378948

Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás

- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.

1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.

SG.hu Discord (2021.10.11)
  • jazzy
    Én meg home officeban dolgozok 5 éve, vagy ügyfélhez megyek az ország másik felébe. Ha pedig a belvárosba utazok ügyet intézni, egyébként elég ritkán, akkor nem mennék kocsival, de lent leírtam, hogy így jövök ki olcsóbban (és gyorsabban), ez pedig nem tetszik. Tömegközlekednék inkább, de nem adják meg az opciót. Egyébként is budapesti vagyok, nem fogok havi 2-3 útért megvenni egy bérletet.
  • dantor7
    [OFF]Talán a világban a legnagyobb baj most a passziv jövedelemmel van (=tehát ami nem munkából származik, mindegy, az milyen). Haverokkal el is neveztük ezt "fekete lyuk"-effektnek: minél több tőkéd van, az annál többet hoz a konyhára. De a kapzsiság határtalan, szegény lakástulaj akinek 5 ingatlanja van, de semmit nem dolgozik, HÁT JÓHOGYMÁR évről évre egyre többet kérjen!
    Ebből pedig sok kis üzlet (az is tudott h a kkv egy akármilyen ország motorja) kénytelen még magasabb árakkal operálni (persze, itt is van, hogy ha 6 hónap múlva nincs merdzsó akkor már "nem éri meg"), nameg a "haverkodás", hogy valakinek szabad megtenni dolgokat, valakinek meg nem =ha nincsenek száz millióid. Szét lenne adóztatva ez a passziv jövedelem, mindjárt lenne pénz akármire.

Hja a másik meg a reklámok: mi az, hogy az én privát adataimat felhasználják mindenféle durva pszicho-módszerekkel, hogy vegyek-vegyek-vegyek? Na, ez az "információ" is pénz, sok cég betegre keresi magát ilyesminek a kereskedésével, kb lényegtelen h mennyire legális -> na ha valahogy beépitenék a bérembe (adómba?) azt a privát infót amit tőlem most INGYEN kapnak, megint más lenne a világ /OFF]
  • lac coo
    Az évi propaganda kötlségvetés fele már meg isoldaná az ingyenessé válást ! :D
  • lac coo
    Pl Máltán ahol rohadt sok az autó, értsd egy lakosra jut egy autó, pl ott ingyenes lesz vagy már az is a tömegközelkeés.... És a mi BKV szarunk a közelében sincs ... így is lehet...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2020.07.25. 13:36:23
  • lac coo
    Azt hová tudtad lerakn ia kocsit ??? :DDD Én Fótrol járok újpestre ,rohadt közel van, autóval 30-40 perc, anélkül minimum 1,5 óra és megfagyok vagy megsülök a bkv csudákon... járjon azzal akinek két anyja van ... :)
  • PLaci #371299
    Most munkanélküli vagyok, de mikor dolgoztam, mindig megvettem a BKK bérletet. Jé, le tudtam rakni a kocsit Budapest határában, és nem ültem a dugóban. Az sem büdös nekem, hogy pár száz métert gyalogoljak.
    Mennyit költesz ugyan ezen utakon az üzemanyagra?
  • RatBaG #371298
  • repvez
    nem tudom miért mindenki egybol adóztatna , miért nem lehet az ellentétes oldalt nézni, hogy adja olcsóbban azt amit szeretne preferálni. Tegye olcsobbá és gyakoribbá a tömegközlekedést, mert egy kocsival háztol házig mész, mig egy tömegközlekedéssel csatlakozásokra kell várni és legtöbbször nem a célnál tesz ki. Meg amig 3000ft-bol elmész kocsival 200km körül addig jeggyel meg még egy napig se tudod bejárni a várost. ezt kellene összehasonlitani, és itt csak egy emberről van szó egy metro szerelvény meg elvisz több 100 embert egy vonalon ugyan annyiért mint kocsival 1 ember.
    ÉS ez megint csak a pestiek szemével van nézve, az aki vidékrol megy fel az is fizessen különadót, mert be akar menni a városba vagy az átmenő forgalom ? ezt a két tipust nem lehet tömegközlekedésre váltani, mert miért szálljon ki egy vidéki a saját kocsijábol ha a célig elmehet vele.
    Egyedül a Pestieket lehetne rávenni, hogy a napi munkábamenethez és ugyintézéshez használják a metro busz villamost és csak a város elhagyásakor használják a kocsijukat.
    Egyébként az zoldrendszámosokkal mi a gond, ha nekik megmarad a kedvezmény,
    A P+R parkolókkal is lehetne javitani a dolgon, Brusselben és antwerpenben is a városon kivül az elkerülö mellett könynen megközelithető modon nagy és ingyenes parkolók vannak ahonnét sürün járnak a villamosok és koncertek meccsek alkalmával a jegyárban benne van az ingyen tömegközlekedés ára a parkolo és a koncert vagy a stadion helyszine között.
    :
  • Sippie
    ja persze... szerintem meg MO-n él 10 millió ember, fizessen mindenki 7000 Ft-ot, és meg van oldva, nem?
  • SzirmosSzisza
    Azt hallottam drágul majd a parkolás, szal lehet kiegyenlítődik

