Melyik a jó winchester?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pár ajtót ki kell nyitni, de egyébklént olyan
vannak gumiszallagok is, vagy tálcák, aire rácsavarozod a vinyót és becsúsztatod
mondjuk azt nem igazán értem, hogy miért nem csinálnak nagyon rövid vinyókábeleket is
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Elõrõl becsúsztatós normálisat még nem láttam már csak a kábelezés miatt sem (ami hátul van)
A Backplane-tõl meg még elég messze van a PC ipar
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
nekem jobban tetszik az, hogy elõlrõl be lehet csúsztatni
a mostaniak hûtve vannak, mivel ott szívja be a levegõt 2 db 92mm-es silentblade
Láttam egypár tök jó házat, ahol a wincsik nem hosszába, hanem keresztbe állnak (amolyan hotswap utánzat szerû síneken), és eleve 3 9cm-es venti hely van kialakítva a gép oldalán hogy megfelelõen hûtve legyenek
Félvezetõknek van egy üzemi hõmérsékletük (amit azért szeretnek ha megvan), meg van egy olyan hõmérséklet ami már kezd sok lenni. Én 40°C fölött nem szívesen üzemeltetek vinyót. 3 nagy vinyóm van, ez összeset egy darab 8cm-es venti hûti és teljesen normálisak a hõmérsékletek (32°-os szobai levegõnél: 35°-os a két Seagate, 29°-os a Samsung bár azon van egy marhanagy aluborda).
Viszont van egy dolog, ami a hûtésnél is fotosabb.
Két, egymás fölé épített vinyó között ki kell hagyni egy darab 3,5"-os helyet, tehát nem szabad szorosan egymás mellé rakni õket. Amúgy ha hûtés nélkül is normális a hõmérséklete, akkor tényleg nem szükséges külön hûtõ hozzá, de a gyakorlat azt mutatja, hogy 2-3 nagyobb vinyó egyszerûen igényli a normális légáramlást (tehát fujatni kell õket vmi ventilátorral).
\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"
Ugyebár a forrasztások/kontaktok ezt a hõmérsékletet nem túl jól viselik nem is beszélve az ICkrõl, melyek hajlamosak ettõl elszállni ... szóval ERÕSEN ajánlott hûteni.
Persze akinek nem számítanak az adatai, nyugodtan hazárdírozhat :P
most is mûködnek, semmi bajuk :)
most is mûködnek
semmi bajuk
250-es maxtor simán felment 60 fokra, 200-as Seagate-et egyszer eresztettem véletlen 55 fölé, de ment volna tovább is (nem egymáson, szellõsen, csak éppen nem volt nekik hûtés)
Persze kibírják ezt egy ideig, de jelentõsen növelhetõ az élettartamuk aktív hûtéssel (40 fok fölé azóta sem engedtem egyet sem)
A Maxline/Maxstorage 16MB szerintem a Diamond széria meg nem, de lehet tévede.
Az NCQ-t meg elvileg tudnia kéne minden SATA2 vinyónak nem?
nem kell hûteni
lehet
de semmi baja nem lesz ha nem hûtöd
persze forró lesz, de nem kell egymásra rakni
Egyébként vmelyik Seagate-re szavaznék
HDD vásárláson gondolkodok, csak nem tudom ezek közül melyik lenne a legjobb:
1. SAMSUNG 300GB SATA2 8MB - (DSP), Automatic Acoustic Management , SilentSeek, NoiseGuard, Fluid Dynamic Bearing
2. MAXTOR DiamondMax10 300GB 16MB SATA2 6V300F0 - 9.3ms,áèky 7200 RPM, 8MB cache buffer, 300 MB/s, Shock Protection System, Data Protection System
3. SEAGATE 300GB 7200rpm 16MB SATA2 ST3300622AS - 11ms, 7200 RPM, 16MB cache buffer
4. MAXTOR MaXLineIII 300GB 16MB SATA2 7V300F0 - MaXLine III, 9.3ms, 8MB cache buffer, prenos 300 MB/s, Shock Protection System, Data Protection System, MTTF (Mean Time To Failure) 1,000,000 min, RoHS
5. SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA2 ST3320620AS - 11ms, 16MB cache
6. Western Digital SE 320GB 16MB SATA2 WD3200KS - 8,9 ms, SecureConnect, FlexPower, Data Lifeguard.
A MAXTOR-oknál nem tudom miért írják az egyik helyen hogy 16MB cache, a másikon meg már csak 8 MB. Nem tudjátok hogy valójában mennyi?
Ja, és a lényeg, hogy a másolási sebesség egyik hdd-rõl a másikra gyors legyen, de a megbízhatóság sem elvetendõ. És az is lehetséges, hogy több napot fog menni egyfolytában, vagyis ha nagyon melegszik az sem túl jó.
Továbbá még az érdekelne, hogy melyik támogatja ezek közül az NCQ-t?
