Laptop help plz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Vadonatuj HP6720s -emet ujratelepitettem (XP Pro), de most nincs hang es videot sem jatszik. A gyari drivereket visszapakoltam, de az audiot jellegueket vmiert nem telepitette (error). Kerlek segitsetek!<#help>

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

Üdv mindenkinek.
Egy kis segítségre lenne szükségem.A laptopom képe mostanába furcsán viselkedik.Pl: a total commander ugy alapból ahol ki van írva hogy c:/xy ott az a rész kék.De furcsa rózsaszín szerû becsikózódást csinál.Nem csak a total cmd-ben hanem az egész képernyõn.Ha print screen el képet csinálok jó a kép de lefényképeztem erre gondolok KÉP
Valaki tudja mennyiért lehet megcsináltatni illetve mi a baja?
Lenne még 1 kérdés.Olyat szokott csinálni a gép hogy semmihez nem nyúlok és simán az egér kurzora elmegy az egyik sarokba és hiába próbálom kihúzni onnan állandóan visszamegy.Nem op hiba mert amikort másik op rendszer volt fenn akkort is ez volt.
Végezetül egy utolsó.Ha a monitort kihajtom és a merülegestõl mondjuk megdöntöm kb 10-20 fokkal akkort magátol eldöl a monitor.Régebben megtartotta magát.Ezt hogyan lehene megcsinálni?

Kösz a segítséget elõre.

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

Win XP alapbol nem ismeri a SATA HDD-ét!A BIOS-ba át kell állitani SATA-át IDe-re.Igy már bármeik XP felmegy.De ez nem csak Fujitsu Siemens-nél fordul elõ.Talákoztam HP,Asus-nál is.
tyler82
nekem sikerült sp2õt felrakni gond nélkül. BIOSban kell állítani valamit...de már nemtom mit.<#rolleyes><#wave>

A smooth sea never made a skillfull sailor

Kubában abszolut biztonságot nyújt a rajta látható el commandante Che Guevara portré. ^^

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

csao, az ilyen táskák mint ez alkalmasak laptop cipelésére? Egy laptoptáska, azon kívül, hogy van benne hely a kiegészítõknek, biztonságosabb is a gépre nézve?

asszem van valami ilyesféle megoldás PCMCIA-ra
hiho, kéne egykis help...

Annyi lenne a kérdésem, hogy az acer extensa 5620z latopomba tudok-e videokarit tenni, mert most vmi Intel gma x3100 van, ami kb semmit nem visz el... szóval az érdekelne h van-e hozzá vmi slot...
Opelfan
Sikerült nekem is megoldani... Faterom laptopjával is szoptam rendesen de ehhez foghatót még nem tapasztaltam... Most jelent meg egy pci busz ?-esen a rendszereszközök között az eszközkezelõben. Érdekes hogy Apum asszem 3405-ös laptopján nem ott jelent meg hanem a hang video és játékvezérlõknél.
Gyûlölöm a FJS laptopokat, mindenki engem talál meg velük, hogy csináljam már meg.

Az autó benzinnel működik. Kicsi, gyors, kényelmes és stabil autó nem létezik, ez a szaladva szarni effektus. Kocsi: Kappa 2.0 20v, bicepsz: 48 centi... kérdés?

Opelfan
Szia Tyler! Olvastam hogy volt problémád egy FJSiemens laptoppal egy v5535-össel. Nekem is ugyanaz a bajom, egyszerûen nem tudok hangot kicsikarni belõle, nem tudnál adni egy linket ahonnan Te is letöltöttél hozzá drivert? Én már töltöttem le egyet hozzá de süket maradt...

Elõre is köszi!

Az autó benzinnel működik. Kicsi, gyors, kényelmes és stabil autó nem létezik, ez a szaladva szarni effektus. Kocsi: Kappa 2.0 20v, bicepsz: 48 centi... kérdés?

tyler82
Van egy Asus F3SR AP097 laptopom amin XPvan. De a Sim City 4 nem indul el mert valami Direct Draw nem jó neki vagy mi...A lényeg hogy a videokari driverét kéne frissítenem de egyszerûen nem lehet....Mégegyszer mondom: XP van a laptopon. Valaki segítsen pls.

ez sp2-es 😞(
A SATA módot nem kell variálni, alapból IDE emuláción van, csak RAID-nél vagy hotswapolásnál kellenek az egyéb üzemmódok.

