478
és ha lehet a válaszai is
  • FREAK
    "ha ott születtem volna, és az ottani nevelést kapom, akkor valsz. nem így gondolkodnék."

na ez remek!! Akkor most képzeld el, hogy NEM ALAKUL KI A DIVAT, nincs divatszakma. Hiányozna valakinek???
  • FREAK
    a drogfüggőnek is KELL a drog, de valójában SEMMI SZÜKSÉGE rá.........
  • FREAK
    nem, te nem érted :)))

az egy dolog, hogy NEKIK EZ KELL, de vajon TÉNYLEG SZÜKSÉGÜK VAN RÁ????? Jobb lesz nekem attól, hogy Agressor nacim van??? Lószart, max idegbajt kapok, ha kiszakad.......
  • Efreet
    dehogynem, csak nem vagy képes megérteni azt, hogy ugyanúgy szükséglet, mint rengeteg minden más.
  • Efreet
    Freak te meg nem érted, hogy ez egy társadalmi szükséglet... tetszik-nemtetszik, akkoris az, különben elunná magát a "plebs"
  • FREAK
    és erre még mindig nem kaptam választ
  • FREAK
    én értettem mire gondolsz, idézem :

"a társadalom szempontjából van valami értéke?"
  • Efreet
    ipszilon: remélem kiérezted az enyhe iróniát a betük közül :)
    tulajdonképpen nem tudom milyen lenne ott élni, és azok akik ott élnek is csak filmböl láthatják, hogy milyen "itt", szóval most azon elgondolkodni, hogy melyiknek örülnék... ha ott születtem volna, és az ottani nevelést kapom, akkor valsz. nem így gondolkodnék.
  • FREAK
    bazeg, de játszod itt a sötétet........ pont ez a lényeg, hogy a kajánál MINDEGY, a lényeg, hogy egyél, és a DIVATOS pizza ugyanolyan hasznos, mint a nem divatos lecsó

ugyanígy a piros póló semmivel nem tud többet a szürkénél, és mégis a DIVAT A PIROSAT ERŐSZAKOLJA RÁD..... na ez a bajom
  • ipszilon
    ezt hívják demokráciának! és mégörülhetsz, hogy nem az "ex-Afranisztán"-ban élsz!
  • Efreet
    gulyás-hut... triplafeltétes extranagy gulyáslevest kérek :)))
  • Efreet
    ja, és még 1... tudod vannak olyanok is, akik (bármilyen rettenetesen hangzik) JÓL MERIK ÉREZNI magukat azért, mert vettek egy szép piros pólót, amit felvehetnek...rettenetes. pfujjj :)))
  • ipszilon
    egy jó kis gulyás leves is jót tenne! akkor meg minek pizza, ezzel az erővel!
  • ipszilon
    jaja!
    amúgy ebben a társadalomban élünk, el kell fogadni, nem feltélenül követni, de elfogadni!
  • Efreet
    Freak: és nem ezt mondtam a legelején? :)) amit te rögtön nem értettél meg?
  • Efreet
    freak: téged senki nem kötelez rá, hogy fordíts rá energiát. mást sem. de tudod mégis van rengeteg dolog a világon, amit úgy csinál az ember, hogy annak nincs eredménye... ilyen pazarló világ ez.
  • FREAK
    hát ez van, megint ott tartunk, hogy íme egy újabb iparág, ami az emberek birkalelkét használja ki gátlástalanul.........
  • FREAK
    csak éppen ha éhes vagy, egy pizza jót tesz, de attól, hogy felveszel egy divatos piros pólót, semmi nem változik........
  • Efreet
    kenyeret (pizzát) és cirkuszt (divatot) a népnek... valamivel le kell foglalni a társadalmat, és mi jobb van erre, mint vásároltatni velük egy-egy új adag ruhát negyedévente? :)))
  • FREAK
    az is....
  • FREAK
    érdekes, ugyanis MINDIG jól elkülöníthető hogy mi divatos, és mi nem az

és szintén nagyon érdekes, de aki DIVATOS, annak nem lesz jobb az élete, szart se ér el a menő ruháival, nem gyógyul meg a betegsége, nem lesz okosabb, szebb, népszerűbb : NULLA EREDMÉNY.

