1240
SEGÍTSÉG
  • sz4bee
    Van egy sony vaio laptopom és a napokban hozták meg a szervizből mert lcd képernyőt cseréltek rajta pixelhibák miatt. Meghozták a gépet, kicsomagoltam, bekapcsoltam és szépen kijöttek a pixelek az új képernyőn. Elég kicsi a valószínűsége, hogy egy újabb pixelhibásat kapjak ezért arra gondoltam, hogy biztos a géppel van probléma. Lehet a gép problémája a pixelhiba vagy nem lehet? Én úgy tudtam eddig, hogy a gépnek semmi köze ehhez, ez csak a képernyő hibás gyártási technológiájának köszönhető. Ha valaki ért ehhez és tud nekem segíteni az legyen szíves segítsen. Köszi
  • imi86
    köszi,
    az első mondatod nem nagyon értem...
    a proci eltérésére kérdeztem volna rá, mennyire szignifikáns a 2 gépben lévő proc közti különbség?
    esetleg amd vs intel tapasztalataitok?
  • Taybore
    OFF: Mondd, hogy 12 gombos telefonról sietve pötyögted, vagy kesztyűben gépeltél és nem volt időd visszaolvasni, mert több elgépelés van a hozzászólásodban mint ahány karakter.
  • Flamer
    provi elérése sztem.. minek.. nem értem hol számit az :D
    ddr3 kevesebbet fogyaszt tehát tovább birja laptop
    a beépitett videokarik meg laptop karik nem igazán mennek az új gémekhez.. :o
    blutusz nem kell nem szükséges.. wifi legyen. blutusz akkor yó ha van mobilod és akarsz róla képeket másolni meg zenét tenni rá.. nem kell usb.
    hdmi az tvre kötheted.
    manapság a wideos monitorok terjednek. ne mtudom mér. nkmis egy 15.6-os laposom van.

ha játszani akarsz amd-set ajánlom. amd + ati kártya
    ASUS F83SE-VX057D inkább arra megy hogy hordozható legyen. a 14vol kevesebbet eszik mint a 15.6 és még dd3 is van benne.
  • imi86
    Sziasztok,

pls segítsetek, hogy az alábbi 2 laptop közül melyiket érdemesebb megvenni?

asus_k50ab_sx045d
    www.ipon.hu/webshop/product/asus_k50ab_sx045d/131019
    vagy
    asus_f83se_vx057d
    www.ipon.hu/webshop/product/asus_f83se_vx057d/130660

(bocs de friss reg miatt 30 napig nem tudok linket beszúrni)

mivel a 2 laptop nagyon hasonló, a kérdés annyi, hogy
    - a proci eltérése mennyire számít
    - a ddr2 és ddr3 közti különbség mennyire számít
    - a videókártya mennyire elég esetleg az újabb játékokhoz
    - bluetooth mennyire szükséges (nélkülözhető) része egy gépnek
    - a HDMI kimenet nélkülözhető-e
    - valamint melyik az inkább megfelelő a képernyőméret?

