379023

Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás

- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.

1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.

SG.hu Discord (2021.10.11)
  • theone91
  • shad0w
    én nem akarok nagyon belemenni ebbe a dologba, mert rohadtul nem a topic témája, szóval csak pár szóban.
    ha így dobálózol vele, akkor gondolom tisztában vagy azzal, hogy a 98%-os különadóval elsősorban az állami és önkormányzati (cég) vezetőket célozták, náluk is a 2 millió fölötti részre vonatkozik. szerintem nem kell magyarázni, hogy erre miért volt szükség. a munkavállalókat az a finomítás védi, hogy esetükben csak a 3,5 millió fölötti részre vonatkozik a különadó, továbbá nyugdíjba vonulás esetén mentesülnek alóla.
    ami most inkább aktuális, az a médiatörvény. én megmondom őszintén, nem olvastam végig (számomra elképesztően bonyolult szakszöveg), de pár részletével, továbbá az összefoglalókkal próbálkoztam megismerkedni. több szempontból lehet támadni, és egyre több fideszes is kezdi elismerni, hogy néhol finomításra szorulhat.
    alapvetően azonban semmi probléma nincs vele. a média eddig is szabályozva volt. európában a kezdetektől fogva állami irányítás alá tartozott, nálunk nem is olyan régen vált relatíve szabaddá (ugye tudjuk mikor...). de nem hiszem el, hogy bárki is komolyan elhiszi, hogy eddig nem ültette be minden kormány a saját embereit a fontos pozíciókba. miért nem szabadott egyik tévében még csak említeni sem sokáig mondjuk tomcatet, vagy akár a jobbikot, és még lehetne számtalan példa. most alapvetően a fogyasztó (azok bizony mi vagyunk) szempontjából semmi sem fog változni, csak az irányítás központi lesz, szalaiannamáriaistennőék mondják meg, h mit lehet és mit nem.
    és a (amúgy is kb gumicsont jellegű) médiatörvénynek még csak nem is feltétlenül ez a legfontosabb része. próbálja felszámolni például a borzalmas méreteket öltött párhuzamosításokat: minek kell 5 tévétől 20 autóval kivonulni ha egy politikus szépet szarik? most majd megy az mti, aztán szépen osztják a híreket. bár ez számomra továbbra sem világos (talán nincs is még kitalálva), hogy mondjuk egy televízió rendelhet-e híradást, küldhet-e ki a központból embereket, vagy csak válogathat abból ami van. például ez is, de persze több más kérdés is felveti a torz híradás lehetőségét, ezért is van szükség a korábban már említett finomításokra.
    hosszan lehetne még erről beszélni, de alapvetően nem is ez lehetne a legfontosabb téma, baromi szépen rákaptak az emberek...
  • syberia2
    És ez?
  • alexalex
  • Hegi90
  • ronesz
    remélem azt azért tudod hogy a piratebay kurvára nem egy magyar oldal és csak elfelejtetted és láma vagy. gondolom választójogod is van emellé :<
  • theone91
    Van basszus gecc.
  • RatBaG #240779
  • vg
    kb egy percig kerestem a sapkás képen mi a hiba...
  • d3vilz
    :D
  • Garrett27
    Nézd, reálisan látsz sokmindent, nem vitatkozom veled - és igen, demokratikusnak tartom. Ugyanis a szavak ma elvesztették értelmüket (értsd ahogy jónak látod, sztem megvan a magadhoz való eszed hozzá). Demokratikus, mert ez a törvény valóban bünteti azt a tévékettőt meg a többit, amelyik szabályt szeg, nem csak 6 év múlva közöl egy egyperces adáscsend alatt felolvasott bírósági ítéletet, hogy valamikor xy évben hazudtak (vagyis nem tájékoztattak tényszerűen).

DE. Azért járatja le magát az említett honlap, mert ami abban a bizonyos nyolc évben ámokfutás történt az emberek kárára, az a pajrájtbéj oldal üzemeltetőjénél nem jelentett semmit. Olvasd el például a jelentést, ami 2006-tal foglalkozik. Ha ezek után még mindig nem látod tényszerűen a dolgokat, akkor én rajtad nem tudok (nem is akarok/nincs szándékomban) segíteni.
    Ja még annyit, hogy mellékes ez esetben, mi közülünk ki olvasta el a törvényt (mert ugye engem volt célod megkérdőjelezni ezzel,nem a piratebay ötletét?). A lényeg az, hogy a piratebay üzemeltetője egyszerűen kitett valamit a főoldalra és rúgott még eggyet a magyarba, hadd szenvedjen (pedig nem fog szenvedni, valszeg csak az a két főbűnös csatorna, amelyik eddig gátlástalanul nyírta az emberek agyát...). Eszem ágában tehát nincs védeni a törvényt foggal-körömmel. Csak állítom realistaként a véleményem. A #240771-el egyet értek. Mindent elmond az egészről.
  • Aquir

rugós faszék

• bardocz

• RatBaG #240773
  • ScarY MAN
  • berlinboy6329
    off

Azt sem értem a többi országot mit érdekli,h nálunk mivan?Nekik bajuk nem lesz tőle/őket nem érinti,akkor mit foglalkoznak így vele?Még a szövegét se tufják a törvénynek mer' nem magyar csak mostanában kaptak angol fordítást,mire fel háborognak így?És még az angol szöveg is hinyos..Majd ha nekünk nem tetszik,akkor megyünk rombolni,ha meg nem akkor meg úgy kell nekünk...Elvisel itt mindenki minden szart amit a torkán lenyomnak...

