1528
biza kell az a mágnes
-
zentv #968 hátha nem csal az elektronikai ismeretem akkor ez relét jelent igaz nem a szokványos jelölésbe. Márcsak azért is mert ott van neki a tekercse meg párhuzamosan vele egy dióda ami visszafelé védi az áramkört.Szal szerintem az relé de továbbra se értem a működést
-
boysteer #967 miylen K1 relé ? az kapcsoló !
ki be kapcsolja a kütyüt bármi lenne is eme szerkezet !
relay = kapcsolás váltás (nem relé ) -
zentv #966 Ezt az áramkört én se nagyon értem nem tudom mi értelme van hogy a relét ki be kapcsolgatja.Lehet hogy valamit az 50Hz-el operál. -
boysteer #965 segíteni akartam a NULLTÖRÉS-es (és ez legyen valóban törés vagy kiszigetelés a nulla megszüntetése, megakadályozása hogy a mérő orába jusson az a NULLTÖRÉS ! ellenőrzik kimérik stb -
dixy #964 Hello!
Valaki próbálta leszerelni a plexit ,és vissza tekerni a számlálót?
Esetleg lehet vissza felé tekerni,vagy csak előre?
-
grandpa #963 no coment.nem én találtam ki. -
biztosmegál #962 A gázórárol csak annyit:BK-G4T óráboll van tudomásom szerint minimum 3 fajta. Az egyiknek a számlapjánál van 3 pöcök és középen egy kikönnyitet perforált luk, haott megnyomod az bereped a perforáció mentén, ebbe igazad van. De én nem erről írtam hanem a sima "plexisről" aminek nincs beugrás az alján. Tehát: 1. Pöckös "plexi"=nem jó
2. Az a számlapos aminek van beugrás a "plexi"alján=nem jó
3. Téglalap alakú "plexi"=JÓ
Remélem világos. -
geo91 #961 Bazz ez a topic még mindig él? Minek kell a mágnes? -
biztosmegál #960 Ha az E-on kijön ellenőrizni, álltalában mit néznek? Lopótök nyomait,plombát,mérőóra sértetlenségét, esetleg a padláson a tetőtartó cső folytonosságát. Legrosszabb esetben kikötik a villanyórát,leszigetelik a vezetékeket és kihúzzák a csőböl nincs-e megbontva. Szerinted melyik fogja megnézni hogy a nullavezeték el van-e törve a tetőtertónál??? És ha igen. Nem loptam a nullájukat. Nem én lennék az első akinek eltörik a nulla kötése, ilyen hibát már láttam és javitottam is,de az biztos hogy ott nem szándékos törésről volt szó. Úgyhogy ez profi kivitelezés mellett ez a legjobb szerintem. Ha ennél tudsz jobbat írd meg, de a rizikó kissebb legyen! -
#959 Nekem ez gyanus. A K1 relé egyik állásban nem vezet sehová, tehát a konnektorban nem lesz feszültség, a másik állásban pedig direkben ráköti a 230V-os bemenetre, tehát nem spórol semmit. Ráadásul nem hinném hogy a rákapcsolt készüléknek is jót tenne egy szaggatott tápfesz.
-
grandpa #958 egy lehetséges megoldás:
http://www.circuitstoday.com/mosquito-repeller-power-saver
///bosszant ez a nem teheted ezt, nem teheted azt, biztonsági okok miatt.
éppen linket nem enged beszurni.bbbrrrbbbbbbrrrrr/// -
#957 Ez micsoda valójában? Tud erről valaki részletesebben is valamit? -
boysteer #956 szintén villanyszereő vagyok 2 volt osztálytársam dolgozik az e-on nál ! tuti a bukta ! hát fel mennek a padlásra is jóember nem hülyék azok ! de te tudod, nekem van itthon szétszerelve BK G4T tudom miről beszélek ! mostmár csak csak szurkolok neked hogy legalább annyi gázt és áramot tudj ellopni mit amannyi lessz majd a bírság ! -
zentv #955 Sok sikert a megvalósításhoz!Ez a energysafe-s doboz érdekes lehet hogy dolgozik méretlen áram nélkül?! -
biztosmegál #954 "Idekötöm meg odakötöm" Ez nem így van. Gondold át nyugodtan és rá jössz hogy nem ide-oda kötögetésről van szó. A villamos szakmához értek,abból élek mint vállalkozó,csak azok a munkák legálisak. Úgyhogy tudom miröl beszélek. A másik: a gázórát nem azt mondtam hogy szorítóval préseljük össze barbár módon, hanem van egy pont ahol kicsit megnyomod addig míg meg nem áll,nem tovább. Nem kell túlozni, és a hangyábol elefántot csinálni. Még valami kifogás??? -
boysteer #953 jó jó müködik a dolog ( már 25 éve ) de ha kimennek elenőrzésre bukta ! -
boysteer #952 szia én nem akarok bunkó lenni de az a módszer amit te leírtál egy barmolás ! épp ugy mint az a pillantszorító a BK G4T számlapjára ! és most lehet utálni lebunkózni de ezek nem jó módszerek. 90%os a bukási esélye !mert az a kis számlap az műagyagos-paír benne mikor megszorítod az a 3 pöcök nyomot hagy és nemritkán hullámosítja a paírt ! a villanyos meg hááát idekötöm meg oda halott ügy ! -
biztosmegál #951 Én úgy oldanám meg hogy: A sodrony a nulla, ahol meg van kötve az Mlc-vel ott megtörném a nulla vezetéket. A sodronyon van a kötélszív utána az S kampó végül pedig a két fél bilincs a 2 colos tetőtartón. Ha ezeken a kontaktus úgymond elfogadható akkor ez lessz a nulla. A padláson a tetőtartórol lehozok egy vezetéket ami lessz a nulla ( zöld/sárgával hogy ne legyen eggyértelmű). Nulla csak ezen a vezetéken fog jönni.A mérőböl kijövő nullát mielött bemenne az elosztóba rakok rá egy mágneskapcsolót, és utána kötöm az ÉN nullámat. Plussz kell egy földelés a mágnedkspcdoló után a biztonság kedvéért. A mágneskapcsolót az eggyik szobából lehetne kapcsolni egy kapcsolóval. Ha amágneskapcsoló zárva van kap nullát a tetőtartóról lehozott nullárol és pörög az óra. Ha a mágneskapcs. nyitvavan nem kap nullát az óra és nem pörög, de a lakásban van fázis,nulla,nullázó. Ez még csak elmélet, de működőképesnek gondolom. Köszönet a gondolatért: zentv. -
hidegvan #950 Ez jó, csak nem derül ki, hogy hol kell bedugni a konnektorba, az óra közelében, vagy bárhol.
