608
Nem akarok a része lenni, nem akarom követni
-
#401 nem tduom észrevettétek-e már, hogy a legtöbb költőnek, akitől idézgetünk nap mint nap, mind igaza van! pedig vannak olyanok, amik ellentmonadnakl egymásnak! -
#400 "két barát, nem lehet barát, ha nagyon eltérőek a világnézetei!"
ezt egy mondatban sem cáfolni, sem igazolni nem tudom
az attól függ, miről van szó
pl. egy megrögzött szexmániás és egy pap soha nem kerülnek egymáshoz elég közel, hogy jó barátok legyenek
minden tabu téma csak a távolságot növeli -
#399 395: látod, ez a difi... én vidáman szívesebben belemegyek bármibe, mert jókedvem van, és hajrá :) ha rossz a kedvem, akkor semmibe se kezdek bele, mert "úgyis rosszul sül el, és akkor csak még rosszabb lesz" -
#398 ez is igaz! és Efreetnek is igaza van!
mostb ellent mondtam magamnak! de ez az igazság! -
#397 "amúgy a beszólásról, annyit, hogy nem én szóltam be neked az utóbbi napokban!"
ok, de tudod, hogy hajtok rád, szóval ezt tudd be pedálozásnak :DDDDD
-
#396 ezek akkor nálam nem tartoznak a "barát" kategóriába, maximum "haverok"... vagy ismerősök. a barát "szint" eléréséhez azért sokkal-sokkal több kell. -
#395 nem igaz
ha pl. elveszítettél valakit vagy valamit, és kevés a vesztenivalód, könnyebben mész bele rázósabb ügyekbe, akár bunyó, akár üzlet
vidáman megfontoltabb vagy (legalábbis én) -
#394 na jó! lehet, hogy félreértettem!
akkor vegyük külön a kettőt:
igenis vannak olyan "barátok", akik a hátad mögött kibeszélnek, de ha pénz, vagy vmilyen szívesség kell, akkor egyből jópofiznak veled.
amit meg te mondtál, az az volt, hogy két barát, nem lehet barát, ha nagyon eltérőek a világnézetei!
jó, ennek az előző hozzászólásomnak nem volt értelme!:-)
amúgy a beszólásról, annyit, hogy nem én szóltam be neked az utóbbi napokban! -
#393 szerintem is, de durván -
#392 vidáman több önbizalommal rendelkezel (mondjuk derűlátóbb, optimistább vagy), emiatt könyebben belemész olyasmikbe, amikbe amúgy nem... -> bátrabb vagy. -
#391 mindenkiben vannak ellentétéek! egymásnak ellent mond a legtöbb ember, nap mint nap!
szerintem ez a könyv az álszentséget másképp világítja meg: nem szép dolog, de nagyon emeberi!
-
#390 szerintem ipszilon félreértetted freak mondatát a barátságról... -
#389 vidám-szomorú
bátor-gyáva
ez két pár minden kapcsolat nélkül
egy bátor ember szomorúan is bátor, egy vidám ember akkor is vidám, ha megfutamodik valamitől, nincsenek egymásra hatással -
#388 légyszíves magyarázd el, mi köze a kettőnek egymáshoz!!
komolyan nem értem, mire célzol, szerintem már csak be akarsz szólni -
#387 "csak merje felisemrni és bevallani."
mit? hogy semmi gerince, és fogalma nincs, miért van a világon?? nagy felismerés.... ettől még nem lesz több -
#386 hmmm..ilyen is van! nem is ritkán! hisz, ha jól emlékszem te mondtad, hogy igenis megér egy vitát a barátsági, és legalább kiderül ki az igazi barát!
-
#385 kérdés, hogy mennyivel jobb - egyenesebb - öntudatosabb élet tud lenni az, ha folyamatosan átalakul, és a pillanatnyi környezet számára változik... valószínüleg sikeresebb, de nekem is szimpatikusabban hangzik az, ha valaki "erősebben" tartja magát egy nézetrendszerhez, még ha ez számára negatívumokkal is jár... -
#384 felfigyeltetek erre a megjegyzésére: "csak merje felisemrni és bevallani."
azt hiszem ebbe benne van a lényeg!
senki sem lehet fekete vagy fehér egy egész életen át! néha fekete, néha fehér, de van amikor szürke -
#383 te is vagy vidám meg szomorú nem? a vidámsághoz meg kötődhet "bátorság" - mármint olyan értelemben, hogy akkor hajlandó mindenfélébe belekezdeni, a szomorúsághoz meg mindennek az ellentéte. a pillanatnyi változások meg simán működnek. (ha pedig kóros, és állandó, gyors, nagymértéküek az ugrálás, akkor azt hívják mániás depressziónak) -
#382 valószínűleg ellentétes dolgokra gondol, és akkor már probléma..... -
#381 mindehez hozzájön, hogy az adott személy mit gondol "bátorság" és "gyávaság" címén... mert biztos, hogy teljesen mást, mint te, vagy akár én... vagy bárki más. -
#380 persze az eredeti szöveg nagyobb segítség lenne, mert ez így nekem bűzlik
mondjuk az összes mondat ilyeneket sugall, hogy ne állj egy oldalra sem, csak ha az érdeked úgy kívánja....
