Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ams
Ez a helyes megoldás, passzív jövedelem kockázat nélkül.

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

neee, de hát ez csak valszám, meg amúgy is erõsen javasolnak jó pszihomókusokat, ki az a hülye aki azt hiszi, hogy nincs szüksége ilyenkor egy szakemberre (természetesen azokon kívül akik amúgy is milliárdosok voltak)?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Én elõször elrendezném a pénzes dolgokat, AZTÁN ha minden megvan, kezdenék inni.

Nehogy az egy hétbõl három év legyen, és elsõ kijózanodáskor azt vegyem észre, hogy jé, a nyeremény már sehol.

😛

Ez 12.300.000 svajci frank, en mar a nyeremeny atvelte elott keresnek 2-3 befeketoi tanacsadot, ne is lassam soha ezt az osszeget csak es kizarolag, amit fialt.
En nagyon rosszul banok ertekekkel, ezert is kell mas, aki felugyeli. Ezert a penzert mar komoly tanacsadokat lehet alkalmazni, akik kockazat nelkul is decens hasznot tudnak csinalni, ha nem is kiugroan magasat.
Csak evi 5-10% eleg lenne egy alomelethez.

http://gaborszantai.co.uk/

Master91
Minimum 1 hétig én is atom részeg lennék
FalseHeLL
Ilyen ez a kapzsiság. Bár az ilyen meg meg sem érdemli ezt a nyereményt. De túl sok rosszat mondtunk pedig nem is ismerjük, aztán lehet, hogy megváltja a világot.

There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. But the universe is a big place, and whatever happens, you will not be missed.

DNDN
Az ilyen pár év után vissza is kerül a lottónyerés elõtti anyagi helyzetébe. Szerencsejáték zrt-tõl elmondta valaki a híradóban valamelyik régebbi nyereménynél, hogy ilyenkor természetfeletti lénynek hiszik magukat az emberek és 90% pár év alatt el is veri teljesen a pénzt. De legalább tényleg megpörgeti a gazdaságot.<#idiota>
Legalább megpörgeti kicsit a gazdaságot... 😛

FalseHeLL
Elég nagy rá az esélye. 3 milliárd forint a levesbe.

There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. But the universe is a big place, and whatever happens, you will not be missed.

az ilyen nagy esellyel elszegenyedett ados lesz par even belul...

pedobear

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

kifli
200 körül zuhan az ember, az viszont nem igaz, milyen magasról ugrik az ember. Minél magasabbról ugrasz annál gyorsabb. De nem azért mert több idõd van gyorsulni, hanem mert ritkább a levegõ, így kevesebb a légellenállás. De hiába ugrasz 10000m-rõl, ha leérsz 1000m-re akkor visszalassulsz.
klasszik

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

pedobear

tomsolo
must have

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

DNDN

pedobear

The Protector
Örömhír!!!

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

DNDN
Mert a gravitációs gyorsulás kerekítve 10m/s^2. Így 1. másodpercre már 10m/s a sebesség. Szerintem keverték az elsõ másodpercben megtett utat, ami 5 méter, s(út)=1/2a*t^2.
mármint 5 és 15?

mondjuk így sem tudom 😊

számolhatott volna végig 10-es ugrásokkal

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Elsõ másodpercben "a" miért 5m/s^2 utána meg 10?
ejtõernyõ magyar wikirõl van, de közben megfejtettük, meg mindenki tanult valamit (én biztos) 😊

1. másodpercben 10 😊
Összekevered azzal, hogy 1 másodpercben ha V0=0 m/s akkor 5 métert tesz meg.
Master91
valahol el kell kezdeni ( a fej mozgást én se értem )
Norbi1990
Húzódzkodás új fajtája
to the fapcave

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

N o N a m e
RelakS
orrgazda 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Daffit
Tényleg 😄

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

mondjuk pont õ kacsa, de azért szép számmal vannak túlélõk 😊

persze az is szép, hogy kilövik alólad az utaszállítót az elvtársak és te éled túl egyedül

