Melyik a jó winchester?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Megéri azt a néhány ezer forintot.
Hûtés minden vinyónál nagyon fontos.
Amúgy holnap veszek egy ilyet:
Merevlemez Seagate 160GB 8MB 7200rpm ATA100 17,212 Ft,- 21,515 Ft,-
De csak azért ata-sat mert nincs több SATA port :Ð
Szóval én a Seagate-et javaslom.
\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"
Minden elszállt teljesen
Hál isten volt annyi eszem, hogy elõ a Hiren's BootCD-vel, és azon valamelyik util teljesen végigscannelte a wincsit, összeszedve az összes NTFS részt, és hibátlanra visszaállította a wincsit. Egy file sem tûnt el, vagy sérült meg.
Azóta is maxtort használok, és semmi bajom sem volt velük
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
A csak a wincsinek szóló hûtés 160-nál is kötelezõ, 250-nél meg pláne (nekem 2 8 cm-es coolbreeze direktbe fújja)
Jelenleg xp-sp2 egy maxtor60GB (ide) kepezi a kanaant :) Szeretnek melle venni (tehat az oprendszer marad a regin!!) egy 160GB-os istentudja milyet csak nem tudom, hogy SATA vagy IDE legyen a meglevo IDE melle, hogy gond nelkul megferjenek egymas mellet. Sot hogy tovabb menjek a gyartoban sem vagyok biztos a mostani az MAXTOR es jol mukodik.
amiket neztem:
160Gb Maxtor SATA 7200rpm S-ATA 150 / 16000+fa
160GB Seagate SATA 7200rpm S-ATA 150 / 16500+fa
160Gb Maxtor IDE 7200rpm Cache 8MB ATA/133 / 15016+fa
160Gb Samsung 8,9 ms, 8 MB puffer, 7200rpm (SP1614N) 3Év Gar /16192+fa
szoval valaki? velemeny?
Why don\'t presidents fight the war?! Why do they always send the poor?!
Utána lehet próbálkozni ilyesmikkel, hogy norton disk doktor, bár igaz, hogy azt csak floppyra használtam még.
Olyan progit nem tudok, ami kifejezetten erre való, mert még sosem próbáltam ilyesmit. Egyetlen vinyóm halt eddig meg, de azis úgy, hogy leesett az asztalról.
Van nekem egy 6 éves 40Gb Maxtor winyóm, ami most kezdi elveszíteni a fonalat,
ugyanis a kétfelé partícionált lemez d: meghajtójában van bad sector, ami kezdetben 8 kb volt. Most már 36 kb-ra nõtt, és szinte minden újraindításnál elindul a scandisk, hogy ellenõrizze a konzisztenciát. Kérésem az lenne, hogy tudtok-e vlmi megoldást arra hogy megmentsem a lemezt? Újat is fogok majd venni, de vlhogy biztos meg lehet menteni, nem?
Várom válaszaitokat!
Why don\'t presidents fight the war?! Why do they always send the poor?!
Gép vásárlás elött álok..vagy is mérem fel mivan a piacon és milyen vinyót kellene vennem..!
Ami érdekell engem..
Kinéztem egy SATA II vinyót ezek ha jl tudom már 300 mhz ketyegnek...a deszka kezeli már ezeket a vinyókat.
Tulzás e ilyen vinyó vagy elég még a sima SATA vinyó is...?
Sima 133 vinyómat hozzá lehet e illeszteni majd a laphoz..?
már mint úgy hondolom hogy az SATA II lenne a Master
és a másik vinyó mobil rackban lenne...!
ezt meglehet valósitani hogy minden jól müködjön...?
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
Igazabol van nagy kulombseg a SATA es ATA kozt?
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
De az a baj hogy SATA-s csak 300GB-os kiszerelesben van es az meg draga.
Nekem egy 200GB-os SATA eleglenne de az meg nincs csak ATA133
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Mi a velemenyetek a 16MB cache memoriat tartalmazo vinyokrol? Megeri megvenni?
Persze.
És nem godoltál arra, hogy az adatokat el is kéne érni?!
