Humoros-aranyos képek/videók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
imo :) science fiction is science fact
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
amúgy bármit eszik meg az ember, növényt vagy húst. mindnek ugyan olyan a DNS lánca
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Most sem az afrikaiak idézték elő a jelenlegi folyó brutális kihalási hullámot, hanem hú de kultúrált nyugat által létrehozott fogyasztói társadalom.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Vegyetek bulutus hangfalat!

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.22. 21:46:58
Ez biztos? Ott élik le az életüket, ahol mi 1 hétig se nagyon húznánk. Vagy hurcold be őket egy fejlettebb közegbe és nézd meg lesz-e belőlük elnök, mérnök, orvos, programozó, rakétatudós, bíró, egyetemi tanár? Érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy lassan NEKÜNK áldozott le és nem nekik.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- Nagyjából 10 évig kellett kijárnom egy csirkekeltető üzembe, ahol az ottani IT infrastruktúráért voltam felelős. Szerencsére ebben az évben tulajdonos váltás történt és saját teammel dolgozik. Nagy megkönnyebbülés volt. Csak negatív tapasztalataim vannak. Rossz körülmények. Profitéhség. Iszonyú bűz. Durván alulfizetett alkalmazottak. Olyan szinten rideg és gépi az állattartás ott, hogy az félelmetes. Folyamatos bezártság, napfény és friss fű nyoma se... néha egymást eszik a nyomorult állatok. Egy iszonyat.
- Tehéntelepen kevesebbszer voltam, ott max 1-2 gép volt és a tartás színvonala is magasabb volt, de ettől még kis karámokba voltak zárva és kb. annyi szénát láttak, mint a Széna tér tegnap előtt. Ja és antibio, néha vérrel keveredő tejci, ha a gép egy picit túlfej. Sounds fun!
- Sertéstelepen is töltöttem be IT-s feladatokat, kb. 3-4 éven keresztül. Na ez volt a legkomolyabb, mind közül. Az állattartás körülményei itt voltak a legjobbak, de ettől ez még mindig ugye mérföldekre van attól, hogy a malackák kint szaladgálnak és néha túrják a földet aka tanyasi állattartás, ahol "boldogabbak" az állatok.
És igen odafigyelnek az egészségükre, DE HOGY? Rengeteg AB-t kapnak az állatok, te meg azt eszed. Én igyekszem egyre ritkábban ilyesmit enni, meg piacról, közvetlenül a termelőtől venni.
A szigor és a szabályok pedig nagyon kellenek... egyébként a marhahús szerencsére egyre inkább luxus. Remélem hamar el fog tűnni Földről... valójában az emberi szervezetnek semmi szüksége marhahúsra.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ezt a videót én is láttam már régebben. Készülök is rá, hogy otthon is elkészítsem. 😊
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
na, egy gyors keresés után
I actually ate these in Mozambique when I worked on a farm - they were pretty much tasteless.
The swarms get blown off the lake by winds and die within a couple of days. Those days are pure hell though, as the flies go into your nose, ears, mouth, eyes...everything. They can get through mosquito netting too so you just have to move or put up with it.
After that, there's a carpet of dead flies on the ground and they get sieved, fried and eaten with nsima.
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.22. 17:03:01
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.12.22. 16:52:52
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Első körben leszögezném , hogy állatvédők ide vagy oda, mi ezeket a haszonálatokat azért neveljük, hogy a végén élelem legyen belöle, tehát semmi olyan dolog nem szolhat bele amire érvelni szoktak a vadonélö egyeddel szembe. és milyen állatkinzásról beszélnek azok akik az ilyen állattartásért tüntetnek, elmondom jobb ellátásban van részük mint több embernek. az hogy sokan vannak egy helyen az még semmit nem jelent csak a hatékonyság miatt van.DE elhiheted, hogy odafigyelnek az egészségükre mert minden egyes állat elvesztése kihat a bevételre.
Az meg, hogy szikkadt a talaj az se mindenhol jellemző itt például a sertéstelep hig trágyával trágyázzák a földeket. meg ami növényt termesztenek az sem csak egy célt szolgál.
A búzából kenyér lesz a vegáknak is, a szárát felhasználják az állatok alá hogy ne fázzanak fel és tiszták maradjanak.
A kukoricából, szintén a vegák is jól laknak és a szárát ismét felhasználják az állatok etetésére.
ugyhogy lehet, hogy drasztikusan hangzik , , de ha egy olyan állatra amit azért szaporítanak ami a létszükséglet miatt kell arra azért más szabályok kellene , hogy vonatkozzon mint egy vadon élö egyedre aminek nincs esélye mesterségesen szaporodni.
Csak mint minden másban is szokszor átesnek a ló tuloldalára és a saját létünket háttérbe helyezve hoznak meg döntéseket. tulszabályoznak dolgokat ami miatt sokkal bonyolultabb és drágább minden.emiatt nem jut el mindenkihez a legminimálisabb élelem se olcson.De ez is már más kérdés, hogy nem is akarják, hogy mindenkinek jusson.
Az ember ilyen. Tele hassal, nem szomjasan könnyen mond nemet bármire. Majd a kényszer úgyis sok elvet eltipor majd a fejekben, csak idő kérdése.
(Az, hogy mennyire kulturált az állattenyésztés és a növénytermesztés azt akkor tudod meg, amikor bemész egy csirketelepre, ahol 10-20k szárnyas tengődik, vagy megnézed a szikkadt földet ami a műtrágyától teljesen tönkrement pár év alatt. Arról már nem is beszélve, hogy elképesztő mennyiségű területen folyik olyan növények termesztése, melyeket nem az élelmiszeripar használ aztán fel.)
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.22. 14:49:53
Sokan fel sem fogják, hogy a szarvasmarha tenyésztés mennyire iszonyatosan nagy teher a Földnek és én is inkább ennék fűszeres szöcskét marhahús helyett (amit 5 évente ha 1x eszek), ha cserébe a fiam egy szebb és tisztább világban nőhet fel.
Addig lehet finnyáskodni a bogár témára, míg tele a hasi ;-) Tessék 2-3 napig semmit nem enni, aztán beszélgessünk az ételekről... a szomszéd macskája is kezd vállalható opció lenni. <#buck>#buck>
Aki nem értené, olvasson Isaac Asimov regényeket!
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
dea novenyek nem allati tragyabol nonek e ki e?!
mutragya 😞

Utoljára szerkesztette: toza, 2018.12.22. 11:14:16

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Nem vega.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Nézd, ez egy ilyen világ, mindennel ez van, most fel van kapva ez is, meg egy másik fogyókúra, meg egy harmadik akármi és sorolhatnánk. Nekünk ettől nem lesz rosszabb. A lehetőség ott van, hogy terjeszd az igét a baráti körödben és hogy lebeszéld őket a hülyeségről, mást nem tudunk tenni.