1528
biza kell az a mágnes
-
S O S #1048 Sziasztok!!
Nekem most cserélték le ezek a tet.... ek a gázórát Actaris G4 Rf1-re valaki nem tud segíyteni, hogy lehet meg....!!
Köszi előre os!!!
Üdv: S.O.S -
pirobi #1047 szia. Próbáld meg.A discovery channel csatornán van ilyen jellegü müsor. Túl sokat nézted szerintem -
#1046 Halee.
Nemnagyon értek hozzá de ha van 27 db mágneskockám akkor azt meg lehet oldani, hogy egy 3x3x3 kockát összetenni belőle?
tehát lenne még 2 ugyanilyen 1x3x3-mas és azt a három "lapot" egybetenni? Nem taszítanák egymást? Előre is köszi. -
#1045 az 6739,55 m3 -
boysteer #1044 10 éves óra ? idén le fogják cserélni ! meg amugyis évi 670m3 nem sok ! de ha BK-G4T de az (csak bk4t) lenne akkor tudnák rá vérprofi megoldást de igy nem merem ajánlani ! esetleg 70x60 N45 mágnes előrre hátra vonzóra ! a kis szar mágnesek nem fogják meg ! -
#1043 úgy tuti megáll ;) -
csak pörög #1042 :) Köszi de inkább megállítanám :) -
#1041 Fel kell gyújtani... -
csak pörög #1040
Hi all!
Nem tudjátok ezzel mit lehet kezdeni? Mert ez csak pörög nekem meg jönnek a 80e számlák és ez nem nagyon teccik nekem.
Segitségetek előre is köszönöm! -
Csuklósbusz #1039 Köszi a történetet! De sajnos számomra meglepő nincs benne, errefelé is ugyanígy csinálják.
De amúgy nem szabadna elárulnia ezeket a történeteket hogy írod hogyha spicli van akkor bukta? Helyszín nem kell, a történet a lényeg.
Ezek titkosak lennének? Tehát ha települést, nevet nem írsz úgy sem szabadna beszélniük?
De ez jó volt: :-)
" meglepődve látták hogy még mindíg van villágítás a lakásba és szól a tv ! ! " :-) D
De valami jópofa eseteket nem tud? Mert az nem móka leszedni a kampókat a légvezetékről meg az óra helyén lévő átkötést levágni. Ez már a mindennapos gyakorlat.
Tehát olyan igazi trükkök mikor mondjuk kilómétereken át vezetik a kábelt a tolvajok, mozgásérzékelő stoppolja a villanyórát stb stb. Necsak cigányos tévézés hanem mondjuk gazdagos medencefűtéses lopás?
Tehát valami igazán érdekeset és nagyon trükköset tudsz mondani? :-)
Amúgy arról tudtok valamit mondani hogy a hőkamerázás, ilyen-olyan bemérőműszerek használata mennyire gyakori nekik? Vagy mostanság nem is kell ilyet használni csak leakasztani a kampókat? -
boysteer #1038 szinte csak olyat tudok ami vele történt meg ! de az alapján már könnyen visszakereshető lenne az illető mert tudják egymás történneteint igy ha van köztük spicli akkor bukta van ! DE
herlyszin tiszbő ! 98% cigány 2 éve jártam ott szétnéztem 100-al sepertem végig a városon mert a tiszabőiek még 70-él is kilopják az autórádiót a mozgó kocsiból ! amit láttam gusztustalan házak tiszta fertő az egész kerítés sehol sincs (eltűzelték) A munkában megfáradt romák sörrel a kezükben üldögéltek a házaik előtt pihentek és várták mikor lesz este 23:00 hogy induljanak a mezőgazdasági terméyneket betakaritani!
Az egyik melós háza előtt megállt az e-onos autó 4 db 100kg feletti villanyszerelő érkézett az un. tiszabői gyorsregálású elit áramkommandó !
-1 éven nem fizeti a számláka és a felszólításra se válaszol ezér ki leszerejük a fogyasztásmérőt !
- mi ?
- a villanyórát
- mee ?
- mert nem fizeti a számláka !
