Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
de a semmi az nincs 😄
Mert ha semmi van akkor az valami és nem semmi.

Besenyõ után szabadon 😄
Alexease
Dehogy nincs. A matematika tucatnyi agaban mindenhol meg van hatarozva a nullaval valo osztas. Ezt nem megszavaztak, hanem kulonfele torvenyszerusegek alapjan meghataroztak.

De igazabol teljesen ertelmetlen a vita, mert Te eleve nem matematikailag probalod meghatarozni a dolgokat (az abbol is latszik, hogy a nullat semminek hivod), hanem a sajat elkepzelesed szerint.
Banano007
A te mondókád egy kicsit bonyolult,szívesen vitázom nem professzorokkal 😄DDDDD

,,Mintha itt valaki az ördög salátáját szívta volna...\"

kifli
most troll vagy vagy hülye? 😄

Nem matematikai szempontból is meg lett cáfolva az állításod!
hallod, csinálj már 30percen keresztül SEMMIT, de szó szerint SEMMIT, és meglesz oldva a nullával való osztás hidd el nekem.

hozzáteszem, a SEMMI csinálás az azt jelenti, hogy ne verjen a szived, ne vegyél levegõt, és egyéb ilyen dolgokat 😮

hátéix

kifli
de olyan nem lesz, mert akkor:

1/1=1
1/0=1
1/1=1/0
0=1
Banano007
Semmit sem változtatna a semmi.Mivel nem oszt nem szoroz.😊

kifli
0 marad

pl ossz ki 1 tál kaját 1 embernek, akk ugye kap egy egész tálat, majd osz ki 1 tálat 0 embernek, nem osztasz ki semennyi kaját. Tehát 0 az eredmény, ha megkérdezik hány tál ételt osztottál ki, azt mondod 0, nem azt hogy 1 mert neked annyid volt. (bazz honnan jött a példa? éhes vagyok 😄)
0-t se oszthatsz 0-val, mivel a 0 a szorzásra nézve nullelem, ezért nincs multiplikatív inverze, tehát nem oszthatsz vele.
Itt nincs "hétköznapi ember szerint" és "matematikus szerint", ez nem bölcsésztudomány, nem tekintélyelvûség alapján lesz valami szabály, hanem bizonyítani kell.
Amit te írsz az nem "hétköznapi ember szerint", hanem egész egyszerûen helytelen és pont.
ÉS a matematika szépsége, hogy ez ellen annyit lázadhatsz, amennyit csak akarsz így fog maradni egészen addig, amíg meg nem érted az elgebra összefüggésrendszerét és rá nem jösz, hogy amit most írtál,a z helytelen.
w77d
akkor tágra nyitott szemekkel fogom szemlélni az újra alkotott számokat és törvényeket, emrt ez a kis dolog borítana mindent..

skymannn
😄DDD

Banano007
Ez csak jelenleg van így,és mi van ha 50 év múlva azt mondják neked hogy ,,lehet 0-val osztani...de olyan mintha 1-el osztanál mert nem csinálsz semmit"?

kifli
neked is ajánlom elõzõ 2 hsz-em

Aquir
szerintem minél inkább hülye az illetõ, annál inkább le kell hülyézni (bizonyítékokkal) hogy megértse nem úgy van😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Banano007
Logikusan gondolkozok,éppen ezért is mondtam h nem matematikailag kell most ezt elképzelni hanem csak úgy hogy az akármit elosztod a semmivel akkor marad az akármi ennyi.Megyek aludni jóccakát xD

kifli
ajj hogylehetsz ilyen, épp most változtatjuk meg az univerzumot és jövünk rá, hogy lehet idõben utazni.

Amúgy meg a semmi az valami, besenyõ pista bá is megmondta, kéretik megnézni eme tudományos videó elején az érvelést, és te is rá jösz az univerzum/világegyetem lényegére!!!

w77d
banánt nem érdeklik a leírt törvények, amit nála jóval okosabb emberek alkottak meg évszázadok alatt, õ félresöpri õket... nem baj, hogy ezzel dõl minden eddig felállított gyakorlat, de uccu neki...

skymannn
búzakalász

Banano007
Hétköznapi emberként a 0 az maga a semmi,0.0000000000x-tõl kezdõdik a VALAMI - de akárhány 0-át írhattam volna a pont után -.
Mi van akkor ha 0-át osztod el 0-val? Az is értelmezhetetlen? Elosztod a semmit a semmivel semmid van. Ugyan úgy.

miért ne lenne megmagyarázva

"az osztás a szorzás által van definiálva, mégpedig úgy, hogy a multiplikatív inverzzel való szorzás. A nullának nincs multiplikatív inverze, ezért azzal nem lehet osztani."

