Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igazad van, elméleti szinten, elég csak a gyakorlás. és kezdõként szeirntem elég könnyû bármit is elbaszni.
---Battlestar Galactica---
de most az "ideális" körülményeket nézzük, akkor tényleg ennyi kell
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
---Battlestar Galactica---
gyakorold még, hidd el menni fog minden csak gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni! ha ebben hiszel akkor csak a szorgalmon múlik
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
Én sem természetesen tanár vagyok,csak vki kérdezte hogy "tanulhatna-e" tõlem. Mondtam jöjjön el.Megmutattam 1-2 dolgot, ha fogékony volt 1-2 alkalom után már láttam hogy jól kapisgálja,nem feszegettem hogy 65x jöjjön el. Otthon gyakorolja, megmutatja hogy jó-e, én meg mondom hogy okés vagy még nem😊
Coffee Shop szinte moderate rock tempójú😊 mondjuk egy Primus: Tommy The Cathez képest
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
Szóval olvasgasd Drapos Gergõ oldalának ezen szekcióját
Illetve nézd meg Dmanlamius videóit
Majd késõbb ha már tudod a slappelés alapját kívülrõl, belülrõl, akkor MarloweDK videói😊
Sok sikert!😊
de nekem nem jött be...úgy elveszett a varázsa ha más mutogatta a dolgokat, mindig magamnak találtam meg a módszereket/technikákat stb. és úgy haladtam a bassgitározással.
(most nyomtam kicsit a coffee shop basslineját már fáj a jobb karom annyira tempós slaptémája van<#idiota>#idiota>)
Errõl beszéltem. Volt már 1-2 tanítványom és hiába elmagyaráztam,eljött akkor megmutattam,de ha õ csinálta szar volt...ELEINTE! Gyakorolgatta és egyszercsak beáll az agy és azzal a kéz is,magyarán ráérez hogyan kell csinálni. Amúgy jól leírtad. Ez az elmélet😊
na most a csuklód még mindig támaszt, de a kezeddel kb. 45°-os szöget zársz be a húr (vízszintes) és a pickup (függõleges) síkja között, kb. az E húr 21. bundjánát pont eléred az ujjaddal így próbálod csuklóból megütni az E húrt.
(valahogy úgy kéne mint ahogy ökölbe szorítod a kezed és a hüvelykujjaddal dobolnál az asztalon úgy hogy csak a csuklód mozgatod)
késõbb menni fog az alsóbb húrokkal is ez az ütögetés, de gyakorolni kell nagyon 😊 türelem.
és próbálj oktávokat majd slappelni (slap-pop pl.😊
--------
----5--- (mutatóujjal)
--------
-3------ (hüvelykujjal)
(daft punk - something about us, ez kezdésnek nemrossz)
A technika -slap- témához csak annyit hogy igaziból ezt érezni kell,ahogy minden más pengetést is.Nyilván van egy technika amit el lehet magyarázni,DE aztán gyakorolni kell 100évig, még akkor is finomul a technic'.
elég jól megtanultam ujjal pengetni, a tapping is megyeget de a slap-re sehogysem tudok rájönni hogy hogy kell. jobban az érdekelne hogy hüvelykujjal hogy kell megütni a húrt, mert akárhogy próbálom nekem ilyen tompa hangot ad ki. lehet az hangosítás nincs jól beállítva vagy én ezt nemértem..szóval segítenétek hogy hogy kell? suli mellett nemtudok tanárhoz járni pedig tudom kéne 😞
Az meg hogy te volnál az Erõs Pista basszerosa ezen néztem egy nagyot! Kicsi a világ!😊
Csak annyit tudok mondani, hogy le a kalappal! Ahogy hallgattam a felvételeiteket csak lestem, hogy milyen jól visszaadjátok az eredeti hangulatát a számoknak.
Azt meg, hogy ti léptek fel a morrisonsba azt onnan vettem, hogy ki volt írva, hogy 19.-én RHCP tribute, erre rákerestem hogy van-e valami honlap és ezzel a hírrel találkoztam, és itt a cikk írója ezt írja az utolsó sorban: "A magyar Erõs Pistát az idei FEZEN 1.napján hallottam/láttam elõször és az énekes eredeti hangja miatt (és mert lekéstük a koncert elejét) eléggé adja magát egy újabb koncert."