- nincs is órám! mit fizetsek ?
- a csekkeket . NINCS óra ?
- há van csak nincs felszerelve !
A fogyasztásmérőt nem találták a vezetékek szépen szakosan áthidalava !
- ha nincs meg az óra az + 30.000ft rá a bírság !
- hmm
igy hát a villanyoszlopról kötötték le mire végezett a tiszabői különítmény összepakoltak és meglepődve látták hogy még mindíg van villágítás a lakásba és szól a tv ! !
-
Csuklósbusz #1037 Bocs, e-onos ismerősödtől származó történeteket szívesen venném! -
Csuklósbusz #1036 De épp ez az hogy amíg "kisembereket" kegyetlenül meghurcolják addig egyesek meg simán megússzák annyival hogy levágják a vezetékét...
Mert ugye ha azt vesszük tényleg nem kell ide semmilyen trükk meg csodaszerkezet... ott megy az utcába csak rá kell akasztani, vagy ott a gázcsonk csak slagokkal szét kell vezetni és kész. A legkissebb műszaki érzékkel meglehet oldani a villanyt, gázt is. De ha én ezt megmerném csinálni a milliós büntetés mellé még közveszélyokozásért is megbüntetnének.
A cigányokon tényleg nem tudnák behajtani a büntetést de mondjuk egy kiadós börtönbüntetésnek vagy azonnali segélyelvonásnak lennének visszatartó hatásai. Tehát aki lopja a villanyt, gázt, attól megvonni a segélyt, gyest, családi pótlékot mindent mondván az adófizető társadalomtól már megkapta a támogatását az ellopott villany fejében stb. De ez a legrosszabb hogy nemcsak a cigi-piát mi fizessük nekik hanem még a fűtést is, a teljes megélhetést. De a műholdas tévét azért tudják fizetni... hogy ne unatkozzanak a nagy semmittevésben.
Bárcsak én is lennék egy kigyúrt kancigány és akkor nemcsak a közművek de a tömegközlekedéstől kezdve szinte minden ingyen lenne. Tényleg rendet kéne tenni már ebben az országban... és csodálkoznak egyesek hogy néhányan végelkeseredésükben odamennek a cigókhoz és szétlövik őket??
Nem vagyok rasszista, a cigánysorról is van ismerősöm és ők is mondják hogy egyesek egyszerűen lejáratják őket. De mikor megélni már alig tudsz, dolgozol látástól mikulásig amíg van hol, és azt látod hogy mondjuk a szomszéd utcába vígan éldegélnek ilyen pofátlan módszerekkel... akkor öngyilkosságom előtt én is kilőnék pár ilyet. De olyanokat akik tényleg megérdemlik és tényleg bűnösek és nem találomra mint a tévében mutatták..
AMúgy végülis azért jöttünk ide a fórumra hogy mi is ügyeskedjünk. Tehát nem azt mondom hogy csak nekik nem szabad hanem csak nekünk hanem mindenkinek egyformán szabad mondjuk gázt lopni mágnessel de akkor járjon mindenkinek egyformán ellenőrzés és egyforma büntetés is!!!
Mert jelenleg az ellenőrzés és a büntetés csak azokra vonatkozik akik könnyű préda és többet lehet tőlük beszedni mint amennyit valóban elloptak. De a cigóknak szabad fenyegetőzni, őket nem perelik be nemhogy életveszélyes fenyegetésért de közveszélyt okozó robbanásveszélyért sem, a becsületsértésről nem is beszélve. Mostmár az utcába sem mennek be ahol a cigók lopkodnak tehát meg sem próbálnak velük újjat húzni. Ők meg úgy érzik nekik ez jár...
