2019
  • Szergely92
    nekem ez a can't stop cover tetszik abból a néhányból amit láttam
  • Arnold Layne
    rhcp - can't stop
    ennél elég jól rá lehet érezni, nézz neten cover videókat, azok is segítenek.
  • Szergely92
    ha slapelni akarsz akkor korn vagy mudvayne :D más nem jut eszembe talán a depresszió
    sajnos énse tudok slapelni :( egyszer majdcsak összejön
  • DeerMuse32
    wááá...én megölöm magam :(:( ez a slap olyannaiyra nem akar menni hogy nagyon nem. úgyvan hogy hiába csapkodom így úgy a húrokat nem akarnak jól szólni. pedig már annyit gyakoroltam hogy a célzás az megy, de a hang nem olyan pattogó hanem mintha csak torzan pengetném meg valamelyik húrt. már kínomba benyakaltam a Californication-t is. valaki tud valami olyan számot amivel lehetne sikerélményem ilyen suta slappel? amilyen könnyen éreztem rá az ujjaspengetésre olyan nehezen megy a slap... :(
    esetleg még megint olyna nagyonrészletes slaptanácsokat kérnék mint egyszer kértem csak most arról hogy hogy kell ráütni milyen erősséggel vagy milyen lazán satöbbi.. :)
  • xxxpaulxxx
    Ez jóféle:O
  • xy21
    Voodoo power
  • xy21
  • xxxpaulxxx
  • xxxpaulxxx
    sztem nem
  • Arnold Layne
    jól játszanak, de hosszútávon már idegesítő
  • xxxpaulxxx
  • Levi69
    Lecseréltem a húrokat D'Addario Prosteels-re, de belefutottam pár problémába:
    - Ez egy vastagabb húrkészlet, mint a gyári, a nyeregbe éppen bele tudtam szuszakolni a D és G húrt, de amikor meghúztam őket, akkor elengedett a ragasztás, és kicsit magával húzta a nyerget is. Ezután kireszeltem a hornyokat, most könnyen járnak benne a húrok, de gondolom, vissza kéne ragasztani a nyerget. Én epoxival gondoltam megoldani a dolgot. Szerintetek az jó a célra, vagy valami könnyebben oldható ragasztó kell oda?
    - Az új húrok végein lévő karikák hangyányival (0,1...0,2mm) nagyobbak, mint a befogadásukra szolgáló lyuk, így nem a lyuk végén akad be, hanem valahol félúton, és félek tőle, hogy lassan mindig beljebb vájja magát. Ilyenkor a lyukat érdemes tágítani, vagy a karikát összenyomni? Ez akasztós húrláb, a nyomokból ítélve valami öntvény lehet. Ha nekiállok fúrni, akkor nem fog széttörni?
  • Suri hun
    Nem lenne egyszerűbb elvinnéd valami szakihoz akkor rendesen beállítja?
  • xy21
    ahha jó azért ennyire suta nem vagyok:D
    csak van két apró csavar és azokat nem igen lehet csavarni ha jól látom vagy csak nagyon apró imbuszkulccsal.
  • xxxpaulxxx
    gondolkodj picit:D
    vízszintes=hossz
    függőleges=magasság:D
  • xy21
    csak ahogy nézem itt lehet vízszintesen és függőlegesen is csavarni és azért kérdem:D
    De jó megoldok én mindent:D elrontani csak nem lehet:D
  • xxxpaulxxx
    általában a húrlábnál minden egyes húrnál van 2 csavar... azokat kell tekerni... evidensen ahogy egy csavart szoktál be-ki tekerni:D
  • xy21
    és merre?:D
  • PacosMorales
    Igen! Ne tekerj sokat!
  • xy21
    Lenne egy nagy problémám. Alulról a 1. és 2. húr a 17.bundtól a 20.ig berezeg. Mit lehet vele kezdeni? emeljem meg a húrokat?
  • Crokin
    No doubt tragic kingdom pl...
    De
    ezzel kezdj :D
  • Arnold Layne
    szinte a legtöbb könnyűzenei irányzat a basszra épül:P
  • xy21
    tudnátok olyan bandákat mondani ahol a zene basszra épül? Pölö: Primus, RHCP, Infectious Groove... Ennyit ismerek csak más nem nagyon találtam még.
  • xy21
    Kösz^^
  • justin
    ...és kitartást! :)
  • tigeroo
    szép! grat hozzá, jó bőgőzést!
  • xxxpaulxxx
  • xy21
    most Vettem meg első bassgitárom egy Cort Jazz Bass-t 45 Hufért. Szerintetek ez kezdésnek jó?
  • Metalmilitiakid
    olyan kérdéssel fordulnék errefelé hogy a Warwick Streamer en és a Cort T35 ön kívül tudtok vmi nem túl drágán beszerezhető(használtan) 5 húros humbis basszert ? Pl streamert találtam 57 ért , t35 újonnan 80 , tehát valahol 60 körüli árban
  • xxxpaulxxx
    Epiphone jófajta Gibson másolatokat szokott gyártani.
  • Arnold Layne
    az epiphone-ok általában nem rosszak, úgyhogy gondolom, az is jóféle...én idáig csak egy epiphone les paulon játszottam, az marha jó volt.
  • Szergely92
    az Epiphone Thunderbird bassgitár az jóféle? mert az ára nemsemmi
  • tigeroo
    neem...szabolcsi vagyok, albérletben élek debrecenben suli idején
  • xxxpaulxxx
    jaaaa... én meg azt hittem hogy Debrecenben laksz és otthon hagytad a cumót:D
  • tigeroo
    throw awayt tudom, alap.

hát most itthon vakarom a tököm perpé! holnap lesz tárgyfelvétel az egyetemi félévre, vasárnap megyek vissza. meglávolom a kis hangszerem :)
  • xxxpaulxxx
    Improvizációt miért kell megtanulni?:D Vagy magára a Throw awayre gondoltál?:P

Amúgy miért nem viszed magaddal koleszba a bőgőt?
  • tigeroo
    ezt kéne megtanulni csak neten nemtalálok guitar pro fájlt:D

alig várom visszamenjek a bőgőmért debrecenbe..hiányzik 2hete nem puffogtattam :D
  • xxxpaulxxx
    kivétel erősíti a szabályt:P:)
  • Suri hun
    Köszi mindenkinek! Remélem talál ezek között olyat ami tetszik majd neki.
  • Metalmilitiakid
    úristen most mi lesz én is játszok punk zenét mégis ujjal pengetek :D