Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
én más magyarázatot is olvastam

Hogy is vannak a számok?
I, II, III, IV, V , VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
Tehát, kell:
17db I
5db V
4db X
Szép lista, vagy kikarcolod mindegyiket, vagy egyenként öntögeted.

Akkor az órán hogy is vannak?
I, II, III, IIII, V , VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
Tehát, kell:
20db I
4db V
4db X
Tehát elég egyetlen öntõforma, ami mondjuk így néz ki: XVIIIII
Ezt négyszer kiöntöd, és megvan az összes cucc, ami a számlaphoz kell.
Na meg a lejjebb említett esztétika

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

w77d
ez tény, kommunikációtörténet elõadáson volt is róla szó, a római számok a vonalhuzogatáson alapuló egyszerûsítgetésekbõl fejlõdtek ki...

"...régi módi római szám, vagy nem tom, de nem hinném hogy bármi köze lenne a strigulákhoz."
Pont a római szám az, ami a strigula. 😊
Minden római szám ebbõl a strigulázásból ered, sõt, nem is ered, a mai napig szinte változtatás nélkül ugyan azt használjuk, a probléma az, hogy ma már nem szokás tanítani az egész eredetét, logikáját, csak azt, hogy "ezt ezzel jelöljük, azt azzal" aztán mindenki bemagolja, mint a papagáj.
Broafka
szerintem meg ennek semmi köze a dologhoz. Szerintem ez egy régi módi római szám, vagy nem tom, de nem hinném hogy bármi köze lenne a strigulákhoz.

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

És hogy lehet, hogy az óra majdnem 3at mutat, de a nagymutató még a 4est se éri el?
Csak idézni tudom magamat még januárból:

"
Tudtommal eredetileg úgy használták ezeket a számokat, mint mi most strgulázunk (húzol 4 vonalat, az ötödikkel keresztbe húzod õket, satöbbi).
Tehát mindig húztak egy I-t, de az ötödik I helyett V-t, a 10. helyett pedig X-et.
Tehát eredetileg mondjuk a 9 így nézett ki: IIIIVIIII
És ez a rendszer egyszerûsíthetõ volt, mivel a V mindig 5-öt, az X mindig 10-et jelentett, tehát például a VI 6-ot (eredetileg IIIIVI), az XII 12-t (eredetileg IIIIVIIIIXII), satöbbi.
Sõt úgy is egyszerûsíthetõ volt, hogy tudható, hogy ha a V elõtt van 1 I az 4-et jelent épp ezért a 4 írható "hagyományosan": IIII és "egyszerûsítve": IV is. Sõt igazából a 3 is írható úgy, hogy IIV.
Csak az eredeti írásforma kikopott és megmaradt ez, amit tanítanak az iskolában.
"
Lazarus
fali óra!!
passatgt
"fail aki failozta"

Daell Drow
nem fail, ez is megszokot dolog.
nem szeretjük a trollkodó újregeket errefelé

passatgt
nem bénán ábrázolják, egyszerûen esztétikailag jobban néz ki mint az IV
például itt egy rolex:

passatgt
alá kéne írni hogy You suck

CaviaR
Ezek az antik órák ilyenek, ilyen bénán ábrázolták. Egyébként nemcsak a 4 (IV helyett IIII), hanem a 9 (IX helyett VIIII) is ugyan ilyen, ami elkerülhette a fotós figyelmét. 😊

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

fake fail

tigeroo
fail aki failozta

BenedekFeco
<#finom>

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Looooser
Bazz a két bünti pont csak a nevéért ment 😄

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

The Protector
egy kis esti trollkodás?

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

fluorTomi
milyen fajtámat? amúgymeg ti trollkodtok most is, nézzétek már végig, hogy milyen kirekesztõek vagytok egy hülye név miatt 😄

Looooser
MONNYON LE! MONNYON LE4 MONNYON LE!4!NÉGY

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

BenedekFeco
Akkor már én is...

VISSZAMENNYÉ!!!

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Törölt felhasználó
"Nem igazán kedveljük a te fajtádat erre felé" 😊
BenedekFeco

RelakS
fluorTomi: Ezt most miért?
sg.hu: Idegen vagy. Az idegenek nem húzzák sokáig errefelé.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nem véletlen a hasonlóság a Rango-val 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

The Protector
nem szeressük az idegeneket errefelé.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

theone91
Mennyé filmezzéazágyba.

Looooser
élsz...

BenedekFeco

BenedekFeco

Mr_no_NaMe
Vaxi
felrobbant a gecigránátod..

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

BenedekFeco

fluorTomi
lol, semmi rosszat nem csinálok, mégis mindenki utál, ez hogy van?

nonicks

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Lazarus
Carlos
<#taps>

Þór vígi þessi rúnar

fluorTomi
mi rosszat tettem?

Lazarus
valaki vigye már el innen.

fluorTomi

Lazarus
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

The Protector
ilyen kretén névvelXD

nem vagy vicces <#wow3>

FalseHeLL

There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. But the universe is a big place, and whatever happens, you will not be missed.

fluorTomi
??

passatgt
ban

fluorTomi
😄D

FalseHeLL

There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. But the universe is a big place, and whatever happens, you will not be missed.

FalseHeLL
"I would date her so hard and marry the shit out of her"<#nyes>