Ui: ha elműs ismerősöd van akkor mesélhetnél jópár történetet nekünk! :-) -
boysteer #1035 © Csuklósbusz "Ui: legyél cigány, oda a kommandó be sem mer csöngetni. :-) "
már épp irni akartam mikor figyelmesebben elolvastam a hozzászólásodat ! még egy magyar minimálbérért dolgozó adófizető ügyeskedik hogy havi 2000 forintal csökkentse a villanyszámlát addig a cigányok 8 db 2500W-os villanyradiátorral -10 fokba nyitott ablak mellet aludnak ! és ha kimegy a "kommandó" kapákkal várják őket ! és amikor a szolnokmegye összes rendőre odamegy akkor az oszloppról lekötik a házat ! de mikor kifordul a sarkon az utólsó autó is már hosszú fabotokon lévő kampóval megkampózzák a légvezetéket és kész !
Az egész utcát nem köthetik le mert eggy család mindig fizeti a számlát ! persze az utca legvégén lakik ! (e.on-os ismerősöm tudna mesélni!)
GÁZ : az önkormányzat ingyen bevezti nekik a gázcsonkot (magyarnak 170.000ft kell fizetni) ha ez megvan már húzzák is ki a slagot (amit loptak) és 4-5 házat fűtenek igy !
Büntetés : a magyar ugyis befizeti mert "micsoda szégyen" a cigányt meg meg se büntetik mert úgysem fizeti be !
CIGÁNY AKAROK LENNI ! ! ! napi 20.000 ért lopahtok ! ha elkap a biztonsági őr azt mondom rá RASZZISTA és már meg is úsztam
Nem kell fizetnem a gázért villanyért a rendőr nem állít meg hogy van-e biztosításom vagy műszaki a zsigán
és még kapok havi 300.000ft.ot a 7 gyerek után !
a hülye magyar meg dolgozzon jelentsék fel egymást vagy amit akarnak csak ne akasszák fel megukat mert akkor én éhen halok
szarok rá nekem ez igy jó !
-
actaris #1034 megoldatlan egyenlet márpedig nem létezik -
Csuklósbusz #1033 Amúgy a szolgáltatóknak ha jobban belegondoltok nem kell járnia a netet a trükkért. Hidd el, ők tudják a legjobban hogyan lehet manipulálni!
Abban is biztos vagyok hogy az áramkommandósoknak ingyen van az áram. :-)
Ha meg elterjed valami trükk (mint a gázóra+mágnes) akkor az azt jelenti hogy tömegesen használják. Ha meg felkerül az internetre az meg a végső állomás.
A gázóra+ mágnesről már rég tud a szolgáltató hiszen mondjuk akkor őket miért is büntette volna meg egy sima mágnesért:
http://www.haon.hu/hirek/im:all:rightnow/cikk/240-ezres-birsagot-kapott-a-gazora-miatt-egy-nyugdijas-hazaspar/cn/haon-news-charlotteinform-20090303-0453519727
Tehát odafigyelnek a mágnesre. Mindig van olyan béna aki lebukik mert rajtafelejti a mágnest vagy a lopótököt, elégeti a fővezetéket stb és innentől kezdve már be is kerül a feketekönyvbe és onnantól arra is fokozottaban figyelnek.
Arról nem is beszélve hogy valószínűleg a kommandót oktatják hogy mi a rendszer gyenge pontja és hol lehet számítani trükkre.
Persze a gázóramágnes trükk biztos nem jutott eszükbe 10 évvel ezelőtt mikor nem voltak ilyen mágnesek de mostmár szerintem a sima leolvasó is vadászni fogja az ilyenekt. :-(
De azt azért muszály megemlítenem hogy pl a villanyóráknál a trükkök jelentős része biztos nem a laikus lakosság leleménye hanem a nagytudású szakemberek (ergo szolgáltatóknál dolgozók) jutnak eszébe aztán a jóbarátokon keresztül robbanásszerűen elterjed.
De szerintem az is elgondolkodtató hogy a legtöbb energiatolvajt bejelentés alapján kapják el. Szóval a magyarokra nemcsak a trükkök jellemzőek...
Ui: legyél cigány, oda a kommandó be sem mer csöngetni. :-) -
Csuklósbusz #1032 A winyómágnesek nagyon erősek de ahhoz túl gyengék hogy bármilyen órában bármilyen hatást kiváltsanak. A winyómágnest csak egyéb alternatív célokra lehet felhasználni de hogy igen erős az is biztos. -
Csuklósbusz #1031 Tudom jól hogy elég baj hogy ilyenekhez kell folyamodni!
