1528
biza kell az a mágnes
-
#559 25rugóért rendeltem 3db mágnes csak még nem érkezett meg de ahogy a többiektöl olvasom a paramétereket kicsi lesz az N40-es -
#558 köszi mindenkinek a segitséget holnap kiprobálom a szoritós módszert hogy működik e az actaris órán -
hidegvan #557 Így igaz!
Jóval olcsóbb! -
feco0407 #556 Annyiért én is vennék -
#555 hát ez az
az csak akkor jó ha ki tudod ingyen próbálni
ahhoz drága,hogy megvedd potyára
itt van olcsóbban is... -
biztosmegál #554 Az e-mai címemre írd meg hogy kb. hol laksz, messze tőlem?
-
biztosmegál #553 Nem kötelező senkinek kipróbálni!!! Nekem ezzel a módszerrel működik most is. Aki nem hiszi az mágnesezzen vagy fizzesse a gázszámlát. -
hidegvan #552 Tanulság képen elmondom a mágnes tapasztalatom:
2006 őszén az óra csere után, az egyik barátom elhozott hozzám egy fickót, aki szakértőnek számít a témában.
Hozott 2 db kb 50x50x50-es ipari mágnest, külön-külön ruhába csavarva, majd miután kérte, hogy kapcsoljam be a kazánt, vagy 10 percig próbálkozott az óra megállításával. Egyik mágnest az óra hátlapján, a másikat az előlapon a számláló alatt mozgatta ruhával. Időnként az óra, iszonyatos kerregést produkált, de nem állt meg, csak néha belassult.
Végeredményként közölte, hogy ehhez a típushoz nem alkalmazható!
Utólag visszagondolva elcsesztem, mert ahogy a hozzászólásokban is olvasom, lehet, hogy a kisebb fogyasztók( bojler, tűzhely)működése esetén megállította volna, ami az éves fogyasztás kb. 1/3-a!
Igaz, akkor ezt a két mágnest 60 rugóért adta volna, ami borsos árnak számít, de ha bejött volna, biztos megveszem! -
hüllye #551 Plexivel VIGYÁZNI!!
Repedés=300e -
#550 túl drága
max 5000-et ér...
(sgn tilos a reklám) -
feco0407 #549 Itt a mágnes eladó!
www.magnet.sokbolt.hu -
realp #548 Van már valakinek megoldása arra az esetre ha nem lesz több gáz?
-
realp #547 detto -
hidegvan #546 A mostani hideg miatt nekem is 25- 30 köbméter között a napi fogyasztásom és az imént néztem vissza, hogy a tavaly ilyenkor óta 2500 köbméter!!! -
hidegvan #545 Köszi, majd a hétvégén kísérletezek vele! -
hidegvan #544 Sajnos, ezt én is így érzem, ezért nem igazán merek nekiesni a szorítókkal! -
hidegvan #543 Ez attól függ, hogy milyen a rendszer, mert ha kis nyomású ( általában colos a csatlakozás) akkor nincs, ha nagy nyomású ( fél colos csatlakozás)akkor van központi nyomáscsökkentő az óra előtt és a fogyasztók előtt is egy kicsi! Az, hogy melyik mennyi bár, nem tudom, de nekem nagy nyomású van az biztos. -
#542 Nem tapasztalatból de eléggé merevnek tűnik az a kis plexi... -
hidegvan #541 Nagyon borúlátó vagy, csak nem tapasztalatból beszélsz? -
#540 el fog törni a plexi... -
biztosmegál #539 A plexi közepén van egykör alakú pont, attól jobbra kb.1.5cm, lefele pedig 1 cm. De ha rakod fel, mindenképpen menni kell a gáznak így tudod meg hogy meddig kell húznod. Lényeg még hogy addig húzd míg a számláló TELJESEN meg nem áll. -
csí00 #538 Lehet, hogy nem is kell gázról beszélni, mert nem lesz. -
#537 Az óra előtt van még nyomáscsökkentő ami 33 mbarra csökkenti a bejövő gáznyomást.Ott is van valamilyen elzáró... -
hidegvan #536 Én nem vagyok jártas az óra tipusokban, de a golyós csap megoldás nem függ az óra típusától, viszont a képen úgy látom, az óra után nincs golyóscsap és előtte is a régi 4 csavaros van.
Persze azt nem mondtam, hogy a művelethez kell lenni egy harmadik csapnak (kertes családi házaknál van)is a bejövő csonknál, különben nem lehet szétszedni, gázmentesíteni! -
hidegvan #535 Az 501- be van a fénykép, tehát BK-G4T, de viszont a számláló alatt ott a bemélyedés!
