Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem úgy tûnik a feje sem olyan.

Kazuma92
Az a poén, hogy szinte semmi infót nemtaláltam errõl a gitárról.
Legalábbis, mindig a poti eltérésre vonatkoztatva gondoltam az hogy " eznemaz, ezseaz "
Egyet találtam, ahol így helyezkednek el, de az asszem 5 húros.

Crokin
Kicsit tényleg máshogy vannak a potik, lehet hogy akkor ez passziv. Ha aktív elektronikás, akkor 1db 9V-os elemmel mûködik.

Repatarurgyán

Kazuma92
Komolyan? pedig amit küldtél, azon kicsit máshogy helyezkednek el a potik. Meg ez passzív elektronikás

Crokin
Ha tényleg vigyázol rá akkor elvileg nem lehet baj. Amúgy pont ilyenem van.

Repatarurgyán

Kazuma92
http://www.vatera.hu/harley_benton_balkezes_basszusgitar_152548823.html

Nekem elvileg ez lesz. Hátha tud róla vki mondani valami bõ infót:D

Kazuma92
És ez minden ilyen gitárra alkalmas, vagy a tiednek korábban volt egy szörnyû balesete?

Crokin
Kicsit jobban megtekergeted aztán úgy kiugrik a helyébõl, hogy szinte képtelenség visszamûteni.

Repatarurgyán

Kazuma92
Ez tuldajdonképpen mit takar? Alap hogy nemszeretném földhöz vágni, meg baseballt játszani vele..:D

Crokin
Nekem egy ilyenem van, annyit tudok róla mondani, hogy tényleg nem szól rosszul, csak vigyázni kell rá mert az elektronika meg a potik benne elég silány minõségûek...

Repatarurgyán

sztem az ilyen ázsiai gyártóknak nincs is enyémnek se találtam(vision) nem kerestem sokat de nemtaláltam

Kazuma92
Nincs a harley bentonnak hivatalos oldala?

a vatera szerint a tied :D már csak az eladóval kell felvenned a kapcsolatot és mehetsz is érte :D

Kazuma92
Kezdõgitárnak, lehet hogy összejön egy harley benton!
Tudom hogy nem nagy márka, de nem a világot megváltani szándékozom vele, elsõ gitárnak megfelelõ. Külföldi oldalakon olvastam hogy kezdõgitárnak teljesen korrekt.

az, megmozgatja mindegyik ujjam

Az SM egy nagyon jó újgyakorlat

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

gondoltam nosztalgiázok egyet és játszottam a super mariot aztán jött az ötlet és elkezdtem tanulni xD elég egyszerû a tabja(vagyis amit én találtam) :D:D lehet beteges de sok az idõm mert még csak néhány oldal házim van :D

Jah és életkort kihagytam. Én 15 vagyok(szólógitár) ritmusgitáros 16, dobos 21.
Sziasztok! Alakuló zenekaromba már csak basszusgitáros hiányzik, ezért vettem a bátorságot hogy ideírjak:
Irányvonal inkább Tankcsapda, Metallica, de beleszeretnék vinni Alice Cooperes részeket is, bár ez majd elválik. A felállás: Szólógitár(én), ritmusgitár/ének, és dob. Basszusgitáros még sajnos nincs. Amiket szeretnék, azok a következõk:
Nem muszáj profinak lenned, mi s 3-4 éve játszunk hangszereinken, de legyél pontos és lelkes, szeresd a zenét, és ami legfontosabb, szeresd azt, amit játszol. Heti 2 próba lenne, olcsón, jó felszereléssel újpest központtól egy 5 perc séta. A többit beszéljük meg személyesen. Elérhetõségek:
e-mail: [email protected]
MSN: [email protected]
TEL: 06 20 410 45 31

Köszi a figyelmet.