De sajnos mostmár a kormány ha akarná sem tudná jelentősen befolyásolni az energiaárakat. Mostmár a piac dönt, ha kevés van és sokaknak kell akkor bizony felmegy az ára mert úgy is elviszik.
Az energia meg olyan mint a kaja, bármennyibe kerül MEG KELL VENNI akkoris.
Az energia amit jelenleg használunk az a gáz és az olaj. De mindkettő kitermelése tetőzött (nem tudunk többet kitermelni) pedig a szükségletek nőnek. A kitermelés meg csökken. Abből már tudod mi lesz... hát nem sok jó az biztos!
Dubajnak van esze, addig épít napelemes, takarékos stb felhőkarcolókat amíg van miből.
-----------
Témára visszatérve, reménykedj hogy nem fogják bevizsgálni, de szerintem túl sok kismegszakító van ahhoz hogy mindet lecsekkolják így csak a különösen gyanús eseteket vizsgálják vagy akkor mikor már kívülről is látszik a dolog. Ha kivülről is látszik, látszott akkor megbuktál. Ha nem látszott akkor meg is úszhatod akár.
De miért cserélték le?
Ja és azt nem is mondtam hogy a modern kismegszakítókba nem tudod bedugni, ha betudod dugni akkor pedig nem tudsz vele elérni olyan helyet ahonnan méretlen áramra is hozzáérhetnél.
Az új kismegszakítóknál némnelyiket nyugodtan lehet vízes kézzel is kapcsolgatni, olyan távolra tették a fázisvezetőt.
A régiek bizony csipkodtak hogyha vízesen kapcsoltad... gondolom onnan is jött az ötlet hogy deközel van az az érintkező.. le kéne szívni. -
Kinga19 #1030 mire kell neked az a mágnes?
-
Csuklósbusz #1029 Na akkor kedves fórumtársak!
Az energia az nagyon nagy kincs. Az nélkül nem sokáig leszünk, idáig is az olcsó energiárak miatt jutottunk el (igen kedveseim, a mai árak a jövőhöz képest Ingyen vannak!)
Pedig látjátok hogy a mai árak már sokaknak megfizethetetlen (ezért kerültünk ide a fórumra).
De az energiahordozók, olaj, gáz, áram (az áram za előző kettőből van főként) egyszerűen elfogynak de az a baj hogy ez pont most a mi életünkben történik.. :-( Nem 20-30 évek múlva mint jósolgatták régen is, MOST!
Olvassátok végig ezt, de olvassátok el, nem fogtok csalódni:
http://astro.elte.hu/~hetesizs/FFEK/jelentes.pdf
Tehát mostmár hogy meggyőződtél arról hogy pár év és mindennek az ára az egekben lesz a szolgáltatók is mindent elfognak követni hogy a maradék energiát ne lopják el. Mert minnél drágább annál többen lopják!
Magyarul arra nem tudunk alapozni hogy majd dugimegoldással ingyen áram és gáz.. :-(
Pláne ha nem is lesz és nem lesz mit lopni.
AKi lopótököt vesz 100 ezerért az egy fasz! Mert ha van pénze 100 ezres kütyüre akkor nem szorult rá az áramlopásra.
Inkább gyűjtsetek alternatív (napelem stb) megoldásokra.
Nos akkor gondolkozzatok el, nézzetek szét. Sok helyre digitális villanyórát tesznek már fel. Tehát digitális számokkal LCD kijelzőn írja ki a fogyasztást meg sok egyebet. De a kommandó infraporton is rá tud csatlakozni.
A villanyóra szépen regisztrálja hogy te mikor mennyit és milyen mértékben fogyasztottál, kíirja hogy mikor volt áramszünet és mennyi időre. Persze a digitális villanyórában van akksi, tudja a pontos időt, de ha kimerül az akksi (több éves áramszünet) akkor sem veszik el a mérések eredménye.
