60
 • Yfel
  #60
  de amikor kb. 100 WinNT-t kell felügyelni, és a saját hálózatkezelésébe belerokkan az egész szar, akkor van igazán gond!

  Akkor ott tényleg elég nagy gond van de nem a Windows-al.
  Egy intelligensen összerakott hálózaton (amihez persze pénz kellene amit inkább nem számítógépekre szoktak költeni az okosok - és szerintem te is ennek az áldozata vagy) a Windows 2000 kb 500-1000 gépet simán kezel, két hétben egyszer kell újraindítani update-ek miatt.
  Persze ehhez olyan szerverek is kellenek amik 50-100,000$ körül futnak. Nekem több olyan ügyfelem is van ahol az informatikai rendszer a fent említett méretű, mégsincs sok szívás a Windows hálóval (Novell-el több gond van, Unix-al kevesebb). A legjobb dolog a Windowsban, hogy könnyű rá képzett szakembereket találni, amit a Unixról sajnos nem mondhatsz el. A rendszert olcsó beszerezni (az egyik ügyfelemnek van egy SGI gépe amire csak az Irix került 25000$-ba) és viszonylag olcsó rá a szervíz és a munkaerő a telített piac miatt.

  Tehát megvannak az előnyei és a hátrányai egy Windows hálónak de ahhoz, hogy 100 gép alatt lerohadjon, valami nagyon nagy gondnak kell lenni.
 • Johann
  #57
  Sajnos belölem a tapasztalat beszél! Engem nem érdekel a Windows forrása, nem érdekelnek a játékok, nekem csak az lenne a fontos hogy ne szivjak a nyamvadt WinNT serverrel és a tartományával egész nap! Ugyanis az mindenre jó csak nagyvállalati hálózatos feladatokra nem! Istenverése magyarul! Az sem érdekel hogy egy otthoni PC nem fagy le, és nincs vele gond, de amikor kb. 100 WinNT-t kell felügyelni, és a saját hálózatkezelésébe belerokkan az egész szar, akkor van igazán gond! Sajnos akik itt hozzászólnak, többnyire csak otthon látnak Windows-t és csak játszanak vele! Nekik biztos jó és megfelelö!
 • Johann
  #55
  Nem értek egyet azokkal akik idekeverik az autógyárakat, és egyéb cégeket, mert nem vethetö össze! például ha a BMW gyárt egy speciális autót ami sokaknak nem tetszik, akkor le van szarva, veszek 1 Audit, ami megfelelö számomra! Van alternatíva, nem vagyok rákényszerítve! De ha a MS csinál valamit, akkor az az egész informatikára hatással lesz, és nem lehet tenni semmit, mert rá vagyok kényszerítve! Nem lehet párhuzamot vonni ezen dolgok között! Ilyen esetben már igenis bele kell szólni abba, hogy mit csinálhat és mit nem, mert tulságosan nagy hatalma van, az egész világ függ töle! Most gondoljátok el ha a repülötereken, vagy egyéb létfontosságú helyeken Windowsok futnának, mert nem lenne más, mi lenne akkor itt a földön? Akkor lenne káosz igazán! :)
  Egyébként én mint alkalmazott nem tudok mit tenni, ha az a cég ahol dolgozom a Windows rendszerben hisz, és ezzel kell dolgoznom! Az MS úgyis megtéveszt és elbüvöl minden vezetöt akik döntenek, hogy az ö termékük a király és azt veszik meg! Holott az egész rohad belül, csak a körítés kiváló!
  Aki úgy látja, hogy alaptalanul vádolják öket, söt esetleg védöszárnyai alá veszi öket, az nagyon jóhiszemü, és kevés informatikai tapasztalattal bírhat! Legföképpen pedig nem látja a jövöre nézve a veszélyeket!
 • zplayer
  #50
  en se orulnek ennek, velemenyenm szerint is kaosz lenne a vege. Az se jo viszont ha masokat zarnak el a fejlesztes lehetosegetol. Viszont felmerult bennem egy kerdes. Nem e kaosz lenne annak is a vege, ha a tobbi oprendszer mondjuk ""felhuzna"" magat a windows melle? Gondolj csak bele. Portolni a programot masik oprendszerre. Vajon hany ceg tenne ezt meg igazabol?

