608
Nem akarok a része lenni, nem akarom követni
  • Efreet
    erre gondoltam.
  • FREAK
    nem szívesen járok olyan helyre, ahol nem ismerek senkit, de ha oda kerülök, akkor csendben feltérképezem a hierarchiát

nem vagyok egy bulizós fajta, legalábbis kinőttem belőle

saját területen, saját társaságban érzem jól magam
  • Efreet
    szereplés, összejövetelek, bulik ahol nem ismersz mindenkit... nos?
  • FREAK
    jöhet új téma is
  • Efreet
    sokmindent már leírtatok, kár lenne elöszedegetni egyesével a hozzászólásokat és lereagálni...
  • FREAK
    kár...........
  • Efreet
    pár ember meg inkább nem megy bele...
  • FREAK
    látom, pár embernek magas a téma :)
  • mikike

akkor divatból elmegyek hugyozni
  • ipszilon
    nekem aztán tök mindegy mi a divat, vagy mi nem, okoska!:-)
    csak azért írtam mert Freak nem szereti a divat-dolgokat!
  • mikike
    kicsit félek hogy még jobban elhízok
    ááá nem azért mert szeretek enni és keveset mozgok, vagy mert genetikai hajlamom lenne rá hanem csak divatból
  • mikike
    neked minden divat törpilla?
    inkább asszem lemegyek, vacsorázok divatból...
  • ipszilon
    je! persze azzal is az a baj, hogy a pszik mostanában nagyon felkapottak lettek, és divat hozzájuk járni!
  • FREAK
    hja, ha ilyen egyszerű lenne......
  • ipszilon
    szerintem keress fel egy orvost!:-)
  • FREAK
    igen, és????

azóta, hogy a világ leszállt róla, megint tetszik

a prodigy meg zeneileg is meghalt, úgyhogy gödörbe vele
  • ipszilon
    bocs így a jó:

jó, de te mondtad még anno:

"pl. anno megláttam Cindy Crawfordot egy Palmers reklámfotón (ez még nagyon régen volt, amikor nem volt sztár, ez is csak egy újságba volt, még 90 előtt), és nagyon megtetszett

aztán a világ felkapta, és én megutáltam

ugyanez történt a Prodigy-vel is

fanatikus voltam az első két albumig, de a Fat Of the Land - szerintem megalapozatlan - sikere csak undort váltott ki belőlem

na szóval, számomra a tömeg=divat, és az életben legjobban a divatot utálom

és lenézem azokat az embereket, akik mások után mennek"

• ipszilon
    "ez nem igaz"

jó, de te mondtad még anno!pl. anno megláttam Cindy Crawfordot egy Palmers reklámfotón (ez még nagyon régen volt, amikor nem volt sztár, ez is csak egy újságba volt, még 90 előtt), és nagyon megtetszett

aztán a világ felkapta, és én megutáltam

ugyanez történt a Prodigy-vel is

fanatikus voltam az első két albumig, de a Fat Of the Land - szerintem megalapozatlan - sikere csak undort váltott ki belőlem

na szóval, számomra a tömeg=divat, és az életben legjobban a divatot utálom

és lenézem azokat az embereket, akik mások után mennek

• FREAK
    ez nem igaz, pl. Carmen Electra érdekel :)))))

de van egy pont, amin túl, gagyi tömegcikk lesz valamiből, és én szép lassan megutálom
  • ipszilon
    én is utálom, ha megszabják, hogy mit csináljak! és utálom, ha politikai célokra használnak fel egy nemzeti szimbolumot! de nem hordom a kokárdát, csak márc. 15-én!
    és nem direkt kötekszem, de te mondtad, hogy ha valami ami emebereket mozgat meg, az téged nem érdekel!
  • FREAK
    vagy nem érted, vagy direkt kötexel......

pl.

imádom a Ferrarit, sokmillió másik emberrel egyetemben, DE (!) sose mennék el egy Ferrari fan bulira, hogy vegyüljek a tömeggel!
  • FREAK
    ez is igaz, de MIÉRT EGY ELŐÍRT ÜNNEPNAP ragad ki téged a hétköznapokból?????

