653
Divine Divinity demo
  • ollie
    ez ok, de már amúgy is benn vagyok, nem ez a probléma. miután kizárnak meg már nem mehetek vissza, mert egy rohadt kis gnóm ellopta az egyik piramist.
  • ollie
    Kiprószálhatod 16 bit-en is, lehet hogy az nvidia-t jobban bírja 16 biten.
    Nekem winxp sp1, dx9, club3d R9600pro, catralyst 3.6, 512 DDR, sb live 5.1 van és azon kívűl, hogy csak software módban hajlandó menni a video nincs soha semmi probléma. (alapból nem enged sem d3d, sem opengl módokat, már a tesztnél kifagy). azért próbáld meg software módban is, meg 16 biten is.
  • Mike
    amikor még nem mehetsz be a kastélyba, akkor is be tudsz jutni úgy, hogy az ajtóban állva bedobod az egyik teleport piramist
  • Mike
    Gothic 2
  • M.A.D.
    :)) én a 32 bitre gyanakodtam. na, mind1.
    amúgy winxp sp1 (2002), dx9, inno3d gef3ti200 128mb, detonator 44.73, 768 ddr ram, inno3d 5.1 audio.
  • ollie
    ki az a "nev"? ;D

na egyébként engem soha nem vágott még ki. de ez lehet memcsi, videokártya, vagy akár hangkártya probléma is.
    Próbáld meg kikapcsolni a hw módokat (video és audio is sw mód) és úgy nézd meg.
  • M.A.D.
    nálatok nev vágdos ki desktopra néha? mindig.
  • ollie
    Hello
    Na végre rászántam magam, hogy bemenjek a kastélyba. Na az a kis mitugrász Janus halálra idegesített, ha lehetett volna tutira elvágom a torkát. Kérdés: meg lehet e azt oldani, hogy lemenje a cellars-ba, vagy felejtsem el az egészet. A sokadik játékmaci megtalálása után jön egy olyan jelenet, amikor a végén néhány ork megtámadja Janust, majd engem kitesznek a várból. El lehet e ezt kerülni, vagy fogadjam el úgy ahogy van? Kicsit durva az a 15 pont reputáció csökkenés is, bár igaz hoyg ez effektíve csak 5, mert úgye a kastélyba való beklépéskor ad rögötn 10-et.
    Emléxem, hogy egszer valahogy kintrol bekerültem a kastélyba valami földalatti úton, de már nem emléxem hogyan.

Szóval?
  • Amiga
    Tegnap megcsináltam a küldetést Boratus házával kapcsolatban, sikerült visszaváltoztatni a tehenet. Aztán összehoztam egy vaddisznó-párt is. Most kissé tanácstalan vagyok, mit is csinálok.

Kijött egy rohadt bug is, az automata térkép elfelejti, amit addig felderítettem a kezdő helyszínen. Szerencsére a fontosabb helyeket jelző zászlók megmaradtak, de bosszantó így is.
  • ollie
    CSupasz kézzel? ;D

Király a 3300-as amit tegnap vettem. Van benne egy 64M-es Multimedia Card, de lehet nagyobbat is beletenni.
  • Amiga
    Na, játszottam egy kicsit.

A harcoslányom 36. szintű. Ütésenként közel kétszázat sebez és a Sárkányvértezet fele már rajta van...
  • ollie
    Télleg az Evade Trap a csapdák elkerülésére van, nemde?
  • Árnyvadász
    JAJ! Nem az Evade Trap-ot, hanem a DEADLY GIFT-et kell megtanulni!!!! Elnézést.... Ekkorát régen nem bakiztam... Bár ahogy nézem nincs nagy jelentősége:)
  • Amiga
    Hát végül is a 3d csak a varázslat effektekre volt hatással... De remélem menni fog.

Tegnap este Tiberian Sunoztam egy kicsit, meg Gunmanoztam is. Jó volt. A kártyát feltettem High Qualityba és mindent a lehető legmagasabbra állítottam. Gunmannál is sokat javított a képminőségen, és eltűnt az átmenet, ami látszott, mikor élesítette a texturát (kb. 10 méterrel a karakter előtt).
  • ollie
    Akkor lehet, hogy csak az XP szórakozik. De a legújabb patch van fent. Mindenesetre ha előferdül, ne ess kétségbe, csináld azt amit írtam.
  • Amiga
    Legújabb peccsel is???

