Humoros-aranyos képek/videók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mérték a lényeg szerintem, mindenből lehet enni, de csak módjával.
Alapegységnek az étel természetes formája szerintem jó kiindulási pont.
Pl legurítasz 1liter 100% almalét, ami ha finom lefolyik gyorsan, de ha azt mondom egyél meg 1,5kg almát amiből készül már nem lenne mindenki annyira lelkes.
Ilyen a tej és az abból készült dolgok is túró, tejföl, sajt..ect
Ha innen nézzük a feldogozott ételeket mindjárt másképp fest a kép, és ezekből a koncentrált dolgokból csak módjával kell fogyasztani, pl a kristálycukor is az, 7kg cukorrépából lesz 1kg.
Régi öregek falun sokat mozogtak a fizikai munkák miatt, ez biztos jót tett a vér keringésnek és mivel hűtő sem volt ezért csak "lábról" tudtak levágni friss húsnak valót év közben és ezen felül maradt a téli füstölt, zsírba sütött hús, esetleg jégveremből.
A mindennapi hús evés az luxusnak számított volna, heti egyszer volt vasárnap hús amiből esetleg hétfőre is maradt.
Pedig földeket műveltek, lett volna takarmány,de ahogy Dzsini is írja, ők is látták mennyi sok takarmányt megeszik egy állat míg vágás érett lesz, és mennyi meló van magával az állattal és annak bekészíteni a télire valót minden nap.
Ennyi bőven elég hozzá, hogy ne legyen a kerítés is kolbászból.
"
Heti rendje volt az elkészített ételeknek.
-Hétfő: a vasárnapi maradékot fogyasztották el, esetleg krumplilevest kifőtt tésztával
-Kedd: Daragaluska-leves, kifőtt tészta (darás, mákos, lekváros), főzelék, paradicsomos káposzta
-Szerda: Bableves, palacsinta, bukta (egyéb kelt tészta), rétes, sterc, kukoricaprósza
-Csütörtök: Főzeléknap (borsó, bab, káposzta, krumpli) főtt füstölt oldalassal, vagy főtt füstölt sonkával
-Péntek: Tésztanap, hasonlóan a szerdához, tejfölös bableves, kelt tészták, pék kifli, bukta
-Szombat: Stercnap (krumplis, lisztes, dara) aludttejjel, paradicsomos leves, szilvás gombóc
-Vasárnap: Tyúkhúsleves, a leveshúshoz zsemlemártás "Semmekre" .
Sült hús főtt krumplival. Disznóöléskor a húst nagyobb mennyiségben megsütötték, vindőben egymás fölé rakva zsírban tartósították. A vindő tetejére is zsírt tettek lezárásképpen. Ebből a sült húsból olvasztottak ki adagonként a vasárnapi ebédhez. Dinsztelt vagy savanyú káposzta került még az asztalra, és édességnek különböző ízű kalács, esetleg kuglóf."
forrás
Manapság ez a nonstop húskínálat az üzletekben igen erőforrás pazarló.
Itt is feszegetik a húselőállítás energiaigényességét.
Cowspiracy
videó
Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.12.22. 00:04:08
Nem mondtam, hogy nem voltak régen is érzékenyek rá, de most hozzájuk jött sokkal több olyan aki trendiségbol allergiás.Vagy az miatt vállt azzá.
igen be lehet szerezni most is normális tejet, de az emberek nagy százaléka nem fog utána járni, meg 2 naponta frisset venni, mikor megveheti a mütejet kartonszám és mégcsak a hütöbe se foglalja a helyet.Meg ha még nem is lenne macera se választanák sokan, pont a trendi fogyokura meg hasonlo befolyásolás miatt, mert a reklámokba azt látja, hogy csirátlanitva meg pasztörözve van akkor az biztos , hogy nem káros, mert minden baktériumtol mentes.
tehát röviden , a többség a természetes források helyett a konnyen beszerezhető dolgokat fogyasztja , föleg ha valamit egy hiresség ajánl vagy mert ö azzal fogyott x kilót. és azt gondolja csak ennyi az egész neki is beválik majd .
ez a baj .
Régen is ennyien voltak rá érzékenyek, nézz utána. Egyes népcsoportok érzékenyebbek rá, mások meg nem azok, az északiak kevésbé, a déliek jobban, ez nem az elmúlt 10 évben alakult így, ez evoluciós változás.
A tej allergia és a tej cukor érzékenység az két különböző dolog. Nem volt kevesebb 15 éve se a tej cukor érzékeny, nagyon egyszerűen utána tudsz nézni, nincs itt semmi majmolás, butaságot beszélsz ezzel kapcsolatban.
A tej előállítása más tészta, sajnos ez van, de szerintem még most is tudsz venni jó tejet, akár termelőtől is. A tartós tejeket én se szeretem, meg az ilyen 0,1%os szarokat.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A tejjel meg az a gond, hogy régen az emberek olyat ittak ami egyből az állatól jött ki, mot meg olyat ami mindenféle kezelésen átmegy mesterségesen adalékolják. Mert nekem senki ne mesélje be, hogy az tej ami hütés nélkül eláll a dobozban hónapokig, meg azt már csak fehér folyadéknak hívnám ami 0.1% os zsírt tartalmaz.