on
  • passatgt
    ha nem lenne szólásszabadság, lehetne ilyet csinálni?
  • RatBaG #240769
  • ScarY MAN
  • pxxl
    őő jah hát nemtom mit mondjak...:D
  • Krinyo
  • Trespasser
  • ba32107
    bazmeg :D
  • Lyukasbogrács
  • xxxpaulxxx
    beszarás:D
  • Casillas
    nem azért, de ez most úgy hangzott, mint ha egy szakadékból zuhanó autó sofőrje nem aggódna, azzal a felkiáltással hogy "várjuk ki a végét, hátha jó lesz" :)
  • Tsabi90
    Bizonyára Te(garrett27) is elolvastad akkor már a szóban forgó törvényt. Mindazonáltal, ha még ennek ellenére is demokratikusnak tartod és azt gondolod, hogy ez nem sérti meg alapvetően az emberi jogaidat akkor erősen elgondolkodnék a helyedbe azon, hogy nem funkcionális analfabéta vagy-e. Vegyünk egy egyszerű példát,képzeld el, hogy szüleid az államigazgatásban dolgoznak. Holnap elbocsátják őket indoklás nélkül. 35 év munkaviszony után nem kapnak szinte semmi végkielégítést, mert hát van már egy csodás törvény arra is, hogy a kormánytisztviselők végkielégítését 98% adókulccsal fizetik ki. Szüleid megkeresnek egy újságot, hogy hangot adjanak felháborodásuknak. Nem elég, hogy munkanélküliek, de még egy szép kis pénzbüntetésre is számíthatnak, mert ilyen KIB*OTT tökéletes médiatörvényünk van. Lehet én nem látom a dolgokat reálisan, de úgy gondolom komoly problémák lehetnek a jövőben ebben az országban, ha ez "trend" nem változik meg mind társadalmi, mind gazdasági tekintetben.
    üdv
    egy kgt hallgató
  • Garrett27
    Az oldal jól lejáratta magát. Ebből látni, mennyire megbízható a média - mielőtt még elolvasott volna bármilyen törvényt, elhisz mindent amivel a száját telefXssák...
  • FL Zoli
    a másik ugyanezt csinálta....Redvás szendvics -Gennyes tus felállás...
  • edios
    off

ha jól tudom a médiatörvény körül azért van ekkora felhajtás hazai és nemzetközi sajtóban, mert lehetőséget ad "jogszerű" önkényeskedésre a hírközlésben. egyelőre nem látni a végét, senki sem tudja, hogy hogyan fog megvalósulni, és hogy megalapozott-e ez a fajta "félelem".
    az viszont biztos, hogy maga a törvény által biztosított hatalom LÉTEZÉSE miatt már valamennyire sérül a szólásszabadság aka szabad véleménynyilvánítás aka köztársaságok alkotmányának egyik legalapvetőbb pontja.

on
  • Skynet85
    <off> x évig tötyöm lötyöm volt egyik irányból a másikba mintha egy gödör alján végeztünk volna inga mozgást, most elindultunk egy irányba, hogy jó lesz-e vagy sem majd kiderül, de legalább ,,haladunk" és még nagy júropien junion se nagyon tud mit kezdeni ezzel. Azt még megjegyzem pofázik az eu a bank adó miatt holott mindenütt kilátásba helyzeték a bevezetését ahol kell, ill be is vezették persze a duma az megy ellene:d(ez évre letudtam ilyen irányú perverzitásomat, hogy itt írjak ilyenekről csak most úgy kijött) </off>
  • G_ArchAngel #240754
    OFF

Valojaban meg nem is ismeri senki, hogy fog mukodni a gyakorlatban, de mar megkapta a Skarlat-betut...

En inkabb jo beveteli forrasnak talalom: lesz par kulsos ceg - termeszetesen haveroke, rokonoke - akik milliokert forditjak le a rendszerellenes kulfoldi eloadok dalait vagy filmeket szinkronizalnak ujra:)

ON
  • FL Zoli
    én vagyok az egyetlen aki nem érti, mit kell nemzetközi szinten összeszarni magunkat a médiatörvénytől?
  • HöfEE
    Akkor kezdek rettegni!
  • HTS s3rg1nh00
    az van,csak még nem tudsz róla;)
  • 0Fritz0
    Nem fasiszta, HANEM FASZISTA!
  • SeanJRRussel
    MAjd lesz,csak várd ki a végét.
  • robotnyk
    ne nyomd el a kizárólag nemes szándékú magyar balliberális szabadságharcosokat, te fasiszta disznó!
  • HöfEE
    Ja és azt még hozzáteszem aki ezt a blackout for hungary kampányt kitalálta, az sem gondolkodik az biztos, de legalábbis nem arra használja az agyát amire kéne. ROhadtul nem jó azt mutogatni külföld felé, hogy itt "diktatúra" van, miközben marhára nincs.
  • HöfEE
    Istenem... jó (inkább nem használok jelzőket) megmondóemberek megint jól elhintették a hírét az országnak, gratulálok. Nem a médiatörvény káros, hanem az olyan levelek mint amiket ilyen évek óta külföldön élő schiffandrások irogatnak a washington postba , hogy itt nálunk mekkora médiaterror rasszizmusfasizmus meg minden izmus van ami létezik.