Radeon 7000-rel minden rendben volt.
  • ollie
    Ja Divine Divinity configjában csak a software módot kapcsold be, mert csak úgy fog működni nálad (se opengl, d3d, stb...).
    Egyébként még a 9600-on is csak így müxik, valamiért nem szereti a radeon kártyákat. Bár lehet, hoyg ez csak XP-n van így. Ha "lefagy" a tesztnél configban, akkor lődd ki a configot és configuráld be software módra.
  • ollie
    Soha nem veszem meg a Simset! ;D
  • ollie
    Amiga, olyan elkeserítő, hogy tele vagyok játékokkal...
    Most mivel játszam?
    Morrowind v. Baldur's Gate 2 v. Icewind Dale 2 v. Divine Divinity v. Neverwinter Nights v. Frozen Throne v. Wizardry 8... és még sok más.
    Rohadt egy dillema!
    ;D
  • Amiga
    Na, holnap én is leadom, milyen karival nyomulok! :-) (Csak előbb fel kell installálni a játékot).
  • ollie
    Aha és az Aura Command-et bármilyen idézett lényre lehet használni?
    Egyébként egy íjász/varázsló/tolvaj vagyok (sok képességet fejlesztek) és nagyon állat íjaim vannak (a legjobb eddig jóval 100 felett is sebez).
  • Árnyvadász
    Skorpiót a következőképpen tudsz idézni:

Előszőr is tanuld meg a Survivor Evade Trap képességét. Nyilván találtál már skórpiókat, vagy ha nem biztosan fogsz. Ezek nem ellenfelek, ne így értsd, hanem bekerülnek az inventoryba. Az Evade Trap passive skill és az ikonján éppen az a fajta csapda képe jelenik meg, amelyikkel rendelkezel. Ez lehet pl. skorpió, de akár bomba is, bár ilyet nem találtam még. Csak klikkelj rá a képre és utána a szokásos módon megjelenik oldalt egy kis ikon, ebben lesz a skorpió. Erre klikkelj bal gombal, majd a játéktérre jobbal és már le is van helyezve a dög. Megnéztem az Aura Command-al lehet rávenni, hogy kövessen, mert amúgy elcsászkál a francba:)

Tegnap nyomultam ismét, igaz csak kicsit, de most nagyon ráéreztem a dolgokra. Találtam hosszú íjat ami rendkivül jól sebez. És gyorsan is ajzom fel. Hamarosan benézek a kastélyba, csak előtte tápolom magam egy szinttel, hogy megálljam a helyem. Steel Warrior nekem még kellemetlen ellenfél, bár íjászva inkább csak körülményes megölni, mint sem nehéz. A sok futkosás miatt:)
  • Amiga
    Én 30. szintű vagyok, de pl. idézni ilyen skorpiót nem is tudok! :-)

Mellesleg megy lefelé az ára, mindenkinek ajánlom, hogy vegye meg. A második rész meg készül!!!
  • ollie
    Csak a legelső térképen (ahol indul a gáma), na meg az ebből nyíló barlangokban, stb...)
    Bár elnéztem egy pár percre egy szomszédos térképre is, de nem időztem ott sokat.
  • Mike
    azon az 1 térképen, vagy mindegyiken?
    (mondjuk azt hiszem, csak azon az egyen)

nem emléxem hányas szintü voltam, de nem fejeztem be végig
  • Mike
    asdj rá, én adtam rá, azt hiszem a nagyüvegekre is

inventory kinyit üres üveg rábök növényre
  • Mike
    csicska vezetéssel mennek simán utánad
    szvsz egyébként túl erősek a játékban

3-mal meg leversz bárkit
  • M.A.D.
    nekem bejön a game. igaz, már fél éve a gépemen van, és alig több mint 20 órát nyomtam csak, de cool.:)
  • ollie
    hali
    én kb 25-27 szint körül vagyok (már 1 hónapja nem játszottam, nem emléxem pontosan) és télleg jó gáma. asszem megint előveszem. az egyébként érdekes, hogy ég be sem mentem a kastélyba és már ezen a szinten vagyok. bár mindent bejártam és minden szörnyet megöltem, stb.
  • Árnyvadász
    AZ Alchemy-s dologra esetleg tudnátok most válaszolni? Mert este játszom és akkor nem adnék feleslegesen pontot rá, ha nem úgy müködik, ahogy lentebb fejtegettem... Thx..
  • Árnyvadász
    Jó rendben. Ezen a héten ha ráérsz találkozhatunk és akkor dumálunk egy jót. Valószínű a hét második felében (csüt, péntek) lenne ok. Amúgy te hanyas szintű vagy?