Vagy, ha pld filmeket vágsz össze, akkor helyet cvsinálsz a vinyón, berakod a dvd-t, bemásolod az 1. filmdarabokat, utána dvd ki, többi filmdarab, aztán megszerkeszted, zenét rakol alá, effektezed, elmented, tömöríted és kiirod dvd-re?
Kicsit bonyolult nem?
DE ha van elég vinyód, akkor ez a folyamat kb. ötödannyi idõt vesz igénybe (Betöltöd a filmeket, szerkeszted, elmented). <#wave>#wave>
Vagy esetleg a játékaidat (mert történetesen azok is vannak), közvetlenül írható dvd-re telepíted, vagy dvd-rõl futtatod.
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Nekem két 120-as Seagate-em van, azokat egy 8 centis AeroCool hûti, 35°C-on vannak a legnagyobb melegben is, csendesek is, szal nincs vele bajom nekem se.
Jah, és normélis idõben, amikor odakint nem 30 fok van árnyékban, akkor 24 fokos mind a kettõ.
Amúgy most tervezem, egy 160-as vételét is, mert ezek már teli vannak <#vigyor2>#vigyor2>
Van 160-as, volt 200-as, van 250-es, de még soha egyik sem pukkant el.
Ami a 250-est illeti, sokkal halkabb, mint a 160, sebességre is jobb, szóval teljesen meg vagyok elégedve vele.
Hûteni viszont rendesen kell. (Enermax +) 2db 8-as CoolBreeze ventillátor mellett tartja fixen a 36-39 fokot :))
Lehet, hogy elszáll a vinyó, és kicserélik garisan, de attól még az adataid oda vannak!
<Én ezért használok Seagate-et>Én ezért használok Seagate-et>
Érdemes teljesen leformázni windowstelepités elõtt???
Nem a győzelem, a részvétel, hanem a fontos.
A jelenlegi 120 GB Seagate-et eladom, és veszek még egy 160-as SATA2-t, így mehet majd RAID-ben összefûzéssel.
Az új gép még kialakulóban van, de ATi R520 lesz benne biztosan. <#eplus2>#eplus2>
SATA2-es csak 775-ös lapnál van nem? akkor már új proci, új ram, új vga
Fõleg FTP-rõl DVD letöltésre kellene, illetve majd szeptemberben cserélek alaplapot, ami SATA2-es lesz.
relatív jó, függ az árától és hogy mire akarod használni
HITACHI 250GB HDS722525-PLA380 SATA2 7200rpm
Nekem jelen pillanatban 3db SEAGATE vinyó csücsül a házban.2 sata és 1 pata.Az elözö is egy seagate volt, most már egy másik gépben üzemel megbizhatóan 4 éve.Haveri körben érdekesen néztek rám amikor csak ezt a tipust vásároltam.Mindenki oda volt az IBM és MAXTOR vinyókért csak amikor évente vitték vissza öket akkor volt gáz.Azóta SEAGATE van náluk is.Evvel nem azt akarom mondani, hogy a SEAGATE a legjobb,hisz minden gyártónak van rossz sorozata,de ez azért érdekes.
Szerintem SEAGATE!!!<#worship>#worship>
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Szóval mondjuk 100 vagy 1000db eladott vinyóra leosztva sokkal több jön vissza, nem vagyok tök sötét nem az eladott szám miatt van sok rossz.
Utolsó tényleg jó széria pl. a 60GB-os Maxtor volt szvsz.
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Amúgy amikor a Samsung 12-18GB vinyók bejöttek, istentelenül rosszak voltak. Minden 3-ik visszajött 1-2 hónapon belül, mint mostanában a Maxtor Diamond 9-ek ... Most viszont azzal volt a legkevesebb gáz.
Amúgy sok helyrõl hallottam, hogy a leghalkabb, legkevésbé melegedõ, és legmegbízhatóbb a Hitachi (persze 3 év garival), de sajnos drága, ezért melóhelyemen nincsen :(
Van most rosszabb márka? <#ravasz1>#ravasz1>
Leszámítva a SuliNet-es Excelsior vinyókat persze ... Made in Romania (by IBM)
másik problémád meg nem értem.
Ps3 ID: Gascoigne74
Hûtve 37 fok.
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510