1528
biza kell az a mágnes
-
zsoleszhun #686 Sziasztok!
Először is megköszönném mindenkinek aki írt a gázórák okosításáról !
Rászántam magam, vettem egy 55x55x25 N45-öt (15EFt) a kis G4-hez és
tökéletesen műkögik vele. Turbós gázkazánunk van, meg sem mozdul, de
ha a melegvizet is kinyitom egyszerre akkor néha kattog egy kicsit.
Végre nem kell a 4 hónapos gyerekemet töltöttkáposztának öltöztetni
napközben.
Csináltam egy képet is, hogy én hova raktam fel a mágnest:
Bocsi az asszony zoknijáért de ez jó vastag volt, nehogy összekarcoljam :)
Mégegyszer köszönöm, sok sikert a többi órához mindenkinek. -
csí00 #685 Nem tudom hogy kell berakni a képet, a foto már megvan.
-
csí00 #684 [img]https://media.sg.hu/forum/posts/2009_01/01-13-09_172353.jpg[/I Nem tudom mennyire sikerült be rakni a képet. Kköszönöm -
Yuna #683 Ez nagy Gallus
-
hidegvan #682 csí00
Nézd meg az én órám az 501-s hsz-ben és akkor lehet, hogy nem kell fotóznod. Viszont, nekem sem jött válasz, hogy kicsi, vagy nagy!?
Egyáltalán Gallus, vagy a "G " alapból azt jelenti? -
realp #681 csí00, fotózd le az órád, és linkeld be a képet, meg fogjuk tudni mondani hogy milyen órád van.
üdv -
anubiscool #680 Jah,esetleg digitális villanyórára?Köszi :D -
anubiscool #679 Sziasztok.ACTARIS G4 RF1 -re v.ki tud megoldást? -
csí00 #678 Melyik a kicsi és melyik a nagy óra? Honnan tudom meg?
-
csí00 #677 Csibi67!! A nagy G az új órát jelenti? Segíts! Addig nem merem megrendelni míg valaki nem mond valamit az órámról.Köszi. -
zentv #676 zotya79! Itt vagyok kérdezz. -
kakada #675 Rötyi, csak szerinted kicsi az N35, vagy tapasztalatból mondod?
Az 50x50x20 N45 150 kg tart, nem lenne túl erős vajon? -
kakada #674 Na az előbb beszéltem a planettel, tényleg el vannak csuszva a rendelésekkel , talán a következő szállitmányból remélhetek/9-10 nap/, de az sem biztos
Vagy ajánlotta a korongot 55x25 N42, ez 5%-kal kisebb tömegü mint a hasáb, de ateljesitményben nem biztos, hogy ez az arány keletkezik
Ára hatezer párszáz forint, és ha nem jó akkor visszacseréli, de a költségek nyilván engem terhelnek, tehát nem biztos hogy megéri csereberélni.
Mit gondoltok a korongról? -
kakada #673 kössz az infót.
Tányleg megfoja egy darab 50x50x25 méretü mágnes ,mert már próbáltam, de nem tudom milyen volt az erőssége ,mert nem volt ráírva semmi
csak azért nem vettem meg mert soknak találtam érte 35000 ft.-ot
-
realp #672 Semmi baj csibi, viszont annyit hozzátennék hogy a bolt el van csúszva a rendelések teljesítésével, szóval az a 2 nap jelenleg nem oké. -
csibi67 #671 bocs realp kakadának szántam a választ csak elütöttem! -
csibi67 #670 kakada én beszéltem velük dec közepén és január közepére igértek mágnest ezét inkáb a 669-es hozászólásom vedd figyelem be és itt kutakodj nem tudom mivel hajtod a kis gallust, de szinte minden fogyasztóval meg áll még nagy fogyasztású éti kazánnal is szerintem neked elég egyenlőre egy darab mágnes, de ha biztosra akarsz menni és nem akarsz két postát fizetni akkor vegyél 2 db 60x30x20 N52 ez kipostázva 15000Ft azt hiszem ennyit meg ér mert egy hónap múlva pusszban leszel, de ezt neked kell eldönteni -
csibi67 #669 Csá kisérletezők! Mágnes ügyben annyit wwww.neodym.hu ez egy szegedi bolt online lehet rendelni mágnes ár + 2000Ft 2 napos időgarantált utánvétes csomagban szóval megrendeled emaileden vissza igazolod és kétnapmulva már ingyé melegedhetsz csak visszáb volt egy jó hozzá szólás ha már jó pár éve gázzal fűtessz és havi 3-5száz vagy ennél is több gázt fogyasztassz akkor csak lassan minden hóhapban egyre többet lopj mert az tényleg ki derül ha hirtelen csökken a fogyasztásod erre jó egy vegyes tüzelésű kazán vagy kandalló persze azért legyen fád is az udvaron hozzá mert ha kimennek ell. őksem hülyék. Amúgy én is itt vettem 60x30x20 N52-es mágnest 4 darabot /6490Ft/db ezek fogják a nagy gallust 8 parapettel néha kattog de csak -8 fok alatt és így napi 1m3 gázom fogy idebent pedig 25 fok van uszkve 120m2-en plussz a garázsban is van vagy 20 fok! -
csí00 #668 Sziasztok!