Az áramszünetekből tudnak következtetni hogy nem-e éppen elvágtad a fővezetéket hogy ráköss és azért volt áramszünet, vagy a fogyasztási adatok is lehetnek gyanúsak sőt bizonyítékok is áramlopás esetére. Mert ha a laptopon kirajzolódnak a fogyasztási görbéid akkor már egy elemezhető adathalmaz lesz a birtokukban amikből lehet következtetni.
Sőt a digitális villanyórára nem hatnak a mágnesek sem lopótök de viszont ha mágnest vagy lopótököt érzékel akkor kigyullad rajta egy piros lámpa. De van olyan tipus ami az évenkénti óraleolvasó laptopja fog kiolvasni és ott bizony figyelmeztetni fog a szoftver az áramlopási kísérletre.
És ha tudják hogy megkísérelted akkor nagyellenőrzés hogyha próbálkoztál lopótökkel de nem ment akkor mivel próbálkoztál még és sikeres lett-e?
Vagyis már nemcsak a villanyóraszekrény tisztasága lesz az ok a kommandó eljövetelére hanem a villanyórák maguk hívják a "felülvozsgálatot".
-------------
A digitális gázóra az jobban szopás mint a villany. Ez is méri a fogyasztási adataidat, tehát ha hetente egyszer fűtesz télen az is gyanús. Ezek is jelzik ha mágneses tér közelébe kerültek sőt akkor is figyelmeztetnek ha túl sok levegő ment bele.
Mert ha túl levegős a gáz akkor valszeg csináltál előtte egy illegális kerülővezetéket...
Persze az óra ezt dátum-idővel rögzíti és majd a kommandó kivizsgálja.
A túl magas, túl alacsony fogyasztás bármi lehet gyanús.
Pláne ha készítenek rá egy elemző szoftvert hogy na ez életszerű adat vagy valamiért manipulált...
Mert ugye ha van kerülővezeték és te csak havonta egyszer visszakötöd hogy mégiscsak legyen fogyasztás rögtön lebuksz.
Pláne ha már akkor csináltad a kerülővezetéket mikor fent volt az új óra...
Nem hiszitek?
Olvassátok el az óra leírását:
http://heathungary.hu/doc/text/sonix_muszaki_leiras.pdf
--------------------------------------------
Tehát a mai órákat már nem lehet nyom nélkül manipulálni, a jövő órái már azt is jelzik ha elé kötsz egy illegális kerülővezetéket.
Sőt ma már kötelezően az órákat az udvarra a kerítéshez kell tenni. Ott meg már elé sem tudsz kötni.
A gázórát is már így kell elhelyezni:
http://www.egaz-degaz-foldgazeloszto.hu/media/download/hogyan_valhat_foldgazfogyasztova.pdf
Tehát mind gáz és villany esetében az új elhelyezésű óráknál LEHETETLEN NYOM NÉLKÜL MANIPULÁLNI, LEHETETLEN AZ ILLEGÁLIS VÉTELEZÉS!
A régi gázóráknál ugye sokszor végighozták a telked alatt a telked elején már nyomáscsökkentőzött, elzárható méretlen gázvezetéket és csak a házadban szereltek rá órát. A minimális nyomás miatt (kézzel belehet fogni) meg el is lehet zárni a nyomáscsökkentő előtt sokan csináltak illegális kerülővezetéket.
Ezért mostmár nyomáscsökkentő meg az óra egymás mellett van az újépítésű helyeken.
A nyomáscsökkentő elé meg ugye ahol kurvanagy a nyomás és elzárni sem lehet = HALÁL.
------------------------------------
A szolgáltatóknak olyan nagy mértékű kárt okoznak a lopások (meg ők tudják hogy mi vár ránk és készülnek is az áramemelések hatására) hogy megéri nekik a milliós vagy milliárdos műszerek megvétele.
A villanyosoknak a legkönnyebb, azok simán kimérik hol van a trükk, jó most kételkedtek de mai technikában mikor majd a rendőrök is mikrohullámokkal osztlatják meg égetik a tömeget nemsoká akkor gondolod hogy a szolgáltatók nem fejlesztettek ki semmit? Vagy nem volt egy cég ami kifejlesztette a szolgáltatóknak a szükséges technikát??