Az igazi tej az a hűtőbe is 3 nap múlva megalvad és megsavanyodik, ezért lehet belöle turot csinálni, próbálj meg a dobozosbol.
Az emberek ezért betegek töle, nem azért mert nem tudják feldolgozni.
15 éve még nem majmolta senki a hülyeséges étrendet meg diétás fogyos cuccokat, ezért volt kevesebb allergiásnak mondott ember.
A hús oké, de az is tény, hogy mértéktelenül sokat eszünk a "nyugati" országokban. Ez a gond. Egyszerűen nem igaz, hogy mindennap húst kéne ennünk; ez ugyanolyan "trend" mint a vegaság, vagy a különféle "érzékenységek". Csak egy kicsit károsabb minden érintettre nézve(ember, föld, állat, levegő)
Azt is pontosan lehet tudni, hogy bőven van még elegendő kaja az emberiségnek, a gond az elosztással van. Mivel azonban úgy tűnik ebben sem lesz semmi változás, egészen közel jár az igazsághoz az is aki azt mondja, hogy vannak területek ahol kevés a kaja és túl sok az ember és ez okozza a legtöbb problémát.
Megoldás? Na, az még nincs.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyébként pont a felnőtt emberek 70% nem képes lebontani a tejcukrot teljes egészében, szóval ez nem olyan nagy kamu, ide haza meg a lakosság harmada szenved ettől. Talán csak az van, hogy ez most tűnt fel neked, mert mondjuk 10-15 éve még nem hallottál róla, termékek se voltak a boltokban, most meg vannak és látod mindenhol.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
erre sosem fogsz választ kapni sajnos,de nem is kell hiszen azzal válaszoltak is,hogy nem válaszoltak 😄
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.21. 22:29:53
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Meg csak gondoljunk bele, hogy az emberi szervezet mennyire tudja feldolgozni a növényeket, gondolom senkinek sem kell megmagyarázni a kukorica meg a sárgarépa vagy épp a mák teljesen ép állapotban való távozását a hátsó részen. ha olyan jó lenne akkor miért nem tudja feldolgozni a szervezet?DE húsból még nem láttam olyat ami nem hasznosult volna.
Vagy csak nézzenek meg egy törzsi kulturát ahol nem jelent meg a modern fogyasztói társadalom, ott mindenki hust és tejet meg gyümölcsöt zöldséget egyaránt fogyaszt és köszönik megvannak.
Sajnos az emberek egyre jobban befolyásolhatók a trendekkel meg a buta emberek szokásainak követésével. a laktóz érzékenynek mondott emberek is 70% sztem csak bemagyarázza, hogy az mert olvasta valahol , hogy milyen tünetek vannak hozzá és ha fingik meg büfög akkor máris laktóz érzékeny és hagyjuk el a tejet. az összes ilyen divat kajás marhaság fele nem orvosilag megalapozott.
ÉS ezért van most annyi féle mesterségesen kialakított mű kaja ami látszólag egészséges, közbe meg pont azok nem , mert minden mesterséges anyagokból állnak ahelyett, hogy egy jó kis háztáji kolbász vagy sonkát enne tejjel.
Éppen ezért abba már bele se megyek hogy milyen ostoba egy véglény vagy annak alapján amit itt most villantottál. Tehát nincs bajod azzal hogy másképp gondolkodom mint te, csak azzal, hogy leírom, mert gondolom ide csak te irhatsz meg a veled egyetértők, mi? Te hülye.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.12.21. 22:10:40
Rovarokat meg ilyen szarokat egyél te a kis családoddal együtt. Már holnaptól. Jó étvágyat kívánok hozzá, a normális kaját meg hagyd meg nekünk.
Nem itt akarok belemenni abba, hogy ki fontosabb, és kinek van biztosabb helye ezen a földön a másiknál, de a jelenlegi 7-8 milliárd ember is túlsúly, nemhogy 15 milliárd... Bill Gates is megmondta (ami tudom semmit nem jelent) a föld 3-4 milliárd ember eltartása alkalmas. Pont. Ha ehhez hozzáadjuk az idióta gondolkodást, és a pusztító - vírusszerű gonosz létezési formáját az embernek, akkor még az is sok lenne.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Egyébként akár rovarokat is lehetne termeszteni helyettük és ugyanabból a területből sokkal több táplálék jönne mint most 😄
Egyébként szerintem nem jó egyik véglet se... kell enni húst is, meg jó sok zöldséget 😊
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.12.21. 21:52:54
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
A marhahús előállítása irgalmatlanul sok földet és vizet használ, azonos területen sokkal több embert el lehet tartani, mint amennyibe az a marha kerül. Óriási luxus.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.21. 20:51:47
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Jöhetnek a nem humoros, aranyos képek elhízott 40 évesekről, akik 60-nak néznek ki?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: toza, 2018.12.21. 19:36:48

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.21. 19:21:20
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Durva, de tanulságos kísérlet - Ez történik egy növénnyel, ha 30 napig cikizik
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!