Humoros-aranyos képek/videók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olvasni errõl több verziót is, ha érdekel, felkutatom, én elõször úgy találkoztam vele, hogy az alma nem alma, hanem gyümölcs volt, a malus pedig a természetére vonatkozott.
A malus, mint olyan, jelenti például, hogy gonosz, destruktív, vagy ha sorsról beszélünk, akkor szerencsétlen, rossz. Ez persze koránt sem biztos, hogy tökéletes, jobb lenne, ha valaki, aki ténylegesen tanult latinul (és tudja is, amit beszél) erõsítené meg. 😊
dixitque deus fiat lux
Miskolci Kollegák, Go MEN!!
malum=gonosz és malus=alma, és mindkettõ többesszáma a mala ...
Ha tudsz angolul, én is kb ennyit tudok róla:
Though the forbidden fruit in the Book of Genesis is not identified, popular Christian tradition has held that it was an apple that Eve coaxed Adam to share with her.<16>16> This may have been the result of Renaissance painters adding elements of Greek mythology into biblical scenes (alternative interpretations also based on Greek mythology occasionally replace the apple with a pomegranate). In this case the unnamed fruit of Eden became an apple under the influence of story of the golden apples in the Garden of Hesperides. As a result, in the story of Adam and Eve, the apple became a symbol for knowledge, immortality, temptation, the fall of man into sin, and sin itself. In Latin, the words for "apple" and for "evil" are similar in the singular (malus—apple, malum—evil) and identical in the plural (mala). This may also have influenced the apple becoming interpreted as the biblical "forbidden fruit". The larynx in the human throat has been called Adam's apple because of a notion that it was caused by the forbidden fruit sticking in the throat of Adam.<16>16> The apple as symbol of sexual seduction has been used to imply sexuality between men, possibly in an ironic vein.<16>16> The idea of an apple being the fruit of the Tree of the Knowledge of Good and Evil with English speakers may have been helped by the fact that apple could also be a generic word for fruit in Old English, the word being used in various commentaries on Genesis.
dixitque deus fiat lux
Hiába, a jóbarátok mindig segítenek!XD
(persze 5 sornál ne legyen hosszabb, csak röhögni akarok a gyík keresztényeken, hogy milyen hülyék)
Þór vígi þessi rúnar
malus (lat., adj.) = gonosz
malus (lat., n) = alma
valszeg füge volt ...
dixitque deus fiat lux
...
http://www.youtube.com/watch?v=ksgOcrFxLms
amúgy az ilyen tipikus kifestett gay j-rock felejtõs...
Per Aspera Ad Inferi.
videó 1 ez az eredeti
ez meg egy örültebb müve 😄
nem tudom melyiket díjazzam jobban 😄
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
..úbazzegTibi.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
..úbazzegTibi.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Szar minõség rulz
Meg kivágnak minket, hogy ez nem a j-pop topik <#idiota>#idiota>
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
honnan ismered ezt a számot? 😄
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Per Aspera Ad Inferi.
practitioner of the forbidden arts of death
www.smart-bus.hu
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
やられたらやり返す。倍返しだ!
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Positive Mental Attitude