645
Melyik a jó winchester?
-
Inquisitor #525 Ez reális ár, az meg, hogy van e, az percenként változhat. Normális helyeken elteszik telefonon is, legalább is aznapra. -
Inquisitor #524 25e??? Basszus felénk 18,7e! 23e-ért már 300GB-s vinyók vagynak. -
zummlencs #523 www.lordcomputer.hu
vannak jó cuccok, bár eddig csak neten néztem nem mentem el a boltba megnézni hogy valóban létezik e, de valszeg
-
zummlencs #522 lordcomputer 14.ker
-
nagy chris #521 :( , ez az üzi jöhetett volna korábban is zummlencs :)) és hol lehet ennyiért vagy most az csak akcios -
zummlencs #520 Seagate 300Gb 7200Rpm HDD 16MB SATA-II 25 800 Ft -
nagy chris #519 vette, egy samsung 250gb/7200rpm/8M/Pata (25ezer) vinyót remélem jo lesz egy darabig :)) -
lorant80 #518 O.K!!!
Kössz... -
#517 Ha nem jó a chipset sztem fel sem fog menni.
Egyébként biztos van rá más utility is, csak lusta vagyok keresni (SEAAAM-ot ajálgatják páran, de nemtom müxik-e, mert sose próbáltam)
Mellesleg elég egyszer egy havernál rádugnod a wincsit és beállítani, hogy hangra optimalizáljon, és kész -
lorant80 #516 Körülnéztem a neten, de nem találtam ilyen cuccot(Application Acceleration) az NF3-as Chipsetemhez. :-(
Ja és különben tudok-e valami problémát okozni, ha véletlenül nem a chipsethez tartozó Appl. Acceler. progit felinstalálom??? Vagy ez egy teljesen ártalmatlan beavatkozás???
Nézelődtem az Nvidia.com-on is, de nem találtam semmit!!!
Ha véletlenül találkoznál a prorammal valamilyen honlapon, légyszíves értesíts.
Előre is kössz!
Üdv...
-
lorant80 #515 Kössz!!!
Nekem NF3-as a chipsetem! Talán találok valamit hozzá...
Üdv... -
nagy chris #514 kösz...:) -
Inquisitor #513 Bruttóban jó ár, nettóban nem annyira. Ja és persze csak ha 3 év garis. Használtban, rövid garral nem éri meg. -
nagy chris #512 nem vok valami nagy szakértö ezért vki mondana valami véleményt erröl , meg az áráról ? :) 250 GB Samsung 7200 8MbC 20.400,- -
#511 #509 +
Mellesleg csak +1 winyónak használható, azaz bootolni soha nem fogsz tudni róla, de ha már megy a win akkor 100%-osan használható a wincsi is -
maruzst25 #510 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Egy régi Acorp 5ALI61es alaplapra(2000es bios frissités) próbálok beüzemelni egy 200gigás maxtor ata vinyót de nem ismeri fel illetve rosszul ismeri fel. Csak caps limit módban.Pár fórumon azt mondták hogy lehet hogy a biosom kellene frissíteni.De a neten a 2000es bioson kívül ujabbat nem nagyon találok. Tudna nekem valaki segíteni?Hogy miért nem ismeri fel a gépem a vinyót?Illetve hogy miért csak caps limit módban?Biztos hogy a biosom kell frissíteni?Tud valaki olyan helyet ahol a 2000es frissítésnél újabb található?Elbírja egyáltalán az alaplapom a 200gigás maxtort?
Előre is köszönöm szépen a segítséget. -
#509 Nos, mivel intel chipset-es az alaplapom, ezért az Intel Application Acceleration programmal (ingyenesen letölthető, ezzel pölö régi >80GB-os wincsiket nem támogató alaplapok is rábírhatók >200 GB-os wincsik kezelésére is). Hasonló progit láttam a Sis-es alaplapokhoz is, szóval biztos van mindre -
lorant80 #508 Szevasztok!!!
A problémám a következő:
A Hitachi Future Tool 2.01 programmal akartam csendesíteni a Seagate 250GB SATA, NCQ, 3Gb/s -os HDD-et, de nem bírtam, mivel nincs támogatás a 3.0Gb/s-os HDD-hez, amit le is irtak a Hitachi honlapján, ahonnan letöltöttem a programot is.
--------------------------------------------------------------------------------
Warning!: Switching your drive to support 3.0Gb/s, or enabling spread spectrum clocking and then using it, may render your drive unusable in a system that can't support these functions. If in doubt, please contact your system manufacturer.
--------------------------------------------------------------------------------
Találkoztatok-e már olyan programmal, amely támogatja a 3.0Gb/s-os HDD-et is???
Kérlek benneteket segítsetek, nagyon hangos a cuccos!!!
Üdv...
-
lorant80 #507 Hello!!!
Kössz a tippet. Jól hangzik, de ez a dolog nekem új!!!
Hol kell az ilyesmit beállítani???
SEAAAM.exe programmal próbálkoztam, de valahogy nem jött össze!!! Windows alatt próbáltam, de ott nem működik!!! DOS alatt kellene próbálkoznom?
Üdv...
-
#506 Próbáltad átállítani, hogy hangra optimalizáljon?
