Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Hm... 3 hónapja készített filmet egy ismerõsöm ejtõernyõsökrõl, ahol bizony 200 km/h-át állítottak, többen is, nem kezdõk. Tandem ugrásnál (ahol az ismerõsöm is ugrott kamerával) érték el a 190 km/h-t.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Ebbõl van. Más szögbõl látszik, hogy csalóka az a szög. Persze nem alacsony, de nem is annyira extrém magas, mint azon a pár másodpercen látszik.
flashpointer
nemannyi, de már írta nearo hogy miért nem, csak megelõzött

Emancipate yourself from mental slavement!

Roger6
Ejtõernyõs szabadesésnél pl. 200 km/h a szabadesés sebessége, tökmindegy hogy 1.000 vagy 5.000 méterrõl ugrasz.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

bardocz
Jajaja, c meg A folyamatosan változik közben. Nameg a ró is. Egyedül az 1/2 az állandó 😄D
flashpointer
Akkor a vitorlázóoktatóra tessék rászólni hogy pontosabban fogalmazzon, mert az hogy eddig lehet gyorsulni földközelben, az nemigaz. (amit belinkeltél is egy kitétellel helytálló, ami nincs benne vagy nem kopiztad be, anélkül meg értelmetlen)
A súrlódási együttható meg ehhez képest nem anynira jelentõsen változtat.

nearo
Valami olyasmi... csak ugye ha elég magasról ugrasz, akkor a "ró" (levegõ sûrûsége) pici lesz, így az egyenlõség nagyobb sebességnél áll be. Aztán ahogy zuhansz tovább a sûrûbb légréteg elkezd lassítani téged.
Aztán ott van még az "A", a sebességvektorodra merõleges keresztmetszeted, meg a "c", mint alaktényezõ, ezeket pedig egész egyszerûen a testhelyzettel lehet változtatni. Ha fejjel lefelé zuhan az ember, nyilván sokkal kisebbek lesznek ezek, mint ha vízszintes testhelyzetben, "kiterülve" zuhanna. Gondolom ez az ~50 m/s erre az utóbbi testhelyzetre vonatkozik, mivel ezt könnyû elérni és megtartani.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

na ennyire jó nem vagyok fizikából, én mindíg elhittem amit a fizikatanárnõ, majd késöbb a vitorlázó oktató mondott: földközelben eddig gyorsulhatsz/Felix esetében lassulhatsz függõlegesen, meg hiszek ennek a wiki szóciknek is 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

bardocz
Légellenállás az nem 1/2*ró*v^2*A*c? És ez ellen van az m*g, amíg ez nagyobb, addig gyorsul, aztán konstans sebességgel zuhan.
félrertések elkerülése végett, nem minden Baumgartner Zsolti, az F1 pilótánk után 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

ne legyetek már zizik, légellenálás, Zsolti is visszalasult, egyébként meg:

Az ugró függõleges sebessége:
elsõ másodpercben kb. 5 méter/sec,
második másodpercben kb. 15 méter/sec,
harmadik másodpercben kb. 25 méter/sec, ami 90 km/óra sebességnek felel meg,
negyedik másodpercben kb. 35 méter/sec és az
ötödik másodpercben kb. 45 méter/sec a zuhanás sebessége.
a hatodik másodperctõl kezdve 50 m/sec, úgynevezett maximális zuhanási "kritikus" sebességgel számolunk, amely kb. 180 km/óra és ezzel a sebességgel zuhan az ejtõernyõs egyenletesen tovább.
A kritikus sebesség összefüggésben van a légnyomással, ami a magasság növekedésével csökken valamint a zuhanó test tömegével és felületével. (Pl: Felix Baumgartner 2012-ben ezért tudta átlépni a hangsebességet)

Fura Alak
Más a súrlódási együttható.

flashpointer
A pucér testekre kevésbé hat a gravitáció? 😄

nearo
pedig szabadesés volt az is...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Roger6
Ja baszki, de az ruhában stb., a szabadesés sebessége közel nincs ennyi.

nearo
na ja, de amilyen magasságból õ ugrott, ott sokkal ritkább is volt a levegõ, azért tudott addig felgyorsulni

flashpointer
jaja átlépte a hangsebességet, azért is kérte a nasa hogy õk is beszállhassanak, mert csak találgattak mi történhet ha ezt egy ember egy ruhában teszi meg 😊

passatgt
"2012. október 14-én 39 045 méterrõl ugrott ki, 1342,8 km/h sebességgel zuhant a Föld felé a hangsebesség 1,24-szeresét elérve"