"En az egyik pillanatban bátor vagyok, de a másikban gyáva"
Nekem ez nem elfogadható, ne csak addig legyen valaki bátor, amíg biztonságban érzi magát. -
#379 hmm.. nem mondja, hogy nem hisz, csak fütyül rá (=nem foglalkozik vele, meg kellene nézni, lehet, hogy félrefordítás...) ... ismerek olyan embereket, akik mélyen vallásosak, de csak akkor foglalkoznak az egésszel, ha épp szükségét érzik. amúgy teljesen jól elvannak a materialista világban. - de akkor se állítják, hogy nem vallásosak, ez igaz. -
#378 de olyan, hogy átmeneti hit, nem létezik
vagy hiszel benne, vagy nem
ha csak egy pillanatig is komolyan hiszel valamiben, és utána azt állítod, hogy NEM, akkor hazudsz, és így élheted le az életed
ha már beleestél, valld be, és megkíméled magad az állandó szerepjátszástól -
#377 azért ez nem ugyanaz... ez a barátságos példa meg főleg nem
annyi az egész, hogy a vallás neki átmenetileg jól jön, és megnyugvást ad... de máskor nincs szüksége rá. olyan, mint egy meditációs gyakorlat, amiben nem kell hinni, de néha jól jön, és akkor működik. (én legalábbis így látom) -
#376 szerintem meg igen nagy gond
pl. "te nem vagy a barátom, nem szeretlek, de ha csak te vagy a környéken, amikor elfogy a pénzem, mosolyogva kérek tőled kölcsön".....
undorító.... az idézett mondat ugyanezt jelenti, leszarom a vallást, de ha kevésnek érzem magam, imádkozok egyet..... ez az ember nekem egy nulla... -
#375 Én bizonytalan vagyok. Vagy nem? -
#374 szerintem semmi gond nincs az átmeneti hittel :o) -
#373 sorry, de ez nagyon szar duma
tipikusan az jön le belőle, hogy az illető nincs tisztában önmagával, ezért büszke rá, hogy képlékeny és manipulálható.....
"Fütyülök a vallásra, és hiszek is benne aszerint, hogy a nap folyamán milyen félelmek és remények támadnak bennem"
PLEASE................. Gerinc sehol???? -
#372 ??? -
#371 És ez voltam én ;> -
#370 a minap olavstam Eric Knight-tól a "Légy hû magadhoz"-t. és volt egy rész, ami megragadott.
Clive az egyik főszereplő mondja:
"...mi minden vagyunk. Minden egyes ember egyszerre lehet minden a föld kerekén, csak merje felismerni és bevallani. Bárcsak azt mondhatná minden egyes ember: " En az egyik pillanatban bátor vagyok, de a másikban gyáva. Részben tartózkodó vagyok, és mégis gyerekesen barátságos. Fütyülök a vallásra, és hiszek is benne aszerint, hogy a nap folyamán milyen félelmek és remények támadnak bennem. En minden vagyok. Es mindegyikünk olyan, mint én vagyok...Az egész mindenség, az emebriség..." -
#369 Én szeretem a tejet, de ha a csomagolása is már étvágygerjesztő meg az "eladója" is akkor egyszerűen imádom ;> -
#368 A tejet biztos csak a mellnagyobbito mutet utan kezdte el reklamozni. ;D -
#367 Majd mikor azt reklámmozza hogy a a szüzesség megőrzése szép dolog, másnap meg hogy velem az élet egy szép álom ;>>>> -
#366 na ja, pl. Britney aki egyik nap Pepsit reklámoz, másik nap meg azt bizonygatja, hogy a tej a legegészségesebb! -
#365 én tudom, hogy mi a tanárnak a véleménye, nem szereti a reklámokat, meg a tömegmanipulációt, tehát jobban járok ha ezt írom! persze azért sem fog lehúzni mert más a véleményem! amúgy ez egy olasz idegennyelv vizsga volt, tehát a vélemény annyira nem számított! -
#364 meg nem szabad tejet inni, meg kötelezö tejet inni, meg... ez is a divatnak nevezett üzletág része. -
#363 érdekes
a baj az (ezt már Efreet megfogalmazta), hogy AZ EMBER már nem tudja, mire van szüksége, csak azt HISZI, hogy bizonyos dolgokra szüksége van
pl. a szappan mai napig a legjobb tisztálkodásra, de a nép azt hiszi, hogy legalább 3 vegyszer kell, hogy igazán tiszta legyen, és ezek között csak a szappan nem szerepelhet..... -
#362 van véleményem, de ha azt írom le, akkor amiatt húzzák le... anno egy magyartanárom volt, aki értékelte a véleményt a verselemzéseknél... és nem azt várta el, hogy a szokásos rizsát írjuk...