Amúgy ja, a havi bérlet, ha naponta utazol marha jó, ha csak ritkán akkor viszont a jegy borzalmas.
  • Alexease
    Az egyik megoldas (:D):

A BKK eves bevetele ~70milliard, Budapesten ~700E gepjarmu van bejelentve. Minden autosra ratolni valami kulon "adot", teljesitmenytol, autoertektol, luxustol stb. fuggoen (plusz mindenfele zold rendszamos kedvezmenyt elszedni, ugy is csak a penzesek engedhetik meg maguknak); igy a nagyatlagnak havi 2-3000 Ft plusz lenne csak havonta, a premium idiotaknak persze tobbszor ennyi.
    Es igy ingyenes lehetne a tomeg(kozossegi:D)kozlekees:DDDD

A premiumidiotakat ugy sem lehet kirobbantani az autobol (sem azokat, aki azzal dolgozik), de tuti lenne egy kisebb/nagyobb reteg, aki "ha csak ugy hasznalhatja", akkor ki is hasznalna az elonyeit a kozossegi kozlekedesnek.
  • BenedekFeco
  • repvez
    A legtöbb országban ha napi jegyet veszel az jo minden közlekédési formára. milánóban is igy van. Barcelönában meg 10 alkalmas jegyet is lehet venni ami ugy mukodik, ha a metroban szálsz át akkor nem vonodik le belöle és ha felmész körülnézni ,de 1,5 ora mulva ujra lemész metrozni ugyan ott szintén nem vonodik le. igy egy 10 alkalmas jeggyel az egész várost be lehet járni megnézni a látványosságokat . ás 10 euro korul van az ára.

Pesten meg még az is hátráltatja a közlekedést, hogy a vidékiek és a turisták számára nem egyértelmü, hogy melyik jeggyel mit lehet csinálni. én is jártam ugy mikor elöször voltam pesten, hogy minden állomáson megvettem a 300ftos jegyet és kifizettem 2400ftot mire elvégeztem a dolgom, és késübb mondták, hogy miért nem vettem napi jegyet azzal csak 1600 lett volna.
  • RelakS
    Hollandiában volt valami olyan, hogy feltöltöd a bérleted pénzzel, felszállsz, 4 euró ugrott. Mikor leszállsz, megint lehúzod a kártyádat, azán ha rövidet mentél, lehet, hoy 3.50-et visszautalnak rá, szóval a végén távolságtól függött, mit fizettél.
  • Zoli007
    Hatalmas +1. De mennyire rühellem, hogy csak metrón lehet átszállni, aztán vásárolhatom az átszállójegyeket. Pesten kívül van még ilyen idiótaság egyáltalán máshol?
  • jazzy
    Cserébe adhatnának értelmes opciókat a tömegközlekedési jegyekre. Én ha bemegyek a városba, viszonylag közel, akkor 4 jegy, ami 1200 forint. Vagy veszek napijegyet 1650-ért. Ha már picit távolabbra megyek 6 jegy, ami drágább, mint a napijegy. Kocsival meg bemegyek lényegesen rövidebb idő alatt (hétköznap nem csúcsidőben szoktam ilyet intézni) és leparkolok 200 forintért..

