379023

Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás

- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.

1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.

SG.hu Discord (2021.10.11)
  • Paranoiac #254261
    hát ez miez miaz? mondjuk nekem fura, mert otthon nekem szőrpamacs van :D
  • spy803
    Vááá úgy tök jó. :D
  • Bobber
    gyenge fénynél este szembejönne velem szívinfarktust kapnék, de akkor is kéne egy ilyen rondaság:)
  • ba32107
    Az, a barátnőm meg imádja :D
  • ThisZip
    rusnya egy dög
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
  • norbre
    gondolom mert HDR .. vagy HDR hun
  • Maksi
    Növénykínzás

• daeemoon
    Az egész olyan... :)
  • kifli
    csak nekem tűnnek a kövek műnek? Mintha egy textura lenne rajtuk csak :)
  • AnarchoiD

tromfolok ;)
  • FalseHeLL
  • vafeN
    Nem béna az ábrázolás, hanem régebben így írták a 4est.
  • Paranoiac #254244
    Én már középsuliban is szerettem a római számokat, csak már így a 4 jegyű számok összeadásánál elvesztettem a fonalat.
  • Pio
  • Pio
    Na, Wiki külön értekezik a dologról és van még néhány érdekes magyarázat... :)
  • Pio
    Szerintem ez a kettő nem zárja ki egymást.
    Ha már római számlapot használnak, akkor nem találnak ki önkényesen más jelöléseket, de ha már itt van egy szabályos alternatíva, ami ráadásul gazdaságosabb is, akkor miért ne élnének vele?

Vagy csinálnak egy XXXXVVVVVIIIIIIIIIIIIIIIII öntőformát és elég óránként egyszer használni... Ráadásul alapanyagból kevesebb is kell... :)
  • RelakS
    én más magyarázatot is olvastam

Hogy is vannak a számok?
    I, II, III, IV, V , VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
    Tehát, kell:
    17db I
    5db V
    4db X
    Szép lista, vagy kikarcolod mindegyiket, vagy egyenként öntögeted.

Akkor az órán hogy is vannak?
    I, II, III, IIII, V , VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
    Tehát, kell:
    20db I
    4db V
    4db X
    Tehát elég egyetlen öntőforma, ami mondjuk így néz ki: XVIIIII
    Ezt négyszer kiöntöd, és megvan az összes cucc, ami a számlaphoz kell.
    Na meg a lejjebb említett esztétika
  • w77d
    ez tény, kommunikációtörténet előadáson volt is róla szó, a római számok a vonalhuzogatáson alapuló egyszerűsítgetésekből fejlődtek ki...
  • Pio
    "...régi módi római szám, vagy nem tom, de nem hinném hogy bármi köze lenne a strigulákhoz."
    Pont a római szám az, ami a strigula. :)
    Minden római szám ebből a strigulázásból ered, sőt, nem is ered, a mai napig szinte változtatás nélkül ugyan azt használjuk, a probléma az, hogy ma már nem szokás tanítani az egész eredetét, logikáját, csak azt, hogy "ezt ezzel jelöljük, azt azzal" aztán mindenki bemagolja, mint a papagáj.
  • Broafka
    szerintem meg ennek semmi köze a dologhoz. Szerintem ez egy régi módi római szám, vagy nem tom, de nem hinném hogy bármi köze lenne a strigulákhoz.
  • Hangman576
    És hogy lehet, hogy az óra majdnem 3at mutat, de a nagymutató még a 4est se éri el?
  • Pio
    Csak idézni tudom magamat még januárból:

"
    Tudtommal eredetileg úgy használták ezeket a számokat, mint mi most strgulázunk (húzol 4 vonalat, az ötödikkel keresztbe húzod őket, satöbbi).
    Tehát mindig húztak egy I-t, de az ötödik I helyett V-t, a 10. helyett pedig X-et.
    Tehát eredetileg mondjuk a 9 így nézett ki: IIIIVIIII
    És ez a rendszer egyszerűsíthető volt, mivel a V mindig 5-öt, az X mindig 10-et jelentett, tehát például a VI 6-ot (eredetileg IIIIVI), az XII 12-t (eredetileg IIIIVIIIIXII), satöbbi.
    Sőt úgy is egyszerűsíthető volt, hogy tudható, hogy ha a V előtt van 1 I az 4-et jelent épp ezért a 4 írható "hagyományosan": IIII és "egyszerűsítve": IV is. Sőt igazából a 3 is írható úgy, hogy IIV.
    Csak az eredeti írásforma kikopott és megmaradt ez, amit tanítanak az iskolában.
    "
  • Lazarus
    fali óra!!
  • passatgt
    "fail aki failozta"
  • Daell Drow
    nem fail, ez is megszokot dolog.
  • HUmanHunter
    nem szeretjük a trollkodó újregeket errefelé
  • passatgt
    nem bénán ábrázolják, egyszerűen esztétikailag jobban néz ki mint az IV
    például itt egy rolex:
  • passatgt
    alá kéne írni hogy You suck
  • CaviaR
    Ezek az antik órák ilyenek, ilyen bénán ábrázolták. Egyébként nemcsak a 4 (IV helyett IIII), hanem a 9 (IX helyett VIIII) is ugyan ilyen, ami elkerülhette a fotós figyelmét. :)
  • Pryus
    fake fail
  • tigeroo
    fail aki failozta

• BenedekFeco

• Looooser
    Bazz a két bünti pont csak a nevéért ment :D
  • The Protector
    egy kis esti trollkodás?
  • fluorTomi
    milyen fajtámat? amúgymeg ti trollkodtok most is, nézzétek már végig, hogy milyen kirekesztőek vagytok egy hülye név miatt :D