Flogiston G4 RF1 gázóra majd leszédül a falról úgyis, hogy fele gáz és fele villany fűtés van. Tud valaki egy jó megoldást. A műanyag lap csak a nagyon vékony fér be, A plexi nagyon kemény. Mágnessel még nem próbáltam. Ha tud valaki segítsen. Köszönöm. -
#667 N35 kicsi lesz de olvass vissza mert valaki irja hogy mit kell figyelembevenni ha mágnest akarsz venni. Szerintem a planettol vegyél mert ott a legolcsóbb és még a srác segit is ha fölhivod. Ha raktáron van neki holnapra megkapod és szerintem ki is cseréli ha nem jo -
kakada #666 Hogyan tudnál segíteni?RÖTYI -
kakada #665 Köszi szépen .
Amúgy másfél hete próbálom elérni az euromagnet-et, de nem kapcsolhatóm a telefon.
innen lenne legegyszerübb a vásárlás ,mert megmondod telefonon , hogy mi kell és a GLS szolgálat szállitja .
Egyébként az 50x50x25 N35 akarom kipróbálni a kicsi fehér gallus g4-en
remélem bejön, ha nem akkor beszoptam 8000-t. -
realp #664 Egyelőre egy mágnes lesz, már úton van remélem. Ha fogja akkor nem veszek mégegyet. Az óra amúgy folyamatosan megy (sajnos). :D -
zotya79 #663 HELLÓ MINDENKINEK!ZENTVRŐL TUD VALAKI VALAMIT?
-
#662 én is innen rendeltem ahonnan te akarsz de jobban jársz ha innen rendelsz/planet neodym.hu/ mert a szupermagnetnek előre kell elutalnod a pénzt az otp-böl és középárfolyamon átváltja a számládról az eurót és mikor megérkezett a pénz küldik 8 munkanapon belül a csomagot ja +4500ft átutalás és járulék cimén levonnak a csomag árán fölül. Röviden ennyi de ha tudok segitek. KAKADA -
#661 Csá REALP!A számláló mögé ragd a mágnest és miközben megy a kazán vagy konvektor kezd el jobra-balra húzogatni a mágnest ,a lényeg hogy menjen az óra,ha 2db van akkor a másikat meg a számláló alá ragd de olvass vissza kb az 500hozzászólásnál beszélgettünk róla.
-
kukorikuu #660 Sziasztok nekem van egy G4 elster handel gyártmányú órám erre tudtok
valami megoldást? -
FairCO #659 tedd a kosárba -> jobb oldalt: kosár megjelenítése -> katt a kiszállítás Németországba -> válaszd ki Magyarországot -> szállítási költségek újraszámítása -> rendelés -> adatok kitöltése -> tovább -> fizetési mód kiválaszt -> ... -> rendelés küldése
valahogy így -
kakada #658 Kurvára nem értem hogyan kell megrendelni.
Te hogy csináltad?
Hogy fizettél, stb? -
realp #657 Na hamarosan 50x50x20 N45 VS. gallus 2000 g4 (kicsi).
-
FairCO #656 google -> supermagnete
Egyenlőre még megtartom, habár kezdem elveszíteni a hitemet benne..
