378948

Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás

- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.

1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.

SG.hu Discord (2021.10.11)
  • Ninju
    Megnéztem mind a négyet. Mintha magasabbak lettek volna a hullámok, mint amekkorát jósoltak.

Ez nagyon kemény!
  • nordan
    ez kurvakemény
  • ozimak
    2011-es Japán földrengés/tsunami

• BenedekFeco
  • ozimak
    De jó neked :D Nekem elég lenne még 1 hét a Labranda hotelben a főnököm költségére :D Ugyanis tavaly ő állta all inclusive cakk und pakk. Abszolút OFF de mindenkinek csak ajánlani tudom (nem most persze)! Nagyon visszamennék...
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
    azért ne túlozzunk
  • davidka003
    Hirtelen azt hittem a borítókép alapján, hogy a jobb oldali csávó Zsoze atya. :D
  • nordan
    elég vicces ez a csaj
  • BenedekFeco
  • BaliBoy
    Atya-Úristen... mi ez a fos???
  • ximix #371331

• repvez
    nem lenne semmi gond vele, ugyan ez megy most is, van benne buzi, meg travi, arab ,fekete és a fehér nöbek a fekete fasz kell inkább mint a fehér.
  • Tikal #371329
    Budapesten nem a bkv járművekkel és az útvonalakkal van a gond első sorban,mert az elég jó, mindenhova el lehet jutni hanem a jegyrendszerrel... én nem is tudom hol van még ilyen szar jegyrendszer európában, gondolom a románoknál :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.07.27. 12:28:46
  • lac coo
    En keresztul utaztam az egeszet, tok jo volt. A busznak amugy inteni kell, hogy alljon meg.... :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2020.07.27. 12:13:26
  • nordan
    mennyire lenne meleg manapság egy ilyen videóklipp?

• ximix #371326
    Nálatok is be van vezetve a kábel ?
    Be ...

"Mi van, nem láttál még macskát ?" avagy tuti csajszi, mert bikini van rajta

Bálna in coming!

Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.07.26. 21:35:34
  • DRFlame
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Korrupció van, engem is zavar. Konkrét, részletes megoldást nem tudok, nem is az én dolgom. Én csak azt látom, hogy a városi autósforgalom csökkenése társadalmi szinten a javunkra válna, ehhez pedig anyagi ösztönzésen kívül nem látok jó megoldást. Ez pedig a tömegközlekedés és az autózás közötti költségkülönbség lenne. Ha pedig nem akarunk elvenni máshonnan adópénzeket, akkor adja magát, hogy a tömegközlekedést a (városi) autósok költségére támogassuk egészen addig, amíg el nem érjük az optimálisnak vélt arányt a tömegközlekedők és autósok között. Csak hát ugye ez az autósoknak érthető módon nem tetszik.
  • BenedekFeco
  • ozimak
    Hámondjuk az a Rába project... na az egy rakás szar.
  • Dency
  • Caliph
    ja igy működne... :D de a bkv? drága szar,elavult(nagy boldog bejelentések érkeznek hogy megint vettünk 10 olyan buszt pl,ami már máshol nyugaton leselejteztek,de nálunk még 30 évig jó lesz az )nincs légkondi,ha valamit építenek(m4)vesznek(buszok) annak a felét ellopják,a maradék szarul van megcsinálva
    olyan ember van döntéshelyzetben akinek fogalama sincs az igényekről,csak ő meg a haver/lobbista járjon jól,pl nemrégiben az új tűzoltóautók
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.07.26. 12:58:38
  • 0Fritz

Az autós most is fizet.
    Vásárláskor vagyonszerzési illeték, eredetvizsga díja.
    Kresz tanfolyam, gépjárműadó, biztosítás, műszaki vizsga, parkolódíj, autópálya matrica, az üzemanyag árának fele az áfa és a jövedéki adó.

Az ingyen janik pedig megint azt próbálják ekézni, aki eddig is fizetett.

• DRFlame
    OFF:
    Nyilván a városban szükség van tömegközlekedésre. Ha eltekintünk az egyéb lehetőségektől és csak az autókra és a tömegközlekedésre gondolunk, akkor láthatjuk, hogy ha nem lenne tömegközlekedés, akkor a közutak (ennél is jobban) használhatatlanok lennének. Ugyanakkor ha megvizsgáljuk a másik végletet, hogy ha csak tömegközlekedés lenne, akkor ha a járatsűrűség alkalmazkodna az igényhez, teljesen működőképes lenne a dolog. Egy városban a tömegközlekedésre szükség van és motiválni kell az embereket annak használatára, mert sokan úgy állnak hozzá, hogy mindenki más használjon tömegkölekedést hogy én tudjak autókázni dugó nélkül, ez pedig nyilván nem működik (egyéni érdek vs. közösségi érdek, általánosított fogolydilemma). A legegyszerűbb motiváció az olcsóbbá, esetleg ingyenessé tétele, de valakinek ezt meg kell fizetnie és valahol ezt adó formában be kell szedni. Szóval szerintem sem ördögtől való az elképzelés, hogy az autós támogasa a tömegközlekedést. Azzal hogy az autós ezt támogatja (fizet), neki is javul az autós közlekedése (értéket kap) mert többen választanák a tömegközlekedést, ami egy élhetőbb városhoz vezetne. Most az hogy melyik autós támogassa meg hogyan, abba nem akarok belemenni, mert összetett a téma és off is, de jó lenne ha látnátok ennek a megközelítésnek a realitását, ahelyett hogy lenézitek és kinevetitek.
  • PLaci #371318
    Káposztásmegyer.
    Rákospalota-Újpestnél nem tudom, hogy lehet-e most parkolni, mert mikor a síneket cserélték lezárták a parkolót, és nem voltam az állomáson még gyalog sem azóta.
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
  • ozimak
  • BenedekFeco
  • toza #371313
    londonban masfel eve kb buszokon 1 oran keresztul akarhanyszor valtogathatsz jaratot 1 ut araert 1.50