Köszi
  • Taybore
    A "másik" laptopnak valószínűleg be van állítva egy fix IP cím, amivel egy alhálózatba kerül a routerrel. Az új laptopon biztos nincsen még beállítva. Két dolgot tehetsz: vagy a vezérlőpult/hálózat alatt beállítod a kapcsolat tulajdonságainál a TCP/IP kapcsolatban egy fix ip-t, vagy a routeren kell engedélyezni a DHCP-t, ami automatikusan ad IP-t a rákötött gépeknek. Ehhez azonban mindenképp tudnod kellene a router IP-jét, mert anélkül nem tudod beállítani. Valószínűleg 192.168.x.y ahol x többnyire 0 vagy 1, y pedig 1-255 közötti szám. Bővebbet nem tudok mondani konkrétumok nélkül, főleg ha nem vagy tisztában a hálózati beállítások mikéntjével. Kérj meg egy havert, aki ért hozzá, hogy segítsen.
  • Airka
    Hi! Van egy Acer As5737z laptopom és van benne egy Optiarc Ad-7580s DVD író és az lenne a gondom h az írott lemezeket iszonyat hangosan olvassa, viszont az eredetiket meg halkan. Ez valami hiba lehet? Ja és a laptop hűtés is elég hangos, film nézés közben elég zavaró. Olyan mintha vki hajat szárítana... 60C-nál kapcsol be a venti és elég sűrűn. Ezek hibák v másnál is ilyen? Mert még sose volt notebookom és e téren nem vok jártas. A válaszokat előre köszönöm!
  • krisz940122
    nekem nem segít senki? :(
  • sz4bee
    Felhívtam őket és azt mondták, hogy attól függ milyen felbontásba használom a laptopot. Én 1080p-be ami azt jelenti, hogy 10 db. után cserélik. Nem értem ebbe mi a jó, na mindegy. Azt nem tudom, hogy ezek a mini pontok amiből van kb. 1000 db. az pixelhiba vagy mi? Másik laptopon ilyen nincs. Jobb alsó sarokba rengeteg kis kék pixel ami között van piros színű is. Fekete alapon. Középen meg egy olyan normális nagyságú pixel...
  • vasziszdasz
    Subpixel hiba, gyártótól függ mennyitől cserélik. Class2-nél 5 egybefüggő (teljes) pixelhiba kell, subpixelből meg fs, de biztos nem kevesebb. Utána kell nézni.
  • sz4bee
    Nemrég vettünk 2db Sony Vaio laptopot. Az egyiken észrevettem a jobb also sarkában (csak ott van belőlük), hogy rengeteg kicsi kék pont van, mintha beragadtak volna a pixelek,de még ilyet nem láttam mert sokkal kisebbek és nagyon sok van belőlük. Ugyan ezen a laptopon középen is van egy nagy kék beragadt pixel...Az lenne a kérdésem, hogy ezek a kék pontok beragadt pixelek? Én arra gondolok, hogy azok mert a másik laptopon ilyen nincs, az teljesen tökéletes. X-black, Full HD kijelző.
  • krisz940122
    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm???????????????????????? :D fontos lenne
  • krisz940122
    császtok.kéne egy fontos segítség.adott egy új laptop és egy router.a routerből jön három internetkábel.egy másik laptopba ha bedugjuk a routerből jövő kábelt egyből jó a net.nem kér se jelszót se felhasználónevet.de ha az új laptopba dugjuk a kábelt akkor mintha be se dugtuk volna.nem észleli a netet.a gépen vista van.ha megpróbálunk új kapcsolatot létrehozni akkor kér jelszót meg felhasználónevet de az nincs mert a másik laptopba sem kellett.hogy lehetne megcsinálni hogy működjön a net?előre is köszi a segítséget.ja és nem driver probléma mert rádugtunk egy jelszós felhasználóneves netet az simán működött.még egyszer köszi előre a segítséget.
  • vasziszdasz
    Neki fizetnek érte. ^^
  • Tibi7
    És az hogy müködik? Nem értek hozzá:S Nekem nem fontos hogy tudjam cipelni, csak most tudjam valahogy áttenni. Vagy a rackben megvannak a csatlakozók,amiket a winyóra kötök, és azt utána usb-sen lehet a laptopra kötni?
  • Solten
    Hi. Kulso rack.
  • Tibi7
    Sziasztok. Meg lehet oldani valahogy azt, hogy a laptomomhoz egy asztali gép winyóját rákössem, mert jó lenne a filmjeimet átmenteni. Ha van rá mód, akkor mi az? Köszi
  • fiveteen
    sziasztok

szeretnék segítséget kérni abban a dologban hogy ati catalystot honnan tudok leszedni mert ami gyárilag volt rajta az régi volt és nekem a lagújabb kellene Ati mobility rodeon HD4570 ehez kellene csak amit találtam, az nem jó.vagy is ha jobb klikkat nyomok az asztalon nincs ott a catalyst.valaki segítsen köszi
  • sz4bee
    A Sony mit hajlandó csinálni egy pixelhibáért?
  • Vieras
    Sziasztok!

