Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De akkor ha jól értem te a Warwickon keresztül kötöd a gépre a basst?
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
És csak guitar rig mellé nem megy a zene... mivel egy ASIO4ALL nevû program is kell hozzá (sose tudom, hogy ez mire jó, de kell neki... valami csúszásgátló féleség:D)
Nah és ezt a jó kis harapós slap hangot nem tudom elérni az én "kis" warwickommal... nincs vele semmi baj csak hogy túl mély tónusú marad mindig a gitár hangja:/
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Olyan orbitálisan szar a saját hangja a bassnek?
Ha felakarod venni akkor meg utólag is lehet bármit csinálni.
Ezt az "egyszerre nem" dolgot sem vágom:( Én bedugom a basst a mikibe, megy a winamp, ha esetleg ezt az egészet akarom felvenni akkor meg az említett programok valamelyikével közben még fel is veszem. Sima Audigy2? hangkártyám van.
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
Van a Guitar rig amit már sokszor emlegettem és ez egy nagyon jó program... CSAK
Realtek HD-vel nem nagyon akar szuperálni
Azaz csak fülessel tudom hallgatni... illetve egyszerre vagy zenét hallgatok vagy gitározok, de a kettõ együtt nem lehetséges:S
Webkameránál meg azt a hangot veszi ami kijön a hangszóróból és pont jó most ilyen videókhoz(pl. most a Rollercoasterhez) Mindjárt fel is veszem:)
De azért majd kipróbálok 1-2 dolgot... hátha... mert sajna mióta új gépem van... pcn csak fejhallgatóval megy pl a guitar rig:D
Te milyen programo(ka)t ajánlasz pcre?:D
Felesleges venni otthonra ilyeneket,aztán a nyakadon marad,inkább maradjon a Warwick addig.
Itthon én is PC-n nyomom. Tökéletes. Persze nem PC hangfalon, hanem minihifin. Az elég jól bírja a mélyeket is. És még így is figyelnem kell a szomszédokra:)
Zenekarhoz meg ott van az aláírásomban a cucc:))
És úgy gondoltam a 40et, hogy eladom a WWt és úgy:D
Add el a Warwickot és csapd hozzá a 40-et, aztán nézz körül a használt piacon! Vagy! Volt egy un. "tanítványom" neki azzal javítottuk a dolgot hogy adtam neki egy EQ-pedált,az erõsítõn meg kilõtte azt. Ill. vett egy kiegészítõ ládát a kombóhoz azzal meg nõtt a felület,plusz nagyobb kakaót adott le a fejrész. Mondjuk a láda az drágább volt és amúgy Warwick!;)
Harmadik lehetõség!:) Gyûjtsd a pénzt! Addig marad a PC. Vagy már nagyban megy a zenekarosdi? Kéne a minél komolyabb cucc?
Mert tényleg... számítógépen guitar riggel szebb hangot generálok mint ezzel ami most van:D
A belinkelt cucc sem jobb. Szerintem maradj akkor a WW-nál,max. szerezz egy EQ pedált!
Hiwattból csak a drága angol cuccok jók,a kínai felejtõs.Laneyn volt módom játszani,egy idõ múlva szépen elkezdett torzítani...de alapból is dobozhangja volt.
errõl mi a véleményetek??? Vagy basszerhoz inkább más márka?
Hiwatt... Laney... ezekrõl mit gondoltok?:D
na hogylegyen az infócsere?:P
Az elõzenekar hazánk rockabilly-kultúrájának legkiemelkedõbb csapata, a Mystey Gang lesz.
A négylemezes, tizenegy éves magyar trió ritkán tapasztalt amerikai rock and roll-hangzással tört be a zenepiacra, így nem meglepõ, hogy már a filmipar is megkörnyékezte õket. Till Attila Pánik címû filmjéez és az amerikai Townies-hoz is írtak zenét, de szerepeltek a Csak szex és más semmiben és a Made in Hungáriában is.
Kitûnõ elõétel a Texas-fogáshoz.
Érdekfeszítõ videók, fotók és zene, zene, zene
Izé az lenne a kérésem, hogy tudnátok neten mutatni ilyen oldalakat, ahol MarloweDK-hoz hasonlóan vannak leckék, gyorsan, lassan, esetleg még tabbal is? Köszi:D
Primustól én ilyen részleteket tudok többet-kevesebbet.
Pl. Wynona Big Brown Beaver,The Heckler(ezeket majdnem tudom teljesen),Tommy The Cat (ebbõl az alapot tudom csak), The Awakening (kb. 2/3-át), Jerry was a race car driver(alap megvan)
Ez nem vmi bonyolult,DeerMuse32! :))
ez lenne az:
http://www.youtube.com/watch?v=Pib8eYDSFEI
ha valaki segítene akkor megköszönném!!
2:56-tól
Balalajkázom:D
#1384: Ezért kell Fusion Jazz-t játszaniXD Vagy bármit ami nem gitárközpontú<#nyes>#nyes><#ravasz1>#ravasz1>
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
"basszusgitározom."
