Geforce 4 ti4200

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerry
Hát ez pech. Nincs most más ötletem, esetleg nézd meg a Guru3D-t hátha ott van valami jó kis eszköz erre a problémára.

Shep
Néztem, de az csak openGL alatt van ez meg direct3d ben megy

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Gerry
Elvieg a GeForce Tweak Utility-ben van valami TNT/régebbi GF emuláció, próbáld meg azt. De lehet, hogy nem abban a programban volt, az viszont biztos, hogy abban le lehet tiltani a speciális GeForce-os utasításokat. Nézd meg, hátha bejön.

Shep
Nem 30.62est hanem 29.42est, de most megnézem a 30.82est is hátha, bár nem hiszem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Próbáltam a 30.82est is, sõt egy hülye ötletõl vezérelve még azt is megnéztem hogy mi van ha TNT drivert installálok, de ugyanaz, szóval már semmi ötletem nincs a tweaker progival is mindent/asszem/ megnéztem de semmi, a végén még veszek valami régi használt TNT mert azzal még kifogástalanul ment, mostmár úgyis szinte ingyen adják.

Gerry
Próbáltál már másik detonatort telepíteni? Nekem a 29.42-essel semmi gondom, igaz nekem gf3ti200-am van, vagy kijött a 30.82-es hivatalos detonator is, próbáld ki, hátha segít.

Shep
Borg, pls. milyen beállításokra gondolsz, mert elég elszomorító, hogy a kedvenc trilódiám ilyen szarul megy az új kártyával.

Gerry
Mekkora felbontást használsz? Milyen beállításokkal, és melyik detonatorral?

ja de most mar vége az OFFnak, Ti4200 a téma!
Akár neked is😊 de fõleg annak aki itt 1.7es cerkét akart venni.

Amúgy én is csak I850E P4 2.53B + 512MB RIMM4200 RDRAM combora fizetnék be max.
Üt mint az ipariáram😊 Majd ha nyerek a lottón.
Gerry
Ha ezt nekem címezted, akkor:
Nem csodálkozom, ezt eddig is tudtam, és szerintem hasonló lesz a helyzet az "õszi" cerkákkal, mint annakidején a Celeron 300 és Celeron 300A-val. Mindegy, egy biztos, én nem veszek, sem ebbõl, sem az újakból, mert ha véletlenül valamilyen baleset folytán mostanában Intel-t vennék, akkor az biztos, hogy 533-as FSB-vel megfejelt P4 lesz, nem pedig cerka... De asszem otthonra marad az AthlonXP, esetleg majd egy TBred, vagy ha jó ára lesz, akkor egy Hammer...

Gerry
Hááát, szerintem igen. Nekem 512MB (2x256) PC2100-as DDR van a gépemben (AthlonXP 1800+), és sokkal jobban nyomja a dolgokat, mint egy SD-s.

1.7-1.8 celeron amugy is gyenge Willamette mag, ráadásul fele annyi cache, tehát 128k.

Northwood meg alapbol erõsebb, 0.13mikron, és 512 kb cache.. ne csodálkozz ha gyorsab...

Amúgy õsszel jönnek a ráncfelvarrt celeronok, Northwood maggal állitolag.
EmThor
mármint athlon xp-t...

EmThor
Hi kérdés!
Az sd ram nagyon visszafogja az xp-s rendszert?

Gerry
Szerintem most az 1400-as TUA cerka a legjobb vétel Celeron téren, mert 256k L2 Cache van benne, jól lehet tuningolni, olcsó (22e+áfa), egyetlen ellenérv, hogy nem lehet már továbbfejleszteni, mert az nem S478-as, ja mégvalami nálam járt most 2db 1700-as, hát nem voltam tõlük elájulva... 1800+os XP-m úgy alázta õket, mint a sz*rt, szóval, ha valaki S478-as alaplapot vesz, az vegyen bele P4-et, mert az dolgozik rendesen, ellentétben ezzel a harmatgyenge 1700-as cerkával.

Igen, ez igy van.
Csakhogy az 1200as cerka SIMÁN lehagyja mindenben az 1.7est, fõleg ha azt nézed, hogy akár 1600ig is tuningolható.
akkor most az árakat is hasonlitsd össze, meg nézz meg más teszteket, aztán meglátod miért retek😊
Shep
Mégis milyen beállításokra gondolsz, mert én akármit próbáltam, nem hozott sikert.

1700-as cerka eleg retek, de a P4 alapok miatt a kesobbi bovitest figyelembe veve talan azt.
Vagy ha jo ideig nem akarsz hozzanyulni, akkor 1200-1300as TuaCerkat.
Spenser
Hát ez egy kicsit hule kérdés mert te mejjiket venéd ha van rá péndzed?
1200
vagy
1700
???
Szerited mejjik lessz elég 1-2 évig???
Logikus hogy a gyorsabbat ha van rá kereted!

Shep
Ja igen és a RE2 ben a videós dologra ötlet? mert elég zavaró.

Shep
Asszem nem változik a szöge talán csak a területe lesz más hol nagyobb hol kisebb, akkor azt mondod a Z buffert nézegessem?

a kockázott textúra szögben dõl esetleg? tehát forgatva a nézetet változik a probléma?
Mert akkor Z-buffer bug. Nemtom milyen beállitásai vannak gef4en mondjuk, de játsz el vele valami twikerben.
Shep
Van egy kis problémám, a Resident Evil 3 ban a videók olyanok mintha 256színben játszaná le õket, pedig ha csak simán a winben nézem meg õket akkor jók, a másik hogy a játék alatt apró téglalapok láthatóak a textúráknál, olyan az egész mintha a képernyõ be lenne rácsozva. Régen a TNTmel jó volt de az új kártyával ilyen, mi lehet a megoldás rá? Megnéztem a 2õt is az meg jó abban nincsen rács. de abban meg a videók egy apró kockában kerülnek lejátszásra a képernyõ bal oldalán középen.

