Melyik a jó winchester?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
Antec P150

pár ajtót ki kell nyitni, de egyébklént olyan
vannak gumiszallagok is, vagy tálcák, aire rácsavarozod a vinyót és becsúsztatod
mondjuk azt nem igazán értem, hogy miért nem csinálnak nagyon rövid vinyókábeleket is

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

mrzed001
A kábel sajna így is úgy is törik tekeredik csavarodik ... mindegy milyen irányba viszed
Elõrõl becsúsztatós normálisat még nem láttam már csak a kábelezés miatt sem (ami hátul van)
A Backplane-tõl meg még elég messze van a PC ipar

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Ahogy mondtam, a 120-as még bírta hûtés nélkül. De USBRack-be pölö már azt se tenném ha az nem ventillátoros, ott már a 80-as is majdbesült

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Mike
most nem azért de szvsz a keresztbe rakott vincsi nagyon szar, többek között azért mert megtörik a kábel

nekem jobban tetszik az, hogy elõlrõl be lehet csúsztatni

Mike
amiket nem hûtöttem, és szinte alig volt fél centi közöttük, és 3 évig simán mentek az 2x80 1x120 maxtor

a mostaniak hûtve vannak, mivel ott szívja be a levegõt 2 db 92mm-es silentblade

mrzed001
Nekem 2 9cm-es coolbreeze hûti a nagyokat, kell is nekik.
Láttam egypár tök jó házat, ahol a wincsik nem hosszába, hanem keresztbe állnak (amolyan hotswap utánzat szerû síneken), és eleve 3 9cm-es venti hely van kialakítva a gép oldalán hogy megfelelõen hûtve legyenek

DanyyX
Nem feltétlenül szükséges hûteni egy vinyót, csak éppen ajánlott.
Félvezetõknek van egy üzemi hõmérsékletük (amit azért szeretnek ha megvan), meg van egy olyan hõmérséklet ami már kezd sok lenni. Én 40°C fölött nem szívesen üzemeltetek vinyót. 3 nagy vinyóm van, ez összeset egy darab 8cm-es venti hûti és teljesen normálisak a hõmérsékletek (32°-os szobai levegõnél: 35°-os a két Seagate, 29°-os a Samsung bár azon van egy marhanagy aluborda).

Viszont van egy dolog, ami a hûtésnél is fotosabb.
Két, egymás fölé épített vinyó között ki kell hagyni egy darab 3,5"-os helyet, tehát nem szabad szorosan egymás mellé rakni õket. Amúgy ha hûtés nélkül is normális a hõmérséklete, akkor tényleg nem szükséges külön hûtõ hozzá, de a gyakorlat azt mutatja, hogy 2-3 nagyobb vinyó egyszerûen igényli a normális légáramlást (tehát fujatni kell õket vmi ventilátorral).

\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"

én se hütöttem egy maxtoromat , és el is füstölt <#taps>
mrzed001
Mekkora és milyen vincsijeid vannak? Mert pölö a Maxtor 120-asokat még nem kell hûteni, 160 már veszélyes, 200-as már olyan meleg, hogy megfogni is alig lehet, 250-en meg tojást lehet sütögetni.
Ugyebár a forrasztások/kontaktok ezt a hõmérsékletet nem túl jól viselik nem is beszélve az ICkrõl, melyek hajlamosak ettõl elszállni ... szóval ERÕSEN ajánlott hûteni.
Persze akinek nem számítanak az adatai, nyugodtan hazárdírozhat :P

Mike
ezt te is tudod, hogy nem érv avval szemben, amit én mondtam

mrzed001
nekem pedig évekig mentek a vinyóim hûtéssel (3 nagy Maxtor is -160, 200, 250 GB- , amik másoknál gyakran elfüstöltek)
most is mûködnek, semmi bajuk :)

