2019
  • xxxpaulxxx
    Nem tudom milyen stílusokat szeret a haverod, de én kezdésnek ilyeneket ajánlanék, hogy Police, ACDC, Bob Marley,vagy ha szereti a magyar zenét, akkor Bikini, Kft...stb(csak azokhoz nehezebb tabot találni általában)
  • Arnold Layne
    rhcp től az Especially In Michigan és az I Could Have Lied szerintem könnyű. Itt biztosan találsz hozzá guitar pros tabokat.

A celtic punk számok között van sok egyszerű, pl a dropkick murphystől a Fields Of Atherny vagy a Loyal to no-one a 911en is van hozzájuk guitar pro tabok.
    Ezek mellett biztos rengetek egyszerű szám van, de szerintem ezek jók kezdésnek.
  • tigeroo
    nekem az első a californication volt. egy hétbe telt nyáron beseggelni:D

amúgy van rengeteg könnyű. fontos hogy hallgasd, és maga a szám tetszen...mert akkor hamarabb betanulod az ütemét stb...
  • Suri hun
    Tudnátok ajánlani olyan dalokat amibe könnyű és egy kezdőnek tanulásra jó basszustéma van? A legjobb lenne olyan ami meg van guitar proba. Előre is köszönöm. Ja és lehetőleg ne metál legyen.
  • xxxpaulxxx
    biztos tudtál volna pengetőzni... csak gyakorolni kell... ez pl olyan, hogy úgy egy háromnegyed éve el nem tudtam képzelni, hogy én egyszer fogok tudni slappelni... mert akárhányszor próbáltam mindig rácsaptam a többi húrra is, vagy legalábbis megszólaltakXD

Egyébként én se tudok pengetőzni... nem is erőltetem... nem is lesz belőlem punk basszeros... utálom is a punkot:D
  • tigeroo
    végülis gitárnál is..csak ugye először mindenki a tábortüzes akkordozással kezd, azt meg nehéz eleinte váltogatni...basszusnál meg csak az alaphangoakt pötyögöd oszt cső...

én akusztik gitárral kezdtem amúgy... gary moore témák stb (the loner)

de nem tudok pengetőzni :D azért lett bassgitár
  • xxxpaulxxx
    mert vannak nagyon egyszerű basszustémák is, amikkel már rögtön az elején sikerélménye van az embernek... legalábbis én így voltam vele.
  • Arnold Layne
    mert általában az emberek, gondolom én, mielőtt basszusgitárt vesznek, egy kis időt eltöltöttek akusztikus gitárral, így már megszokta egyszer az ember a gitározást.
  • Suri hun
    Miért könnyebb elkezdni a bassgitárt?
  • xxxpaulxxx
    vagy egy guitar rig-et:)
  • xxxpaulxxx
    Számajánló... gondoltam nekiülök ennek a borzasztóan nehéz számnak... hát... megint csalódnom kellett... iszonyatosan könnyű és mégis rohadtul szórakoztató:D

• PacosMorales
    Csatlakozom. Ahhoz hogy otthon gyakoroljon/megtanuljon elég a PC. Ha a hangfal szar akkor egy jó fejhallgató is elég. Én is azzal nyomom itthon. Semmi gond. Másrészt én 10-ért JÓ erősítőt nem tudok. Ha nagyon muszáj akkor ott van a neten az AmpegSVX szimulátor.Letölt és akkor van erősítő is:)
  • xxxpaulxxx
    nem fog tőle elmenni... én nagyon sokmindent félbehagytam már életemben... ott volt pl az akusztikus gitár is... nem volt sikerélményem... itt garantáltan lesz, mert jóval könnyebb elkezdeni mint más gitárokat:)

Amúgy rájöttem... hogy a Humb de Bump iszonyat könnyű... full pentatonic az egész... és még hogy sírt a szám 1 hónapja hogy nemmeeeeeegy:D
  • Suri hun
    Köszi az infot. Arra most sajnos nem lesz pénze. Meg most kezdi még csak el és ilyenkor mindenkibe benne van a félsz, hogy mi lesz ha elmegy tőle a kedve és elbukja a pénzt.
  • Arnold Layne
    otthoni gitározásnál, hogy 5.1 vagy sima mono hangfal, egyáltalán nem számít, a legtöbb gitárerősítőben sincs 5.1es hangzás. vehetsz bármilyen más erősítőt, nem lesz túlságosan jó, hisz más a rendeltetésük. fenntartom előbbi álláspontomat, hogy inkább vegyen egy rendes gitárerősítőt, jobban megéri az, mint a gépes cuccok.

