1528
biza kell az a mágnes
-
verzum #1248 Rombach G4 RF1, 2002-es évjáratú gázórával van vkinek tapasztalata? sikerélménye? -
rajzadi #1247 Gallus 2000 (G4) Hez van 2db direkt erre ki kisérletezett Neodin. Garantáltan környezet,és felhasználó barát. Ezt egyszer kell megvenni,és megszünik fejfájásod a magas gáz számlák a múlté. Annyit fizetsz amennyit [email protected] nem adom drágán -
#1246 http://www.sg.hu/forumregisztracio.php -
rajzadi #1245 Tudok olcsón Gallus 2000hez (G4) 2db alkatrészt,ami hasáb alakú,és ,,Vigyázzba állítja órát" akit érdekel írjon privátot. Nem okoz óránál semmi féle egészség károsodást,óra úgy megy tőlük,mint aki jön -
rajzadi #1244 Csá mindenki. VALAKI SEGÍTENE???????????? Az egyik ismerős Regisztrálna,de én már nem emlékszem hogyan is kell azt???? Írjátok már le légyszi -
rajzadi #1243 Szia most Szerda 09.10kor próbállak hívni,ha nem érlek el úgy holnap este 19h körül. -
mercistomi #1242 Hello mindenkinek sorstársak tanácsát,véleményét várnám.Használtam mágnest,de falfestékes és picit karcos volt(nem ott)az óra ez volt a bukta oka.Fénykép, doboz, szakértő csekk:300ezeről itt járok.Kifizetném ha lenne miből, de akkor a mágnest se raktam volna fel.Szerintetek érdemes azzal érvelni hogy a leszerelés után is mágnesezhető dobozon keresztűl?vagy hogy nincs a gázórához kezelési használati utmutató amiben tiltják a mágneses teret?vagy a kimutatott mágnesesség nem bizonyiték mert nem rajta kapták?lehetet volna hútőmágnes is disznek.milyen szankciokra számithatok ha nem fizetek?Köszi előre is. -
rajzadi #1241 Cső,megkérlek fojtasd keresést az órámra. Addig is,ha erre jársz mivel tudod ,,el van mosódva" blomba,megkérnélek nyomj rá eredetit normálisat..Kérném válaszod -
rajzadi #1240 Nagyon igazad van nerobolbébi,ezek ha valami indokkal le tudják szerelni az órát,a szakértői vizsgálaton ha abszolút semmi beavatkozás nem történt,vagy mágnesezés akármi,úgyis büntetnek,koholt vádak alapján. Ha szakértő esetleg nem tud válaszolni kereszt kérdésedrte úgy azt mondja ,,Valahogy,talán,esetleg így -úgy" és érdekes módon ez is elég a büntetéshez.Nekik nem kell 100%bizonyossággal bizonyítani az ill.vételezést? Ha van eszed,és nem mindeggy mire költöd a pénzed ,,anlasser" írj az Energia hivatalnak egy panaszos levelet a Tigáz ellen. -
nerobolbébi #1239 Szia anlasser!Azért arra kiváncsi lennék mennyire voltak veled toleránsak azok az áldot jó szolgáltatói emberkék?Forint mennyire sikerült.Ellenben nem merült fel benned ha tényleg nem okositottad a gázórádat mágnessel,hogy miután bedobták egy egyszerü kartondobozba és lepecsételve elvitték,a szolgáltatóig sétakocsikáztatott óra dobozának tetejére elég volt csak rátenni egy ipari mágnest.Büntessünk mindenáron felkiáltással.Én biztosan nem hagynám annyiban,feljelenteném őket az Energiaügyi Hivatalnál.Van három ismerősöm aki pozitivan jött ki az ügyből.Nem mindegy a végösszeg amit fizetni kell,főleg ha nem vagy sáros.A lakókörnyezetemben van egy idős nénike akinek elvitték az óráját egy ellenőrzés során mert az előlapja össze volt karcolva.Azt állitották ,hogy illegális gázvételezés történt.A mami azt sem tudja mi az ipari mágnes vagy az óra visszapörgetés.Méltányosságból csak 400 ezer forintra büntették.Az a méltányos TETŰ szolgáltató,ilyenkor érdemes volna rájuk gyújtani a szép nagy hivatalt......Nekem is van édesanyám aki 70 éves és életében nem vett el két forintot ha nem az övé.Na sziasztok4 -
anlasser #1238 A bünti az elég érdekesen alakult . De mivel ezen a fórumon senki nem tudott igazán segíteni , Úgy döntöttem hogy leléptem . A gázszolgáltatók részéről eléggé toleránsak voltak velem szemben .Köszönöm nekik a közreműködést.Aki meg ezután megy bevizsgálásra ,annak csak részvétemet tudom mondani. Mindenesetre tanulságos ez a dolog .Vigyázzon mindenki az órájára ,mert ha csak kibaszásból is ráteszik egyszer ,már az a vég kezdete.üdv: az aki valóban nem mágnesezett(saját szándékból). -
anlasser #1237 Folyamatban van az ügy .A bünti még nem konkrét .Jövő héten kell menni eggyeztetésre.Abünti elég húzós.Nincs egy ügyvéd sem aki nyugottan elmerné vállalni az ügyemet.Csak azt mondják hogy tul sok a kuszaság ami ebben a bevizsgáláson történik .Az órám oda van 2 hónapja és ez alatt külső ráhatás is történhetett.Mondja az ügyvéd . kérdeztem egy külső független szakértőt ,és azt mondta hogy ez egy uj dolog ,és még nem tisztázott az egész,hogy is lrhet ezt bizonyitani. Egyébként az óra is tartalmaz némi mágnest a számlálónál .Ez szabájozza hogy ne pörögjön tul.Érdekes hogy pont azon a részen mutatták ki hogy mágneseztem. A vonalkódnál ami elvolt mosódva ,ott meg nemm . Ugy hogy mágnesezők ,és nem mágnesezők hajrá ,én már benne vagyok . -
rajzadi #1236 anlasser! Cső fiúk, Mennyi büntit kaptál? -
Csuklósbusz #1235 Tényleg megbüntettek???