Shep
Az a baj hogy a sok sw készítõ gyorsan akar meggazdagodni kevés munkával/persze ki nem ebben a romlott világban/ és ez az alapvetõ hiba.

Shep
Az UT2003 engem nem tud lekötni, nincs normális single mission benne ha jól tudom, majd az unreal2 talán

Spenser
Szrintem annyira NEM NYÚJT többet! Mert mikor be jött a DOOM 1 az nagyobb duranás volt akkor mint Most a ut 2003 SZERNTEM...............
Szal erröl ennyit......

Pheel
Azok a játékok még most is mennek egy 286-oson. 😊

Ha meg az újakról beszélsz, akkor azt el kell ismerned, hogy pl egy UT2003 kicsit többet nyújt, mint a Doom 1. 😊)))
Shep
És igazából a mi hibánk, ill azoké akik mindjg megveszik az új cuccokat, mert "fussa" nekik rá.

Shep
De miért írják meg szarul? Azért mert szarnak ránk nekik a pénz kell így gyorsan összedobnak vmit ami ráadásul mostanában szinte mindíg rövid is, a fejelesztések végén meg az egyik muki kérdezi hogy nem kéne optimalizálni is a játékot, erre a fõnök ugyan minek a legujabb intel procin a legujabb videókártyával úgyis megy, a nép meg majd fejlesszen ha játszani akar. Kicsit sarkalatos volt a példa de sajna a valósághoz közel áll a dolog. Jaj a régi szép idõk mikor még a doom1 ment egy 286 oson is meg az összes kalandjáték is.

igy igaz szarul irjak meg a dolgokat !

carmack nem alszik😊 nem is lenne furcsa😊
Nepper
Gef2 Ti? 😊
a_n_d_r_e_w
Fogalmam sincs, hogy minek ez a rohanás. Nincs az a játék, ami kihasználná ezt a teljesítményt. Nem tök mindegy, hogy a Doom3 30fps-sel megy vagy 4826-tal!? Szerintem elég lenne most kiadni a GeF3-t és a Rad8500-t.

One Vision. One Purpose.

http://www.hardware-mag.de/hardware.php?id=75&page=2
Német oldal de magáért beszél
64 Mb-s természetesen alapból a memória 580 MHz-en megy
Gainward GeForce4 PowerPack! Ultra/650 TV/DVI Golden Sample ennek a babynak 3,3 ns-os a memóriûja most 5. hónapja vagyok Németországban itt mindenki ezt veszi 38000 Ft + fa (átszámítva)
Spenser
CSAK??????
És mijjen mai játék fog meg egy ijjen kártyát???

Nepper
Akkor miért nem egybõl Ti500-ast? Vagy az sem emnne juól ilyen konfigban?
Nepper
Akkor miértnm nem egybõl Ti 500-ast?
Mennek le az árak.
Pl. a magicompnál már 32+fáért van abit gf4. Meddig tart ez az árcsökkenés szerintetek?

Nikásze peeri menó

Fasza lesz ,de nem fogja kihajtani teljesen...😞
Nekem az 1200/1500 4200 as kartyat nyomja szet 😊
3dmark2001 8000 korul van ha a kartyat is felhuzom 😊
ugyan ez 2 giga koruli p4 el 11000 felett van!

Elegendõen.
Celeron 1300@1450 + Abit Siluro 4400 milyen párosítás lenne? Mennyire tudja (tudná) a proci kihajtani a videokártyát?
(Most egy GF2 MX megy a gépben.)

Nepper
Akkor milyen GF kártyát vegyekl ehhez a konfoghoz amivel nem szaggatnak a játékok?
Hat azert ezt a melegedest probald ki.. eddig nekem se melegedett es most melegszik...
szal probald csak ki..

Nepper
A következõ a konfigom: Acorp 694XA, 800Celeron(elég rendes hûtõvel), 192 SDRAM! Ezzel a konfiggal hogy menne egy GF4Ti4200? Nagyon beszaggatna a játékokban? Érdemes ilyen konfighoz megvenni?
Mindenkinek földelt aljzatból megy a gépe? Mert az is lehet probléma.
Na megtortent a negy teszteles..
Munkahelyre bevittem.. az egesz gepet
Es csodak csodaja 1 szer sem fagyott ki a rohadt
SOF2 barmit csinaltam csak ment ment hiaba nyuztam..
2,5 oran keresztul 300/600 on a kartya ugy se
volt vele semmi gond.. meg csak melegebb se nagyon lett
Gyakorlatilag egesz nap SOF2 ment rajta mindig jatszott vele valaki aki arra jart!
SEMMI fagyi!!!!
Kulonbseg csak annyi volt ,hogy 1 pinceben vagyunk ahol allando 24 fok van ilyen melegben is!
kb5 fokkal huvosebb volt az egesz cucc mint otthon legalabbis a hvdr.szerint!
Ezekszerint megis a meleggel volt baja .. es igazabol nem is akartyanak hanem a procinak talan az alaplapnak es ettool akadt ki..
legalabbis nagyon remelem😊
Most a nyitott haz melletettem 1 ventit😊
kicsit igy meg huvosebb mint a melohelyen.
Kivancsian varom az eredmenyt!
Ennek tukreben az Abit4200 as kartyat megis ajanlom 😊 mivel tokeletesen birta a huzast is orakon keresztul😊
Boxman : probald te is ki valami ventivel hutsed kivulrol !