Az XP csak SP1-tõl felfele ismeri alapból a SATA eszközöket, tehát legalább egy SP1-es telepítõ kell.

hello!

vettem egy asus laptopot, és nem tudom feltelepiteni az XP-t. igen, olvastam már máshol hogy a SATA miatt, meg hogy állitsam át biosban a "sata operation mode"-ot, de sajnos az én biosomban iylen menü nincsen.

valaki segítsen pls!!!
Ha nem eredeti a windows, akkor így büntet.

Persze nem 100%, de nekem volt ugyanilyen problémám, és egy origi xp után már volt hang.

Scotty99
Üdv mindenki!
Van egy TOSHIBA Tecra T9100as laptopom, és a formatálás után nem talált hangkártyát, pedig integrált van benne, mint a laptopokban általában. Drivert nem is tudtam keresni, mert a device manager nem lát audio ezközt. Ha valaki tud, kérem segítsen.

PS3 ID: ghost_hun

kinek mennyi a vista élményindexe? nekem proci 4,7, memória 5,5 videókari 4.

köszi, sajnos már próbáltam, azt hiszem itt magával a merevlemezzel van gond..
nem tudod mennyibe kerül egy merevlemez??

Nekem Acer Travelmate 4060-am van, és mikor megvettem sokáig nekm is ok nélkü belassult egy idõ után, semmi sem segített rajta, csak a reinstall, ÉS a rendszervisszaállítás. Szóval ha van rendszervisszaállítási pontod, akkor egy próbát megér.

War. War never changes.

A vistától jobb lesz ugyanaz a hardver? ~~

Akkor ezek szerint egyes vistára (is)fejlesztett játékok már menni fognak normálisan rajta?

Vedd lejjebb a beállításokat. Az x(1)300 akkor se volt csúcskártya amikor megjelent.

Az acer szervízben garit érvényesíteni kb. annyi az esélyed mint a Mistralban. Legyen mögötted 3 kigyúrt kopasz, akkor talán. Munka helyett csak kifogásokat keresnek, hozzáértés 0. CD-t véletlenül se hagyj náluk "tesztelésre", összekarcolják.

szucsy89
ha vista van rajta akkor igen😄
Hello!

A laptopom konfigja: amd kétmagos proci, 2 giga ram, ati x1300 vkari, és akad rajta a most wanted. Ez normális?

szucsy89
azt a játék optionsébe kell?:S mert egyiknek sincs olyan😄

(amúgy fifa meg warcraft 3)
Nandusz
mert xxxx X 800 a max felbontása. Tedd wide screenre a játékot a beállításoknál.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

szucsy89
sziasztok, a laptopomon miért nem tudom a játékokat 1024x768as felbontásnál feljebb venni? mikor a winbe meg 1200be van...2játékot raktam fel és max 1024ig engedi, lehet nagyobbra is venni mert pl az asztali pcmen engedi..mi lehet a baj? amúgy a laptopot 1hónapja vettem szóval tiszta új
Nandusz
Nem, másnál ezek nem jellemzõek. Pl. nekem 2db Acerem is van, melyeket igen aktívan használok, de ilyen jellegû probléma még nem lépett fel sosem.