bármelyik nap lehet ünnep, ha úgy érzed, hogy mekkora dolog volt fellázadni az osztrákok ellen, akkor május 16-án is kirakhatsz egy kokárdát (ja, azt nem, még fideszesnek néznek..... :), vagy elénekelheted a himnuszt

érted mi a bajom??? ne a kormány szabja meg nekem, hogy mikor örüljek a nagy múltbeli eseményeknek!
  • ipszilon
    akkor most elárulnám, hogy ez a buddhizmus jelszava "azért élûnk, hogy boldogok lehessünk!"
    ezek után is egyetértsz, hogy kiderült, hogy egy olyan mottót tituláltál igaznak, ami több ezer ember mottója?:-)
  • ipszilon
    a helyzet az, hogy eredetileg nem ezért volt ünnep az ünnep! valóban sajnálatra méltó, hogy az ember nem arra gondol, hogy "hú! milyen jó lesz összejönni a családdal!", hanem arra, hogy "hú! a francba, még mindig nem találtam ajándékot!"
    viszont, kell, hogy vmi kiragadjon minket a hétköznapokból! de ezt már Garfield elmondta előttem! csak annyit tudok mondani, hogy egytértek vele!
  • FREAK
    tökéletesen igazad van

azt hiszem, nem a lényegről beszélsz..... én nem mondom, hogy a tömeg a ROSSZ és az egyén a JÓ....

csak a tömeget nem szeretem, de tisztában vagyok vele, hogy az is egyénekből áll

csak hát én az önálló egyéniségben hiszek
  • FREAK
    és nem mondtam, hogy nem szeretem (szeretem, mert nem kell melózni), csak nem érzem úgy, hogy meg kéne ünnepelnem
  • ipszilon
    " Azért élünk, hogy boldogok lehessünk!":-)
    és ebben az is benne van, hogy mindenki úgy bolodg, ahogy akar! de nem feltélenûl kell nagy dolgokat tenni, ahhoz, hogy azt érezzük éltûnk, szerintem.
  • FREAK
    ah, nekem az a hazafias bullshit már Petőfitől sem jön be.......

de olvass el pár ÉLETről szóló verset tőle, és megérted

a természet a szerelem ritka gyönyörű formában jelenik meg a verseiben

a művészet halála viszont, ha keveredik a politikával...... sajnos.....
  • ipszilon
    pont te nem szereted márc. 15-öt, amikor Petőfi a kedvenc költőd?
    elmondanám azt, hogy nekem mit jelent március 15: azt, hogy az emeberek fel akartak lázadni vmi ellen, ami elnyomta őket! tök mindegy, hogy sikerült-e vagy sem!

• FREAK
    én nem sajnálom magam (ha rám céloztál), sőt, örülök, hogy nem vegyülök

megmosolyogtatni az ismerősöket szép dolog, de te félreolvastál valamit

azt senki nem állította (én tuti nem), hogy az átlagember nem jó ember, vagy értéktelen

csak két oldal van

1. aki felnéz másokra a tömegből
    2. akire a tömeg felnéz

itt most nem csodálatról, tiszteletről és rajongásról van szó, hanem arról, hogy van aki bemegy egy házibuliba, és a többség észre sem veszi, meg van, aki bemegy, és elkezdődik a buli

és, igen, én úgy érzem, hogy szürkeségben élek, mert egyszerűen nekem nem felel meg az az életmód, ami átlagosnak számít

én többet akarok, nekem nem elég, az aminek az átlagember már örül

de erről nem tehetek, és jelen helyzetben nem is a legkellemesebb, viszont ez van, így legalább van némi célja az életemnek, nem csak annyi, hogy valahogy kihúzzam a halálomig......
  • ipszilon
    nekem van egy olyan érzésem, hogy pontosan te vagy az aki a szürkeségben él, hiszen ha élnéd az életed, akkor nem gondolnál olyanokra, hogy nem csinálsz semmi különöset!

egyébként szerintem az ember nem attól lesz "nagy", hogy ír egy verset, amit száz év múlva is elemeznek, nem is attól, hogy szerepelt a TV-ben, nem is attól, hogy egy jól menő cég igazgatója, vagy egy sikeres politikus...(és hosszú még a lista)
    HANEM attól, hogy az ismerősei mosolyogva ráköszönnek; attól hogy mosolyt tud valakinek az arcára csalni azzal, hogy egyszerûen csak van!
    és vica-versa, az ember attól "nagy", hogy másiknak is tud örülni, és nem csak saját magát sajnálja!
  • FREAK
    kedvencem a karácsonyi bevásárlás novemberben.......... és van jópár barom, aki meg is teszi....