http://plugandsave.com/ -
hidegvan #949 Hali
Látom, már éledezik a topik!
-
boysteer #948 hahó -
boysteer #947
http://www.youtube.com/watch?v=zDEcHCYxZUk&feature=related
-
boysteer #946 izé www.gamblehacker.com na ez a jó k ki kell cserélni L-re -
boysteer #945 www.gambkehacker.com -
boysteer #944 nem kellen mondjuk egy másik forumon csinálni iylen topikit ? több fül többet hall ! -
boysteer #943 nem tudom pontosan mire gondoltál itt ! de az ugynevezett NULLATÖRÉS módszer kb 25 éves ! és ismeri a szolgáltató ! a nullatörés annyit jelent hogy az emberek a padláson elkezdkék hajlitgatni a nulla vezetéket amig el nem törik odabent és a szigetelésen nem látszik semmi ! és ha nincs nulla akkor valóban nem mér az óra ! és ilyenkór vagy a szomszédtól kértek nullát vagy csináltak másodlagos földelést ! a másik hogy egyszerüen kiszigetelték a sodronyt ! a dolog működik de visszaalítni baromi sok idő ! ha kimennek elenőrizni tuti a bukás ! -
boysteer #942 a gázórát előrre teketni ? hmm én is kondolkodtam már rajta ! DE ! rá van irva oránként max 6m3 tud átengedi ! számod ki mennyi idő lenne mire átforulna az összes számláló ! fél év talán ? -
#941 A szurket egyebkent ugy hallottam hogy mar nem fogja semmi... -
#940 Kozepen az ora alatt van az egyik, a hatuljan szemben ezzel a masik es igy all. Kepet nem tudok rola itt berakni. -
din075 #939 ha hallgattál volna valószínűleg bölcsebb maradsz ismétcsak -
dixy #938 hello!
Sajnos nekem is az utcán van, de majd lesz valahogy, azt nem tudom ,hogy mennyi idő alatt pörgrti át. -
biztosmegál #937 Szerintem a régi csatlakozóknál lehet megoldani ahol sodronyravan rátekerve a fázis és így van befeszítve. Már le is rajzoltam a terveket hogylássam működik-e. Jó ötlet, lebukás szinte nulla. Sőtt le sem lehet vele bukni, ha rendesen meg van csinálva. Kössz a tippet. -
biztosmegál #936 Nálam a nyomáscsökkentő olyan helyen van ahol látják a szoszédok, sajnos ha ott szétszedném és rátolnám a kompresszort akkor az egész utca tudna róla. De nem rossz ötlet. Mennyi idő alatt tudnád átpörgetni? -
grandpa #935 tudnál róla képet mutatni?mert eddig a nagy fehéret és a szürkét nem fogta semmi. -
dixy #934 hello!
A bejővő gáz kpe-cső után van 1 golyos csap ott szétszedem (előtte elzárom a csapot) rádugom a krompresszort, bent a gázbolylernél szét szedem a bekötést (ott jön ki a levegő),és igy . De előtte ellenkezőleg meg próbálom vissza felé, ha a nyomás csökkentő engedi.
-
biztosmegál #933 Hogy csinálod a csővezeték megbontását? Gondolom valahova levegőt kell nyomatni. -
#932 Nagy feher gallus 2000 2db neodym-el mint a covek! -
dixy #931 hello!
A kivitelezés sem bonyolult annak aki meri,na meg ha van kompresszora. -
biztosmegál #930 Ez még megrágom, el lehet ezen is gondolkodni!!! Jó ötletnek tűnik,csak kivitelezéssel lehetnek gondok. MEGOLDJUK! -
biztosmegál #929 Nem biztos hogy hülyeséget mondasz!!! Engem érdekelne. Évente egyszer kéne hozzányúlni a gázórához. Csak mennyi idő míg teljesen átpörgeted??? Multkor a gázszerelők levették az órámat és visszablombálni egy hét múlva jött az áramszolgáltató. De én levettem és porszívóval próbáltam visszatekerni,de nem ment. Előre pörgette mint állat.