Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Metalmilitiakid
az oké hogy jól tolja a csávó vagymi , de ha csávó akkor a lábával mivan ?? (meg amúgy is hogynézki ?) :D:D

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Ja, és saját felszerelés legyen ha megoldható! kössz
Helló! Boccs hogy ide írok, de nem találtam a megfelelõ témát.

Újpesten próbáló zenekar keresi basszerosát! Ha be kéne tájolni azt amit játszunk, inkább Metallica, de még inkább saját. már van 5 saját számunk és másfél hónapja vagyunk együtt dob gitár ének felállásban. Komoly szándékkal zenélünk együtt. 15-16-17 évesek vagyunk és 4 éve játszunk hangszereinken.
ha érdekel akkor az elérhetõségek:

msn: [email protected]
TEL: 0620-410-45-31
e-mail: [email protected]

Szentirmai Csaba
nekem is ugyanez a modell van és csak ajánlani tudom.. aki meg azt mondja, hogy csak drágában jó az biztos 5-600 ezzres gitárokkal vigéckedik
én 50ért vettem és aki eddig látta, az mind azt mondta, hogy kurvajó:)
Én is nagyon meg vagyok vele elégedve... ez egy RD300-as Ibanez

#1459:Te minden áron a 10 ezer forintos gitárokra hajtasz?:D

oks:D
lakótársam nézegette, de akkor jelzem neki h nem ok... pedig eddig pozitív dolgokat is hallottam róla
PacosMorales
Egyszóval: NEEE!!:))
Minõsége hogy mondjam? Rossz. Reklámja: rossz. Még eladni sem lehet késõbb,mert aki megvenné azt is lebeszélik róla.
Én nem rég vettem egy SX Telecastert(38e) a gitárosom ajánlotta akinek van 4 Fendere.Tök jó! Normális fákból van ellentétben a Vorsonnal.Kényelmes,szép kidolgozás.Amin spóroltak az talán a hardver,ill. az elektronika,de egyenlõre megteszi.Meg nekem itthoni számíráshoz kellett csak.

Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3

meg még egy olyan kérdésem van, hogy a vorson elektromos gitárokrol mi a véleményetek? most nem a basszusokra gondolok.
a basszusnál szerintem a squier mellett döntök... már csak a fizut kell megvárnom:)
Hali!
Az ibanezekröl azt hallottam, hogy csak a drágábbak jó minõségüek.. akkor ez most nem teljesen igaz?
az Ibanez 50nél kezdõdik nem olcsó :D de hallottam már hogy nagyon megéri az árát :)

én az ibanezt ajánlom... nekem bevált:)

de az elõbb említettek is nagyon jók:D

köszi szépen a segítséget! utánna hallgatok a dolgoknak!
PacosMorales
a Cort GB34 az egész jónak tûnt.Squierbõl a VM vagy a Classic Vibe széria jó,de ezek kicsit már drágábbak.Lehet még érdemes az SX-et is megnézni.Megdöbbentõen jók; az árukhoz képest mindenképp.
Mindrõl találsz hangmintákat a Youtubeon;)

Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3

sziasztok!
kezdésnek milyen gityót ajánlatátok nekem, ha elkezdenék basszuson tanulni? eddig a cortokat ajánlották, de kiváncsi vok más véleményekre is. Olcsón kéne tûrhetõ minõség egyenlõre... a squilerek milyenek?
mert ennyibe kerül

nézegettem a bass effekt pedálokat és nem tudom ez miért ilyen drága

PacosMorales
Szívesen! Máskor is. Youtube még jól továbbrontott az amúgy sem jó minõségen:)

tigeroo
köszönöm:)
PacosMorales
Love Rollercoaster bassline

Ezzel tartozom már jó ideje:) Remélem elég szájbarágós. A minõségért bocs!

hát figyelj, amíg tudod pengetni illetve amíg nem veszel észre változást a hang milyenségén, addig nincs gond:D
Bár ahogy írod... ez a kezd lejönni a borítás dolog az húrcserét jelent nálam

Kazuma92
Hello mindenki!
Ma gyakorlás közbe, azt vettem észre, hogy az E húrom, mintha elkezdett volna "foszlani".
Az alján, mintha kezdene lejönni a "borítás", meg egyes részein mintha sötétebb lenne.
Nemtudom hogy ez normális e a használattól, vagy kezd szétmenni.

nagyon szépen köszönöm

PacosMorales
Szergely: Márkákat írtam(GK,EBS,Trace Elliot,Peavey,Ampeg,Prolude). Wattban tudjon, HA KELL ,300W-ot! Halkítani könnyebb, mint tekereni mikor már nincs hová:)

tiger: ha ehhez te slappet akarsz hozzátenni...elég stílusidegen lenne,szerintem! Amúgy tök Cureos, ami nekem tetszik:)

csak márka érdekelne erõsítõ terén
mit érdemes venni és hány wattosat?

tigeroo
énmeg mostanában áttértem az elektromos zene készítésre:D

ehhez mit szóltok? (music by me 2#) a gitár az sampler (bár megtudnám aztis programmal, de nincs jó VST-m hozzá), a basst és a dobot már én írtam alá. a héten akarom majd felvenni slappelve a bass sávját ehhez.
PacosMorales
Hacsak a márka akkor vegyé' Gallien-Kruegert! :DD
Nekem bevált! De ott van EBS, vagy ha szereted akkor Ampeg, Trace Elliot. Talán még Peavey. Nekem a többi nem tetszik(pl. Ashdown,Warwick)

Metalmilitiakid
mekkora keret ?