Szentirmai Csaba
Kazuma92
Jah, amikor a Szergely gitárján ( fordítva ) játszottam, és beraktunk valami zenét, általába sikerült egy ráillõ basstémát kitalálnom, vagy az eredetit:D
Persze azért nem fordult elõ sokszor

az õ kifejezései közt vannak elég nemtudom hogy mondjam a hétköznapitól eltérõek :D de mindig felbasz agyilag leül egy szám elé és hallásra röktönöz hozzá valami basst :D ilyen hallást hol lehet venni? XD

Kazuma92
Egézségedre Arnold.
-
Azóta már találtam egy cikket mi a különbség a kettõ között, elég érdekes dolgokat ír le:)

Arnold Layne
én meg bírom az ilyen értelmes kifejezéseket

---Battlestar Galactica---

Kazuma92
amúgy ha aktív a gitár az miben tér el a passzívtól? azonbelül hogy több hangszín van.. durvábban szól, vagy több hangzás?

lehet hogy valami overdrive-t használ
vagy a warvicknak van ilyen hangja:D

Kazuma szereti a disznó és röfögés kifejezést :D:D én majd egyszer a messzi messzi jövõben szeretnék egy 5 húros gitárt is :) egyszer láttam egy 12 húros basszusgitárt és rossz volt ránézni a super mariot tolta rajta valaki a videó fent van youtubeon

Kazuma92
birom az ien értelmes válaszokat

Arnold Layne
mi ebben a malac, és mi ebben a röfögõ?

---Battlestar Galactica---

Kazuma92
Srácok, ez az atommalac brutálröfögõ hang mitõl függ? Gitártól vagy attól hogy aktív v passzív?
http://www.youtube.com/watch?v=gz-oxs90X6Y

forrás: wikipedia.huXD

Kazuma92
eleinte nekem tetszett a through the fire and flames, de kb 1 hét alatt meguntam és kegyetlenül irritált, mára már nagyon nemszeretem.
A Canon rockot se az is szar xD (ha felhõtlenül gondtalan és happy hangulat van, akkor talán egyszer elmegy, de alapból soha nem halgatnám)

Hetfield MÁR nem basser :D elvileg 1981ben õ volt, 82ben McGovney váltotta aztán sorban: Cliff Burton, Jason Newsted, Bob Rock(nemtudom ki az) és most van Robert Trujillo :D volt pár váltás

ezt a metallicás postot vegyük úgy hogy nem is írtad:D

Amúgy tölts le egy dragonforce albumot és rájössz hogy trágya az egész

Metalmilitiakid
Jason Newsted te , James Hetfield az énekes és gitáros

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

metallica koncerteket elnézve 5 húros bassgitáron játszanak az eddigi összes basser mondjuk lehet hetfield nem ameddig õ volt mind1
a through the fire and flames nekem tetszik :D néha meghallgatható

tigeroo
6húroson miért lenne nehezebb?:P
sõt, több a lehetõség, nem kell annyit "mászni" a nyakon játék közben...

de szerintem a cliff féle basslineok is nehezek...
egy a gond hogy az egy hihetetlen fos szám:D

ebben van igazság :D mondjuk a dragonforce - through the fire and flames-nél lehet könnyebb :D:D

mire vársz?
Próbáld ki:)

Amúgy az, hogy valami nehéz az egy igen relatív fogalom:)

a metallica számok mennyire nehezek? 6 húroson állítólag nagyon, leginkább a Jason Newsted féle számok érdekelnek :D

nagyon rákattantál a gitáromra múltkor :D mostanában én is xD imádom

Kazuma92
Nem azért mondtam hogy vmi bajom lenne azzal hogy egyszerû, csak hogy kezdésnek tökéletes:) Meg már február óta játszok klasszikus gitáron,( mondhatni inkább március óta :D) és mostse az atombonyolult dallamokat nyomom, hanem azokat amik tetszenek, többségük egyhúron eljátszható egyszerû, de nagyon jó dallamok ( PL The Cure - Secret)
Él a mondat : Egyszerû, de nagyszerû:D

Mostanában offspringet hallgatok/játszok... a groovosabb és kevésbé punkosabb számait... nagyon nagy buli:D

tigeroo
nana... a kevesebb néha több, ez pedig nagyon igaz a rock/metál basslineokra
The cure<#eljen>

Kazuma92
én meg már kivagyok éhezve...
már nyomnám a The Cure - Disintegrationt :D ( igaz hogy egyszerû(denagyszerû), de lassan 1 éve ismerem, és még mindig nem unom a basstémáját )

xD ez igen logikus volt :D biztos van csak nincs anyi esze hogy feltegye teszveszre vagy vaterára nekem is onnan van a drágaszágom :D

jah, nem úgy értettem... csak hogy valakinek biztos van

Kazuma92
kinek hol mikor mien?

de van