Nem te voltál az aki azt mondta hogy tényleg nem mágnesezett??
Mivel bizonyították rád azt amit nem követtél el?
Ha nem követted el akkor ne hagyd annyiban, vidd tovább az ügyet!
Amúgy szerintem nem nyaralnak a többiek sem, csak a szokásos máról-holnapra emberek, majd csak akkor fognak itt kapálózni hogyha didereg a család... -
anlasser #1234 Mindenki elment nyaralni? Jól megy ,a bünti mellett.Már amit a nyakunkba sóztak. Senki nem irt már egy jó ideje. -
rajzadi #1233 ,,anlasser" MIKOR lessz a szakértői vizsgálatod?? -
rajzadi #1232 Mi ez a kimérősdi? Csak ojat írjatok,amit tudtok ne írjatok hüjeségeket. -
amperka #1231 Szia! Ez tényleg frankó ötlet csak van vele egy kis bibi ki tudnak mérni a házad elöl,hogy csapolod!! -
anlasser #1230 ÜDV Mégegyszer . mindenkivel eggyet értek abban hogy fogjuk meg a kölcségeket ahol csak lehet . Én is azon vagyok de ez már tulzás ami itt folyik. Mégegyszer kérek mindenkit aki át esett egy ilyen gázóra bevizsgáláson az jelezzen akár privát is mert meg akarnak szivatni. KÖNYÖRGÖM irjon már valaki konkrétat is hogy mi folyik egy ijyen bevizsgáláson ui: egy valóban nem mágnesező -
rajzadi #1229 Helló ,,nerobolbébi,,beleolvastam 2utóbbi fórumra írt leveledbe ide utóbbiba is kell egy ,,n,, No de,nem is ezért írok. Teljes mértékben osztom véleményetek,húzzunk bele had pörögjön az a Qrva óra visszafelé.Nekem lizingelt kocsi van 44 ről 51re ugrott a törlesztő,mellette volt pár kölcsön.Fizetésem a béka segge alatt,miből tartanám el kiskorú gyermekem és fizettem volna a havi kiadásokat? Mégis valahogy sikerült ki egyenesíteni az anyagi dolgokat legalábbis nagy részét. Hogyan? Csakis úgy lehet ebben az országban,ahogy írtátok. -
nerobolbébi #1228 Helló!Nincs kedved néhány szót váltani velem úgy privát üzileg?Azt hiszem va közös témánk.A többit privát vagy esetleg személyesen,Várom a jelentkezésedet -
Csuklósbusz #1227 Nagyon is igazad van! A többség nem azért trükközik mert olyan jópoén hanem azért mert rákényszerül.
Igaz vannak olyanok akik azért trükköznek, lopnak stb mert ez a mániája, ezt élvezi vagy annyira kapzsi. Sok üzletember sem marad nyugton akkor sem hogyha biztosítva van már egész életére a megélhetése. Mégsem nyugszik, folytatja tovább a kizsákmányolást, a 7. szálloda után csakazértis megszerzi a 8.-at is, a 20 sportkocsi mellé megveszi a 21. darabot de mégtöbbre vágyik, semmi sem elég.
Na de sajnos a fórumon lévők nem ilyenek, az itt lévők valszeg nem azért mágneseztek hogy 25 fok helyett 30 legyen a szobában. Hanem azért hogy ne fagyjanak meg és ezenfelül jusson kajára is.
Sokan bármennyire is nem szeretnének rákényszerülnek a lopásra.
Éhendögöljek, megfagyjak vagy lopjak? Sok alternatíva nincsen, és ha elmegyek lopni nincs vesztenivalóm. Ha rögtön főbelőnék a tolvajt akkor is lenne aki lopna.
Mert ha nincs mit enni akkor tuti meghalok. De ha elmegyek lopni máris van egy kis % túlélési esélyem. Vesztenivalóm? Semmi...
Mert ugye választani kell, fűtök vagy eszek. Egyszerre a kettő nem megy. De télen ha az egyik is hiányzik ugye baj van. Hiába van levesem ha belefagy a fazékba...