Persze a sima villanyszerelők nem tudják ezt de ha nem szerelő hanem konkrétan a kommandó jön az kiméri.
Arról nem is beszélve hogy már a barkácsáruházakban lehet kapni vezetékkeresőt ami kijelzi hogy hol megy a vezeték a falban.
Sőt mostanság a gázkommandó hőkamerákkal figyeli hogy merre megy az illegális vezeték...
Mert ha ugye ránéz a házadra vele kintről a zárt kapu mögül akkor látja hogy a konvektorod dolgozik ezerrel de mondjuk az adott helyen nincs is gázfogyasztó bejegyezve... :-)
Vagy ránéz a falakra és látja hogy azokon belül hol mennek a más hőmérsékletű csövek, áramvezetékek stb.
A gázosoknak be sem kell jönniük ahhoz hogy tutira megmondják lopod-e a gázt vagy sem.
A villanyosoknak sem kell bemenniük ha 1000-rel megy a fogyasztás picit melegebbek a vezetékek mint a fal...
De ha nem fogyasztasz áramot azért be kell menniük hogy kimérjék. De a villanyórához köteles vagy őket beengedni... onnan meg ugye ők már mindent látnak.
---------------------------------------------------------
Tehát a szolgáltatók már készülnek az egyre szörnyűbb jövőre, nekünk is készülni kellene ha lenne miből.
A régi szerelésű cuccoknál még lehetséges a lopás (pl gázórát is megfogja a mágnes de sajnos a mágnes is nyomot hagy) de a nagyon új cuccoknál csak rontanád a helyezeted a lebukáskori csekkel.
Egy ilyen csekk egy családot a túlvilágra küldhet. Ezért is írtam ide hogy azért csak óvatosan az ilyen dolgokkal!
Amúgy hogy ontopik is legyek, a mágnes tényleg megfog néhány gázórát, az enyémet pl nem a 4 ezer Ft-os neo, ha vennék 60 ezerért az valszeg megfogná mert régebbi típusú (Gallus 2000 nagy) csak erre kurvanagy és drága mágnes kéne. Annyi pénzem meg nincs. Pláne úgy hogy nem tudom lemágnesezni és mivelhogy nagyon elterjedt ez a trükk (ezért került fel a netre mert szinte mindenki tudja) így lassan lesz hozzá célműszerük vagy sima vaspor az óraleolvasóknál és kibuksz vele.
Mert jó, nincs rajta sérelmi nyom de hogyan magyarázod meg hogy hogyanis érte akkora mágneses hatás az órát ami a természetben nem fordul elő??
Ja amúgy a 4 ezres mágnest amit próbáltam nem elég erős szerintem hogy átmágnesezze az órát, meg idővel ha nem használod elveszti az óra a mágnesességét tehát ezért mertem kipróbálni. Amúgy a mágnes kamionos ismerősömtől volt kölcsön mert ő a tachográfot állította meg vele.
De képzeljétek, külföldön a rendőrök egy mágneskereső digitális műszerrel kikereste a fülkében hol tárolja és el is kobozták tőle.
Gyanús volt nekik hogyan tud sok kilómétert relatív rövid idő alatt megtenni...így került elő a mágneskereső műszer.
Tehát a mágnesek már célműszerrel is kereshetők, ha nem találják meg az órán de bemérik a házban akkor ez is bukta még úgy is hogy be sem jöttek...
Hidd el a szolgáltató mindent megtehet, te csak annyit tehetsz hogy éhendöglesz.
Csak a legutolsó esélyként válaszd a manipulálást, másképp nem éri meg.
------------------
Amúgy én csak egy magánszemély vagyok, nincs sem gáz és villanyszerelői ismereteim, én csak hosszasan utánnajártam a neten a dolgoknak és rájöttem hogyha minden törik és minden mindegy akkor fogok majd buherálni.