bocs az elírásért, valamiért 2.5öst írtam, nem tudom miért.
  • Metalmilitiakid
    nem lesz feltétlenül rossz ha van egy jobbfajta hangfala vagy a géphez is erősítőt használ csak nem hangszererősítőt , pl 5.1 es logitech ládáján szépen szól , ja és 6.3 ból 3.5(nem 2.5 mert az nagyon kicsi) JACK csatlakozó átalakító, és gitár kábel
  • Arnold Layne
    persze hogy meg lehet csinálni, csak egy jag kábel kell, meg egy olyan átalakító, ami a gitár kimenetéből 2.5 feles jag bemenetet csinál, kb 500 forint egy olyan a média marktba, a kábel meg 700.
    De szerintem inkább vegyen 10 000ért egy erősítőt, mert ez így k***a szarul fog szólni. Én is szoktam így gitározni, úgyhogy tapasztalatból mondom, hogy förtelmes hangja van. Pláne ha alaplapi hangkártya van a gépben és a hangfal se az igazi.
  • Suri hun
    Hi

Egy barátom most akar venni bassgitárt. Egy Harley Benton MB22-2T Jazz Bass lett kinézve. Na már most az lenne a kérdésem, hogy rá lehet tenni a számítógépre erősítés nélkül? Csak annyira kell hogy szóljon, hogy gyakorolni tudjon. Még kezdő és feleslegesen nem akar pénzt kiadni erősítőre. Meg nem tud valaki egy jó tanárt Újpesten?
  • Arnold Layne
    mondjuk az se lehet olyan rossz, biztos megvan a feelingje. Mondjuk az tény, hogy pengetővel játszva könnyebb énekelni.
  • xxxpaulxxx
    hát jah, nem mind1, hogy az egész számban félpercenként üvöltesz olyat mikrofonba, hogy FÁKJORMÁDÖR!XD
    (pengetőjáték közepette^^)
  • Arnold Layne
    Azért nem teljesen igaz, hogy stílustól függ, hogy tud-e énekelni a basszusgitáros. Szerintem az csak az embertől függ. szinte az összes zenei irányzatban van olyan banda, ahol a basszeros énekel. pl Pink Floyd, dropkick murphys, kárpátia, kispál stb. Meg persze a vokál is éneknek számít, de azért más tészta...
  • tigeroo
    ja de sting is csak hüvelykujjal pötyög:D
  • Gvik
    Igen, azt nem írtam, hogy pengetős játékra gondoltam...
    Életemben egyszer fogtam basszusgitárt a kezembe akkor a Blink-182-tól játszottam a "Dammit" című számot énekkel együtt - pengetővel of korz.
  • Gvik
    "pl egy Sting tud énekelgetni basszus mellett de pl egy Flea sose lesz énekes"

Erre gondoltam, csak nem tudtam megfogalmazni. :)
  • xxxpaulxxx
    ha csak ilyen punkosan pengetővel pengetsz 5 percig ugyan azt a hangot ott még jó, hogy könnyű énekelni...
    de pl ritmusgitáros azért énekel, mert akordokat fog... basszusnál teljesen más a helyzet... persze igen, ahogy mondod ez stílus függő... pl egy Sting tud énekelgetni basszus mellett de pl egy Flea sose lesz énekes (mondjuk hangja sincsXD)
    De persze gyakorlás kérdése ez is, mint oly sok más dolog:)
  • PacosMorales
    Az ének/szöveg ritmusától? függ. Egy Kispál pl. pont nem könnyű ebben a tekintetben. Bár én csak a régebbieket ismerem, de azokat nem volt könnyű megtanulni.
  • tigeroo
    jaja, csak az megint más hogy pengetővel nyomja vagy esetleg fingersztílóban...

mert utóbbival szerintem nehezebb (összehangolni a bal/jobbkezet az énekkel... pengetőnél meg fel-le sikálás megy végülis) én legalábbis így tapasztalom
  • Gvik
    Sztem stílus és számfüggő.
    Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom hogy általában a basszusgitár ugyanolyan ritmusban játszik mint a ritmusgitár (talán a ritmusgitár akkordjainak basszus alapjait), ritmusgitár mellett meg elég sokan szoktak énekelni. Szal baszer mellett sem lehet annyira nehéz - hangsúlyozom, ez stílusfüggő. Amiket én hallgatok zenéket, (főként softcore-punk, hc, indie/alternatív) ott is van pár együttes basszer/ énekessel pl. Anti-flag, Millencolin, vagy magyarok közül Kispál.