Fát gyűjteni igen lehet, de ez nem mindenkinek opció, nincs mindenhol erdő. :-(
Nekem sincs se házam se semmim, egyenlőre tengődök amíg tudok, ha jobb helyzetbe kerülök talán hitelre tudok venni egy rozoga házat. Netezni is ismerőstől szoktam. Munkám jelenleg nincs, bárhova megyek, elutasítanak mondván most nyáron olcsóbb a diákmunkást foglalkoztatni... Már várom később mi lesz a kifogás. Hál istennek most nem kell a fagytól félni! :-)
Amúgy engem most az keserít el hogy tudom hogy a helyzet nem lesz jobb sohasem!
Tehát a helyzetünk csak romlani fog, nem tom van-e olyan ember akinek még nem tűnt fel hogy idáig is ez volt.
A háború után örültek az emberek, ugye akkor tényleg ahogy teltek az évek a háború után szépen sorban rendbe jött minden. Egyre csak növekedett az életszínvonal.
Már linkeltem be ide olvasmányt, most bedobok ide egy rövidebbet:
http://www.nyitottszemmel.hu/cikk/162/az_ipari_civilizacio_vege
http://www.nyitottszemmel.hu/cikk/162/az_ipari_civilizacio_vege
Tehát 10 éven belül bekövetkezik az összeomlás. Ahogy fogynak az energiahordozók úgy lassul a gazdaság is. Tehát egyre kevesebb megrendelés a magas árak miatt így egyre kevesebb munkahely is. De ha kevés munkahely = több munkanélküli az mégkevesebb megrendelést jelent.
Magyarul vehetek én mágnest, építhetek kerülővezetéket stb pár év és baszhatom mert már úgysem lesz sem gáz sem villany. Majd az emberek az élelemért ölik egymást...
Szóval nem lesz ennek jóvége, ezt a fórumozók többsége már tapasztalja.
És ezek ellen pont mi akik napról napra tengődünk nem tudunk ellene tenni semmit. Aki meg megtehetné hogy tesz ellene azt meg kurvára nem érdekli az egész.
Csak mi motiválja ezek után az embereket hogy éljenek tovább?
Ha ezt szélesebb tömegek tudnák hogy max 10 év és omlik minden akkor az csak előrehozná mostmár a bukássorozatot. Inkább titkolják,hagy reménykedjen szegény paraszt a jobb jövőben, addig sem lázad fel ellenem.
Az idén "csak" a gázt nem tudjuk kifizetni, jövőre a villanyt sem aztán már élelmiszerre sem lesz pénz. A legvégén meg ha lenne pénze az embernek sem lesz élelme.
Még működik az "hogyha lenne pénzem" akkor mindenem meglehetne. De pár év, jóesetben egy évtized és akkor hiába lesz pénzem, nem lesz rajta mit venni.
Úgyhogy én erősen elgondolkodom néha azon hogy érdemes-e bármit csinálnom...???!! Minek csináljak bármit hogyha mire meglenne a "gyümölcse" addigra már nem lesz semmi?
Minek erőlködjek hogyha évről évre csak egyre rosszabb és rosszabb lesz? És nemcsak a "jövendölés" hanem a tapasztalat is ezt mutatja. -
nerobolbébi #1226 Bocsi a végéről lemaradt 1 T. -
nerobolbébi #1225 Hát igen...én is csak úgy tudom kezdeni a levelemet,hogy sajnos a hozzászólásod minden egyes sorával egyetértek.Van egy hat éves tündéri kisfiam akit a becsületes egyenes életre szeretnék nevelni és igyekszem ilyen példát is mutatni neki.És itt lép be a kettős élet mást mutatok nappal és mást csinálok éjszaka.Szép mi?Örököltem egy házat aminek egy részét meg kellett váltanom,hát mit ne mondjak sajnos hitelből.Három évvel ezelőtt fizettem 52 ezer forintot havonta ,most a havi törlesztőm 108 ezer forint.Szerinted ez reális és tisztességes?Azt ne is kérdezd,hogy miből fizetem és persze a törlesztőrészlet és az esedékes egyéb rezsi befizetése után miből élünk.Azt is tudom,hogy ebben az országnak nevezett valamiben nem csak én járok ilyen cipőben.Azt is tudom hogy sok ember ezért még becsületesen él,mert igy akar vagy azért mert nincs rá lehetősége másként csinálni.Őszintén megmondom neked,hogy az elveimet már feladtam.Tisztában vagyok vele,hogy akik igazán lopnak és nagyot lopnak igazán sosem fognak megbukni és megbünhődni érte ez az olyan kisember dolga mint például én is.Pedig igazán jó vólna nyugodtan aludni és tiszta szivvel kelni fel minden reggel.Nem a következő stiklin gondolkodni vagy azt várni mikor kopogtat az ajtón az itéletvégrehajtó.Nem is idegesitem fel magamat tovább inkább megyek játszani a kissebbikkel.Hajrá sorstársak lebegjen mindenki szeme előtt a fórum jelszava-"biza kell az a mágnes vagy valami más"-és cselekedjen gyomra és saját belátása szerint.Én biztos,hogy segiteni fogok mindednkinek ha tehetem.Tudom most sokan utálnak ezér! -
Csuklósbusz #1224 Sajnos ez mostmár tényleg igaz, tényleg csak úgy lehet megélni ha valahol szakítasz a törvényi keretekkel.
