Melyik a jó winchester?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na én is veszek 1 új vinyót.
Olvasgattam a fórumot,hogy mit kéne venni.Elég sokáig gondolkoztam,és csak a maxtornál maradtam 😊
Amik eddig voltak azok mind jól mûködtek.
Samsung? írtak itt jót is rosszat is,és hát tényleg nem rég óta van,így nem lehet tudni,hogy hosszabb ideig mennyire fogja bírni.
Seagate- hát (már a neve sem tetszett soha 😊),a másik,hogy régen elég gyengék voltak ezek,nem tudom,hogy ezek az ujabbak mennyire megbizhatoak,de akkor is Seagate 😊 bár ezekrol jokat hallottam már.
Szóval szerintem majdnem mindegy ki mit vesz,vagy kifogja a jót,vagy nem.
Remélem a maxtor továbbra is jó döntés lesz.
Engem nem igazán vígasztalna a 3 év gari sem,ha oda lesz 160 giga anyagom.

Üdv!
Ezt kifejtenéd bõvebben!
Mi gond származik a ki-be tologatásból (nem hurcolás)
Szerintem ma már, ha többen használnak egy PC-t, mindenkinek van saját kis "kincsesbányája" amit magával vihet a szobájába.

Sajna már több wincsi kikopott az idõk folyamán.
Amit visszasírok az a Quwantum (nem az amit átvett a Maxtor)
A Quwantum-ból, még most is van mûködõ képes 210 MB-os 😊
A Maxtorok közül volt olyan ami Chip hiba miatt 4 hónapot sem bírt!
(Mindenki tudja hol vettem, érvényes garanciajeggyel sem cserélték ki)
Azután már csak Seagate-et és Samsungokat vettünk.
Az utóbbiak közül már 5 éves is van és (kop-kop) semmi gond velük.

barret
120 gigás Seagate Barracuda 29 fok...
Hütés nélkül,no comment...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Szerintem a maxtor, egy átlagos középút a nagyonszar és a jó között!

Régen az IBM-vinyók "Sz.fehérvári" gyorsak voltak mint állat, de viszont nagy szarok voltak, a maxtor nem a leggyorsabb de sokkal megbízhatóbbnak bizonyúlt és annó mikó még az fsb-vel emelted a vinyó frekijét is, "tuninghoz" az akkoriban még Quantum néven futó elõdeik vitték a pálmát.
Nos azóta sokat vátozott a helyzet, de szerintem ha valaki jó vinyót akar annak nehéz a választása.
De kijelenteni, hogy a Samsunghoz képest lófaszpuki a maxtor biztos nem lehet. Bár én az ellenkezõjét sem jelenteném ki soha.

Most a tizenkettedik maxtor-quantum vinyómat gyûröm és volt még 3-IBM, 1-WD, meg 3-4seagate vinyóm életemben de csak a maxtor-quantum vinyóimat adtam el méretváltás miatt, a többivel én nem voltam annyira megelégedve.

Azonkívûl amit annó 45.000Ft-ért vettem Maxtor 40GB/5400rpm vinyómat valami 5-6 vagy több éve!!! használom és semmi gondom nem volt vele!
A vinyóknál a 3-év futamidõ egy kicsit kevésnek tûnik nekem.

Az viszont tény, hogy a mxtorok hangossabbak mint modelltestvéreik, kerregnek meg minden, de viszont mennek is.

<#taps>
A maxtorok sehol sincsenek a samsungokhoz képest szerintem.

nemcsakfeel
egy segg vagy. ha értenél hozzá, nem írkálnál be baromságokat.

*hihi ** *

DeathMatch
Lehet vitatkozni de tény hogy a Maxtorok gyorsabbak a Samsungnál, igaz hangosabbak de szerintem még senki nem szenvedett halláskárosodást tõle
😄D

A melegedésrõl meg annyit az én Maxtorom 40-46 fok között van, ami nem tragédia...

Warez 4ever!!