Nekem 250-es Maxtor alapból olyan hangja volt mint ami tépi a fémet, áttettem hagra optimalizálásra azóta meg SEMMIT sem hallani felőle, elnémult. Sebességre úgy 10-15%-ot vesztett.
Seagate 200-as hangra optimalizálva teljesen néma, egy katt nem hagyja el soha -
lorant80 #505 Kössz az infót!!!
Megyek szunyálni, mert holnap korán kelek - MELÓÓÓÓÓÓ.....
Majd jelentem a fejleményeket HDD ügyben...
Üdv. -
#504 Seagatet gariba kaptam vissza egy Hitachi helyett, WD-t akartam de az nem volt. Olyanom még nem volt, csak azért:) -
lorant80 #503 Tehát a WD-t ajánlod ezek szerint???
De mintha arra emlékeznék, hogy azt írtad, hogy neked is Seagated van???
Miért is??? - ha a WD a tuti!!! -
#502 WesternDigitalnak vannak jó cuccai... -
lorant80 #501 Ezek szerint,te HDD-ből mindig a rossz szériákat fogod ki? - vagy csak túlságossan megizzasztod őket???
És mely HDD-ek tartoznak a felső kategóriába? - amelyek szintén halkan dolgoznak???
-
#500 Hitachi erős középmezőny, nagyon halk és alig melexik. Viszont nekem fél év után kipurcant. Mondjuk egy évnél többet még egy vinyóm se bírt ki... -
lorant80 #499 Kössz a tippet!!!
De mielőtt hozzálátnák a barkácsoláshoz, megpróbálom visszacserélni ezt a jó kis HDD-t, egy más fajtára, mivel ez a kopogó hang nekem elég gyanús. Szerintem nem csak egyszerűen hangos a cuccos!!! Nekem nem csak akkor, amikor bemelegszik, hanem rögtön a bekapcsolástól számítva, adja azokat a bizonyos hangokat.
Ha véletlenül nem sikerülne, kicserélni a HDD-t, akkor majd megkereslek a gumilemezes dolog végett!!!
Üdv... -
lorant80 #498 Hello!!!
Mi jókat hallottatok a Hitachi HDD-ről???
Vagy egyáltalán jókat hallottatok-e? Mik a tapasztalatok???
Mennyire csöndessek a 250GB körüli egyedek???
És mi a helyzet a gyorsasággal és a melegedéssel kapcsolatban???
Előre is kössz... -
#497 Igen, mikor bemelgedett nekem is hangos volt. Ez a gumi amivel hangtompítottam sima OBI gumicső szétvága, 200 forint métere. Tehát hivatalosan erre a célra kialakított cumót nem árulnak (pedig nem is lenne rossz biznisz), tehát marad az otthoni barkács. -
lorant80 #496 Tehát, azt mondod, hogy a HDD-nek semmi baja (a tiéd is ugyan ez a tipus és hasonló hangokat produkál(t)???) és ezzel a bizonyos gumi lemezes felfüggesztéssel megszünnek az idegesítő hangok???
Hol lehet beszerezni ezt a cuccot???
És milyen áron fut???
-
#495 Használja valaki az Active Smart programot? -
#494 Függeszd fel gumilemezekre, mint én. Garantált kuss.
-
lorant80 #493 Hello!!!
Egy kérdés:Az normális, hogy az új 250GB-os Seagate SATA(NCQ) HDD-m tulkattogja a 80GB 2 éves Maxtoromat??? Szó szerint azt lehet mondani sajnos, hogy nem is csak, hogy kicsit jobban recseg, hanem a jó szó talán az lenne rá, hogy elég jól "pattog" vagy "kattog"!!!
Rámondhatom, hogy szabályossan tépi az idegeimet!!!
Próbálkozzak valami softverrel a hangszintet csökkenteni vagy látogassam meg az üzletet ahol vettem a cuccot???
És ha softvert próbáljak akkor az melyik legyen???- és honnan tudom letölteni???
Előre is köszönöm a segítségeteket... -
Attlen #492 Lenne egy kérdésem van a D:/ meghajtóm 120 gigával és eltűnt rajta 80 giga adat hogy kell visszahozni? kb 20 órája nem tudom segitség... -
nagy chris #491 ohh:( hát volt egy-két video ereklye :D de letölthetöek :) kösz a segitséget ;) -
izb #490 nem nagyon,meg nem érdemes.
ha fontos adatok volak, amik nélkül nem tudsz élni,akkor van egy két cég aki megcsinálja.
Egyébként meg kuka. -
nagy chris #489 ha kifüstöl a vinyóm akkor dobhatom ki ? :( mer most nekem vmi ilyesmi történ és nem tom bekapccsolni a gépet :( még meg lehet menteni ? :D (ne haragudjatok hogy ide irtam :) ) -
tom235 #488 sziasztok
még anno 2003-ban vettem egy seagate barracudát(40gigásat).
egyszerre elkezdett lassulni, volt hogy a windows xp fél óra alatt töltődött be. kérdésem az lenne hogy ezek a seagatek tényleg ilyen szarok vagy csak én fogtam ki egy ilyet? -
#487 nem romlik el soha
lásd conner 80 megás 1992-ből -
#486 az a jó HDD, amelyik teljes pusztulás előtt megkéri a tulajt, hogy adja fel az utolsó kenetet. így a következő indításig van idő arra, hogy az adatokat lementse.