Rötyi írja: "a számlálo alá kell tenni a pillanatszoritot?1vagy 2db-ot kell folrakni"
Ezek szerint, ha jól értelmezem, nem a plexit nyomja, hanem az óra fém lemez testét!? -
realp #534 Üdv, csináltam egy képet a G órámról, érdekelne, hogy ez most a nagy gallus 2000 g4, vagy a kicsi!! Légyszi valaki vegye a fáradtságot és válaszoljon ha tud!
köszi
[IMG]http://www3.speedyshare.com/data/449906844/14550942/30872624/g%C3%B3ra.JPG[IMG] -
csibi67 #533 Sziaasztok úgylátom ír itt mindenki mindent a tények GALLUS 2000 V4 nagy fehér vagy szürke a felső részében szemből nézve középen van a számláló meg áll mágnessal,de függ a fogyasztott menyiségtol is vagyis mennyire megy az óra ha megy a kazán vagy a parapetek általában az újabb cirko kazánok nál ez jó a régi éti kazán sajna annyit fogyaszt hogy nem áll meg csak lassul és fertelmesen kattog a parapeteknél a hejzet az hogy ha 3-4 megy egysszerre akkor kicsit kattog az óra de ez még elmegy viszont ezeknél az a jó hogy össze vissza kapcsolnak be így szinte áll az óra napi 05-1 m3 fogyasztás! A mágnesről N48-N52 de kb.: 50x50x30-as kettő darab a hátuljára felrakva a számlállóval szemben a felezéstől felfelé az egyiket a másikat pedig lefelé ugyancsak hátulra pontosan kell vagyis működö óránál és mozgatni kell jobbra balra mert 1-2 mm is számít a két mágnes közé falapot mert utánna kinkeserves szét szedni őket! A kis GALLUS óra egy mágnestöl is meg áll úgy mint Katiba a gyerek teljesen mindeggy hova rakjátok föl hát ennyit mágnest venni pedig Google mágnes és már vehetitek is ezer helyen! Sok sikert! -
biztosmegál #532 din075. HOL VAGY??? Csak nem valami bődületes marhaság tippel próbálod megálítani a gázórádat??? Mivel tudom hogy az én szorítós ötletemhez szóltál hozzá az 509-essel. Ugye hogy nem volt marhaság? -
biztosmegál #531 Van olyan golyóscsap amelyiknek a két átlós csavarja ki van fúrva és a csapon is va egy pöcök amin áthúzzák a plombazsinort. Régieknél valószinű hogy még nem de az újjakon már van. És ez biztos. -
biztosmegál #530 Csak a BK-G4T órához jó,és ebből is csak ahoz amelyiknek a ablak része téglalap alakú. Amelyiknek a plexis részének az alján van egy beugrás ahhoz szerintem nem jó. A simához biztos hogy jó. A plexi közepén van egykör alakú pont, attól jobbra kb.1.5cm, lefele pedig 1 cm. De ha rakod fel, mindenképpen menni kell a gáznak így tudod meg hogy meddig kell húznod. Lényeg még hogy addig húzd míg a számláló TELJESEN meg nem áll. Aszámláló gond nélkül elindul levétel után és nyomot sem hagy. Akinek sikerült az írja meg hogy a többiek is elhiggyék. -
realp #529 Sziasztok!
Nagyon fontos lenne választ kapnom! Naponta 21 köbméter gáz fogy nálunk ami igenigen húzós számlát eredményez. Nembeszélve arról hogy valószínűleg a gáz fűtőértéke(vagy mi) is pocsék.
A kérdés az lenne hogy az #520 as hozzászólásban leírtak működhetnek gallus 2000 g4 -es órával? Asszem nekem a nagyobbik van, de holnap teszek fel képet is.
Kérlek válaszoljatok, köszönöm -
#528 51-51-25 N40 tapadoerő 100kg tipusú mágnes megfogja a gallus es az actaris tipusu gázórát? -
#527 a réz colos golyóscsap nem plombazhato
-
#526 a számlálo alá kell tenni a pillanatszoritot?1vagy 2db-ot kell folrakni
? -
hidegvan #525 Két kérdésem volna:
Pontosan hol illeszkedik a pillanatszorító kb. 20 mm-es forgó korongja az óra előlapjához?
Ha leveszed, gond nélkül visszaindul a számláló? -
hidegvan #524 Én 95-ben szereltettem, nincs leplombálva egyik sem!
Sajnos a jó kis plexivel működő órámat 2006-ban cserélték a jelenlegire, ilyen még nem nagyon található a MÉH telepeken. -
biztosmegál #523 Erre már gondoltam én is de nálunk le van plombálva. Én a szorítós módszert használom és bevált. Ha nem mered megszorítani,vegyél a MÉH-telepen egy olyan órát és próbáld ki azon. -
hidegvan #522 Én még nem láttam sehol leplombázva, sem az ismerőseimnél, de még a munkahelyemen sem!
Az előfordulhat, hogy közvetlen az óra után nem építenek be csapot, de szerintem az már a felhasználó területe és nem nagy durranás pótolni!
Egyébként ez a plombázási mizéria nem olyan régre vezethető vissza, nekem például a villanyóra alatti (bejövő) automata sor csak 4-5 éve van leplombázva! -
biztosmegál #521 Általában a golyóscsap már gyárilag plombázható csavarral gyártják, és ezt le is plombázzák. -
hidegvan #520 Nagyon egyszerű!
Leveszik a két golyós csap (óra előtt és után)fedelét,ill. belsejét és a helyükbe olyat tesznek, amibe csőcsonk van hegesztve, majd egy flexibilis csővel egyszerűen kikerülik az órát. 4 db csavar, kb. 10 perc az egész!
Persze, ez csak ott jó alkalmazni, ahol a lakásban, vagy még jobb, a pincében van a szerkezet!
Nekem a ház falán van, így elég feltűnő volna a járókelőknek, szomszédoknak, ha ott látnának rendszeresen matatni.