  mondjuk elegge elkepzelhetetlen szamomra mert egyik nincs a masik nelkul, ha nincs igeny nem lesz portolas, amig a windows a meno addig nem csinalnak programot mas oprendszerre.

  a fene tudja. meglassuk.
 • Yfel
  #49
  Varjal most szamolom ;-)

  Persze ha rendes indokaid vannak es normalis vitat akarsz folytatni, akkor szeretettel varom a velemenyed :)
 • Yeti
  #48
  Tudod az a gond a mp eroforrasigenyeivel, hogy egy gyengebb gepen nem lehet vele lejatszani semmit, mert szaggat az egesz.
 • galocza
  #46
  lehet hogy túloztam, de szerintem nem túlságosan valóságtó elrugaszkodott.
  alma: a különböző fájltípusokhoz akármilyen programot hozzá tudsz rendelni (persze érdemes olyat, amelyik le is játssza...). nálam az avit, mpgt, datot, wmvt a bsplayer nyitja meg, mp3at winamp. idejét se tudom, mikor láttam wmpt utoljára...
 • Bekomman
  #45
  "A grafikai programozói Bill Gates díjjat idén XY kapta az 1024 bites színméjség feléfedezéséért."
  Tisztára meg lesz a nagy gála mint az oszkárnál.
 • Bekomman
  #44
  Itt csak arról van szó hogy a ferrárihoz is rendelhetsz opcióként chip tuningot meg hátsó légzsákot, nagyobb motort.
 • Bekomman
  #43
  Mennyit fizettek ezért a beszólásért.
 • Bekomman
  #42
  Drága.
 • Bekomman
  #41
  Ha ojan stabil lenne akkor nem sokat érnél vele.
 • Bekomman
  #40
  Az a baj hogy mivel a csatolt progikat ajándékba adják ezért pont ugyan annyiba fog kerülni a buta változat is. Mejik hüje venne ugyan annyiért egy butább progit.
 • Johann
  #38
  Sokan azt írták itt, hogy az intézöt kihagynák a rendszerböl! Akkor nekik üzenem, hogy az a Windows rendszerek ablakkezelöje! Pontosabban az explorer.exe! Mellesleg ezzel fel lehet törni egy átlagos WinNT-t, ha nincs rendszergazda jogosultságod rá! Csak 1 kis leleményesség... :)
 • Johann
  #30
  Ripo: Még hogy nem akadályozzák meg a fejlesztéseket. Mondj egy olyan iskolát ahol programozókat oktatnak, és tanulnak olyan fejlesztö eszközökön ami nem MS platformon fut? Pl. a Számalk-ban nagyon jól tudom, hogy elkötelezett MS oktatás folyik! Senkit nem tanítanak arra, hogy hogyan kell pl. Unix-ra fejleszteni KDevelop-pal? Sajnos ezen a területen is az MS van elönyben, mert könyvek és iskolák támogatják!
  Erre sajnos az sem indok, hogy C-ben ugyanúgy programozol mindkét rendszeren, mert pl. a rendszerprogramozáshoz sok más is kell mint pusztán a nyelv ismerete!
  Hát ezért nincsenek programok, és ezért van több és könnyebben használható program Windows-ra!
  De ide a végére hozzáfüzném azt is, hogy azért van fejlödés, és már láttam könyveket (igaz angol nyelven, de már ez is valami), és egyre több fejlesztö cég is elkezdett foglakozni más rendszerekre történö fejlesztéssel! (pl. thekompany.com)
  Gondolom régebben is voltak ilyen cégek, csak tönkrementek... Vajon miért?
 • FreeHome
  #28
  Észrevettétek, hogy a Win2k, és az XP nem kér telepítőlemezt föltelepítés után? Hát ezért foglal akkora helyet. Persze az egyéb alkalmazások miatt is, de nem ezek a számottevőek.
  Ha én a Microsoft-nál dolgoznék, és pl. nem kellene többet a defrag programon dolgoznom, mert kiírtják a Windows-ból, valószínűleg elbocsájtanának több ezer kollégámmal együtt. Ennek nem örülnék, és ezt a Microsoft sem akarja, bár több multi cég is szemrebbenés nélkül elküldött több ezer alkalmazottat az utóbbi időben. Én az ideális Windows-t úgy képzelem el, hogy föltelepítéskor tényleg csak a kiválasztott összetevőket telepíti föl. Ha pl nem használok helyi hálózatot, akkor annak az elemeinek a telepítését letilthatom. Vagy épp a "Kisegítő lehetőségek", és még sorolhatnám sokáig.
 • Yfel
  #16
  Valaki meg tudna mondani, hogy mi az az intezo? Bocs