Lopni, átverni másokat stb. Másképp nem megy. Akinek meg megy az ugye a már említett példát követte magunk elé is "példaképpként" állva. Más példát nem látni, csak olyan hogy ő is trükközött így persze hogy telik neki.
Régen is ugyanez ment. Csak akkor még jobban érvényesült az "Élni és élni hagyni" elv. Akkor is ugyanez ment mint most, csak akkor hagytak a kisembereknek is.
De mostmár a "nagyok" olyannyira kapzsik hogy már nekünk semmi sem marad. Amúgy ez már a "civilizáció" hanyatlásának az egyik jele is hogy egyre csak züllenek az emberek, kurvára nem érdekli egyik embert a másik hogy na most hány gyereke van meg hogy hova megy lakni ha kirúgom a munkahelyéről stb. A profit, a pénz mindenek felett. Ja hogy hányan döglenek meg emiatt? Hogy lehetne ezt másképp is? Az már nem érdekel lassan senkit!
Nemsoká már kormányoktól, országoktól függetlenül itt az óriási baj, már most látszik az energiahiány előszele... :-(
De az a baj hogy kénytelen beállni az ember a sorba. Kénytelen ha nem akar megdögleni. Nem tom hányan keltek már fel arra hogy elfagyott a vízvezeték a falban..
Vagy nem tom próbált-e munkát keresni bárki is mostanság? A feladott hirdetések többsége kamu, csak a látszat kedvéért hirdetik, de igazából már a jelölt is megvan a hirdetés feladásának pillanatában.
Vagy hányan mentek el úgy dolgozni hogy a szerződés minden ellenére nem fizették ki a hónap végén?
Minek fizetne ki az a rohadt cég? Annyi a munkanélküli hogy minden hónapra jut neki egy ember aki ingyen dolgozik neki. Ő így megél, vagy netalántán meg is gazdagszik, szegény munkavállaló meg mehet a híd alá mert az utolsó reménye volt ez a munka.
Nemegy ismerősömmel ezt eljátszották már. A cég minden hónapban hirdet a szuperinfóban, gondolom minden hónapra talál is mást aki elvállalja a fizetés reményének tudatában. Ja hogy a hó végén egyetlen egy fillért sem kap?? Az nem érdekel senkit.
Nemhogy ügyvédre nincs pénz hanem sokszor arra sem hogy elutazzunk megtenni a feljelentést, aztán bíróságra rohangálni stb és mire meglenne az ítélet addig a cég meg felszívódik és nincs kin behajtani.
Persze a bírósági ügy évekig tart, és finanszírozzam meg addig a költségeket amíg nem születik ítélet? Felutazni a bíróságra is többezer forint, akkor így ha alapból nincs pénz nem is éri meg belefogni a 60 ezres bérért perelni... Arról nem is beszélve hogyha nagyobb céget perelsz akkor inkább a tripláját is kifizeti az ügyvédeknek, bíróknak kenőpénzként a cég, csak nehogy te példát tudjál mutatni a többi sanyargatott embernek. Inkább lefizeti az ügyvédet minthogy kifizetne engem és így bátorságot adva a többieknek... hosszútávon ez a cégnek jobban megéri mert senki még csak meg sem próbálja perelni ezekután.
Személyes tapasztalat az hogy lefizetik az ügyvédet, bírót csak hogy ne legyen számomra megfelelő ítélet, illetve hogy ha mást nem is tudnak de addig húzzák az ügyet amíg teljesen tönkre nem ment a család..
Nomeg igen, hiába jelentkezik az ember sima gyári munkásnak (operátornak) szalag mellé, hihetetlen de ott sincs felvétel. Na és ha véletlenül felvették az emberünket akkor jóesetben feketén megkap 60 ezret 3 műszakban.
Na ebből a 60 ezerből kapásból -20 ezer csak a buszbérlet mert ugye ha megtudják hogy nem helyi vagyok fel sem vesznek de el kell oda jutni is. Maradt 40 ezrem.
Ebből ha van egy hűtőm meg egy bojlerem és egyedül lakok akkor nagy megszorításokkal 5 ezer a villanyszámla. Már csak 35 ezrem van. Node télen fűtenem is kell, ha csak a konyhában lakok és fagyoskodok akkor gázzal talán havi 10-ből megúszom... Már csak 25 ezrem van.
25 ezer marad úgy kajára egy hónapra hogy mindenből csak a legminimálisabbat használom és mindenem megvan.
Ez így még talán kivitelezhető.. node azért néha ruhát is kell venni, mosóport, takarítószert, néha elromlik a konvektor stb és még nincs semmi luxus cikkünk mint pl telefon előfizetés, tévé, internet előfizetés stb.
Tehát a minimálbérből akkor is nagyon nehezen lehet megélni ha megvan mindened.
Node ha a szülői házból mennie kell a gyereknek akkor a minimálbérből hogyan lesz neki saját lakása? Hogyan lesz neki albérlete?? Ha megvan a ház miből lesz neki bútorai, ágya, mosógépe stb? Ja és miből fizeti a közműveket?