Mike
nekem évekig mentek vinyóim hûtés nélkül
most is mûködnek
semmi bajuk

mrzed001
Aztán persze nem kell csodálkozni, ha egyszer már nem hajlandó elindulni ...
250-es maxtor simán felment 60 fokra, 200-as Seagate-et egyszer eresztettem véletlen 55 fölé, de ment volna tovább is (nem egymáson, szellõsen, csak éppen nem volt nekik hûtés)
Persze kibírják ezt egy ideig, de jelentõsen növelhetõ az élettartamuk aktív hûtéssel (40 fok fölé azóta sem engedtem egyet sem)

"A MAXTOR-oknál nem tudom miért írják az egyik helyen hogy 16MB cache, a másikon meg már csak 8 MB. Nem tudjátok hogy valójában mennyi?"
A Maxline/Maxstorage 16MB szerintem a Diamond széria meg nem, de lehet tévede.
Az NCQ-t meg elvileg tudnia kéne minden SATA2 vinyónak nem?

Mike
ez nem igaz
nem kell hûteni
lehet
de semmi baja nem lesz ha nem hûtöd
persze forró lesz, de nem kell egymásra rakni

mrzed001
Bármelyiket is veszed egy tuti: hûtened kell !
Egyébként vmelyik Seagate-re szavaznék

Helló!

HDD vásárláson gondolkodok, csak nem tudom ezek közül melyik lenne a legjobb:

1. SAMSUNG 300GB SATA2 8MB - (DSP), Automatic Acoustic Management , SilentSeek, NoiseGuard, Fluid Dynamic Bearing

2. MAXTOR DiamondMax10 300GB 16MB SATA2 6V300F0 - 9.3ms,áèky 7200 RPM, 8MB cache buffer, 300 MB/s, Shock Protection System, Data Protection System

3. SEAGATE 300GB 7200rpm 16MB SATA2 ST3300622AS - 11ms, 7200 RPM, 16MB cache buffer

4. MAXTOR MaXLineIII 300GB 16MB SATA2 7V300F0 - MaXLine III, 9.3ms, 8MB cache buffer, prenos 300 MB/s, Shock Protection System, Data Protection System, MTTF (Mean Time To Failure) 1,000,000 min, RoHS

5. SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA2 ST3320620AS - 11ms, 16MB cache

6. Western Digital SE 320GB 16MB SATA2 WD3200KS - 8,9 ms, SecureConnect, FlexPower, Data Lifeguard.

A MAXTOR-oknál nem tudom miért írják az egyik helyen hogy 16MB cache, a másikon meg már csak 8 MB. Nem tudjátok hogy valójában mennyi?
Ja, és a lényeg, hogy a másolási sebesség egyik hdd-rõl a másikra gyors legyen, de a megbízhatóság sem elvetendõ. És az is lehetséges, hogy több napot fog menni egyfolytában, vagyis ha nagyon melegszik az sem túl jó.
Továbbá még az érdekelne, hogy melyik támogatja ezek közül az NCQ-t?

és merre van az a felénk ? :D
repvez
Bocsi megtaláltam a megfelelö topicot hozzá aki tudja törölheti a hsz-emet.
köszi
repvez
Sziasztok!Lehet hogy nem a legmegfelelöbb topicba irom,de hátha tudtok segiteni.
Kaptam egy 80GB maxtor winyot és rádugtam az IDE kábel slave csatijára+tápkábel.Gondoltam csak ennyi az egész, de valamiért a bios képnél megakad az inditás és fel sem ismerni a gépem söt a procit is csak 1300Mhz-nek ismeri fel,pedig semmihez nem nyultam.Már probáltam a jampereket máshova beletenni,de semmi.Ha csak külön-külön dugom rá a winyokat akkor mindegyik müködik,de egyszerre nem.
A konfigom: AMD2700+ ,NF-7S v2.0,ASUS DVD olvaso primary slave, Samsung DVD-RW primary master,Maxtor 80GB secundary master,Maxtor 80GB secundary slave.WinXPSP2 és a legujjabb driverek.
Mit tegyek hogy menjen egyszerre a két winyo?
Ez reális ár, az meg, hogy van e, az percenként változhat. Normális helyeken elteszik telefonon is, legalább is aznapra.