  Egyebkent meg a Windows ara tenyleg nem a middle ware-ek miatt annyi amennyi hanem azert, mert kb 1-1.5 milliard dollart koltenek fejlesztesre es ezekutan meg tamogatniuk is kell a termekuket.

  Nekem spec ugy tetszik a Windows ahogy van, semmi kedvem mindenfele kiegeszito programot letolteni a netrol (meg MP3 meg egyeb mediafileok lejatszasara is a Media Player-t hasznalom).

  Persze emellett tenyleg jo lenne egy kis verseny a szoftver iparban, de fogalmam sincs, hogy hogyan kellene megoldani... talan kotelezni lehetne a Microsoftot, hogy nyissa meg az office file formatumait.

  Majd kesobb jobban atgondolom, de most mennem kell ebedelni!

  Na jonapot
 • JTBM
  #13
  A Windows árának semmi köze a beépített eszközökhöz. Ahhoz sincsen semmi köze, hogy mennyibe került kifejleszteni az egészet. Szerinted a fenti per mennyibe kerül? Valószínűleg többe, mint a Windows idei fejlesztési kerete...
 • corleone
  #10
  Vegyünk néhány példát:
  -Win media player: nagy az erőforrásigénye, helyette videók lejátszásához Divx player 2.0 alpha-t használok. Egyszrű kezelhetőség, kis memoriaigény, stabil, ingyenes. Zenékhez: Winamp, gondolom nem kell mondani, hogy miért.
  -Beépített CD író: sok rosszat hallottam róla, ki se próbáltam. Helyette: Nero. Stabil, megbízható, magyar nyelv támogatása...
  -Exploler: most azt használon, mert gyors és jó. Viszont ha nélküle olcsóbb lenne a win xp, akkor minden szívfájdalom nélkül térnék át a Netscape.hez v. az Operához.
  -Intéző: szar, legutóbb a win 95-nél használtam. Itt is rengeteg alternatíva van, de az egyik legjobb érdekes módon a win commander, de rengeteg nagyon jó freeware program is van. Használja még valaki egyáltalán az intézőt?
  -Töredezettségmentesítő és egyéb rendszereszközök: a Norton progijait használom, sokkal jobb, megbízhatóbb gyorsabb.

  Sorolhatnám még, de felesleges. Van persze ami hasznos és nem árt, ha benne van egy OP rendszerben, de ezek csak kis progik legyenek: naptár, számológép, stb.
 • corleone
  #9
  Engem természetesen csak akkor érdekelne, ha a sok beleintegrált szar nélkül is legalább olyan stabil lenne mint most.
 • corleone
  #7
  Igazad van alfa!
  Így már én is erősen meggondolnám, hogy veszek egyet.
 • _Rm_
  #5
  Hat mint Orban Viktor kijelenteseit a gyuleseken (van ennek is annyi ertelme mint annak...) :))))
 • Laci73
  #4
  "...zűrzavart keltene a felhasználók között..." Ezt a kijelentést pontosan hogy értelmezzük?
 • Sub
  #2
  Vagy egy Windows Milleniumot! Nem kell azt tovább butítani mert akkora fos hogy...
  "Kernel**.exe hibát okozott BEZÁRÁS RULEZZZ!"
 • Gabest
  #1
  "Colleen Kollar-Kotelly, az Egyesült Államok Szövetségi Körzeti Bíróságának bírója bejelentette, hogy látni akar egy lebutított Windows változatot."

  Adok neki egy Windows 3.11-et :P