Ha pl lenne 1 órás jegy korlátlan átszállással, meg 2 órás, mint Norvégiában.. -szerintem- sokkal többen választanák belvárosi ügyintézéshez a tömegközlekedést.
  • PLaci #371288
    Nem kell a vécére is kocsival menni.
  • extra sensory
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
  • nordan
  • repvez
    Most vagy velem van a baj vagy nem tudom, de én nem látom a térképen, hogy bárkinek is meg lenne tiltva , hogy az általad emlitett dohány utcábol nem fordulhatna ki bármelyik másik utcára és csak körbe körbe lehetne menni . A térkép alapján nem látom, hogy bármi akadályozo tényező lenne , hogy bármerre el lehessen jutni igy is .
  • Musachy
    Tömegközlekedjetek!
  • BenedekFeco
  • Sippie
    pedig a körúton mindent megtett azért, hogy autóval lehessen haladni. Ja nem.
  • BenedekFeco
  • SzirmosSzisza
  • RatBaG #371277
  • SzirmosSzisza
    Volt is picit hasonlóról írás nemrég: https://index.hu/belfold/budapest/2020/02/18/gellerthegy_dugo_waze/
  • Musachy
    Nyilván az ott élők meg élvezik, hogy a hozzád hasonlóan gondolkodók ott hasítanak azért, hogy kikerüljék a többi hülyét, akik a körúton dugulnak...
  • nordan
    helyi forgalom? nézd már meg a térképet :D beülsz a dohány utca 3 ban és egészen elautózhatsz a dohány utca 1-ig ,de úgy hogy közben körbemész :D
  • Alexease
    Eppen ez a lenyege, azt akarjak, hogy a telitett foutakrol ne menjenek be a szuk utcakba araszolni, ott csak helyi forgalom legyen.

Jo megoldas sose lesz. A brutalis tavokat ingazokat (munkaba) es az autoval dolgozokat nem lehet biciklire/BKV-ra eroltetni.

A sznob/statuszszimbolum boklaszoknak meg minden penzt es idot meger, hogy ne keveredjenek a prolikkal. Ok azert imadkoznak, hogy legyen valami komoly behajtasi engedely, zold redszamos vagy elektromos korlatozas (amit csak ok tudnak elintezni es megfizetni), es igy maradhatnak az autoban, a kenyelmes(ebb) ures(ebb) varosban, ingyen parkolassal.
  • Neocortex
    xD
  • BaliBoy
    Mert szerinted "karigeri" egyik este unatkozott, elővette a térképet aztán unalmában elkezdte megfordítgatni az egy irányü utcákat?
    Ne haragudj de elég nevetséges vagy! Ehhez kb. Karácsonynak van a legkevesebb köze. Van alatta még vagy 10 ember akin ez átment, mielőtt hozzá is esetleg eljutott. Azért esetleg mert szerintem egy ilyen "apró" dolog, hogy egy irányú utcák megforgatása, a közelébe sem jut Karácsonynak. Jóval alatta eldőlnek ezek a dolgok.
    Ráadásul ne csináljunk úgy mintha eddig nem lettek volna változtatások a belső kerületekben. Én sokáig a VIII. kerületben dolgoztam. Az elmúlt 10 évben többször is meg lettek forgatva utcák a belső kerületekben...
  • nordan
    ????
  • nordan
    Budapest ugye rengeteg egyirányú utcából áll és azt aláírom,hogy több az autó mint amire anno a város annó megépült,de nagyon okosan vannak kitalálva az egyirányú mozgások!Pl a fotón egy teljes kerületet basz szét karigeri,mert a három fő utcát amit a körutakkal párhuzamosan lehetett használni,hogy azok forgalmát csökkentse most nem fogod tudni,mert visszafordít a főutakra ahonnan átakarnál hajtani.
  • FalseHeLL
    Szerintem hozzadobhatod hogy a zsinagoga sem kell azt is le lehet dozerolni. nordan for polgarmester.
  • Dency

• repvez
    Mondjuk én nem vagyok pesti igy nem nagyon értem mi a baj ezzel a térképpel és az irány váltással, ahogy nézem, probálják a forgalmat ugy terelni, hogy ha le kell fordulni egy utcába akkor azt jobbra kis ivben kelljen , mert igy kevésbé fogod akadályozni a forgalmat nem kell megvárnod mig a szembejövö sávban közlekedötöl be tudsz fordulni és igy nem tartod fel a mögötted lévőt, sztem ez igy sokkal ésszerűbb.
    A dugo egyik oka pont ez, hogy aki le akar kanyarodni az fenntartja a mögöttes forgalmat aki meg egyenesen menne.
  • nordan
    a Dohány utcával amit műveltek az kegyetlen, konkrétan bemész rajta és visszafordít és kidob oda ahol behajtottál....Wesselényi, Király utca mind ugyanez, pedig ezek kulcsfontosságúak,hogy ne kelljen a körutakon állnod órákig.
    Megint az történik,hogy ész nélkül hoznak élhetetlen rendeleteket, szeptembertől kb lázadás lesz,mert nem lehet majd közlekedni