Adott lenne egy Acer Aspire 5536g laptop windows 7el használom a bajom az lenne hogy ha nem a saját felbontását használom 1366x768 akkor nem szét húzza a képet ha nem be dobja középre ha driver ből vagy windows ból próbálom hogy engedje teljes képernyőn olyankor is akkor pedig mintha valami felül birálja és nem változik semmi. Amint monitora dugtam ott már szét húzta a képet. Mi lehet a próbléma?
  • Glek
    http://www.laptopkalauz.hu/
    Ha legörgetsz, baloldalt van a meghibásodási arány. Acernek 20%, szerintem ez azért sok :S. Asus-ról mondjuk nem írnak. :)
  • Solten
    Akkor hallj jot is rola:

"6 acer notebook van a cégnél, egyik sem fiatalabb 3 évnél, és csak az egyik szar, egyébként jól működik mind, azon kívül 2 hp és 2 lenovot tartunk, azokkal sincs semmi baj
    és évente ezres nagyságrendben értékesítünk acer-t, semmivel sem problémásabb mint akármelyik másik gyártó, az általad említett zsanértörés például az asus egyes sorozatainál normális, tipushiba, és szó nélkül cserélik (f6 sorozat pl)
    ha kiterjesztetted volna a garanciát, valószínüleg ezt is megcsinálták volna, ha ismert a hiba"

(PH forum) :)
  • Glek
    Fúúú... az Acer egy érdekes márkának tűnik. Nem tudom, hogy én szaladtam-e a rossz emberekbe, de jót még nem hallottam róla. Legtöbben nagyon lehúzzák a minősége és a megbízhatósága miatt. Te vagy az első aki ajánlja. :D
  • Solten
    Hello, ha jatszani is szeretnel: Asus K70. Vagy: link.
  • Glek
    Üdv, laptopot szeretnék venni és jól jönne egy kis segítség hozzáértőbbektől. Amit számításba vettem: viszonylag újabb játékok eldöcögjenek low-on, mindenféleképp legyen HDMI, és az akksija is bírja valameddig. Igazából akksi kérdésben vagyok egyelőre a legtanácstalanabb, sehol sem írnak müködési időt stb. Ezeket néztem ki:

MSI EX630X-018HU
    AMD Athlon64 X2, 2.1 GHz, L2 1MB, 3600 MHz FSB
    GF 9400 M 256 MB, de olyat is írtak hogy 1024 MB turbocache. Ez mit takar?

ASUS X71SL-7S211X
    Intel Core Duo T4200 (2GHz, 800MHz FSB, 1MB L2 cache) (tudtommal kb olyan mint a fenti AMD)
    GF 9300 M GS 512

ASUS K70AB-TY006L
    AMD Athlon64 X2, 2.1 GHz, L2 1MB, 3600 MHz FSB
    ATI Mobility Radeon HD 4570
    Viszont ennél érdekes, hogy csomó helyen azt írják nincs HDMI rajta, plussz 2200 mAh-s akksi??? Igaz Li-ionos, bár nem tudom ez mit takar valójában.

Szerintetek mennyit bírhatnak ezek a gépek netezéskor, meg mondjuk filmezéskor. Előre is köszönöm a segítséget!

Még valami: mikor érdemes vásárolni a közeljövőben, tekintettel a karácsonyra? Szóval közvetlenül karácsony előtt várható jelentősebb árengedmény, vagy mondjuk pont karácsony után esedékes?
  • RelakS
    Acer 5730z
    Kinyit, bekapcsol, képernyő olyan, mintha valaki összegányolta volna a vezetékeket a zsanérban. Fura minták a képernyőn, majd szépen elfehéredik az egész. Pár becsukás-kinyitás után megoldódik, feltéve, hogy becsukás után megvárom, míg elalszik a gép.
    Hallott/látott már valaki ilyet?
  • dop3
    Sziasztok!