nincs kezpenzezes, sofor nem ad jegyet,ha nincs nem enged fel.
    csak papir napijegy - berlet,vagy erintos "berletkartya" az oyster.

magyar "rigo" mikor lesz ?

Utoljára szerkesztette: toza, 2020.07.25. 21:19:13
  • BenedekFeco
  • Bazsalusz
    +1
  • Bala10
    Vajon a villanyszámláját kivel fizettetné ki? :D
  • 0Fritz
    "Az autós fizessen azért, mert nem akarok pénzt adni a tömegközlekedésemért".

Hát, nem te vagy a legélesebb kés a fiókban.
  • vizes
    Na, akkor próbáljunk meg Dublinban tömegközlekedni. Én amikor ott voltam, sírva könyörögtem a budapesti tömegközlekedésért. Egyedül a villamosuk (luas) volt már akkor is korszerű (ahogyan mondták nekem, már 2007-ben érintőkártyás oszlopok voltak a megállókban), de a double deckerekkel rémálom volt eljutni bárhová is. Az felejtős, hogy 5-8-10 percenként járnak, egyszer majd jön. Vagy nem.
    A reptéri járatuk viszont frankó, de az ugye...
  • dantor7
    ne csak a "szabályozást" nézd - nekünk volt kedvezményünk mikor felköltöztünk BP-re, havi 90k lakhatási támogatás ha XYZ feltételeknek megfelelsz, pont 1 évig járt, de számlával kellett igazolni. kb 50 albérletből 1 mondta hogy OK, nincs ellenére)
    viszont beszélhetünk a legnagyobbakról is, ahol országokon átivelő ügyvédi körrel felvértezve még nemhogy nem fizet adót sehol, de rettenet mennyiségű KEDVEZMÉNYT is kap itt-ott, pl. ide Mo-ra ha jön egy német cég, az tuti 5 évig adómentes, hogy munkahelyteremtés GDP növelés stb, közben meg olyat spórol rajtunk a szar bérekkel, hogy ihaj
    :
  • Sippie
    a passzív jövedelmek után is kell adózni, igaz nem annyit mint egy bér után pl, ami ugye 33,5%, de az ingatlan kiadások után is kell 15%-ot fizetni. Az más kérdés, hogy van olyan aki nem fizet.
  • ozimak
    Ezt speciel megcáfolnám. Pont tavaly voltam Máltán egy hetet. A sziget északi csücskén volt a szállodánk, ahol a comino-i komp van. Ott a környéken Kb. 20 percenként járt a busz és ohne légkondi. Az árra már nem emlékszem pontosan.
    Viszont bazmeg Gozo (a nagyobbik sziget északon) szolgált tömegközlekedési negatív élménnyel. Konkrétan 20 percet álltunk a tűző napon buszra várva, majd egészen egyszerűen nem állt meg a megállóban... fogta magát és otthagyott minket a faszba. Pedig ott álltunk vagy 6-an. Mi voltunk 3-an meg egy család akikről akkor derült ki hogy szintén Magyarok mert az apuka jó cifrán káromkodott amikor a busz elment előttünk :D
    Mi meg csak álltunk ott... aztán mondja a faszi, hogy ez arrafelé "bevett szokás". A sofőr dönti el, hogy megáll-e. Ha úgy ítéli meg, hogy elegen vannak a buszon akkor szoptál.
    Úgyhogy hagyjuk ezt a nyugaton kolbiból van a kerítés témát. Lehet, hogy ott is alaphangon ok a tömegközlekedés és ezek csak kirívó esetek, de akkor meg simán felveszi a versenyt a bkv. Monduk ezt elég sok helyen lehet olvasni külföldiektől. A tömegközlekedésünk (Budapesten legalábbis) nagyon jó világviszonylatban.
    A buszok/villamosok többsége már légkondis. Most már tényleg alig van Ikarus 260-as meg 280-as. Egész sok a kulturált, egész új jármű. A metrókat felújították, felújítják. A 3mas metró mondjuk elbírna egy légkondit az tény. Már rebesgették az 1es kocsi/vonatcseréjét is. 25 éve járok többségében BKV-val. Szerintem nem vészes.
    Legalábbis az utóbbi időben már néha-néha jobban frusztrált amikor a kolléga kocsival elhozott és álltunk a dugókban. Néha már legszívesebben kiszálltam volna és átszállok egy metróra, vagy villamosra. Már csak az a fránya 1es villamos lehetne egy kicsit sűrűbb...