Az élet nagy kérdései!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Efreet
gulyás-hut... triplafeltétes extranagy gulyáslevest kérek 😊))

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Efreet
ja, és még 1... tudod vannak olyanok is, akik (bármilyen rettenetesen hangzik) JÓL MERIK ÉREZNI magukat azért, mert vettek egy szép piros pólót, amit felvehetnek...rettenetes. pfujjj 😊))

ipszilon
egy jó kis gulyás leves is jót tenne! akkor meg minek pizza, ezzel az erôvel!

ipszilon
jaja!
amúgy ebben a társadalomban élünk, el kell fogadni, nem feltélenül követni, de elfogadni!

Efreet
Freak: és nem ezt mondtam a legelején? 😊) amit te rögtön nem értettél meg?

Efreet
freak: téged senki nem kötelez rá, hogy fordíts rá energiát. mást sem. de tudod mégis van rengeteg dolog a világon, amit úgy csinál az ember, hogy annak nincs eredménye... ilyen pazarló világ ez.

FREAK
hát ez van, megint ott tartunk, hogy íme egy újabb iparág, ami az emberek birkalelkét használja ki gátlástalanul.........

Riszpekk

FREAK
csak éppen ha éhes vagy, egy pizza jót tesz, de attól, hogy felveszel egy divatos piros pólót, semmi nem változik........

Riszpekk

Efreet
kenyeret (pizzát) és cirkuszt (divatot) a népnek... valamivel le kell foglalni a társadalmat, és mi jobb van erre, mint vásároltatni velük egy-egy új adag ruhát negyedévente? 😊))

FREAK
az is....

Riszpekk

FREAK
érdekes, ugyanis MINDIG jól elkülöníthetõ hogy mi divatos, és mi nem az

és szintén nagyon érdekes, de aki DIVATOS, annak nem lesz jobb az élete, szart se ér el a menõ ruháival, nem gyógyul meg a betegsége, nem lesz okosabb, szebb, népszerûbb : NULLA EREDMÉNY.

akkor meg minek fordítsunk rá energiát?

Riszpekk

ipszilon
ezzel az erôvel a pizza-hut is egy adott stílus! (amúgy imádom a pizzat, szal nem vagyok ellene)

ipszilon
jó, lehet, hogy otthon elvetették a súlykot, de bennem még az egy évvel ezelôtti Budapest él, és talán ezért nem tudlak momentán megérteni! majd nyáron jól megnézem az embereket!

Efreet
tudod hányféle "divat" van? nem 1 😊 és ha nem változna, akkor nem lenne olyan ruha ami épp nem divatos, és nem lenne mit hordani azoknak, akik nem akarnak "divatosak" lenni 😊

FREAK

nem a RUHA divat, hanem mindig EGY ADOTT STÍLUS

és az evés létszükséglet, az öltözködés messze nem az.........

Riszpekk

FREAK
nagyon beteg példa, tudod miért........... inkább nézd meg budapestet

vannak az egyformák (divat) és vannak az egyéniségek (nem divat)

Riszpekk

ipszilon
miért lenne a ruha divat???? szükséged van az öltözkedésra , ugyanúgy mint az ételre!

ipszilon
de ha nekem tényleg tetszik, nem fogok róla mások kedvéért lemondani! meg akinek ciki azt sajnálom!

FREAK
hihetetlen, hogy mindig el tudsz mellettem beszélni......... már hogy lenne egy étel DIVAT???????????????

szerinted menõ dolog pizzát rendelni?? nem csak kényelmes, és egyszerû, és finom???

Riszpekk

ipszilon
oooooo! csak nem Brad Pittel társalgok éppen! huuuuu! ezt nem hittem volna! egy sztár, itt????:-)

Efreet
a divattervezök nélkül tökéletesen egyforma, kockaruhában járna mindenki. nézd meg kínát pártíz éve, amikor be volt tiltva a "divat"...

FREAK
1. nagyon rossz szokás, ideje váltani
2. pedig irtó ciki, amikor felszállsz a buszra, és mindenkin ugyanaz van...........

Riszpekk

ipszilon
pizzát enni is divat! ha nem lenne pizzás, az emberek nem ennének agyra fôre pizzát, hanem minden házban más lenne a menû!

FREAK
ja, én is ezért utálok sztár lenni...........

Riszpekk

ipszilon
én is megvetem a divatmajmokat, de 1. a kamaszkornak van egy olyan sajátossága, hogy utánozzuk egymást, 2. csak azért mert divat nem fogom megutálni a pirost, holott elôtte szerettem!

FREAK
ez mind ok, de nem értesz?????

ez társadalmilag nem hasznos, ez az egyénnek hasznos, de mivel csak a munkahelyérõl van szó, így akár elmehetne pizzafutárnak is

a különbség az, hogy a pizzafutár mások számára HASZNOS munkát végez, ellentétben a divatszakmában dolgozókkal, akik nélkül ugyanúgy lennének ruhák, csak épp nem nézne ki egyformán a fél város..............