Mert ha nem akarsz fagyoskodni bármekkora is a házad, bizony min 20 ezer a fűtés. Mert ugye ti is láthattátok a híradóban a nyugdíjast hogy 25-ös távhőszámlát kapott... és ugye néhány panelban nincs az hogy kiköltözök a konyhába és csak ott fűtök.. Ha minden nap fürdeni akarsz melegvízben akkor a villany sem áll meg 10 ezer alatt.
És még a sok kicsi sokramegy alapon nem is számolgattuk a szemétdíjat, vízdíjat, közös költséget stb.
Tehát a minimálbérrel akárhogyis számolok nem tudunk kijönni nemhogy családostól hanem egyedül sem. Csak a kaján tudunk spórolni, azon tudok én is. Csak ugye a szervezet sem komálja a zsíros kenyeret nap mint nap, pláne úgy hogy a gazdaságos kenyér csak egy felfújt maszlag, a zsír sem látott disznót stb.
És sajnos sokan nemcsak minimálbérre vannak bejelentve hanem ténylegesen annyit is kapnak kézhez.
Csak az embernek vannak igényei, az nem élet hogy dolgozok évtizedekig aztán se házam, se semmim, éppencsak annyi hogy a szülői házban megkeresem a magamnak való uzsonnát. Ugye ennek nem lesz jó vége.
Úgyhogy akik most próbálnak kilépni a nagybetűs életbe azoknak a jövő óriási szívás lesz, feltéve akkor ha szar helyre születnek mint mi.
Se saját lakás, se nyugdíj, sőt meg sem érem a korhatárt, ilyenről hogy család, nyaralás stb meg sem fordul a fejemben. :-(
Tehát nemcsak medencefűtés miatt kerül föl az a mágnes, sok helyen tényleg csak a máról- a holnapra való túlélés miatt folyamodnak ilyesmihez.
Bocs hogy hosszú voltam de nem tudtam magamban tartani.
A V Gábor meg menjen a picsába, a medencefűtőket baszogassa! -
nerobolbébi #1223 Szia csuklósbusz!A hozzászólásod minden egyes szavával maximálisan egyet értek.Nekem van szerencsém ismerni ilyen óravisszapörgető "maffiózókat",de nit tudom én ki vagy kik a nagyobb meffiózók ?A nekűnk szar semmit nem érő"óra előrepörgető"gázt eladó szolgáltató,vagy a beledet is kitaposo szép kicsi hazánk a Magyar Állam.Ha ebben az országban per-pillanat meg szeretnél élni a családoddal csalni lopni kell mint az a sok rohadt "C".Talán akkor még minket is fognak támogatni mint ezt a bagázst.Ez azokra nem vonatkozik akik jó helyre születtek. -
Csuklósbusz #1222 Igazad van, a szolgáltatók is már több műsorban beismerték hogy bizony nem kell ide sok hókusz-pókusz, a legtöbb sikeres felderítést lakossági bejelentés alapján végzik. Szóval megy szépen ez a feljelentgetősdi.
Amúgy energialopásnál ez valahol érthető is mert a becsületesen fizetők fizetik ki az ellopott mennyiséget is.
Csak ugye mindenki szarik a másikra, én is ugyanúgy dolgozok mint más, akkor nekem miért nem jár a meleg otthon? Tehát a tolvajok is megérthetőek bár én még nem tartozok közéjük. Amíg lehet addig maradok törvényes keretek között de ha tovább romlik a sorsom kénytelen leszek igazán ontopik lenni.
Amúgy a drága "V Gábor" a fórumról jelentget fel embereket?? Na kétlem hogy lenne ilyen hülye. Neten olvastam egy történetet hogy egy kedves emberke olyannyira lopta az áramot hogy már tényleg az udvart is fűtötte és hiába szóltak a szolgáltatónak, a villanyóraleolvasónak stb szartak rá. Nem ugrott rá a kommandó.
Tehát ha V Gábor beszól bárhová (rendőrség, e-on stb) hogy a fórumon valaki azt írja hogy "lopja a gázt" akkor kurvára kiröhögik. :-)
Én már szóltam be halálos, lőfegyverrel való fenyegetésért is és azt is leszarták. Ezekután nyugodtan leírok bármit egy fórumon, nem fogja érdekelni őket.
A szolgáltatók csak ilyen bejelentésekre ugranak: "80 éves Marinéni villanyórája nem forog, biztos ingyen megy a Sokol rádiója.."
A rendőrség meg csak ilyenre intézkedik: "Kolompár Géza vónék, gárdaegyenruhás emberek csengettek be hozzám, jöjjenek má ki kéjem.."
A V Gábor-nak meg tudok javasolni valamit: menjen ki faluszélre, a cigánysorra, aztán hívja a rendőrséget, szolgáltatókat és mutassa meg nekik a sok cikázó vezetéket, slaggal bekötött kazánokat stb.
Vagy ha ehhez nincs pucája V Gábor-nak akkor miért nem a házalókat jelenti fel? Miért nem azokat jelenti fel akik házról házra járnak és mágneseket, lopótököket meg egyéb csodamasinákat árulnak?
Persze a házalók rápróbálják az órádra és ha nem is veszed meg a mágnesét stb az órádon már ott a nyom és a végén még ő jelent fel hogy buheráltál..