Ja meg az órákról: sok digitális óra mechanikus kijelzővel van felszerelve. Tehát mondjuk a villanyóra nem LCD kijelzőn kiírja mennyi az állás hanem az elektronika egy léptetőmotorral odapörgeti a emchanikus számlálót. Itt ott a beugratás hogyha a mechanikus számlálót bármilyen módon is megállítod az elektronika akkor is tudni fogja mennyi energia ment el.... Csak te nem tudod hogy hiába áll a számláló attól még MÉR az óra.
Nem olyan egyszerű ez mint ahogy itt leírják többen...! :-) -
#1028 Igen, ebben teljes mértékben igazad van, hogy elég meg marad egy kis por stb. Lenyomozható, de másképp nem nagyon lehetne megélni...Szerintem az a legnagyobb baj, hogy ilyen dolgokhoz kell fordulnia az embereknek. ( Mindegy, hogy áram, víz, gáz, stb. bármi ). De egyébként arra is van orvosság, hogy ne vegyék észre azt a bizonyos égést. A napokban ezer azaz 1000 HUF-ért cserélték le a kapcsolót és így semmi "nyom". De mégegyszer mondom elég baj, hogy " ilyenekhez kell folyamodni " szerintem. -
Csuklósbusz #1027 Amúgy már régóta olvasom ezt a fórumot, én is azért jöttem mert sajnos simán a mai bérekből, lakáshitel stb mellett nem lehet megélni. A lakásban meg úgy hogy látod a lehelleted nem lehet megmaradni télen. Mikor arra megy el a bérem fele!! a fűtésre hogy éppenhogy ne fagyjanak el a vízvezetékek azért az elgondolkodtatott pár dolgon. Pl legyek most öngyilkos vagy ráérek ha elkapott a áramkommandó stb.. :-(
De sajnos megoldást idáig nem találtam. Legalábbis használható megoldást.
Még írok egy-két elrettentést mert nem szeretném ha az emberek akik nem véletlen jöttek ide több százezres büntetés miatt menne tönkre az életük. -
Csuklósbusz #1026 Lopótököt ne vegyetek, nagyon könnyű házilag csinálni, van fent a neten is rajz meg leírás, egy régebbi telefontöltő vagy akksitöltő trafó is megteszi bármilyen bekötéssel. Tehát aki ilyet gyárt és 5 ezren fölül adja az már rablás.
De ha már hozzáfész a méretlen áramhoz (kismegszakítón keresztül) akkor miért nem oda kötöd rögtön az olajradiátort??
A villanyóra csak a fázist méri tehát ha a villanyóra előtt rácsatlakozol a kismegszakítóra (általában csak a fázison van kismegszakító) akkor lopótök sem kell. Ugyanúgy nyomot hagy legalább belül és ugyanúgy le fogsz bukni!!
Tehát villanyórával nem tudsz trükközni, mágnes tönkreteszi ha béna vagy, ha megfúrod kiderül (mikroszkóppal megnézik mennyi por, forgács stb kerül bele)és bizony csekk lesz a vége.
Amúgy valszeg minden leszerelt órát, vagy a lecserélt órák közül találomra bevizsgálnak párat az biztos. Tehát ha nem jön ki a kommandó mert a villádban 500Ft alatt van a fogyasztás akkor majd mikor lejár a hitelesítése az órádnak, kicserélik egy újra de a régit min szúrópróbaszerűen is vizsgálják de ha tutitrükkösen van behatolva is lebuksz. -
Csuklósbusz #1025 Tehát a lopótök 90%-ban lebukás! Mert ha nem érnek vele tetten akkor a kismegszakító vizsgálatával (persze a szolgáltató pártfogó szakértővel) nagyon nagy csekk lesz a vége. :-( -
Csuklósbusz #1024 Kedves MATYI0323!
A lopótök az tényleg működik és jópofa szerkezet. De van egy kis gond vele... mindig az óra elé a méretlen áramra kell vele rácsatlakozni. Ezt általában a kismegszakítóba egy fémlemezdugással tudjuk megcsapolni.