Daffit
Jelenlegi világrekord 53,9m szintén Wiki. Érdekes, hogy 53,2m-rõl ugró Randy többszörös lábtörést szenvedett, akkor valahol itt lehet a határ, nem hiszem, hogy a medence/tó/akármi aljába rúgott bele.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit
Az biztos, hogy hamarabb fagysz meg, mint megfulladnál, én biztosan, mert utálom a hideget <#vigyor>. A legmagasabb túlélt zuhanás 10km-volt Wiki

számomra a legmeglepõbb, hogy vannak emberek akik túléltek nagy magasságból történõ zuhanásokat

nearo
Hát... bár számomra is elég hihetetlenül hangzik, de elméletileg igen, ha van valami biztos technika arra, hogy ezt az 50 m/s-ot túlélje az ember. Bár nagyobb magasságnál (ilyen baumgartner féle 39 km-nél pl) a becsapódás a legkisebb probléma, ott már más dolgok ölnek meg. Nemtom pl fulladási határ hol lehet, abból kiindulva, hogy everestet mászták már meg palack nélkül gondolom olyan 8-10 km körül, de abban a magasságban már a hideg is gyilkos, szóval...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

ez még nem is olyan vészes, ezek szerint ez a magasság sem a halálos kategória

mármint gondolom én, ha 30m-rõl a 90-100 nem gond, akkor a 100-110 km/h sem gond

DNDN
:3

Daffit
Ja, ez az optimális esetre vonatkozik és csak durva számítást végeztem, van mibe belekötni <#idiota>

Arról meg fogalmam sincs, hogy mit jelent mindez a vízbeérkezésnél és nincs is kedvem utána járni...

na közben megtaláltam a terminal velocity szócikben, hogy max ami kihozható földközelben az 320 km/h
a freeflying szócikben, meg ott van Flashponter által említett "fejjel elõre" 260-as átlaga.

Daffit
A zuhanás maximális sebessége akkor van, amikor a felfelé ható erõ (légellenállás) megegyezik a lefelé ható erõvel (gravitáció). Ha csak sima szabadesést veszünk alapul, akkor kb. 450m zuhanás után éri el a test a maximális kb. 195 km/h-s sebességet, ez a maximális sebessége a 4000m-rõl ugró embernek. Amennyiben változtatja a teste légellenállását (behúzott karok, fejjel elõre) elérhetõ a 320km/h is.
A légellenállás 80m-ként változik 1%-ot, így a bázisugrók sebessége a v=g*t képlettel számítható, mivel a légellenállásnak nagyon kicsi, elhanyagolható hatása van.
A megtett út s= g/2*t^2, ebbõl ki lehet számítani, hogy az 50 m-rõl ugró ember kb 3,2 s alatt ér le, ez idõ alatt kb 100-110 km/h-ra gyorsul fel.

hát, akkor rosszul tudtam, azt hittem ez a 180-200 a határ.

az angol wiki utolsó bekezdése is mintha errõl szólna (free fall), 12 mp után mindenki egyforma gyorsan zuhan

de ettõl még mindíg nem tudom, hogy egy max sebességgel zuhanó ember tetszõleges magasságból túléli-e a vízbe esést, és hány g lassulást nyer meg a becsapódáskor 😊

nearo
Igen, én meg a hassal lefelé, széttárt kézzel-lábbal testhelyzetet mondtam. Bár közelében nem voltam még ernyõzésnek, de úgy tudom, hogy elõször ezt tanítják meg a kezdõknek, az ernyõt is ilyen helyzetbõl kell nyitni.

Renegade: az az 50 az emberi testre vonatkozik a legnagyobb légellenállású testhelyzetnél. Egy áramvonalasabb, nehezebb, kisebb test képes ennél jóval gyorsabban is zuhanni (az ember is, ha fejreáll zuhanás közben, és úgy is tartja magát).

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

flashpointer
Én ugyan nem ismerem az ernyõsöket, csak a képleteket.
"Aztán ott van még az "A", a sebességvektorodra merõleges keresztmetszeted"
Na azt kell csökkenteni, mondjuk hogy fejjel elõre zuhansz.
"Stable freefly head down position has a speed of 240–290 km/h"

Emancipate yourself from mental slavement!

akkor átfogalmazom: tudomásom szerintegy ember (gondolom még kismillió egyéb tárgy) nem tud nagyobb sebessgéggel becsapódni a földbe, mint 50 m/s, természetesen akkor, ha szabadesésként kezdte, nem pedig egy mûködõ rakétán csücsül

nearo
Amit én írtam az miért cáfolja ezt a 200 km/h-t?

#322741 epic lehet abban a gorillajelmezben kievickélni a partra, miután jól megszívta magát vízzel^^