akkor meg minek fordítsunk rá energiát?
  • ipszilon
    ezzel az erővel a pizza-hut is egy adott stílus! (amúgy imádom a pizzat, szal nem vagyok ellene)
  • ipszilon
    jó, lehet, hogy otthon elvetették a súlykot, de bennem még az egy évvel ezelőtti Budapest él, és talán ezért nem tudlak momentán megérteni! majd nyáron jól megnézem az embereket!
  • Efreet
    tudod hányféle "divat" van? nem 1 :) és ha nem változna, akkor nem lenne olyan ruha ami épp nem divatos, és nem lenne mit hordani azoknak, akik nem akarnak "divatosak" lenni :)
  • FREAK

nem a RUHA divat, hanem mindig EGY ADOTT STÍLUS

és az evés létszükséglet, az öltözködés messze nem az.........
  • FREAK
    nagyon beteg példa, tudod miért........... inkább nézd meg budapestet

vannak az egyformák (divat) és vannak az egyéniségek (nem divat)
  • ipszilon
    miért lenne a ruha divat???? szükséged van az öltözkedésra , ugyanúgy mint az ételre!
  • ipszilon
    de ha nekem tényleg tetszik, nem fogok róla mások kedvéért lemondani! meg akinek ciki azt sajnálom!
  • FREAK
    hihetetlen, hogy mindig el tudsz mellettem beszélni......... már hogy lenne egy étel DIVAT???????????????

szerinted menő dolog pizzát rendelni?? nem csak kényelmes, és egyszerű, és finom???
  • ipszilon
    oooooo! csak nem Brad Pittel társalgok éppen! huuuuu! ezt nem hittem volna! egy sztár, itt????:-)
  • Efreet
    a divattervezök nélkül tökéletesen egyforma, kockaruhában járna mindenki. nézd meg kínát pártíz éve, amikor be volt tiltva a "divat"...
  • FREAK
    1. nagyon rossz szokás, ideje váltani
    2. pedig irtó ciki, amikor felszállsz a buszra, és mindenkin ugyanaz van...........
  • ipszilon
    pizzát enni is divat! ha nem lenne pizzás, az emberek nem ennének agyra főre pizzát, hanem minden házban más lenne a menû!
  • FREAK
    ja, én is ezért utálok sztár lenni...........
  • ipszilon
    én is megvetem a divatmajmokat, de 1. a kamaszkornak van egy olyan sajátossága, hogy utánozzuk egymást, 2. csak azért mert divat nem fogom megutálni a pirost, holott előtte szerettem!
  • FREAK
    ez mind ok, de nem értesz?????

ez társadalmilag nem hasznos, ez az egyénnek hasznos, de mivel csak a munkahelyéről van szó, így akár elmehetne pizzafutárnak is

a különbség az, hogy a pizzafutár mások számára HASZNOS munkát végez, ellentétben a divatszakmában dolgozókkal, akik nélkül ugyanúgy lennének ruhák, csak épp nem nézne ki egyformán a fél város..............
  • Efreet
    "a divatot követők viszont ezt élvezik"
    de ezért nem a divat a felelös :)
  • ipszilon
    abban egyetértünk, hogy a sztárok irányitják az irányzatokat! és ők éppen azért vesznek fel ilyan-vagy oilyan ruhát, mert kiakarnak lógni a sorból! ezek után a tinik is felkapják ezt a divatot, és kedvenc sztárunk vehet fel egy másik fajta ruhát, hogy ismét eredeti legyen!
  • FREAK
    "sokan felvesznek barna felsőt is"

naja, de ha épp a piros a divat, akkor már nem is divatról beszélünk................

én is inkább barnát veszek fel, de pont azért, hogy véletlenül se találkozzak szembe magammal egy kirakatban

a divatot követők viszont ezt élvezik
  • Efreet
    a cél? a pénzszerzés. mi más lenne? te is dolgozol valamit, amiért pénzt kapsz, mások is. munka, mint a többi... nincs benne semmi amit túl kelleme misztifikálni.
    a számítástechnikában, játékgyártásban ugyanígy az a cél... valami olyat alkotni, amiért sokan, sok pénzt kiadnak.