Hát figy, szerintem a 3 év egy dolog, de teljesen mind1, ha tönkremegy a winyo, akkor veszted az adatot meg mindent. Szal szarügy. Nekem is 160-as samsung van, egyelõre tökéletesen mûködik.
De a samsungok még nincsenek is annyi ideje a piacon, hogy a hosszútávú megbízhatóságukról beszélni lehessen.
Samsung vinyó 4ever!
2 S-ATA (egy 120-as és egy 160-as), valamint egy P-ATA 120-asom van. Tökéletesen meg vagyok elégedve velük. Gyorsak, halkak és hûvösek (az ex Maxtor 160-asomhoz viszonyítva), és eddig még gondom nem volt velük. Ha meg mégis lesz, arra meg ott van a három év gari. Ha pedig a 3 évet túléli, akkor egész jó vinyóról van szó, nemde? :-)
czky
Nekem is van egy olyanom. Szerintem király!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Nekem van 1 120Gb-os Samsung 7200Rpm 8Mb chache a tipusa:SP1213N.
szerintetek milyen??????????????

Amit különösen én ajánlanék annak aki elözöleg irt h venne Samsung, esetleg WD

czky
Nekem 2db Samsungom van 120GB/db. Egyik sata, másik pata. Tökéletesen elégedett vagyok velük. Gyorsak és csendesek...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

DeathMatch
Aki ki be huzigálja a winchestert az ne csodálkozzon ha idõ elött behal...

Warez 4ever!!

DeathMatch
160 gb-os Maxtorom van, kicsit hangos de minden csak megszokás kérdése...

Warez 4ever!!

DanyyX
Nekem két 120-as Seagate-em van. Semmi panasz nincs rájuk, halkak+gyorsak is. Én azt mondom seagate-et vegyél. Én eddig seagate vinyókat használtam, és semelyikkel nem volt olyan gond, hogy meghalt vagy ilyesmi. [na jó, eccer volt, de akkor leesett a vinyó az asztalról <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>]

\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"

a sata nekem samsing és elég halk és kutya baja
régi 80as sima ata vinyom meg western digital volt, annak se volt soha semmi baja, egy másik gépben még midnig megy...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Most tervezek venni egy 160-200gb körüli sata winyót, csak nem tudom milyet vegyek.
Maxtort semmiképpen nem, mert a másik gépben már az egyik elég hangos.
Amit nézegettem Seagate, Samsung, Western Digital, melyiket vegyem?

LoCk
Nagykernél és bruttó.

ASUS Rampage Formula | Intel Q9450 |,Corsair Dominator 4GBKit|ASUS ENGTX295 1792MB|Enermax Liberty 620W|Zalman tower|Stb..

bruttó vagy nettó? és melyik városban, pesten nagykernél? számlával vagy kézbõl?

LoCk
Asszem egy 160GB-os 22e körül van, a SATA drágább valamivel.

ASUS Rampage Formula | Intel Q9450 |,Corsair Dominator 4GBKit|ASUS ENGTX295 1792MB|Enermax Liberty 620W|Zalman tower|Stb..

LoCk
Szerintem a Hitachi DeskStar nagyon jó HDD.

Gyors , megbízható, nem melegszik, csöndes.

AtomHeart
"nincsenek is a magyar piacon, hogy az embereknek hosszú éves tapasztalatuk legyen vele" - igen, en is ezert furcsalltam...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Csak a 3 év gari miatt. Gondolj bele, annyi ideje nincsenek is a magyar piacon, hogy az embereknek hosszú éves tapasztalatuk legyen vele...
AtomHeart
VOlna nehany vinyokkal kapcsolatos kerdesem:

Tenyleg annyira jok (tartosak, megbizhatoak) azok a Samsung Wincsik? Vagy csak a 3 e v gari miatt dicserik oket?
Art-e a merevlemeznek a gyakori formazas?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

A Fujitsu vinyoban milyen marka? Jo / szar? Konkretan egy 60 gigas 2.5"-es notebook vinyorol lenne szo.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

sziasztok az lenne a prodlémám, hogy van egy hitachi típusú discmanem és nem tudom hohy adapterrel hogy kell az aksit tölteni! légyszi segítsetek!!!
ollie
sirály logo! 😊))

ezer thx! 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Laalee

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

hmm érdekes, valahogy szegényes mechanikai ismereteimel nem nagyon tudtam még rájönni pontosan mit istakar ez, nincs valakinek egy leirása róla esetleg? 😊

Laalee
szinte az összes vinyo folyadékcsapágyas már

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Gerry
Pedig van, csak megfelelõ helyen, kiemelt disztribútortól kell megvenni. A sulinet meg mondjuk más kérdés, az tényleg eléggé behatárolja a leghetõségeket.