Az meg már más kérdés, hogy ki mennyire tud énekelni...
  • xxxpaulxxx
    az énekes nem feltétlen frontember:D
    Amúgy sztem alapjáraton bass mellé énekelni nehéz... ha ezt tudja valaki, akkor tud sztem slappelni is mellé... főleg ilyen alap new wave styleban:D
  • tigeroo
    ezis fasza, frontembernél bassgitár + slap jó mix
  • Darkboy
    Errefele dobosból :D
  • xxxpaulxxx
    Énekesből van a legkevesebb... higyj nekem:D
  • tigeroo
    jajam:) ráfeszülök énis most a témára, nyárra már zenekart akarunk (csak dobos alig van..de suliban már ismerek 5-6 gitárost is...az azért ~180 főből nem is rossz arány... bőgőst meg perpé egyet sem! :D engem is 3-an hívnak mondtam is... de nemtudok dönteni még..)
  • xxxpaulxxx
    én tegnap jöttem rá, hogy már tudok olyan erősen slappelni, hogy ha a D és G húrokat megslappelem annak is jó hangja van... elmókázgattam vele egy picit:D
    Néha jól fog jönni ez is:)
  • Levi69
    Ha jól emlékszem, valaki keresett itt Guitar Pro-hoz hasonló ingyenes szoftvert. Én tegnap találkoztam ezzel: http://szoftverbazis.hu/szoftver/tuxguitar-v1-1--magyar---CZ12.html . Nagyjából tudja azokat, amiket a Guitar Pro, megnyitja a gp3, gp4, stb... fájlokat, talán kicsit bénábban szól.
  • tigeroo
    látom beindult a biznisz..

énis a hét elején átnéztem megint a sweet child o minet + a the troopert....

de eléggé formában vagyok:D around the world verse része is kurvajól megy...slapben is pontosabban ütök mostmár..pedig nemsokszor forgatom a bőgőt... ülepedett a tudás:D
  • xxxpaulxxx
    Szombaton próbatermeztünk...
    Ugye először egy dobos barátommal nyomtuk, egy barátommal, aki énekelt és a gitáros öccsével... nah hát az nem jött össze... azóta keresünk a dobos sráccal gitárost, énekest és jelentkeztek is gitárosok bőven... 1el elkezdtünk beszélgetni, meg minden, mert megtetszettek a felvételek, amiket küldött, meg úgy amúgy is... 6 éve gitározik, Fender stratoja van... rossz csak nem lehet:)

Hát nem is rossz:O QRVAJÓ:D Egy isten a gyerek... nagyon jól nyomja... nagyon jót zenéltünk szombaton... úgy elrepült az a 3 óra hogy csak na:D
    Mondjuk nekem még szoknom kell a másokkal való együtt zenélést, mivel a srác olyan, hogy így nem akarja abbahagyni a számot... szólózik tovább, jammelésbe torkollik az egész... nah én itt néha elvéreztem, de aztán végül is alkalmazkodtam valamellyest:D

Jah és igen... ha tudtok valakit aki szeretne énekelni hard rock, funk rock bandába, akkor szóljatok:D
  • xxxpaulxxx
    nemazatopik:D
  • KissColos
    Dobos vagy? Téged akarunk!

Keresünk egy metálvénával megáldott, minimális színpadi tapasztalattal és saját felszereléssel rendelkezö dobost frissen alakult hard rock/metal zenekarba!!!
    (Meghatározó csapatok: Nightwish, Evenascence, Paramore, Nirvana, Nickelback)

Amit mi kínálunk:
    Több éves zenekari tapasztalattal rendelkező elszánt tagok
    Kizárólag saját dalok
    évi minimum 20 koncert
    stúdiófelvétel egy éven belül
    Kiéhezett rajongó csajok
    Jó társaság :D

Székesfehérvár/Velencei-tó környékiek vagyunk, és 18-21 évesek

Kontakt: [email protected]
    vagy
    Kiss Gusztáv: +36-30/870-91-71
  • tigeroo