25e??? Basszus felénk 18,7e! 23e-ért már 300GB-s vinyók vagynak.

www.lordcomputer.hu
vannak jó cuccok, bár eddig csak neten néztem nem mentem el a boltba megnézni hogy valóban létezik e, de valszeg

lordcomputer 14.ker

:( , ez az üzi jöhetett volna korábban is zummlencs :)) és hol lehet ennyiért vagy most az csak akcios
Seagate 300Gb 7200Rpm HDD 16MB SATA-II 25 800 Ft

vette, egy samsung 250gb/7200rpm/8M/Pata (25ezer) vinyót remélem jo lesz egy darabig :))
O.K!!!

Kössz...
mrzed001
Ha nem jó a chipset sztem fel sem fog menni.
Egyébként biztos van rá más utility is, csak lusta vagyok keresni (SEAAAM-ot ajálgatják páran, de nemtom müxik-e, mert sose próbáltam)

Mellesleg elég egyszer egy havernál rádugnod a wincsit és beállítani, hogy hangra optimalizáljon, és kész

Körülnéztem a neten, de nem találtam ilyen cuccot(Application Acceleration) az NF3-as Chipsetemhez. :-(
Ja és különben tudok-e valami problémát okozni, ha véletlenül nem a chipsethez tartozó Appl. Acceler. progit felinstalálom??? Vagy ez egy teljesen ártalmatlan beavatkozás???
Nézelõdtem az Nvidia.com-on is, de nem találtam semmit!!!
Ha véletlenül találkoznál a prorammal valamilyen honlapon, légyszíves értesíts.
Elõre is kössz!

Üdv...
Kössz!!!

Nekem NF3-as a chipsetem! Talán találok valamit hozzá...

Üdv...
kösz...:)
Bruttóban jó ár, nettóban nem annyira. Ja és persze csak ha 3 év garis. Használtban, rövid garral nem éri meg.

nem vok valami nagy szakértö ezért vki mondana valami véleményt erröl , meg az áráról ? :) 250 GB Samsung 7200 8MbC 20.400,-
mrzed001
#509 +
Mellesleg csak +1 winyónak használható, azaz bootolni soha nem fogsz tudni róla, de ha már megy a win akkor 100%-osan használható a wincsi is

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Egy régi Acorp 5ALI61es alaplapra(2000es bios frissités) próbálok beüzemelni egy 200gigás maxtor ata vinyót de nem ismeri fel illetve rosszul ismeri fel. Csak caps limit módban.Pár fórumon azt mondták hogy lehet hogy a biosom kellene frissíteni.De a neten a 2000es bioson kívül ujabbat nem nagyon találok. Tudna nekem valaki segíteni?Hogy miért nem ismeri fel a gépem a vinyót?Illetve hogy miért csak caps limit módban?Biztos hogy a biosom kell frissíteni?Tud valaki olyan helyet ahol a 2000es frissítésnél újabb található?Elbírja egyáltalán az alaplapom a 200gigás maxtort?
Elõre is köszönöm szépen a segítséget.
mrzed001
Nos, mivel intel chipset-es az alaplapom, ezért az Intel Application Acceleration programmal (ingyenesen letölthetõ, ezzel pölö régi >80GB-os wincsiket nem támogató alaplapok is rábírhatók >200 GB-os wincsik kezelésére is). Hasonló progit láttam a Sis-es alaplapokhoz is, szóval biztos van mindre

Szevasztok!!!