Mivel ilyen hülyén zörög, ezért nem használom, nem akarom tönkrevágni az órát, de el nem adom, ki tudja mire lesz még jó.. Lehet szerzek még melléjük egy 65x65x30mm N45 260kg -os aranyoskát is, hátha úgy ér valamit, csak hát az 20e+ magyar forint..
Na mindegy, ez a project még várat magára. -
kakada #655 Ismerősödét is a N40 fogja?
Hol vetted az N40-et?
esetleg nem eladó a tied?....ha igen akkor mi az ára?
Valaki nem tudja esetleg, hogy a 50x50x2,5 N35 nem -e elég a kis fehér gallusra? -
realp #654 Azt tudom tanácsolni, hogy olvasgass vissza itt a fórumban, ha jól emlékszem van valami okosság a nagyobbik gallusra is....
Ha nincs akkor bocs, de azt biztos hogy van róla szó... -
FairCO #653 Ismerősnél a kicsit fogja mint a kisangyal, arra tényleg elég egy is.. Mázlista. :) -
FairCO #652 A nagyobbik, már körbesimogattam mindenütt, de hiába. Mondjuk amikor csak a használati melegvizet csinálja a kazán, és nem teker annyira, akkor fogja, de hát nem is ezzel van a probléma, hanem a fűtéssel.. Amikor az beindul, akkor nincs megállás.. -
zentv #651 hüllye! Az a "műszer" nagyvalószínüség szerint egy lopótök ami a MI lopótökünkell dolgozik szembe!Én úgy gondolom hogy akkora lopót kell építeni hogy ezt lenyomja meg a plusz a hálózati fogyasztást de ehhez már nagyon nagy kéne mert a szolgáltatós biztos 10-15KW-os leglább.Műanyag ACTARIS G órára továbbra is jó lenne valami megoldás :) -
realp #650 Kicsi vagy a nagy gallus g4-es órád van? Elvileg a kicsit meg kéne fognia már egy mágnesnek is.
-
FairCO #649 Hali!
az én Gallus G4-esemet egy meglehetősen nagy kazán bírja mozgásra, és 2db 50x50x25-ös N40-es sem bír vele (majdnem megfogja, de végül csak át-átfordul a szemét, közben nem túl egészséges a hangja, és végeredményben a fogyasztás is ugyanannyi), van-e értelme szerintetek megpróbálkozni azzal hogy megduplázom számukat 4-re..?
Szóval előrébb leszek-e azzal hogy a mágnesek felületét megduplázom, ez a tapadóerőt mennyiben befolyásolja?! A fizika ezen része nekem magas, arról nem is beszélve hogy a gázórák működése is rejtély számomra..
Valakinek van ebben tapasztalata? Ezek a 70-80ezres gázszámlák elég rosszul érintenek, de azt a 12-14ezret (amibe még 2 kerülne) sem szeretném kidobni az ablakon... -
uzr #648 Szia rötyi! Az actaris kint van, nem védett helyen egy lemezszekrénybe.. Így mi,tévő legyek??? -
freelac #647 Sziasztok,
érdekes dolgokról írtok, ám mint (volt) áramszolgáltatós néger szólok, hogy nem árt tudnotok, hogy a leolvasáskor IS és külön ellenőrzéskor Is a megváltozott fogyasztású helyeket külön ELLENŐRZIK!
Vagyis ha Te áramból az előző leolvasási időszakok alatt elfogyasztottál mondjuk 5000 kWh-t, de most csak mondjuk 3000-et, akkor vagy:
1 meghaltál és az örökös máshogy fogyaszt
2 megváltozott a a fűtésed és vagy gázból vagy fával fűtesz, de a gáz a másik szolgálatónál látszik, főleg ha az e-on, mert ott a mind a kettőnek egy tulaja,
3 lopod
És a lebukott lopók 75%-a így bukik meg. Vagy több. Annak idején, amikor még tanultam, gyakorlaton az áramszolgáltató egyik "szovjetjéhez" kerültem, és ott a kirend. vezető szerint nekem meg kellett tanulnom a mérőórák leolvasását is. És a listában piros filccel meg voltak jelölve a problémás esetek.
Szal, óvatosan és ésszel.