Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
szal én kurvára nemtudtam használni, mert kottát olvasni annyira nem tanít meg...
Pengetés ujjal, és egy két kezdõ alapdolog érdekelne.
BUÉK😊
Majd csinálok videót!
paul: Egy olyan halk patt az nem gond!
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Nos az új erõsítõmnél is ezt teszem... ám kikapcsolásnál mégis puffan egy picit a hangfal... ez okozhat késõbb gondot vagy csak túl paranoiás vagyok?😄
Nem nehéz szám, mert könnyû a szerkezete, csak nekem pl elég nehéz kijátszani egyes részeket😄
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Nagyon jó volt az egész szalagavató...
Az 1. számnál nagyon izgultam... lévén hogy elsõ fellépés kb 1000 ember elõtt... aztán felmentem a színpadra és... elmúlt az izgalom😊
Viszont többen is azzal csesztetnek, hogy úgy álltam, mintha karóba húztak volna... hmmm megnézném õket mit csinálnának ennyi ember elõtt elsõre😄
Ma fellépés
életemben az elsõ
basszusgitárral
a saját szalagavatómon
^^
jól megy a szekér, amikor eladom az elõzõ kombómat😛
40ért vettem 1 éve a Warwick blue cab 60.1emet és ugyan ennyiért attam el most^^
Mi a bizniz ha nem ez?😄
jah, csak dobos nemnagyon van...fukc...
nekem sztem egy 50-80W közötti kombó lesz (bass bomber, mondjuk) az sztem elég benti koncerthez
Nagyon jóféle😊
Jajjj én is akarok már bandát!
Mondjuk most jelentkezett egy gyerek... van otthoni ministúdiója... 6 éve gitározik, küldött számokat is különbözõ stílusokban... nagyon tud... remélem összejön😄
mert nekem most lesz nemsokára zenekarom (nem akarok elõre örülni, de téleg így van.... kurvasok a gitáros aztán már 3 különbözõ társaság is szólt hogy zenéljek velük<#idiota>#idiota>)
Egy csoda!
Ezerszer odabassza az elõzõ warwickomat
csodálatos hangja van😄
2.Gondold végig hogy feszül az E húr...Lehangolod akkor ráfekszik a fogólapra,zörög,nem szól dinamikusan,stb. Állítani kell a bassen mindent,persze rajta! Mindenképpen vastagabb húrok kellenek,csak elõfordul hogy egy 5 húros készlet H húrja nem fér a nyeregbe,akkor lehet farigcsálni,csak aztán ha rendes E húrt teszel vissza esetleg erõs pendítésnél,kiugrik a helyérõl.
3. Igen az EPS az acél(én EPS170-et használok most)
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
Egyelõre 1-0 a lehangolásnak.
Az öthúros egyelõre nem játszik, talán majd ha komolyabb hangszert nézek, akkor ezt is figyelembe fogom venni. A HEAD miért kemény egy négyhúroson?
Ha EADG készletet akarok lehangolni, akkor a mostaninál vastagabb, vagy vékonyabb húrok kellenek? Most már egy fél hanggal lejjeb hangolva is finoman szólva instabil az "E" húr hangja, és olyan feszes, mint a bugyigumi.
A D'Addario húrok közül az EPS az acél, ugye?
4 húroson elég kemény. Lehet öthúrosra kéne váltanod...
Amúgy állítani kell majd oktávot, meg ha vastagabb húrt veszel nem biztos hogy passzol pl. a nyeregben egy 4 húroson.
Én most acélhúrt használok egy ideje és eleinte nem tetszett de mostmár jobban bejön mint a nikkel.(D'Addario,Ernie Ball).Az acél kicsit érdesebb,de megszokod hamar, utána már a nikkel gyurmának hat😊
Én nem nagyon preferálom ezeket a lehangolós dolgokat.1-1,5 hang még elmegy,attól több már nem túl érthetõ az emberi fülnek, csak rövid ideig, utána összefolyik,fõleg zenekarban.
Egy évnyi basszerozás után most jutottam el odáig, hogy haverokkal összehozunk egy bandát. A gondom a következõ: egy négyhúros basszusgitárom van, viszont vannak olyan számok, amelyeknél E-nél mélyebb hangokat kéne elõcsalogatni belõle. Eddig a probléma megoldására ezeket a lehetõségeket találtam:
- Kihagyni a mélyebb hangokat (ez nem túl szimpatikus)
- Lehangolni a bõgõt 1 hanggal (valamivel jobb megoldás, de még így is lennének kimaradó számok)
- 5 húros szettel HEAD hangolás (ez lenne a legszimpatikusabb)
Épp húrvásárlás elõtt állok, úgyhogy érdekelne, hogy milyen hangolást, és ahhoz milyen húrkészletet javasoltok.
Gondolom, utána kell majd oktávot állítani. Azt hogyan kell?
A külömbözõ vastagságú húrkészletek miben külömböznek a húrok átmérõjén kívül (gondolok itt a hangzásra, kényelemre, stb...)?
Rock/metal mûfajhoz milyen típusú húrt ajánlanátok?
#1484: Igen, én is azon vacilálok most, hogy Laney, Marshall vagy Peavey😄
de... esély sincs rá hogy az az enyém legyenXD
ha jól csinálod akkor komplett színpadi felszerelésre is szert tehetsz <#idiota>#idiota>
mire?
40-45 körül, min. 30W...
mit ajánlotok?
Köszi a felvilágosítást😊
Van egy single coil meg egy humbucker a gitáron és ha bármelyiket megszólaltatom zizeg... persze ahogy mondtam csak akkor, ha erre a csattanósabb tónusra állítom, ha "tompára", akkor nem, de akkor ugye az se hallatszik ahogy csúsztatom az ujjaimat a húrokon ergo olyankor nem erõsödik fel semmilyen jel, ahogy a zizegés sem
Már csak forrasztót kéne szereznem😛
Ha már itt tartunk... hátha erre is tudsz válaszolni így vakon...
nos emikor amikor átváltóm a gitárom hangjának tónusát egy harapósabb, slappelõsebb hangra, akkor nagyon zizeg... elég hangosan... egészen addig amíg hozzá nem érek a bõrömmel valami fémhez a gitáron.. legyen ez húr, bund, húrláb vagy akár hangolókulcs... ergo szarul van leföldelve... ezt hogy tudnám megoldani itthon barkácskodva, hogy ne így legyen😊
800W/8Ohm. Made In USA. Kereke is van(gyári,kivehetõ). Jack,Speakon csatlakozó.Magassugárzó szabályozója hátul -ha fullrangeben használják.
Fixen: 70.000 HUF.
Legegyszerûbb ha bedugod a basst és miközben pengeted, a drótot oda érinted ahonnan valószínû hiányzik. A változást úgyis meghallod.
Egyébként meg a gyártót lehet kérdezni, vagy simán googleval lehet találni bekötéseket. 😉
Valamiért nem szól és a gitárnak most csak single coil hangja van ami magában nem olyan jó...
és 18.-án fellépek😄
Valaki tudja mi történhetett... megnéztem a potiknál a dolgokat, egy drót szabadon lóg... kérdés hogy azt hova kéne forrasztani
Franc se tudja miért... de lényeg hogy egy zseni😄