Humoros-aranyos képek/videók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Biztos tudja valahonnan, hogy neked van 2 mosógéped is..
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
#219171: lapozz a #219172-re
#219170: kalandod itt véget ért...
Powerball!!!
Tudom a P..na fontosabb mint a jog, na.. : 😊
A gond a 4-es bekezdéssel van...
196. §
(4) A jelen § rendelkezései nem érintik azokat a jogszabályokat, amelyek egyes magánokiratok bizonyító erejét másként szabályozzák, vagy amelyek egyes esetekben az okirati bizonyításhoz valamely meghatározott alakban kiállított okiratot kívánnak meg.
ezért köthettek beléd..
(az én munkakörömben pl. az eljárásrendeket nem befolyásolja más jogi aktus, így a Pp. 196. elsõ bekezdés szerint járok el)
Így viszont jogos.
Megint meg a flame a f*sságról, ahelyett, hogy képeket raknátok be. -.-

A heavy cost. I pay it gladly.
Ha kézzel írod akkor a meghatalmazás teljes bizonyító erejû magánokiratnak minõsül tanúk nélkül is amennyiben aláírod (és aláírás alá feltünteted olvashatóan a nevedet).
Ha géppel írod akkor kell 2 tanú, vagy ellenjegyzés.. lásd lent:
A teljes bizonyító erejû magánokirat fogalmát, mint tudjuk a Pp. 196. § (1) bekezdésének hatályos rendelkezései az alábbiak szerint rendezi: A magánokirat az ellenkezõ bebizonyításáig teljes bizonyítékul szolgál arra, hogy kiállítója az abban foglalt nyilatkozatot megtette, illetõleg elfogadta, vagy magára kötelezõnek ismerte el, feltéve, hogy az alábbi feltételek valamelyike fennáll:
a) a kiállító az okiratot sajátkezûleg írta és aláírta;
b) két tanú az okiraton aláírásával igazolja, hogy a kiállító a nem általa írt okiratot elõttük írta alá, vagy aláírását elõttük sajátkezû aláírásának ismerte el; az okiraton a tanúk lakóhelyét (címét) is fel kell tüntetni;
c) a kiállító aláírása vagy kézjegye az okiraton bíróilag vagy közjegyzõileg hitelesítve van;
d) a gazdálkodó szervezet által üzleti körében kiállított okiratot szabályszerûen aláírták;
e) ügyvéd (jogtanácsos) az általa készített okirat szabályszerû ellenjegyzésével bizonyítja, hogy a kiállító a nem általa írt okiratot elõtte írta alá, vagy aláírását elõtte saját kezû aláírásának ismerte el, illetõleg a kiállító minõsített elektronikus aláírásával aláírt elektronikus okirat tartalma az ügyvéd által készített elektronikus okiratéval megegyezik;
f) az elektronikus okiraton kiállítója minõsített elektronikus aláírást helyezett el.
Ha ez módosult (nem tudok róla) akkor gond lehet de ha csak egy útszéli fakabát kötekedett, akkor hívd fel a figyelmét a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. tv 196. § (1) bekezdésére.
Powerball!!!
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
"The trees move. Do you not see it?"
Powerball!!!
Haszonélvezet lemondása, átruházása szerintem amit keresel...
de ez sokmindentõl függ...a tulaj mennyit használja, te mennyit...stb...
amúgy én úgy tudtam hogy elég ha a kocsi papírjai nálad vannak...
Akkó'azé'má'bonyolódik egy kissé...XD
Aláírás
+felek adatai
Nehéz volt.
Barátnõm nagybátyja vett egy kocsit, amit én hajtok, de állítólag ha nincs velem a gépjármû tulaja, vagy nincs róla vmi plusz papírom, akkor nem vezethetem a jelenléte hiányában. Van errõl vmi hivatalos oldal, nem tudom hogyan keressek rá vagy tud valaki konkrétumot?
Na, kiderítettem, kell valami megbízólevél, v mi, esetleg tud vki oldalt, ahol le lehet tölteni hasonlót, nem akarok agyalni a megfogalmazásán <#lama>#lama>
<#law>#law> köszi
Powerball!!!