Tömegiszony, kívülállóság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ezt egy mondatban sem cáfolni, sem igazolni nem tudom
az attól függ, mirõl van szó
pl. egy megrögzött szexmániás és egy pap soha nem kerülnek egymáshoz elég közel, hogy jó barátok legyenek
minden tabu téma csak a távolságot növeli
Riszpekk
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
ok, de tudod, hogy hajtok rád, szóval ezt tudd be pedálozásnak 😄DDDD
Riszpekk
ha pl. elveszítettél valakit vagy valamit, és kevés a vesztenivalód, könnyebben mész bele rázósabb ügyekbe, akár bunyó, akár üzlet
vidáman megfontoltabb vagy (legalábbis én)
Riszpekk
akkor vegyük külön a kettôt:
igenis vannak olyan "barátok", akik a hátad mögött kibeszélnek, de ha pénz, vagy vmilyen szívesség kell, akkor egybôl jópofiznak veled.
amit meg te mondtál, az az volt, hogy két barát, nem lehet barát, ha nagyon eltérôek a világnézetei!
jó, ennek az elôzô hozzászólásomnak nem volt értelme!:-)
amúgy a beszólásról, annyit, hogy nem én szóltam be neked az utóbbi napokban!
szerintem ez a könyv az álszentséget másképp világítja meg: nem szép dolog, de nagyon emeberi!
bátor-gyáva
ez két pár minden kapcsolat nélkül
egy bátor ember szomorúan is bátor, egy vidám ember akkor is vidám, ha megfutamodik valamitõl, nincsenek egymásra hatással
Riszpekk
komolyan nem értem, mire célzol, szerintem már csak be akarsz szólni
Riszpekk
mit? hogy semmi gerince, és fogalma nincs, miért van a világon?? nagy felismerés.... ettõl még nem lesz több
Riszpekk
azt hiszem ebbe benne van a lényeg!
senki sem lehet fekete vagy fehér egy egész életen át! néha fekete, néha fehér, de van amikor szürke
mondjuk az összes mondat ilyeneket sugall, hogy ne állj egy oldalra sem, csak ha az érdeked úgy kívánja....
"En az egyik pillanatban bátor vagyok, de a másikban gyáva"
Nekem ez nem elfogadható, ne csak addig legyen valaki bátor, amíg biztonságban érzi magát.
Riszpekk
vagy hiszel benne, vagy nem
ha csak egy pillanatig is komolyan hiszel valamiben, és utána azt állítod, hogy NEM, akkor hazudsz, és így élheted le az életed
ha már beleestél, valld be, és megkíméled magad az állandó szerepjátszástól
Riszpekk
annyi az egész, hogy a vallás neki átmenetileg jól jön, és megnyugvást ad... de máskor nincs szüksége rá. olyan, mint egy meditációs gyakorlat, amiben nem kell hinni, de néha jól jön, és akkor mûködik. (én legalábbis így látom)
pl. "te nem vagy a barátom, nem szeretlek, de ha csak te vagy a környéken, amikor elfogy a pénzem, mosolyogva kérek tõled kölcsön".....
undorító.... az idézett mondat ugyanezt jelenti, leszarom a vallást, de ha kevésnek érzem magam, imádkozok egyet..... ez az ember nekem egy nulla...
Riszpekk
tipikusan az jön le belõle, hogy az illetõ nincs tisztában önmagával, ezért büszke rá, hogy képlékeny és manipulálható.....
"Fütyülök a vallásra, és hiszek is benne aszerint, hogy a nap folyamán milyen félelmek és remények támadnak bennem"
PLEASE................. Gerinc sehol????
Riszpekk
Clive az egyik fôszereplô mondja:
"...mi minden vagyunk. Minden egyes ember egyszerre lehet minden a föld kerekén, csak merje felismerni és bevallani. Bárcsak azt mondhatná minden egyes ember: " En az egyik pillanatban bátor vagyok, de a másikban gyáva. Részben tartózkodó vagyok, és mégis gyerekesen barátságos. Fütyülök a vallásra, és hiszek is benne aszerint, hogy a nap folyamán milyen félelmek és remények támadnak bennem. En minden vagyok. Es mindegyikünk olyan, mint én vagyok...Az egész mindenség, az emebriség..."
Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.
a baj az (ezt már Efreet megfogalmazta), hogy AZ EMBER már nem tudja, mire van szüksége, csak azt HISZI, hogy bizonyos dolgokra szüksége van
pl. a szappan mai napig a legjobb tisztálkodásra, de a nép azt hiszi, hogy legalább 3 vegyszer kell, hogy igazán tiszta legyen, és ezek között csak a szappan nem szerepelhet.....
Riszpekk
amúgy a dolog nem arról szól, hogy ne fogyassz semmit, hülyeség is lenne, hanem arról, hogy mértekel vásárolj!
most írtam a vizsgán egy fogalmazást a fogyasztói társadalomról és a reklámok rossz hatásáról!!! kaptunk egy újságcikket, amiben a "buy nothing day"-rôl volt szó (asszem a címe mindent elárul), és utána az egyik kérdés így hangzott: szerinted elérheti célját ez a nap? te egyetértesz vele?
és én egyetértettem azzal, hogy az emeberek össze-vissza vásárólnak mindent csak azért, hogy boldogok legyenek! amikor átolvastam tisztára olyan benyomásom volt, mintha a te véleményed lett volna!:-)
persze, az is igaz, hogy nem tudtam volna az ellenkezôjét írni, mivel nem volt rá nagy érvem!