Kaptam egy 80GB maxtor winyot és rádugtam az IDE kábel slave csatijára+tápkábel.Gondoltam csak ennyi az egész, de valamiért a bios képnél megakad az inditás és fel sem ismerni a gépem söt a procit is csak 1300Mhz-nek ismeri fel,pedig semmihez nem nyultam.Már probáltam a jampereket máshova beletenni,de semmi.Ha csak külön-külön dugom rá a winyokat akkor mindegyik müködik,de egyszerre nem.
A konfigom: AMD2700+ ,NF-7S v2.0,ASUS DVD olvaso primary slave, Samsung DVD-RW primary master,Maxtor 80GB secundary master,Maxtor 80GB secundary slave.WinXPSP2 és a legujjabb driverek.
Mit tegyek hogy menjen egyszerre a két winyo?
vannak jó cuccok, bár eddig csak neten néztem nem mentem el a boltba megnézni hogy valóban létezik e, de valszeg
Kössz...
Egyébként biztos van rá más utility is, csak lusta vagyok keresni (SEAAAM-ot ajálgatják páran, de nemtom müxik-e, mert sose próbáltam)
Mellesleg elég egyszer egy havernál rádugnod a wincsit és beállítani, hogy hangra optimalizáljon, és kész
Ja és különben tudok-e valami problémát okozni, ha véletlenül nem a chipsethez tartozó Appl. Acceler. progit felinstalálom??? Vagy ez egy teljesen ártalmatlan beavatkozás???
Nézelõdtem az Nvidia.com-on is, de nem találtam semmit!!!
Ha véletlenül találkoznál a prorammal valamilyen honlapon, légyszíves értesíts.
Elõre is kössz!
Üdv...
Nekem NF3-as a chipsetem! Talán találok valamit hozzá...
Üdv...
Mellesleg csak +1 winyónak használható, azaz bootolni soha nem fogsz tudni róla, de ha már megy a win akkor 100%-osan használható a wincsi is
Elõre is köszönöm szépen a segítséget.
A problémám a következõ:
A Hitachi Future Tool 2.01 programmal akartam csendesíteni a Seagate 250GB SATA, NCQ, 3Gb/s -os HDD-et, de nem bírtam, mivel nincs támogatás a 3.0Gb/s-os HDD-hez, amit le is irtak a Hitachi honlapján, ahonnan letöltöttem a programot is.
--------------------------------------------------------------------------------
Warning!: Switching your drive to support 3.0Gb/s, or enabling spread spectrum clocking and then using it, may render your drive unusable in a system that can't support these functions. If in doubt, please contact your system manufacturer.
--------------------------------------------------------------------------------
Találkoztatok-e már olyan programmal, amely támogatja a 3.0Gb/s-os HDD-et is???
Kérlek benneteket segítsetek, nagyon hangos a cuccos!!!
Üdv...
Kössz a tippet. Jól hangzik, de ez a dolog nekem új!!!
Hol kell az ilyesmit beállítani???
SEAAAM.exe programmal próbálkoztam, de valahogy nem jött össze!!! Windows alatt próbáltam, de ott nem mûködik!!! DOS alatt kellene próbálkoznom?
Üdv...
Nekem 250-es Maxtor alapból olyan hangja volt mint ami tépi a fémet, áttettem hagra optimalizálásra azóta meg SEMMIT sem hallani felõle, elnémult. Sebességre úgy 10-15%-ot vesztett.
Seagate 200-as hangra optimalizálva teljesen néma, egy katt nem hagyja el soha
Megyek szunyálni, mert holnap korán kelek - MELÓÓÓÓÓÓ.....
Majd jelentem a fejleményeket HDD ügyben...
Üdv.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
De mintha arra emlékeznék, hogy azt írtad, hogy neked is Seagated van???
Miért is??? - ha a WD a tuti!!!
És mely HDD-ek tartoznak a felsõ kategóriába? - amelyek szintén halkan dolgoznak???
De mielõtt hozzálátnák a barkácsoláshoz, megpróbálom visszacserélni ezt a jó kis HDD-t, egy más fajtára, mivel ez a kopogó hang nekem elég gyanús. Szerintem nem csak egyszerûen hangos a cuccos!!! Nekem nem csak akkor, amikor bemelegszik, hanem rögtön a bekapcsolástól számítva, adja azokat a bizonyos hangokat.
Ha véletlenül nem sikerülne, kicserélni a HDD-t, akkor majd megkereslek a gumilemezes dolog végett!!!
Üdv...
Mi jókat hallottatok a Hitachi HDD-rõl???
Vagy egyáltalán jókat hallottatok-e? Mik a tapasztalatok???
Mennyire csöndessek a 250GB körüli egyedek???
És mi a helyzet a gyorsasággal és a melegedéssel kapcsolatban???
Elõre is kössz...
Hol lehet beszerezni ezt a cuccot???
És milyen áron fut???