annyim sajnos meg nincs rá :(
tudnátok olyan gitárt mondani ami jó is kezdõnek meg kb 30 ezerbõl kijön?
elõre is thx
nagy respect a bassgitárnak :)
Epiphone Embassy Special IV World of Warcraft forever!
Nem akarom áthúrozni:D Ha ez összejön, megtanulok rajta játszani, késõbb meg úgyis találok magamnak megfelelõt, jobb, drágább kategóriások azért vannak.
Rengeteg jó gitárt láttam balkezeset, csak mind számomra kegyetlen drága. ( Köztük Cortot, Ibanezt stb)
Balkezes gitárt baromi nehéz találni. Én is a seggemet verdestem a földhöz, amikor megláttam elõször ezt a HB-t:D
Egyébként az mit takar, ha két külön hangszedõ van a gitáron?A Jazzbasson két jazz hangszedõ precisionon (gondolom) két p, és amikor mindkettõbõl 1 keverve?:D az az egyensúly a kettõ közt vagy mi?:D