Roger6
350 méter / sec az a hang terjedése kb. (1.200+ km/h) Annyival tuti nem zuhant.

flashpointer
azaz 50 m/s honnan jött , az sokkal több, asszem baumgartner amikor zuhant érte el azt hogy már nem gyorsult a sebessége az ellenállás miatt, ami úgy 350+ m/s volt

amit nem értek:

egy sziklaugró 25-30 m/s-el ér vizet, egy ember tetszõleg magasságból maximum 50m/s-el zuhan, ebbõl számomra az következik (lehet rosszul), hogy ha vízbe esel, akkor tök mindegy, hogy milyen magasról, ha tudod, hogy hogy érkezz, akkor túl fogod élni. Ez elég hihetetlennek tûnik számomra.

😄DDD

flashpointer
Nagyobb magasságnál szoktak tenni a lábukra merevítõt, sõt nem is a talpukra érkeznek hanem lelóg addig hogy az ér elõször a vízbe átvezesse a terhelést

van itt valaki, aki nálam jobban (kb mindenki) ért a fizikához? 😊

megnéztem ezt a gifet és elkezdtem gondolkodni, hogy mit bír az emberi test:

ugye a sziklaugrók mostanában 28 mrõl ugrabugrálnak (a rekord régen 54m volt, gondolom már megdõlt), az meg max 30g terhelés (már ha jól számoltam)

a jóképességû kommenterek szerint biztos meghalt (természetesen nem).

ugye van az a mondás, hogy egy bizonyos magasság felett mindegy, hogy víz vagy beton, na de mennyi lehet az a magasság (kocsiban ülve, ami ugye neccesebb terhelés, 50g-t is megúszhatsz (rugalmas ütközés szimulálása: 270km/h 0,23s, 10m) anélkül, hogy bármid leszakadna/elpattanna)?

mcmoha
Lehet, hogy itt találsz infót.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

RatBaG
hát ööö... Bëlga.

Per Aspera Ad Inferi.

Dzsini
A Magyar Kétfarkú Kutya (Párt) Anyaszentegyház környékén érdeklõdj, hátha õk voltak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ams

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

kifli
kb egál a +/- arány...
Off

Valaki nem tudja véletlen hol készült ez a kép pontosan ? vagy vmi infót róla?!
thx

on..
Ams

Frequency

sajt777
Benézek és hát persze, hogy megint a húzott szemûek a téma. Nevetséges, persze megint én leszek a köcsög aki szóvá teszi, de a gif-ek lepontozásából látszik, hogy nem csak engem zavar. Már hiába tiltok le embereket. Engem nem zavar ha valakinek ez a fétise de akkor légyszi nevezzük át a topikot és majd nyitunk egy külön humiarit. Ha már ti képtelenek vagytok másik topikot nyitni.

aki leértékel az buzi én: bit.ly/1hCmmBX

Ams
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2011-es adat(http://www.isaps.org/files/html-contents/Downloads/ISAPS%20Results%20-%20Procedures%20in%202011.pdf), mindenhol terjed a plasztikai sebészet. Valakik nagy mellet mûtenek, valakik botoxolnak, a Koreaiaknál például nagyon elterjedt a double eyelid surgery, mert szerintük az ázsiai szemhéj "kisebb rendû", inferior a nyugatihoz képest.

Mivel anno en linkeltem ide be a cikket, ami ezzel foglalkozott. Nem, nem uj.

http://gaborszantai.co.uk/

RatBaG
csak az arányok kicsit meredekebbek. dél-korea különösen híres errõl. meg nekem fõleg az arcplasztika rémlik, ha róluk van szó.
azt hittem, neked ez nem új info.

Per Aspera Ad Inferi.

oh, mert a magyar, orosz vagy amerikai lanyok nem azok...

lassan talalni nem lehet termeszetes mellet sehol :/

RatBaG
meg plasztika-mániások.

Per Aspera Ad Inferi.

Ams
És a Koreaiak kevésbé weirdek, inkább funnyk.

Koreaiak jobbak: magasabbak, kevesebb a gorbe labu es kocos fogazatu...

Ams

qtab986
Koreai?

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Már a TV-ben is láttam. (MusicMix)
Master91
borzalmas
Ams
mfw

ProGabe
Hi Ii'm Steve-O, welcome to Jackass!

Óóóó, az emlékek. Ez az õrült megnyitotta a youtube csatornáját.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

pedobear

pedobear