De ezek szerint nem ti vagytok😄 Nah majd megpróbálok elmenni pénteken a TI koncertetekre😊
A hol gyártás lassan tényleg elveszti jelentõségét rövidre zárva a választ.Pl. az említett Fender márkánál régen valóban volt jelentõsége hogy USA,Japán vagy Mexikói. Japánoknál mint tudjuk harakiri ha vmi nem 100%-os😊, szóval azokban eléggé meg lehet bízni,általában esetleg elektronika nem olyan ász,de hát az az amit lehet cserélgetni könnyen.Általában a mexikóiak nem válogatott fákból vannak,ill. a kidolgozás nem olyan szép,gyengébb hangszedõk,de itt is vannak kivételek, ill. manapság az USA sem feltétlenül jól sikerült darab. Összeségében sajnos ma nagyobb részt számít az árban az hogy USA vagy Japán vagy Mexikó van megjelölve gyártási helyként.Én nem adnék egy standard USA modellért 300ezret az fix😊
Ha jól tippelek akkor amit próbáltál MM-et az Expo-n az most a MM "olcsóbb" modellje, az MM by Sterling? Mert olvasom kissé túlárazták Európában. Amúgy tulajdonságait tekintve mintha ugyanaz lenne mint az eredeti MM Stingray, kivéve hogy Indonesia a gyártási hely.Ezért akár tényleg kerülhetne annyiba amennyiért adják(300eHUF) csakhogy ez USA-ban 670$ ami még szállítással,vámmal, haszonnal sem lehetne itt 200-nál több.
Kösz a reklámot!😊 Ezek mi vagyunk! Dehogy a Morrisons2-ben játszanánk?!
Lehet tudsz vmit amit mi még nem?😊)
Sajnos médiában nem állunk jól. Kéne már vmi új videó,meg felvételek,mert hát a "legújabbak" is 2,5évesek...nem beszélve hogy kezdõ zenekarnak az elsõ az "imagefotózás" még mielõtt egy hangot is játszanának,nálunk vhogy elmaradt már 5éve😊)
Ha már koncert, akkor 9-én Menta Terasz (II.Margit krt. 14) 500HUF a beugró.
Na asszem mindenre válaszoltam! 😊)
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Én 1 hét múlva próbatermezek! Már alig várom😊
Jah és õket érdemes meghallgatni! Nagyon komolyan nyomják😮 És 19.-én morrisons2ben játszanak! Ott legyen ám mindenki!😄
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Mindenesetre ha majd komoly hangszerem lesz akkor az egy Fender Jazz Bass lesz elõször😊
Hmmm ha már neked válaszolok meg is kérdezlek, mint szakértõt, hogy te mit gondolsz arról, hogy hol készítik a hangszert? Mert ugye néhányan azt mondják hogy kb mind1 hogy amerikai vagy mexikói egy Fender például... van aki meg azt mondja hogy nagyon nem
Tegnap itt ezen az expo-n beszélgettem egy 50-60 közötti fazonnal aki ott érdeklõdött nálam a MM-rõl😄 (õ is ki akarta próbálni😊) és õ azt mondta, hogy kb ugyanaz, mind1, hogy hol készítik, mert csak a munkaerõ az olcsóbb és ezért nem kerül annyiba...
Neked errõl mi a véleményed?😊
Persze lehet neked vmi speckó kezed van...Vagy nem volt beállítva a hangszer.Akkor minden kényelmetlen.
Nekem a túl vékony nyak(7.25-ös C-nyak) nem jön be,arra rájöttem.
De nagybõgõt nem tudtam kipróbálni😞
Viszont rájöttem hogy a Musicman egy iszonyatosan qrvajól szóló cucc... de számomra nagyon kényelmetlen😄
most vettem észre, hogy azokon a videókon amiket leszedtem ( oktató videók), a videóban is recseg az E húr üresbe, max hangerõn a hangfalamon.szal valszeg a gitárnak semmibaja
egy kispolák is tud 100-al menni meg egy bmw is, de melyiket fog jobban megfele dögleni?😄
De ma kipróbáltuk sima erõsítõn ( igaz hogy pici, és nem bass erõsítõ), és azon is kegyetlenül ropogott:S Szergely gitárja is, de az kevésbé, sokkal kevésbé.
Szar a gitárom, vagy elõfordulhat hogy az enyém jobban kiemeli a bass-t és az erõsítõ nembírta?
Nem nagyon szeretem az olyan mûfajokat akik akár csak megérintik a punkot... legalábbis nagyon ritka az olyan, ami tetszik (pl offspring) de ez nagyon komoly kis zene😊
Amúgy megnéztelek iwiwen! Nagyon szép bõgõid vannak!😊
MSN: [email protected]
az amikor 5-rõl ötre vagy 8-ról nyolcra vált, ugyanazzal az ujjal kell húrt váltani ugye?
pl d 5 után jön g5, mindkettõ mutatóujjal?
G---8---5------------5-----------------------------------------------------------
D------------8---5-------8---5-------8---5---------------5--------------------------
A----------------------------------8----------------8---5-------8---5--------------
E----------------------------------------------------------------------------------8-
aztán elõrõl, legalább rögzül kicsit az ujjrend is