Van egy MSI EX szériás laptopom, aminek a ventilátora lassan olyan hangos, mint egy 82-es MTZ. szétszedtem, de egyszerűen nem férek hozzá sehogy. Valaki látott már ilyet? Hogy a francba tudnám kicserélni, vagy legalább egy kis szilikonolajjal megkenni? Minden segítséget előre is köszönök. ( ha kell, van róla képem is...)
  • Balee 007
    Hello
    EsetlegITT nézz körül. Szvsz itt találsz legelőbb
  • johnnyp1975
    Üdv!

Szeretnék vásárolni egy kijelzőt Fujitsu Siemens esprimo mobile U 9200 laptophoz
    12.1-es. Használt érdekelne mert az új nevetséges áron van.
    Ha tudtok ilyet szóljatok.
  • Balee 007
    Nem mondd neki mert a végén még tényleg elkezd olyat is keresni
  • vasziszdasz
    És a hálózati kábelhez? ^^
  • balintka
    Sziasztok! Van egy MSI laptopom és eléggé laza lett a kijelzője, mondhatni lötyög rendesen. Járt már valaki így? Mit lehet ilyenkor csinálni?
  • krisztianp16
    Hello!
    Már régeben voltam itt ezzel a problémámal, felteszem újra hátha valakinek van azzota HP 530-as laptopja, ha igen az érdekelne, hogy honan tudnám letölteni a telepitö cd-jét, köszönöm üdv!
  • Sajátgép
    sziasztok. tudna valaki segíteni újra telepítésben??? Sony Vaio PCG-C1VE. partíció törléskor le ment minden. német nyelvű volt és rendszergazda jelszót kért. úgyhogy nem lehetett vele semmit sem tenni, és a 12 Gb-os vinyó 3 felé volt osztva. úgyhogy partíciót töröltem, de nem mentettem róla semmit, mert nem tudtam hogy nem lehet leszedni hozzá szinte semmit a netről. szóval a kopasz vinyóval nem csinál semmit a gép. örülnék ,ha valaki tudna valami érdemlegeset mondani. előre is köszönöm.
  • Sajátgép
    sziasztok! Tudna segíteni valaki Sony Vaio PCG-C1VE témában????
  • Dzsur82
    Hali!Van nálam egy Fujitsu-Siemens Amilo Li 2727 laptop!Xp-t raktam fel rá , sikerült is minden drivert felraknom , egyedül az aksihoz nem találok drivert!Tudna valaki linkelni egy helyet ahonnan le tudnám szedni?
  • krunyec
    vaszi köszönöm,apám a denaturált szeszt javasolta : )
  • vasziszdasz
    Ezért nem veszek notit (meg monitort se) kipróbálás nélkül, még a ThinkPadekre is csak class2 van. Ez azért van, mert szar a gyártástechnológia, sok a selejt, ezért "feature" lesz a hibából, a vevő nyakába varrják a kockázatot. Nehogymár a burzsuj gyártók profitja csökkenjen 1 fillért is...
  • vasziszdasz
    Hát azt megszívtad. A legtőbb gyártú csak class2 pixelhiba szabványt használ, 2-3 pixelhiba még nem tétel, legalább 5 egymás mellett elhelyezkedő pixelhiba kell hogy cseréljenek.
  • vasziszdasz
    Mosd le! Ha nem ThinkPaded lenne, akkor már a szervízben / kukában lenne a géped. A víz kifolyik alul, de a ragacsos cucc lerakódik, ezen csak a szappan segít. A billentyűzet egészben kiszedhető, pár csavar / pöcök, meg a szalagkábelt kihúzni, és mehet a lavórba. Visszarakás előtt azért nagyon alaposan ki kell szárítani, a zárlat ellen nincs védelem.