ja, amúgy azóta is fennállnak ugyanazok a problémák, a lassulás, és a nehézkes váltás, néha a programok nem válaszolnak, stb..és minden indításkor kíírja ezt..:S
sziasztok!
segítségre lenne szükségem...
a laptopom( Acer TravelMate2490) pár hete, elkezdett lassulni, és néha befagyott az ablakok közti váltáskor, aztán egyszer csak, amikor zenét hallgattam, bejött a "kék halál"újraindult, és ezt írta ki..:
SMART Failture Peredicted on Hard Disc O:
WDC WD800BEVS-22RSTO-(S1)
WARNING: Immediately back-up your data and replace your hard disc drive. Failture may be imminent.
Press F1 to Continue
nagyjából lefordítottam mit jelent, hát nem örültem neki túlságosan..:S persze már nem garanciás, úgy hogy nem sokára viszem valami szervízbe, igazából az érdekelne, hogy másnak is volt-e már ilyen, mit lehet tenni, és mennyi lehet kb. a szervízköltség?? én nem nagyon értek hozzá, nem akarom hogy átverjenek..
remélem van itt valaki aki tud valami okosat mondani!!
ELÕRE IS KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!
Oké, ezer köszönet! Még egy apróság: tudnál adni egy linket ehhez a dhmodtool-hoz , mert lehet h rosszat szedtem le.

Elkezded telepíteni a (mezei, nem mobility) catalystot, az megáll félúton, ekkor ráküldöd a dhmodtoolt, ami meghekkeli hogy mobilitynek látszon, aztán folytatod a telepítést.

Leszedtem ezt a progit, de nekem nem segitett. Egy kicsivel kaphatnék több infot, elõre köszi 😉

dhmodtool

Üdv!

Most vettem egy asus x50sl laptopot. XP-t tettem fel rá és igy a VGA-hoz nem találok megfelelõ drivert. VGA: ATI radeon HD3470. Neten találtam XP drivert de ugyanazt irja ki, nem kompatibilis.
+ még irt egy olyat a telepítõ h probáljam standard VGA vezérlõvel beállitani a megjelenitõ illesztõt, majd futassam újból. Vkinen vmi tipp. pls help, elõre is thx ;

Az acer ennyit tud. Én is szívtam vele eleget, de már hál istennek megszabadultam tõle. Ezeknek mindig van valami bajuk, jobb messzirõl elkerülni.

Sziasztok!
Van egy igen nagy problémám! A barátnõm vett egy ACER Extensa 5620G-6A2G25N laptopot. 2 nap után bekapcsolásnál behalt a bill, az "egér" a hangkártya a procinál valami és még egyéb dolgok! Eszközkezelõnél azt írta, hogy ezek telepítve vannak de nem találja õket! Visszavittük, kicsrélték, az új 2 hét múlva csinálja ugyan ezt dettó! Volt már ilyen problémája valakinek és tud valaki erre megoldást vagy megint csere???
Kössz elõre is!

tyler82
Legközelebb csinalj backupot a routered beállításairól. Nekem egy ASUS wl520gc van és amikor megvettem és sikerült nagynehezen beallítanom (kb. 5 napba tellt) rögtön csinaltam egy mentést a beallítasokról.
Amúgy probald meg azt, hogy reseteled a routert....Nem tudom van e nálad ilyen lehetõség, málam egy piros gombot kell nyomni a hátulján minimum 5 másodpercig.

tyler82
Üdv.
Van egy ASUS F3SR AP097 típusú laptopom és XP Professional van rá telepítve. Az lenne a kérdésem hogy az ujjlenyomat olvasót valahogy mûködésre lehet bírni?? Mert kézikönyvében csak vistára mutatja be...
Gondolom létezik hozzá driver XPre is...
Ha valaki tud segítsen légyszi.

vki
Hi!

Lenne nekem egy olyan problémám, hogy rendszer újratelepités után nem tudok csatlakozni a wifi routeremhez. A gép egy Aspire 2920Z. Eddig minden gond nélkül ment, de miután újraraktam, nem megy. Azért nem tudom, hogy mi lehet a baj, mivel ugyan úgy csináltam, mint anno. Simán felraktam a vinyón lévõ helyreállító particióról.

A másik. Kipróbáltam egy lemezrõl telepített Vista-val, de ua. a helyzet. Hogy tudnám visszarakni a helyreállítió particióról a hozzáadottat?

Elõre is köszönöm a válaszokat!

ACER Aspire 5738ZG

elitehun
Hol tudom kikapcsolni az auto update-et??
Nagyon szépen köszönöm Coolpet neked volt igazad a home-t simán sikerült feltenni még1szer köszi !