érdekes módon én évek óta 23-24 körül megyek vásárolni, és mindenkinek meg tudom venni a cuccot....
  • Efreet
    felhajtás, kavarás... (leginkább alaptalan)
  • Efreet
    az ünnepek nem azok. a hype ami az elmúlt nemtudom hány évben kialakult közte, az már igen.
  • FREAK
    egész biztos???

szerintem Efreet nagyon tisztán leírta a lényeget

a halott nagyi nem attól lel lelki nyugalomra, hogy halottak napján (és csak akkor!) dobunk pár virágot a sírjára, hanem ha néha gondolunk rá, akár a temetőben akár a buszon...... ha valaki szereti a sírt gondozni, az kimegy havonta, ha meg nem szereti, akkor hiába megy ki halottak napján, ez már csak képmutatás, aminek se haszna se értelme......

a másik a családi összeborulás...... ha egyszer utálják egymást (ugyanez szomszéddal is igaz), akkor utálják karácsonykor is, semmit nem változtat a helyzeten ha egy évben kétszer jól bebaszva ölelkeznek egy jót....

nyilván, akinek nem inge, ne vegye magára, de sajnos a többségnek az ünnep nem ünnep, hanem egy kötelező hagyomány, amit meg kell ejteni....... ha megkérdezed miért, max ennyit válaszolnak : azért, mert mindenki így csinálja....

no comment
  • Ron Ragm
    érdekes, nálunk ilyen nincs...
  • Efreet
    hmm látom tegnapeste ünnepszezon volt...
    a dolgok nagyobbik részében egyetértek freakkel, bár nekem nem az ünnep létével van bajom, hanem azzal, hogy pl családon belül ilyenkor vannak összejövetelek... mivel vannak részei a családnak akikkel nem vagyunk túl jóban, és ilyenkor megy a "persze, úgyis szeretjük egymást" c. képmutatás, ami EGYIK FÉLNEK SE tetszik, mert mindkettö morogva távozik a.. mondjuk ünnepi ebéd után, ezekután és több ilyen után én az ünnepeket erösen a képmutatás eszközeiként kezelem, amit nagyon nem szeretek.
    nem értem pl, hogy miért kell 1 nap, hogy én megmutassam hogy szeretek valakit? miért kell 1 másik, hogy megmutassam, hogy emlékszem a családomban az elhunytakra?
    máskor nem szabad? vagy... szóval ez egy kicsit fura, hogy központilag ki van adva, hogy MOST tessék rendesnek lenni... egyrészt majmolás (valentinnap, mert kell egy ünnep karácsony és húsvét közé, különben mi lenne az ajándékárusokkal?)
    szóval fura egy dolog ez, és a fogyasztói társadalom szépen rátette a kezét a régi, igenis jó és szép ünnepekre. igenis lehet májuselsején a munka ünnepe, lehet húsvét, lehet karácsony, minden... csak ne képmutatás és protokoll legyen, hanem VALÓDI ünnep. ne arról szóljon a karácsony, amiröl egyre több helyen szól, hogy jaj, neki VENNI kell ajándékot, meg neki is, meg... jaj, ez olcsó lesz, tavaj drágábbat vett nekünk... pfuj.

nya. lehet leanyázni.
  • Coine
    Húsvét nekem továbbra is vallásos ünnep, de locsolkodás is 1ben.
  • Ron Ragm
    csá:)
  • Ron Ragm
    Nananana álljunk csak meg. Ha mondjuk áthelyezzük a locsolkodást pl jún 24-re akkor a haverok azt kezdik átvenniés ismét tömeg szindróma
    nekem az a véleményem nem az az egyéniség aki mindig a tömeget követi, nem is az aki mindig a tömeggel szembe megy, hanem az, aki mindkét csapatban van, mégpedig vegyesen
    ez a véleményem, lehet rajta gondolkodni