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

vennem kéne egy erõsítõt és csak egy kérdésem milyen márkájú legyen?

PacosMorales
ATARI 1983 :DD

Amúgy kemény frizura!:D

Metalmilitiakid
jaja , mi is ezt mondtuk , még a régi tv játék

ti hülyék vagytokXDD

A régi autósjátékok hangját idézi amúgy:D

Metalmilitiakid
szórakoztunk egy kicsit haverommal , meg az új multieffektemmel , lessétek meg , sztem észreveszitek mit akartunk csinálni :D
tessék

kérdezd meg azt, akitõl tanultadXD

igen tudom :D a basstéma már megvan csak nem én írtam és sehogysem jut eszembe pedig sokat agyaltam rajta :D valami ötlet hogy idézzem fel? :D

azt azért gondold át ilyenkor, hogy mióta is bõgõzöl, és hogy mekkora skill kell ehhez?:)

van egy fontos kérdésem
ha dalt akarnék írni azt hogy oldjam meg hogy a bassgitár "beszélgessen" a dobbal
ez így levágta a biztosítékot nálam
nekem azt mondták hogyha a bass az éneket követi az az amatörizmus legmagasabb foka

Köszi:)

Metalmilitiakid
ha valakinek meglenne ennek a Piramis számnak a tabja bármilyen formában bármely hangszerének , azt igen szívesen venném : Piramis - Égni kell
ha megvan valakinek akkor elõre is köszi

PacosMorales
Mindkettõ hullámzik,de a flanger nekem koszosabb meg nem is tudom:)De tényleg hasonló. Phaserben nem hallom azt a hullámzó monoton hangot. A flangerre azt mondják olyan mint egy kitekert kórus. De csak tippelek.
Egyszerre kéne hallanom:)

értem, köszi:)
És ha már effektek...
Valamit nem tudok eldönteni sose...
Phaser és flanger között mi a különbség? Egyszerûen nem nagyon találok "kézzel" fogható különbséget... mind a kettõ "hullámzik" és mind a 2 kvajó:D

PacosMorales
tulajdonképpen dinamika kiegyenlítést végez. Szóval a halkabb hangokat felerõsíti a hangosakat meg lehalkítja a beállított szintre.Én amúgy ritkán használom.

Ez tök jó:)
Most észrevettem az aláírásodban a compressor szót... és ma voltam is tanáromnál... szóbe is került ez... de elfelejtettem tõle megkérdezni
ez mit jelent az erõsítõknél?:D

PacosMorales
Úgy van,hogy egy parkos téren lakom a belvárosban. Én lakom az egyik oldalon. Átmegyek a parkon, meg az úttesten és ott meg egy nagy épület amiben a mi próbahelyünk is van. Szóval nincs messze.:)

Jó kis cuccok lehetnek:D
De mi a szösz? Te haza jársz próbaterembe vagy mi?:D

PacosMorales
M-Audio Delta 66 + Soundcraft Compact 10.
Aztán le is viszem majd próbahelyre:) Kár hogy sok a fal, mert vmi jó antennával wifin hazaküldhetném rögtön a cuccot, mert 68m-re lakom a próbahelytõl.

Áhh köszi, hagyjad csak:) Jó ez a hangkártya mert 5.1emet tök jól kezeli... még youtube is szól mind a 6 csatornán (ez a régi hangkártyánál nem csinálta) egyedüli problémája ez a guitar rig-es dolog (igazából nem is nagyon használok guitar riget:D)
Amúgy milyen hangkártyát veszel meg keverõt?:)

PacosMorales
Értem:) Bár szerintem akkor is mennie kéne a zenehallgatással a dolognak.
Én pont ma veszek itthonra profi hangkártyát+keverõt, ha gondolod a mostanit elküldhetem neked, postaköltségért.

neeeem:D
Asio4allom már régóta van... és a hangkártyám alaplapi "vacak" és ezért nem lehet zenét hallgatni, ha az asio4all fut...
És szimplán vonalból kötöm gépre a gitárt...
de épp emiatt használom inkább ugye a kombómat, mert amellett tudok zenékre rájátszani illetve oktatóvideók után játszani:)