3év garis seagate? na ilyet se hallotam még 😛
meg engem az is kcisit bekorlátol hogy suilinetben lesz 😊

Gerry
Speciel nekem 3 év garos Seagate-em van, de van ahol csak 1 évet adnak rá, sõt a boltok 90%-ában csak 1 év van rá, míg a Samsungokra több helyen is adják a 3 évet. Ha most vennék winyót, akkor én is Samsungot vennék, de amikor én ezt a 120GB-os 8MB/7200RPM-es S-ATA winyót vettem, akkor egyedül erre volt csak 3 év gari.

másik krédés: ez a folyadékcsapágyas dolog (szintén samsung 😛) mit takar? tényleg olyna jó vagy csak a szokásos parasztvakításos dolog?

seagatere 2 év gari van asszem nem 1év, d ez igaz amugy 😊

perempe
Samsung, ha adnak rá 3 év garanciát. 1 év garancia alatt épp tönkre tud menni egy HDD, ez tapasztalat.

* George Benson : White Rabbit *

nah akkor ujra felhozom a témát :
msotanában fogok venni 2db 160gb-s sata vinyot
vagy samsung vagy seagate lesz asszem, de akkor msot melyiket? mindegyikrõl van jó is rossz is a neten 😊

Gerry
Akkor szerencséd volt, mert több ember is szívott azzal, hogy egybe rakta a 80-as winyóját FAT32-nek, majd XP-s gépbõl kivették, betették Win2000Pro alá, másoltak rá, majd mikor a winyó visszakerült az XP-s gépbe, akkor a checkdisk asszondta, hogy sérült a FAT tábla, és javítja, ezekután már egyik gépben sem lehetett látni a teljes partíciót. A másik dolog, pedig a 4GB-os filemérettel kapcsolatos, én spec Nero-val nem próbáltam, de amikor a 30GB-os mobil winyómra fel akartam tenni egy 4.6GB-os koncert DVD image file-ját, akkor kiírta, hogy nem megy fel rá, mert nem tud 4GB-nál nagyobb file-t felmásolni FAT32-re, valamint az Alcohol 120% sem tudott nekem lehúzni a 20GB-os (tök üres) FAT32 partíciómra egy normál DVD-t. Kollégáimnál ugyanez volt, és az egyik kolléga emiatt állt át Win98-ról XP-re, mert rengeteg DVD image file-t töltött le 50MB-os darabokban tömörítva, de nem tudta õket kicsimagolni a FAT32 miatt...

BaLeeX
Ja és sima fdisk-el csináltam egybe az egész partíciót fat32-re amikor megvettem még régebben a 80 gigás vinyómat. És gond nélkül ment 3 gépen is minden másolgatás és használat (õ volt a rackben).

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

BaLeeX
XP SP1-em volt és a Nero mentette egy .nrg fájlba a dvd képfájlt.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Gerry
Nekem amikor csak át akartam másolni egy file-t ami 4.6GB volt, rögtön kiírta a gép, hogy felejtsd el, "a file rendszer megszorítások miatt max 4GB, használj NTFS-t a 4GB-nál nagyobb file-okhoz", valamint ha szépen bemész az XP lemezkezelõjébe akkor ott ha 32768MB nál nagyobb méretet adsz meg egy partíciónak, pl már 32769MB-ot, akkor nem is engedi a FAT32 kiválasztását... Amúgy Win98-as fdisk-kel simán lehet nagyobb partíciót is fat32-re formázni, de azzal csak gond van. Azt meg hogy te fel tudtál másolni egy 5GB-os file-t, azt meglepõnek tartom (elhiszem, de az esetek 90%-ában biztos, hogy nem lehet 4GB-nál nagyobb file-t FAT32-re feltenni), pl Norton Ghost (legfrissebb) verziója is megáll 4GB-nál, és utána csak úgy folytathatod, ha több darabban mented el az image filet. Amúgy te milyen rendszert használtál, amikor az alábbi "varázslatokat" véghez vitted? (és mivel csináltad a DVD image-eket?)