Na V Gábor az ilyeneket kell feljelenteni! Mikor egy egész utca közösen megegyezve lopja a közműveket, vagy mikor bűnszervezetek gyártják a megoldásokat és csicskákkal terjesztik a lakosság körében....
Na ha már ennyire ráér a kedves "V Gábor" úr akkor miért nem az ilyeneket nyomozgatja és jelenti fel? Lenne bőven kapás, annyit sem kéne nyomozni mint itt hogy kideríteni a nicknevek tulajait.
Pedig nem minket fórumozókat kell levadászni hanem megírtam kiket. Ha azokat levadászná akkor ténylegesen csökkennének a lopások.
De persze V Gábor véletlenül sem akar darázsfészekbe nyúlni, egyszerűbb a fórumozókat levadászni és a végén a legjobb öröm a káröröm miatt nevetni meg önelégülten ülni mi?? Így sokkal jobb ugye V Gábor??
De hogy már egy egész bűnszervezet épül gáz és villanyóra visszatekerésre és igen jól megélnek az már gondolom hidegen hagyja V Gábor urat.....!
Vagy V Gábor is az említett bűnszervezethez tartozik?? Lehet az a baja hogy ez a fórum rontja az üzletüket...
Mert az ilyen órabuhera maffia igaz hogy olcsóbban számláz mint a szolgáltató de számláz és sokaknak a maffia által felajánlott kedvezményes tarifa is kifizettethetetlen!
Mert ha belepörgetek a villanyórába 500 kWh-át az a szolgáltató által pl 50Ft/kWh. De ha felbérelem a maffiát (nem tudok már jobb szót mondani rájuk) akkor ők visszapörgetik lebukásmentesen ( mondják ők ) de kilowattonként pl 20 forintért pörgetik vissza. Nos ez igen kedvezményes ár de sokaknak ez is megfizethetetlen. Sokan a "nincsből" bármennyit mondana sem tudnánk kifizetni.
Ezért jött létre ez a fórum (szerintem). Ide szerintem azok látogatnak akik sem a szolgáltatóval nem tudnak kibékülni, a "maffiából" is kiakarna maradni tehát itt az emberek maguk akarják megoldani a dolgot.
Mert pl itt van a lecsengett mágnestrükk is amiért létrejött a fórum. Amíg a netről megveszi az ember magának a megfelelő mágnest 30 ezerért addig a házalóügynök maffiatag ugyanazt a mágnest csak egy kis csilivili körítéssel (díszdoboz, villogó led stb a megtévesztésért) eladja ismétlem ugyanazt 100 ezerért.
Meg amíg lopótököt lehet gyártani 5 ezerből, addig a netes hirdetésekben az erre ráállt "vállalkozások" szintén 80-100 ezer körül árulják.
Tehát V Gábor vagy egy "maffiatag" és ezért ingerli a fórum vagy egy idióta hülye aki minket baszogat a maffiák és a c-kategóriás emberek helyett..
Na de én mit csináljak? Nemhogy a szolgáltatót hanem a maffiát sem tudom megfizetni. Ezért vagyok itt.
De a szolgáltatónak van pénze fejleszteni (lásd Actaris antimágnes gázórák), a maffiának lesz pénze szintén fejleszteni, nekem meg nincs pénzem sem hőszigetelni, sőt elősszőr kéne egy ház amit hőszigetelhetnék..
Ha meg elkezdenék "Gázóramegállítónasatechnológiáskézikészüléket" (mágnest) árulni akkor engem meg elkapna a V Gábor mert ehhez meg kisember vagyok.. -
nerobolbébi #1221 Az bizony igaz,hogy figyelik a fórumot de nem csak Ők hanem olyan személyek is akik "igazi magyar"módra szeretnek feljelentgetősdit játszani Sajnos már tudok sikeres akciójáról.Nagy igyekezettel próbálja kideriteni kit takarnak a fórumon a nevek.Közzé is tenném az "Úr" nevét V Gábor-nak hivják egri lakos a telefonszáma 06-20/5111...Na ezek után remélem a tisztelt tag veszi az adást és tisztában van vele,hogy mindent tudok róla.Ha mégegyszer feljelent bár kit a fórumról és a tudomásomra jut vagy megpróbál betörni olyan helyekre ahová nem kellene ezen a fórumon közzé fogom tenni a teljes nevét és elérhetőségeit. -
Csuklósbusz #1220 A szolgáltató tudja a legtöbb trükköt és meg is vannak az eszközeik ellenük. Fórumot max figyelik de nem ők hozták létre.
Én még nem trükköztem gázórával, és ilyen vizsgálaton sem voltam sose és senki közeli ismerősöm sem volt még ilyenen.
De amúgy szerintem készülj a legrosszabbra, a szolgáltató mindenképp szerintem be fog próbálkozni hogy rádverje a büntetést. Hisz valakinek ki kell fizetnie az ellopott mennyiséget. Olvasd el ezt:
http://homar.blog.hu/2010/03/12/azzal_vadoljak_hogy_duplajara_novelte_a_sajat_villanyszamlajat
Bizony sok ártatlan a bűnösök miatt szívja a faszt.