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

w77d
ugyan ott toporzékolsz órák óta és cseszel logikusan gondolkozni....

skymannn

Tisztelettel kérlek, hogy a "valami" és "semmi"zést hagyd abba. Lentebb leírtam ennek a pontos, matematikai okát (egy-egyértelmûség, ekvivalenciareláció, satöbbi), ami nyilván nem érdekelt, vagy nem értetted, úgyhogy most csak annyit mondanék, hogy nevetséges egy számhalmazt "valami" és "semmi"ként kezelni.
Egy számhalmazban számok vannak, melyek mutatnak bizonyos algebrai tulajdonságokat bizonyos mûveletekkel, bizonyos algebrai alakzatokkal. A 0 algebrai tulajdonságairól is írtam lejjebb, amit nyilván szintén vagy nem értettél vagy el se olvastál.

Egy szó, mint 100 ne valami/semmi-zz. Ha a mûveletek mûködésével nem vagy tisztában (az alapvetõ algebrai fogalmakat nem is említem inkább) ne próbáld meg kitalálni, olvass utána, ilyen egyszerû.
w77d
jah, lenulláznak az orvosok :S altatásos beavatkozás, ma sem ehettem egész nap, holnap talán már vacsizhatok...

Banano007
Hát EZAZ! Hogy nincs meghatározva hogy MIÉRT nem oszthatsz nullával.Csak annyi h nem oszthatsz és kész mert "értelmezhetetlen" ,márpedig nem az mivel van értelme csak nem csinálsz semmit kb olyan mint az egyel való szorzás.Azt is fölösleges elvégezni mert már tudod az eredményt.0-val is fölösleges osztani mert ugyanaz marad.

Alexease
Miert lesz kemeny napod?! Nullaval kell majd osztanod?!?😊))))
kifli
ebben az esetben ha valóban így van, akkor kimondhatjuk, a 0=1!!!

A te leírásod szerint:

1*1=1
1*0=1
1*0=1*1 /1
0=1

1/1=1
1/0=1
1/1=1/0
0=1

A világegyetem meg van oldva!!!
de történik valami, kiakad a számológép :o, és 6/-ed marad, nem 6 :o

x*0=0

és egyébként nagy magyarázat nincs rá, hogy miért nem oszthatsz nullával, egyszerûen csak nem, mert értelmezhetetlen...

most hogy így mondod, ha van 3000ft az egyenlegeden, és 30ft egy hívás (perc alapú, akkor ha 100x beszélsz 59másodpercnyit, akkor pontosan 0ft-od lesz, tehát: 3000/100=0ft marad a számládon 😄😄:😄😄

Banano007

Lehet..mivel nem történik semmi,én még mindig azt mondom.

w77d
az a baj, hogy alapvetõen nem vagy tisztába a szorzás és osztás fogalmával.. nem baj, én most má lépek aludni, holnap kemény napom lesz...

Banano007
Ja rosszul olvastam a nagy flém közepette.Valóban téged igazolt.Mert õ is a sötét oldalon áll.

Kly
Sõt, néha még az egyenleged is nulla alá megy.

Scientia potentia est.

x helyett máskor a / nyomd meg

kkbythx 😄

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Banano007
SD:AD:SADA

LOL >.< jóvanna :c

ollie
menj vissza tanulni a suliba

w77d
bazzzdmeg te tényleg ilyen hülye vagy??? Kly éppen engem támaszott alá baszod XXD na fuss csak enki még1szer...

de ha -1 almám van, és kapok még 1 almát, amit nem én vettem, akkor nem -2 almám lesz?!?! <#banplz><#banplz><#banplz>

Alexease
...egyenleted😊)))
Banano007
Matematikailag valóban jelenleg nincs értelme mint mondtam,de a hétköznapi életben a 0 az semmi.A semmivel meg akármit csinálsz ugyanúgy semmi marad.

Pepsi Twist
nahjó srácok 😄 én elmentem bevásárolni 😄 majd re XD

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

clio1616v
de az nem valódi az csak elméletileg létezik gyakorlatilag akkor válik valóságosan nullává ha egy almát kapsz +ban

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Banano007
Hát ez az bazzeg amit w77d nem fog fel.
A 0 az maga A SEMMI.Azzal akármit csinálsz nem lesz belõle valami.
A valamid se lesz belõle semmi.Ha hozzá tudod adni a semmit,el is tudod venni.Akkor el is tudod osztani,meg szorozni is akár mivel semmi se történik ha a semmit szorzod/osztod.

Pepsi Twist
nincs :S

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

clio1616v
citromos nincse? 😞

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

-1 alma azt jelenti, hogy tartozol valakinek 1 almával... ha elõfizetéses vagy, akkor is van olyan, hogy minuszba megy az egyenleted :o

w77d
ha megszorzom semmivel akkor bizony semim sem lesz... 1x0=0...

és ha már itt tartunk rájöttem hol van zavar a fejedben!!!! figyu mondok valamit fájni fog!

0 az nem egyenlõ azzal a szóval, hogy semmi, legalábbis abba a vonzatban ahogy te használod...

Még a reform elõtt készült

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;