Pink Tiger
köszi a segítséget

Egy igazi jóbarát segít költözni és elrejteni a holttesteket! :)

BaLeeX
Igaz az érdekes volt, hogy a fájl mérete helyett a windows commander csak egy ?-et írd de attól a fájl még ott volt használhatóan.

BaLeeX
Hát nemtudom. Két dolgot kapásból cáfolnék. Lehet, hogy elvileg nem lehet (vagy nem ajánlatos) fat32 32gb felett és a fat32 nem kezeli a 4gbnál nagyobb fájlokat de azt tudom, hogy én egy egybe 80gb-os fat32 partícióra mentettem le dvd-rõl 5gb-os image-ket...

Igaz sajna összeszaródott az egész partíció (nem emiatt) de szerencsére GetDataBack-al 90%-át meg tudtam menteni. Most már NTFS van rajt csak leírtam, hogy én miket csináltam fat32-n. 😊

Gerry
Hát, ha neked elég 32GB egy partíciónak, akkor jó a FAT32 is, de afölött már ha variálsz a winyóval, akkor könnyen adatvesztés lesz a vége, pár ismerõsöm már megszívta, úgy hogy különféle partition magic-kel meg anyámkínjával csinált 32GB-nál nagyobb partíciót (mivel a Windows 32GB fölött nem enged FAT32-õt csinálni), és mindaddig ugyan nem volt gond, amíg csak abban a gépben volt a winyó, amiben használták, de egyszer átrakták egy másik gépbe, másoltak rá valamit, és mikor visszarakták, furcsa dolgokat tapasztaltak... Pl.: nem látszott a fele partíció, a 80GB-ból lett 12GB meg ilyesmi, a winyónak nem volt semmi baja, azóta is jól müxik, immáron NTFS-el, csak a FAT tábla kicsit megkavarodott... Amúgy meg az NTFS sokkal jobban kezelhetõ, jogokat lehet rajta kiosztani, stabilabb, valamint a legnagyobb elõnye, hogy 4GB-nál nagyobb file-okat is képes kezelni, amiket a FAT32 nem. Így ha akarsz csinálni egy DVD image file-t, akkor pl a FAT32 eleve kilõve, mert õ 4GB után megadja magát, míg az NTFS-en akár 9GB-os DVD imag-et is tárolhatsz, de nem csak a DVD image olyan nagy, lehet pl Ghost image file is simán több mint 4 GB, és ezesetben csak az NTFS partíció a járható út. Ráadásul kevésbé töredezik, mint a FAT32.

Pink Tiger
na ez a "telepítõ lemez ötlet" nekem is eszembe jutott épp ma reggel, ha te is mondod ki is próbálom

fat32es miért nem jó 160gbos vinyón? (mondjuk én ntfs párti vagyok, de mi a gond a fat32vel ?)
bocs ha túl láûma kérdéseim lennének..

Gerry
Fdisk-kel csak FAT partíciót tudsz csinálni, ami egy 160GB-os winyón nem szerencsés, ráadásul a Microsoft hivatalosan csak 32GB-ig ismeri el a FAT32-t. Szerintem nézd meg a Windows Update-et mégegyszer, mert elvileg onnan kéne letölteni a javítást erre a problémára, ha jól tudom. Vagy próbáld meg azt, hogy bebootolsz az XP telepítõlemezrõl, és ott csinálod meg a partíciót aztán nem folytatod a telepítést, hanem simán kilépsz, és újraindítod a masinát, hátha úgy rendesen látja.

Pink Tiger
egyébként hallottam olyan tippet hogy rendszerlemez, fdisk
de azon a rohadt fdisken nem igazán igazodok ki, nekem aki nem használta az "átkosban" nem egyértelmû a kezelése