A problémám a következõ:
A Hitachi Future Tool 2.01 programmal akartam csendesíteni a Seagate 250GB SATA, NCQ, 3Gb/s -os HDD-et, de nem bírtam, mivel nincs támogatás a 3.0Gb/s-os HDD-hez, amit le is irtak a Hitachi honlapján, ahonnan letöltöttem a programot is.
--------------------------------------------------------------------------------
Warning!: Switching your drive to support 3.0Gb/s, or enabling spread spectrum clocking and then using it, may render your drive unusable in a system that can't support these functions. If in doubt, please contact your system manufacturer.
--------------------------------------------------------------------------------

Találkoztatok-e már olyan programmal, amely támogatja a 3.0Gb/s-os HDD-et is???
Kérlek benneteket segítsetek, nagyon hangos a cuccos!!!

Üdv...
Hello!!!

Kössz a tippet. Jól hangzik, de ez a dolog nekem új!!!
Hol kell az ilyesmit beállítani???
SEAAAM.exe programmal próbálkoztam, de valahogy nem jött össze!!! Windows alatt próbáltam, de ott nem mûködik!!! DOS alatt kellene próbálkoznom?

Üdv...
mrzed001
Próbáltad átállítani, hogy hangra optimalizáljon?
Nekem 250-es Maxtor alapból olyan hangja volt mint ami tépi a fémet, áttettem hagra optimalizálásra azóta meg SEMMIT sem hallani felõle, elnémult. Sebességre úgy 10-15%-ot vesztett.

Seagate 200-as hangra optimalizálva teljesen néma, egy katt nem hagyja el soha

Kössz az infót!!!
Megyek szunyálni, mert holnap korán kelek - MELÓÓÓÓÓÓ.....
Majd jelentem a fejleményeket HDD ügyben...

Üdv.
Narancs
Seagatet gariba kaptam vissza egy Hitachi helyett, WD-t akartam de az nem volt. Olyanom még nem volt, csak azért:)

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Tehát a WD-t ajánlod ezek szerint???
De mintha arra emlékeznék, hogy azt írtad, hogy neked is Seagated van???
Miért is??? - ha a WD a tuti!!!
Narancs
WesternDigitalnak vannak jó cuccai...

Ezek szerint,te HDD-bõl mindig a rossz szériákat fogod ki? - vagy csak túlságossan megizzasztod õket???
És mely HDD-ek tartoznak a felsõ kategóriába? - amelyek szintén halkan dolgoznak???
Narancs
Hitachi erõs középmezõny, nagyon halk és alig melexik. Viszont nekem fél év után kipurcant. Mondjuk egy évnél többet még egy vinyóm se bírt ki...

Kössz a tippet!!!
De mielõtt hozzálátnák a barkácsoláshoz, megpróbálom visszacserélni ezt a jó kis HDD-t, egy más fajtára, mivel ez a kopogó hang nekem elég gyanús. Szerintem nem csak egyszerûen hangos a cuccos!!! Nekem nem csak akkor, amikor bemelegszik, hanem rögtön a bekapcsolástól számítva, adja azokat a bizonyos hangokat.
Ha véletlenül nem sikerülne, kicserélni a HDD-t, akkor majd megkereslek a gumilemezes dolog végett!!!

Üdv...
Hello!!!

Mi jókat hallottatok a Hitachi HDD-rõl???
Vagy egyáltalán jókat hallottatok-e? Mik a tapasztalatok???
Mennyire csöndessek a 250GB körüli egyedek???
És mi a helyzet a gyorsasággal és a melegedéssel kapcsolatban???

Elõre is kössz...
Narancs
Igen, mikor bemelgedett nekem is hangos volt. Ez a gumi amivel hangtompítottam sima OBI gumicsõ szétvága, 200 forint métere. Tehát hivatalosan erre a célra kialakított cumót nem árulnak (pedig nem is lenne rossz biznisz), tehát marad az otthoni barkács.

Tehát, azt mondod, hogy a HDD-nek semmi baja (a tiéd is ugyan ez a tipus és hasonló hangokat produkál(t)???) és ezzel a bizonyos gumi lemezes felfüggesztéssel megszünnek az idegesítõ hangok???
Hol lehet beszerezni ezt a cuccot???
És milyen áron fut???