Riszpekk

Efreet
"a divatot követõk viszont ezt élvezik"
de ezért nem a divat a felelös 😊

ipszilon
abban egyetértünk, hogy a sztárok irányitják az irányzatokat! és ôk éppen azért vesznek fel ilyan-vagy oilyan ruhát, mert kiakarnak lógni a sorból! ezek után a tinik is felkapják ezt a divatot, és kedvenc sztárunk vehet fel egy másik fajta ruhát, hogy ismét eredeti legyen!

FREAK
"sokan felvesznek barna felsôt is"

naja, de ha épp a piros a divat, akkor már nem is divatról beszélünk................

én is inkább barnát veszek fel, de pont azért, hogy véletlenül se találkozzak szembe magammal egy kirakatban

a divatot követõk viszont ezt élvezik

Riszpekk

Efreet
a cél? a pénzszerzés. mi más lenne? te is dolgozol valamit, amiért pénzt kapsz, mások is. munka, mint a többi... nincs benne semmi amit túl kelleme misztifikálni.
a számítástechnikában, játékgyártásban ugyanígy az a cél... valami olyat alkotni, amiért sokan, sok pénzt kiadnak.

ipszilon
én nem azt mondtam, hogy minden divatirányzat jó! hanem azt, hogy nem feltélenül rossz mindegyik!
pozitivum (fôleg a pasiknak): bikini (de ezt már említettem, és (nekünk): nadrág (ezt is mondtam már)
de most ezzel az erôvel vess le magadról minden ruhát és pucéron rohanj, és élj remeteként az erdôben, minden káros emberi hatástól messze!
persze, hogy hülyeség mindenkinek pirosban járnia, vagy állandóan a többieket utánozni, de ez csak a véglet! sokan felvesznek barna felsôt is!:-)
és egyébként meg többféle divat létezik egyszerre!

FREAK
attól, hogy nem legális valami (egy adott országban) máshol még akár értékes is lehet, ez nem a rablásra vonatkozik, csak szerintem ez nem így nem kerek

szerinted azért hasznos a divat, mert sokan megélnek belõle.... na igen, ez maga az okozat, de mi a cél???

Riszpekk

Efreet
az egyik legális módja a pénzszerzésnek, a másik nem. a gazdaság melyik ágának van a "társadalom" szempontjából értéke? mondjuk a kutatás-fejlesztésen kívül?

FREAK
naja, de ez nekik jó........ ilyen alapon a bankrablás is jó dolog, mert a bankrablók kurva jól megélnek.........

de a társadalom szempontjából van valami értéke?

Riszpekk

Efreet
el tudod képzelni mennyien milyen jól megélnek belöle? ugyanúgy üzletág mint a többi.

FREAK
és várom a divat pozitívumait, vagy konkrét eseteket, hogy kinek milyen haszna volt a divat létezésébõl

Riszpekk

FREAK
"mindnekinek megvannak a saját elképzelései"

Milyen igaz!!! És a divat pont az ellenkezõjét sulykolja a nép fejébe, miszerint neked NINCS saját elképzelésed, stílusod, de majd segít a DIVAT!!! Öltözz úgy, mint mások, akik szintén nem tudtak maguknak összeállítani semmi egyedit, és inkább megvették a aktuális divat által hirdetett cuccokat... Ne vegyél fel barna felsõt (habár neked ez a saját elképzelésed) mert NEM DIVATOS!! Vegyél fel piros felsõt, mert azt már ötmillióan hordják, mert DIVATOS!

Riszpekk

ipszilon
szerintem ne kezdjük újra.
mindnekinek megvannak a saját elképzelései, ettôl színes a világ, ez így van jól!:-)

FREAK
"Az is bisztos hogy nem feltétlenü negatív dolog,és szerintem egy bizonyos szinten szükség van divatra"

Eddig a mondatig minden rendben volt.........

Riszpekk

ipszilon
huh! ez nagyon értelmes mondat volt:-)

ipszilon
tehát nem feltétlenül negatív dolog
vagy egy másik példa, amit jobban fogtok értékelni: a bikini!

ipszilon
a divat egy múló dolog, amit hirtelen felkap a társadalom és egy idô után elhagy, vagy megmarad (pl. hogy a nôk hordhatnak nadrágot)

Punker
Bocs az utolsót rossz helyre irtam.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
13 perce

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
Vajon miért válik még a sarki zöldséges nénibõl is foci "szakértõ" 4-évente?

Punker
Az aktuális marketing fogás, hogy megkopasszák a embereket.

nah még mindig vN EGY KÉRDÉSEM 155 😊))

koszontem.

ipszilon
elôször elsüllyed majd, mivel gázzal telitôdik a teset visszajön a felszínre és lebeg!

Nah volt egy kérésem... 155

koszontem.

Punker
Ez biztos?