608
Nem akarok a része lenni, nem akarom követni
  • ipszilon
    nem tduom észrevettétek-e már, hogy a legtöbb költőnek, akitől idézgetünk nap mint nap, mind igaza van! pedig vannak olyanok, amik ellentmonadnakl egymásnak!
  • FREAK
    "két barát, nem lehet barát, ha nagyon eltérőek a világnézetei!"

ezt egy mondatban sem cáfolni, sem igazolni nem tudom

az attól függ, miről van szó

pl. egy megrögzött szexmániás és egy pap soha nem kerülnek egymáshoz elég közel, hogy jó barátok legyenek

minden tabu téma csak a távolságot növeli
  • Efreet
    395: látod, ez a difi... én vidáman szívesebben belemegyek bármibe, mert jókedvem van, és hajrá :) ha rossz a kedvem, akkor semmibe se kezdek bele, mert "úgyis rosszul sül el, és akkor csak még rosszabb lesz"
  • ipszilon
    ez is igaz! és Efreetnek is igaza van!
    mostb ellent mondtam magamnak! de ez az igazság!
  • FREAK
    "amúgy a beszólásról, annyit, hogy nem én szóltam be neked az utóbbi napokban!"

ok, de tudod, hogy hajtok rád, szóval ezt tudd be pedálozásnak :DDDDD

• Efreet
    ezek akkor nálam nem tartoznak a "barát" kategóriába, maximum "haverok"... vagy ismerősök. a barát "szint" eléréséhez azért sokkal-sokkal több kell.
  • FREAK
    nem igaz

ha pl. elveszítettél valakit vagy valamit, és kevés a vesztenivalód, könnyebben mész bele rázósabb ügyekbe, akár bunyó, akár üzlet

vidáman megfontoltabb vagy (legalábbis én)
  • ipszilon
    na jó! lehet, hogy félreértettem!
    akkor vegyük külön a kettőt:
    igenis vannak olyan "barátok", akik a hátad mögött kibeszélnek, de ha pénz, vagy vmilyen szívesség kell, akkor egyből jópofiznak veled.

amit meg te mondtál, az az volt, hogy két barát, nem lehet barát, ha nagyon eltérőek a világnézetei!

jó, ennek az előző hozzászólásomnak nem volt értelme!:-)

amúgy a beszólásról, annyit, hogy nem én szóltam be neked az utóbbi napokban!
  • FREAK
    szerintem is, de durván
  • Efreet
    vidáman több önbizalommal rendelkezel (mondjuk derűlátóbb, optimistább vagy), emiatt könyebben belemész olyasmikbe, amikbe amúgy nem... -> bátrabb vagy.
  • ipszilon
    mindenkiben vannak ellentétéek! egymásnak ellent mond a legtöbb ember, nap mint nap!
    szerintem ez a könyv az álszentséget másképp világítja meg: nem szép dolog, de nagyon emeberi!
  • Efreet
    szerintem ipszilon félreértetted freak mondatát a barátságról...
  • FREAK
    vidám-szomorú
    bátor-gyáva

ez két pár minden kapcsolat nélkül

egy bátor ember szomorúan is bátor, egy vidám ember akkor is vidám, ha megfutamodik valamitől, nincsenek egymásra hatással
  • FREAK
    légyszíves magyarázd el, mi köze a kettőnek egymáshoz!!

komolyan nem értem, mire célzol, szerintem már csak be akarsz szólni
  • FREAK
    "csak merje felisemrni és bevallani."

mit? hogy semmi gerince, és fogalma nincs, miért van a világon?? nagy felismerés.... ettől még nem lesz több
  • ipszilon
    hmmm..ilyen is van! nem is ritkán! hisz, ha jól emlékszem te mondtad, hogy igenis megér egy vitát a barátsági, és legalább kiderül ki az igazi barát!
  • Efreet
    kérdés, hogy mennyivel jobb - egyenesebb - öntudatosabb élet tud lenni az, ha folyamatosan átalakul, és a pillanatnyi környezet számára változik... valószínüleg sikeresebb, de nekem is szimpatikusabban hangzik az, ha valaki "erősebben" tartja magát egy nézetrendszerhez, még ha ez számára negatívumokkal is jár...
  • ipszilon
    felfigyeltetek erre a megjegyzésére: "csak merje felisemrni és bevallani."
    azt hiszem ebbe benne van a lényeg!
    senki sem lehet fekete vagy fehér egy egész életen át! néha fekete, néha fehér, de van amikor szürke
  • Efreet
    te is vagy vidám meg szomorú nem? a vidámsághoz meg kötődhet "bátorság" - mármint olyan értelemben, hogy akkor hajlandó mindenfélébe belekezdeni, a szomorúsághoz meg mindennek az ellentéte. a pillanatnyi változások meg simán működnek. (ha pedig kóros, és állandó, gyors, nagymértéküek az ugrálás, akkor azt hívják mániás depressziónak)
  • FREAK
    valószínűleg ellentétes dolgokra gondol, és akkor már probléma.....
  • Efreet
    mindehez hozzájön, hogy az adott személy mit gondol "bátorság" és "gyávaság" címén... mert biztos, hogy teljesen mást, mint te, vagy akár én... vagy bárki más.
  • FREAK
    persze az eredeti szöveg nagyobb segítség lenne, mert ez így nekem bűzlik

mondjuk az összes mondat ilyeneket sugall, hogy ne állj egy oldalra sem, csak ha az érdeked úgy kívánja....