De szemmel nem vehető észre amit okoz a lopotók fém része( feltéve ha mégis mert megéghet ha béna vagy mohó vagy) de a szolgáltató a méretlen részen lévő kismegszakítókat is beszokta vizsgálni. Tehát mikroszkóppal megnézik vannak-e benne idegen fém porszemei, kopás ami csak idegen tárgytól eredhet, vagy egy kis égésnyom ami csak belül látszik. De a lényeg hogy szétszedve a kismegszakítót látszódni fog a dolog. A neten tömegével vannak lopótök árusok, van amelyik már évek óta mégse tesznek ellenük semmit. Azért mert megvan ellene az ellenszere a szolgáltatóknak. Sok sikertelen ember szétégeti a lopótökkel a kismegszíktóját, ezt már a villanyolvasó lejelenti és ha sorra kerülsz (akár fél év múlva) jö na kommandó és ha nem ér tetten, kismegszakító leszerel, elvisz szakértőhöz és csekk kiküld. Sőt ha nincs szerencséd rögtön ki is kapcsolnak. -
#1023 De visszaforgatja!! Tapasztalat!:D
Nekünk 380-van itthon aztán így óránként kb. 5-6-ot teker vissza. De akinek ugye csak "sima" áram van logikusan többet.:) -
actaris #1022 én sem javultam meg... sőt!
sok a v.számlája?
[email protected]
-
pirobi #1021 ÉS ? -
#1020 hély én msot szedtem ki a szar winyombol két kurva erös mágnest...xD -
pirobi #1019 Igen ! -
#1018 én még nem.. -
BaziJ0e #1017 Mindenki megjavult ?
-
BaziJ0e #1016 Sehogy, es mar el is ertek a szolgaltatok, hogy ne sikeruljon az infokat cserelni es berelni :)
Szoval ez a logoljak az ip-d meg ilyen dumak...
na mind1, 10 evvel ezelott is eleg gaz volt, most sem kellene mindennek es mindenkinek bedolni...
De mar vege a futesi szezonnak, majd osszel ujra indul ez is :D
Papa szolgaltatok kis emberei. Ja, es az ipm nyugodtan tedd el, jovok meg maskor is :D
-
#1015 és akkor mégis hogy írjak ide? -
zsoleszhun #1014 Az ip címmel vigyázzatok, ha nem szükséges ne jelentkezzetek be!!!!!!!! -
zolti75 #1013 Felejtsd elezt a fórumot de gyorsan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
postas1972 #1012 Hello ,új vagyok a fórumon. Tudtok valamit az actaris g.órára?2008-as kiadás.Köszi -
zolti75 #1011 Tessék gyerekek megérte ezt a ki...szott fórumot létrehozni!Ezaz tudja meg mindenki!!!
Nagyon jó 500e ft bünti?Még az ártatlan mágnesezést is kiszurják ha szétszedik,mert ugye elkerulhetetlen néha főleg kezdetben a bekattogás
Mit jelent ez?a fogaskerék(műanyag)sérül,kopás jelenik meg rajta ami a helyes,nem guberált(mánesezett) fogaskereken nincs!!!Az órákon ha nincs összekarcolva vagy ha van is haamarosan lecserélik bevizsgálják és szívás!!!Nincs menekvés!!!ja ip cím:)
-
zentv #1010 Jah a Tástvérek tudják mi a megfejtés!Egy kis történet.: egyik kolegámal esett meg.Egyik reggel kapcsolná be a mikrót nincs áram kimegy megkérdi szomszédokat mi a helyzet rövidesen kiderül hogy CSAK nála nincs, hát a TESÓK az éjjel nem levágták neki a bekötőkábelét mert az övéket elvitték a szolgáltató emberei.Beszarás! -
BaziJ0e #1009 Mutattak gazkommandot, mutattak aramkommandot es mindenfele csunya ciganyt, aki lopja az aramot. Elmondtak, hogy a gazt es aramot is van, hogy olyanok lopjak, akirol nem is gondolna az ember. Budai villa pl....
De mutattak, hogy gazorat hogy es hol furjak meg, hogy atmenjen rajta a gaz meretlenul, eleg profinak tuntek az ellenorok :D