A skórpiókat használom és valóban erősek, csak az a fura, hogy mennek a fejük után meg néha eltünnek, de aztán meg megint ott vannak mellettem. De akkor nyilván a csicska vezetéssel lehet gondolom jobban irányítani őket... Na majd megbeszéljük.... A teleportos dolgot meg thx... És valóban jobb, mint a Dio. Sőt! Mondjuk ez tényleg RPG és emiatt is van ez.
  • Amiga
    Ne aggódj, nekem már több 100.000 aranyam van. Pl. eladtam 60.000-ért egy kovácsnak egy ékkövet...

Nehezen indul be, de annál jobb. A küldetések közül van néhány, amit valóban nem egyszerű megoldani, de más küldiket 10 perc alatt le lehet nyomni, sok pénzért és tapasztalatért...
  • Mike
    ha még gyenge vagy mászkálj a jobb oldfali területen, ne menj át a folyón, ne menj le az elfekhez
  • Mike
    teleport kőből 2 kell, egyikkel odateleportálsz use and drop utána ahová jutottál azt a követ elteszed, majd visszateleportálsz (sima use)

érdemes kifejleszteni a csicska vezetési kéességet, mondjuk 2 darab acélskorpióval prímán el lehet lenni, többet már harcolni sem kell
  • Mike
    ajaj

beszéljönk vmelyik nap élőben egyszerűbb lenne az élet
  • Árnyvadász
    Hi!

Mike ha esetleg erre jársz éppen, akkor megoszthatnál velem egy két fontosabb infót, ami kialakult benned a játék alatt. Nemrég vettem meg és nagyon tetszik, bár még nagyon az elején vagyok, mindössze lvl11-es. Éppen ezért szeretném ha megosztanád a tapasztalataidat. Amúgy Tűlélőt indítottam... De tanulok mágus és harcos képzetségeket is. Ami fura, hogy rengeteg küldetés van, de sokhoz egyszerűen kevés vagyok, pedig a pálya elején vannak. Ezt azért érdekesen oldották meg a készítők. Sokat csak úgy tudtam megcsinálni, ha már fejlődtem és sokkal erősebben mentem vissza, de volt olyan amit még így sem.

Viszont egy fontos kérdés: Ha megtanulom az Alchemy képességet, akkor az erdőben található gyógynövényekből (Herbs) tudok készíteni potiont? Mert üvegcsém van, a képesség már majdnem megvan (néhány XP kell már csak), de mivel nincsen még Alchemy-m, nem is tudom leszedni a növényeket. Gondolom utána simán. Igazából az az idegesítő, hogy egy sima potion is rohadt drága, aranyam meg van, de azért mindig fogy. És ha elindulok barangolni, szinte mindig leszednek az ellenfelek (ezek is brutál erősek még) és mehetek vissza az ágyamba, ami már nem éppen van közel. Ezek a mászkálások eléggé kiábrándítóak. Teleport követ is csak egyet találtam, de azzal csak egy sírboltba tudtam magamat elvinni. Egyenlőre az ott lévő zárt ajtót sem engedi kinyitni a progi. Nyilván magasabb szintű lock pick képesség kell hozzá. Nekem 2-es egyenlőre. De ez nem volt elég. Szóval vannak még dolgok, ráádásúl a farmok közelében bújkáló Sir Richardot üldöző assasint is képtelenség eltenni lábalól... Egyenlőre..Az a fura, hogy adnak egy küldit az NPC-k, de azt nem lehet megcsinálni, vagy irtó nagy mázlival, illetve kitartással. Ez persze életszagú, csak kicsit idegesítő.. Nahh egyenlőre ennyi... Majd írj, ha jössz ide, de írhat más is aki előrehaladott állapotban jár a programban. Thx
  • Amiga
    Nincs multi. Egyjátékosra van kihegyezve.
  • Amiga
    Úgy rémlik, hogy egy másik kaszárnyában kell egy ajánlólevelet szerezni, azzal már beengednek.
  • Mike
    vmi dereng, hogy nekem is voltak hasonló problémáim, de hogy hogyan oldódott meg, passz
  • ollie
    Egyáltalán nem 3d, de d3d nélkül a "fog of war" nem szép. A látótér szélén nem fokozatosan jelenik meg a felderített terület, hanem egy kicsit kockásan.