"az milyen?"
"hát mély hangokat is játszhatsz, kicsit hoszabb a nyaka és 4 húros"
"csak 4 húr?"
agyfaszt tudok kapni tõle...
De amúgy a RHCP pont nem olyan bass ami háttérbe van szorítva,de mégis tudom(mivel kb. 200 koncertet nyomtam a csilis bandával) hogy mikor figyelnek rád - persze ez most vagy érdekel vagy nem.(elõbb-utóbb érdekelni fog:)) - de a lényege az hogy sajnos 90%-ban semmi köze a zenéhez, vagy a TE játékodhoz! Ha gitárszóló van akkor a gitárosé a figyelem nagyrésze; ez van!:)
A kis dialógust még lehet bõvíteni...:))Hajjaj!
Nekem örömet okoz a bõgõzés... Ha meg majd ott tartok, hogy koncert, akkor remélhetõleg nem leszek háttérbe szorítva (nem olyan zenét fogok játszani az fix:))
Egyébként tudod mivel tudnak engem felbosszantani?
-Te is gitározol?
-Hát... én basszusgitározok.
-És az miben másabb?
-Hát... mélyebb hangja van, meg ha azt vesszük eredetileg inkább kisérõhangszer
-Jó tökmind1 gitár-gitár ugyan az
Amúgy én sem tanultam meg 100%-ra, hanem beledíszítgetek ami belefér a harmóniába.
Egy Stone cold bush-t elõbb megtanultam mint ezt? Az miért is van?:D
Hát a Danit tényleg úgy csûri csavarja Flea ahogy csak lehet... leginkább a végén.... a gitárszólónál... olyan kis apró geciségek vannak... rájöttem, hogy én azt nem úgy fogom visszaadni... amilyen piciket alakít bele inkább én is beleimprózgatok és az simán jó:)
Hidd el megéri a fáradtságot, egyszer megtanulod qrvajól és utána örülsz mint majom a farkának:D
van egy repper ismerõsöm (nem említem meg itt), 5éve samplerezik és zenét is ír, vele fogunk valamit összehozni nemsokára:)
remélem sikerül
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
nemtudja valaki a The XX - Crystalised basszustabját? :D ha nem ismeritek írjátok be youtubeba nagyon jó basszerozós szám, de sehol se találok tabot :(
Ja meg hogy kövessem a dobost azzal nem volt gond , mivel elõször csak a gitárossal voltunk ketten így megtanultunk mind a ketten dob nélkül játszani , szóval mi játszottunk egymásra gitárossal a dobos meg kalimpált alá vmi inprot , csak az volt a gáz , hogy miután elment a gitárosunk jobbat dobolt a szám alá mint a dobosunk ...
ANYÁM! NEEEE!:D Ha a dobos szar lett volna itt akkor hazamegyek... mert az a szar amit játszottunk, az legalább ütemileg stimmelt:D És ugye nekem eléggé a dobosra kell figyelnem... mondjuk másra nem is tudtam volnaXD
Énekes refréneket énekelt amikor még csak vers volt a gitáros meg, mint mondtam néha tök mást játszott mint a szám:D
Nah de lesz ez majd jobb is
Viszont a próbazóna felszerelése nagyon komoly! Ashdown MAG300 full stack(4x10 + 1x15 ládával) ez volt az én cuccom... hát komoly volt nagyon... olyan tónusokat tudtam kiszedni a bõgõmbõl, amirõl eddig álmodni nem mertem volna:)
Na szóval akkor mi pedig keresnénk dobost és énekest (férfit) (2 gitár és basszer mellé ) , kezdõ banda , metál célzattal meg néha 1 kis punk vagyis ahogy mi hívjuk PunkMetalra :D
Nah mind1... azért volt1-2 szám ami fasza volt és hallgatható
De ettõl függetlenül egy dobos és egy basszeros keres énekes,gitárost/énekesgitárost funk-rock,hard-rock céllal!:D
Az volt a baj hogy õ vmit már tanulgatott magától,de nem vmi jól,viszont 'nem tudása' nagy arccal párosult és nem esett neki jól mikor mondtam hogy ez így nem jó.Az csak mellékes hogy állítólag járt zeneiskolába meg ilyenek...de hát a hallása...nemtom manapság mik a feltételek egy zeneiskolai felvételinél.Nekem még volt ritmus és hallás teszt.
Másik meg az hogy Marcus Millernek sem volt a köldökzsinórra egy JB kötve.Szóval nem volt 'nagy', csak azzá vált.
Harmadik.A gyakorlás pont nem elmélet!!! Hanem annak átültetése. Én pl. fejben kurva jól tudok dobolni meg ilyenek,de gyakorlatban,egy 2/4,4/4-en kívül semmit nem tudok.Azt se profin! És még ott is ugye gyakorolni kellett a kezek-lábak függetlenítését.Ez az alap:)
A kérdés csak hogy mit és hogyan gyakorlunk?
De pár hónap és úgy se fogod megállni:P