"En az egyik pillanatban bátor vagyok, de a másikban gyáva"

Nekem ez nem elfogadható, ne csak addig legyen valaki bátor, amíg biztonságban érzi magát.
  • Efreet
    hmm.. nem mondja, hogy nem hisz, csak fütyül rá (=nem foglalkozik vele, meg kellene nézni, lehet, hogy félrefordítás...) ... ismerek olyan embereket, akik mélyen vallásosak, de csak akkor foglalkoznak az egésszel, ha épp szükségét érzik. amúgy teljesen jól elvannak a materialista világban. - de akkor se állítják, hogy nem vallásosak, ez igaz.
  • FREAK
    de olyan, hogy átmeneti hit, nem létezik

vagy hiszel benne, vagy nem

ha csak egy pillanatig is komolyan hiszel valamiben, és utána azt állítod, hogy NEM, akkor hazudsz, és így élheted le az életed

ha már beleestél, valld be, és megkíméled magad az állandó szerepjátszástól
  • Efreet
    azért ez nem ugyanaz... ez a barátságos példa meg főleg nem

annyi az egész, hogy a vallás neki átmenetileg jól jön, és megnyugvást ad... de máskor nincs szüksége rá. olyan, mint egy meditációs gyakorlat, amiben nem kell hinni, de néha jól jön, és akkor működik. (én legalábbis így látom)
  • FREAK
    szerintem meg igen nagy gond

pl. "te nem vagy a barátom, nem szeretlek, de ha csak te vagy a környéken, amikor elfogy a pénzem, mosolyogva kérek tőled kölcsön".....

undorító.... az idézett mondat ugyanezt jelenti, leszarom a vallást, de ha kevésnek érzem magam, imádkozok egyet..... ez az ember nekem egy nulla...
  • Jano
    Én bizonytalan vagyok. Vagy nem?
  • Efreet
    szerintem semmi gond nincs az átmeneti hittel :o)
  • FREAK
    sorry, de ez nagyon szar duma

tipikusan az jön le belőle, hogy az illető nincs tisztában önmagával, ezért büszke rá, hogy képlékeny és manipulálható.....

"Fütyülök a vallásra, és hiszek is benne aszerint, hogy a nap folyamán milyen félelmek és remények támadnak bennem"

PLEASE................. Gerinc sehol????
  • ipszilon
    ???
  • Morfi
    És ez voltam én ;>
  • ipszilon
    a minap olavstam Eric Knight-tól a "Légy hû magadhoz"-t. és volt egy rész, ami megragadott.

Clive az egyik főszereplő mondja:
    "...mi minden vagyunk. Minden egyes ember egyszerre lehet minden a föld kerekén, csak merje felismerni és bevallani. Bárcsak azt mondhatná minden egyes ember: " En az egyik pillanatban bátor vagyok, de a másikban gyáva. Részben tartózkodó vagyok, és mégis gyerekesen barátságos. Fütyülök a vallásra, és hiszek is benne aszerint, hogy a nap folyamán milyen félelmek és remények támadnak bennem. En minden vagyok. Es mindegyikünk olyan, mint én vagyok...Az egész mindenség, az emebriség..."
  • Morfi
    Én szeretem a tejet, de ha a csomagolása is már étvágygerjesztő meg az "eladója" is akkor egyszerűen imádom ;>
  • Hangianix
    A tejet biztos csak a mellnagyobbito mutet utan kezdte el reklamozni. ;D
  • Morfi
    Majd mikor azt reklámmozza hogy a a szüzesség megőrzése szép dolog, másnap meg hogy velem az élet egy szép álom ;>>>>
  • ipszilon
    na ja, pl. Britney aki egyik nap Pepsit reklámoz, másik nap meg azt bizonygatja, hogy a tej a legegészségesebb!
  • ipszilon
    én tudom, hogy mi a tanárnak a véleménye, nem szereti a reklámokat, meg a tömegmanipulációt, tehát jobban járok ha ezt írom! persze azért sem fog lehúzni mert más a véleményem! amúgy ez egy olasz idegennyelv vizsga volt, tehát a vélemény annyira nem számított!
  • Efreet
    meg nem szabad tejet inni, meg kötelezö tejet inni, meg... ez is a divatnak nevezett üzletág része.
  • FREAK
    érdekes

a baj az (ezt már Efreet megfogalmazta), hogy AZ EMBER már nem tudja, mire van szüksége, csak azt HISZI, hogy bizonyos dolgokra szüksége van

pl. a szappan mai napig a legjobb tisztálkodásra, de a nép azt hiszi, hogy legalább 3 vegyszer kell, hogy igazán tiszta legyen, és ezek között csak a szappan nem szerepelhet.....
  • Efreet
    van véleményem, de ha azt írom le, akkor amiatt húzzák le... anno egy magyartanárom volt, aki értékelte a véleményt a verselemzéseknél... és nem azt várta el, hogy a szokásos rizsát írjuk...