Mandusz:
Eredeti XP Prof-t probáltam rá fõlrakni, de sajnos sikertelenül . Régebben vettem még egy Home-t is azt probáltam Coolpet javaslatával és gond nélkült fõlment . Neked is nagyon szépen köszönöm !

Hali !
Nandusz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Legyünk..õszinték. Milyen verziójú crackelt XP-t akarsz felnyomni rá? Mert nem megy föl mind. Pl. a Blade edition sem. De egyébként alapból az eredeti XP sem menne fel rá, mondjuk azzal még a telepítésig sem jutnál el. Próbálkozz több verzióval, persze csak DVD-s verziók fognak felmenni.

Nagyon szépen köszönöm !
Ezzel a Home-s dologgal én találkoztam már lehet, hogy beszerzek egy Home-t és azt probálom meg fõlrakni a gépre 😊.
coolpet
Nem tudok okosat hozzaszolni, de olyant meg nem hallottam hogy egy gepbe hardverlockot tesznek windoz miatt. Hogy mit futtatsz rajta legalisan vagy mashogy az nem az o dolguk. ipari szoftverekhez szoktak hardvare lockot alkalmazni de az is ritka.

Szerintem annyi lehet a baja hogy tul uj a gep ehhez a vindozhoz, lehet hogy uj PCI szabvanyt tartalmaz amit a vindoz nem kepes lekezelni.
A masik elgondolasom az, hogy ugye minden a PCI buszon keresztul kommunikal(tenyleg minden), lehet hogy valami harder (integralt hangkartya, videovezerlo stb) fogja azt a cimet amit o hasznalni szeretne.

Tanacs1😞ez nem fog tecceni 😊 )
Rajk fel linuxot, es ha nagyon kell a vindoz, tort wmvare, emulalt rendszer, es arra telepits vindowst, szerintem arra felmegy.
Tanacs2:
be biosba, es kapcsold ki a shadow memory-t, a vidkarit vedd vissza a rendszermemoriabol amennyire lehet, es minden egyeb PCI eszkozt tilts le telepitesig. (halozat, kartyaolvaso, hangkari)
Es lehetopleg valami ujfajta windowst proszalj felhekkelni ra

talalkoztam olyannal, hogy a pro nem volt hajlando felmenni bizonyos laptopokra (gondolom hardver miatt), de a home az ment rajta, hogy miert passz...

Battletag: coolpet#2467

Sziasztok !
<#help><#help>
Nekem is van egy Acer TravelMate 2490 laptopom amit Linux operációs rendszerrel vásároltam . Jelen pillanatban úgy adódott, hogy Microsoft XP Profession-ra lenne szükségem, a gondom következõ . Miután beállítom a Bois-t, hogy cd-rõl bootoljon, miután elindul a xp telepítõ lemez az elején ahol vannak a file-ok másolása eljut egy olyan ponthoz ahol egyszerûen egy kék halálhoz hasonló képernyõ fogad . A képernyõn leírja, hogy mik a lehetõségek pl.: nincsen elég hely a merevlemezen és még egyéb más, de alul a képernyõ aljában áll egy olyan üzenet, hogy a pci.sys hibát ír ki . Kértem segítséget más embertõl, mindenki mondod minden félét . Egy bizonyos embertõl azt a tanácsot kaptam, hogy az Acer gyár belerakott egy védelmi rendszert ezért nem lehet rá xp-t telepíteni . Mivel már annyi mindent hallottam és nemtom, hogy most hogyan tovább úgy döntöttem, hogy tõletek kicsit tapasztaltabb emberektõl kérek segítséget . Megpróbáltam megkeresni és kikapcsolni ezt a védelmi rendszert és más ötleteket is kipróbáltam sajnos egyik sem járt sikerrel :S . Miden féle ötletet elfogadok ! Elõre is köszönöm mindenkinek !
<#help><#help>
Sziasztok!
Itt a kép linkje:
megnéztem a pro streetet és 1024x768ba mediumon szaggatás nélkül szépen fut😄 most már télleg nem értem hogy mi van😄
magyarul elfelejthetem h ezzel játszani fogok?