De te határozottan és magabiztosan tagadd az egészet, pláne ha tényleg ártatlan vagy!! Semmiképp ne ismerd el mert ha ártatlan vagy akkor ezt ők is tudják csak ugye be kell próbálkozni hátha mégis elismeri. Ne dőlj be a trükkjeiknek, nem mágneseztél (meg se említsd hogy tudsz szupererős mágnesről stb..)
Tehát ha "elismered akkor kevesebb a bünti" dolog kamu. Ez csak akkor igaz ha tényleg loptál. Csak nem mindegy hogy kevés büntit kell fizetned vagy semennyit sem. Mert ha loptál akkor el kell ismerni mert akkor tényleg korrektebbek. De ha nem loptál el ne ismerd még véletlenül sem.
Amúgy igen, bármikor utólag is megtudják mágnesezni. Hiszen ha nekik van egy baromi erős mágnesük akkor lehet ki se kell venniük a dobozból vagy akármiből amibe beletették mert akkor is át tudják mégnesezni.
Mert ugye a műanyag fólia, kartondoboz a mágneses hatást nem árnyékolja le. De viszont ha fémdobozba tették és úgy plombálták akkor úgy nem tudják megmágnesezni (kivéve a plomba bontásával, újracsinálásával).
De mivelhogy tutira nem egy fém dobozba rakták az órát...
Tehát végső esetben mondhatod hogy basszátok anyátok, egy szar kartondobozba van az óra és ha az általatok emlegetett mágnes olyan szupererős akkor az azon keresztül is hat így ti is mágnesezhettétek az én órámat nemde és még a plombát sem kellett hamisítanotok..,?? Hogyan bizonyítják hogy ki volt az aki megmágnesezte az órát???
Amúgy ha egy fémre mágnest raksz akkor bizony kimutatható rajta a mágnes levétele után is a mágneses hatás. De csak egy ideig. Tehát ha egy hangfalmágnessel én is "megmágnesezem" a csavarhúzómat akkor ragadnak hozzá a csavarok. De ez csak egy ideig marad így. Kb fél év, év után kezdhetem elölről a mágnesezést mert a csavarhúzó ami csak egy sima fém elveszti egy idő után a mágnes által "ajándékozott" mágnesességét...
Tehát ha nemolyan rég mágnest raktatok rá akkor bizony kimutatható rajta a mágneses behatás. Na de az viszont semmiképp nem mutatható ki (ha nincs belső károsodás, márpedig ha nem mágneseztél akkor nincs is) tehát nem tudják kimutatni azt hogyha volt rajta mágnes az elég erős volt-e az óra megállításához és ha rárakták akkor mennyi ideig volt rajta, mert ha felrakod fél percre akkor már az óra bemágneseződik de ha le is veszed rögtön attól még nem loptál gázt...
Tehát egy a lényeg: az igazat kell mondani és akkor nem tudnak veled mit csinálni. A végsőkig ki kell tartani mert ha nem mágneseztél, de ők hiába mágnesezték utólag akkor sem tudják rádbizonyítani!!
Szerinted miért nem írt még senki ilyesmiről? Azért nem mert a szolgáltató ez ellen még nem készült fel időben, az óracserén kívül meg a zsarolgatáson kívül nem tud mit csinálni!
"Mert eddig én azt hittem csak az számit lebukásnak ha rajta van ,vagy a plomba sérült ,vagy ha átvan hidalva az óra . "
Amúgy igen, amiket felsoroltál az abszolút lebukás. Amúgy a törvényben bennevan hogy bármiféle manipuláció büntetendő. Tehát ha te megkéred az Ufókat hogy pörgessék vissza a villanyórát amit ők meg is tesznek azért is megbüntetnek mert manipuláltad az órát függetlenül attól hogy a plombák stb sértetlenek maradtak.
A megmágneselt villanyóra az más, ott mivelhogy azonnal tönkre is megy az óra tőle, és úgy tönkremenni másképp nem tud így egyértelműen bizonyítható a mágneses trükközés. A villanyóránál már csak ott a gond hogy ki rakta rá, az ügyfél vagy a szolgáltató rakta rá a mágnest.. de azt hogy rárakta-e egyáltalán valaki illetve ha rárakták elég erős volt-e a lopáshoz az könnyen kiderül villanyóránál.
Gázóránál nemcsak azt kell bizonyítani hogy ki rakta rá hanem azt is hogy milyet rakott rá, elég erős volt-e illetve ha elég erős volt-e akkor rajta is hagyták-e miközben üzemelt a kazán stb. Ezeket csak szétugrott, szarrákopott fogaskerekenél vagyis pofátlanul töménytelen lopásnál lehet bizonyítani.
De aki épphogy csak kipróbálta, vagy ki sem próbálta annak nyert ügye van.
Tehát ne aggódj, köszönd itt a fórumtársaknak hogy az ő lopásukat veled akarják kifizettetni.
De ha tényleg csak ki sem próbáltad akkor ezt bebukta a szolgáltató.
Ne félj, elmész, szétszedik, hazudnak valamit, ámulsz, bámulsz, letagadod, a végén meg békénhagynak mikor észreveszik hogy na téged nem tudnak palira venni. De ha abszolút nyugodtan és fenyegetés nélkül kezdesz lehet látják hogy na ezzel sem mennek semmire és szintén megúszod.
