Humoros-aranyos képek/videók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ebbõl van. Más szögbõl látszik, hogy csalóka az a szög. Persze nem alacsony, de nem is annyira extrém magas, mint azon a pár másodpercen látszik.
Emancipate yourself from mental slavement!
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A súrlódási együttható meg ehhez képest nem anynira jelentõsen változtat.
Aztán ott van még az "A", a sebességvektorodra merõleges keresztmetszeted, meg a "c", mint alaktényezõ, ezeket pedig egész egyszerûen a testhelyzettel lehet változtatni. Ha fejjel lefelé zuhan az ember, nyilván sokkal kisebbek lesznek ezek, mint ha vízszintes testhelyzetben, "kiterülve" zuhanna. Gondolom ez az ~50 m/s erre az utóbbi testhelyzetre vonatkozik, mivel ezt könnyû elérni és megtartani.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Az ugró függõleges sebessége:
elsõ másodpercben kb. 5 méter/sec,
második másodpercben kb. 15 méter/sec,
harmadik másodpercben kb. 25 méter/sec, ami 90 km/óra sebességnek felel meg,
negyedik másodpercben kb. 35 méter/sec és az
ötödik másodpercben kb. 45 méter/sec a zuhanás sebessége.
a hatodik másodperctõl kezdve 50 m/sec, úgynevezett maximális zuhanási "kritikus" sebességgel számolunk, amely kb. 180 km/óra és ezzel a sebességgel zuhan az ejtõernyõs egyenletesen tovább.
A kritikus sebesség összefüggésben van a légnyomással, ami a magasság növekedésével csökken valamint a zuhanó test tömegével és felületével. (Pl: Felix Baumgartner 2012-ben ezért tudta átlépni a hangsebességet)
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
egy sziklaugró 25-30 m/s-el ér vizet, egy ember tetszõleg magasságból maximum 50m/s-el zuhan, ebbõl számomra az következik (lehet rosszul), hogy ha vízbe esel, akkor tök mindegy, hogy milyen magasról, ha tudod, hogy hogy érkezz, akkor túl fogod élni. Ez elég hihetetlennek tûnik számomra.
megnéztem ezt a gifet és elkezdtem gondolkodni, hogy mit bír az emberi test:
ugye a sziklaugrók mostanában 28 mrõl ugrabugrálnak (a rekord régen 54m volt, gondolom már megdõlt), az meg max 30g terhelés (már ha jól számoltam)
a jóképességû kommenterek szerint biztos meghalt (természetesen nem).
ugye van az a mondás, hogy egy bizonyos magasság felett mindegy, hogy víz vagy beton, na de mennyi lehet az a magasság (kocsiban ülve, ami ugye neccesebb terhelés, 50g-t is megúszhatsz (rugalmas ütközés szimulálása: 270km/h 0,23s, 10m) anélkül, hogy bármid leszakadna/elpattanna)?

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
Valaki nem tudja véletlen hol készült ez a kép pontosan ? vagy vmi infót róla?!
thx
on..

aki leértékel az buzi én: bit.ly/1hCmmBX
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://gaborszantai.co.uk/
azt hittem, neked ez nem új info.
Per Aspera Ad Inferi.
lassan talalni nem lehet termeszetes mellet sehol :/

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Óóóó, az emlékek. Ez az õrült megnyitotta a youtube csatornáját.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.