De tényleg írhatna valaki aki bármiféle ilyesmin átesett. -
anlasser #1219 Már egy ideje fönt vagyok ezen a fórumon ,és kezdem azt hinni hogy ezt a gázszolgáltatók hozták létre azért hogy minél többen bele essenek abba a csapdába amiben még eddig nem volt részük. Kezdve onnan hogy bármit kérdezek konkrétan , csak nagyivben hátulról válaszolnak, és még senki sem irta hogy ,én igy estem át egy vizsgálaton. Pedig kú.....va jó lenne tudnom hogy mire számithatok. Úi: egy valóban nem mágnesező. -
rajzadi #1218 ,,nerobolbébi" írtam privátodra,várnám válaszod mihamarabb.Ez a javítás máris mehetne -
rajzadi #1217 aZ ÚJ BK-G4 órára,tudtok valami blokkoló mágnest? Ha valaki tud,mágnes méreteit kérném privátra -
rajzadi #1216 Sziasztok,lenne hozzátok egy kérdésem. Ha valakinek mindeggy milyen okból,de leszerelik a gáz óráját mert valami gyanúst észleltek rajta,minden esetben berendelnek mikor független szakértő a te órád keríti sorra? Vagy van oLYan,hogy szétszedik,és aztán rendelnek be? Esetleg az elég ok nekik szétszedésre,ha blombák gyáriak semmi kifogás,de esetleg idegen festéknyom van órán? vÁLASZT IDE,VAGY PRIVIRE -
anlasser #1215 Ezt én is igy gondolnám. Nincs köztünk olyan aki már részt vett egy ilyen bevizsgáláson véletlenül? Esetleg privát irhatna ha nem publikus.Várok minden észrevételt . -
Csuklósbusz #1214 A mágnesezést csak villanyórán lehet bizonyítani. Illetve ha lenne egy független szakértő és egy jó ügyvéd akkor azt sem.
De az hogy a gázóra fém háza átmágneseződött, illetve tapad rá a vaspor az nem jelenti azt hogy loptad is a gázt. Mert lehet hogy csak rátettél egy mágnest aztán le is szedted véletlen.
Mert a gyerek is játszhatott az ipari mágnessel ami ide-oda rácuppant.
A gázórával akkor lehet nagyot bukni hogyha rajtavan a mágnes mikor jönnek nomeg ha eltört benne valami alkatrész a nagyon erős mágnes miatt. Amúgy kidumálható. Nem véletlen cseréltek rohamléptekben gázórákat ugye.. :-) -
anlasser #1213 Még egy gondolat ,mivel már érdeklőttem sokfelé azóta amióta elvitték az órámat .Egy illető aki át esett egy ilyen vizsgálaton(megjegyezném hogy ő mágnesezte valóban az órát)sorolta hogy nála nemtudták bebizonyitani a mágnesezést. Pedig szerte szét szedték az órát előtte ,és végül csak a csere órát kellett kifizetni. -
anlasser #1212 Az lett volna a konkrét kérdés ,hogy az új tipusú órát lehet e mágnesezni és kitudják e mutatni konkrétan ,hogy én bizony mágneseztem az órámat.Mert fenn állhat annak a veszéje is hogy ők mágnesezik föl.Én pl nem volt szerencsém ki próbálni ezt a mágneses dolgot sem a régin sem az új tipusú órán ,még is elvitték mert a vonalkód elvolt mosódva.A másik meg az hogy ha betuják bizonyitani ,akkor mért nem akkor teszik ezt amikor kijönnek ellenőrizni? Tegyék meg akkor a szemem láttára .Nem pedig egy hónap mulva amikor behivnak közös bevizsgálásra.Én gondolkodom hogy azon hogy a fogyasztóvédelem mit szól ehez ha értesiteném őket erről. Mivel ez nem konkrét fizikai átalakitásból adódó lopás.A mágnesezés ténye meg olyan nem igazán kézzel fogható dolog mint pl plomba sérülés ,áthidalás stb. -
#1211 A mágnesezhető alkatrészeken fél évig ki lehet mutatni a mágnesezést, de nem egészen értem a kérdésedet -
anlasser #1210 Helló Még mindig kérdezném hogy betudják e bizonyitani azt hogy mágneseztem e az ujtipusú órámat ? Bevagyok szarva mert attól félek hogy az elvitt órámat a dobozon kivül elektromágnesezik a tigáz dolgozói ,és onnantól vége a bizonyitási eljárásomnak. Azért igy meglopni valakit azért mert 15 éve kevés gázt fogyaszt . Megjegyezném hogy 16 éve mindig ott vagyok ahol favágás van és bizony jut elég hogy a gázt kiváltsam. -
rajzadi #1209 Sziasztok ,,nerobolbebi" rendes,bízhattok benne. Csak ovatosan mindenki vigyázzon,mert a ,,jófiúk" is látogathatják az oldalt.Csak azt nem tudom,miért ők a jók? Azért,mert faszán bekeverik nekünk a Gázt-Oxigénnel? Aztán gáz árban jön a ,,Sárga tűz" Aminek semmi értéke,csak pörög az óra tőle mint a ringispil