1528
biza kell az a mágnes
  • KovZoltán
    Hát én is rendeltem de nem sikerült egyik órámat sem meg fogni van egy Gallusom (feljavított) meg egy Actaris g4 2009 de semmi nem sikerült aki eladta meg ígérte jó régóta ,hogy ki jön segít fell rakni de nem jött a mai napig!!!!!!!!!!!!!KEDVES KOVÁCS KRISZTIÁN VÁRJUK MÉG MINDIG !!!De nem ér ide a telefon szám pedig a 308991815 egy hónapja ki van kapcsolva !!!90 ezer ugrott mert ennyi volt a két órára DE NEM FOGJA MEG!!!!!!!!!
  • KovZoltán
    .
  • Willenbrock
    A mágnest hova kell tenni,az óra melyik részére?Mekkora mágnes kell?Ha elvesszük a mágnest mennyi idő múlva indul el újra az óra?Páran írták hogy a lassítással úgy kopnak a fogaskerekek hogy ha szétszedik egyből látható ez a nyom,ez így van-mi a mágnesezés kockázata?
  • BaziJ0e
    Erik erre varunk itt eleg sokan. Addig is rakjuk a szenes kazant, vagy futunk dragan.
  • Erik 30
    Hali! Az iránt érdeklődnék hogy Actaris g 4 hez tudtok e mágnest ami jó is és persze az is érdekelne hogy kitől és hogyan tudnám beszerezni előrre is köszi.
  • Erik 30
    hi
  • prezi
    a műanyagot nem fogja a mágnes -.-
  • miragehun
    Sziasztok

Nekem most cserélték a gázórámat nagy szerencsétlenségemre.
    Az újnak a típusa: Elster BK-G4T
    Tudtok segíteni, hogy lassuljon kicsit?
    Az előzőnél még működött a mágnes ennél sajnos nem :S

előre is köszönöm
  • BaziJ0e
    Azert nem hiszem, hogy annyira egyszeru lenne, mert mindenki itt van elakadva, hogy mit csinaljon. Sok ismerosnek lecsereltek az orajat Actarisra, kint... azota szenes kazannal nyomjak. Szerintem ha annyira egyszeru lenne... Jo is lenne.
  • Kovkrisztián
    500000ft a kinti actarishoz a trükk?Kiaz a hülye aki megveszi ,a kinti órákhoznagyon 1x ű a trükk ,kb15 éves!Nem kell ahhoz rézcsövesnek lennie hogy megállitsa valaki!Van esze annak aki ennyiért eladta!Gratulálok neki szívből!
  • Kovkrisztián
    Wilbrok:ha levennéd az óra tetején lévő kis fedelet,(tudom le van plombázva),ahogy belenézel látnál 1,négyszögletü fém mozgó alkatrészt amit a 4 sarkán 4 csavar tart,ez kb az óra tetejétől 5-7 cm!Ez forgatja az oda vissza mozgásával a számlálót.ez a fémlap bele van kötve 1 nagyobb tartályba amin a gáz áramlik át ,és ezen van a mágneskuplung!Bonyolult igy elmondani!De remélem sejted miről beszélek!
  • Kovkrisztián
    Boyster!Akkor vedd meg az eurónál!Én nem keveset tanultam mikorra megtanultam milyen magnes mire való!Tőlem viszik szlovákiába is!Ja és az euromagnetnél nincs 50x50x25 N42 be csak 35ös,48as és 52es!Willbrok:a nagykanizsai órádra a számláló alá ahol körbe van csavarozva helyezz fel 1db 70x40 N48as magnest az eurónál 17500ft,És figyeld meg hogy a mutató 75-90%-al lassabban pörög körbe!
  • prezi
    csak jol le akar húzni a pali, látszik hogy ezért regisztrált :D
  • boysteer
    és még kibaszott drága is !
    N35 50X50X25 12800 Ft (Kb. 100 kg-ot bír el)

Ez az euromagnetnél N42-be 7880ft ! ami 90kg tart meg ! az N35 kb 70-et

• prezi
    full kamu vagy, ráadásul reklám is... ;)
  • Willenbrock
    Egyébként hol lehet valami leírást találni a gázóra működési elvéről?Bármit írok be a gugliba mindíg mást ad ki rá.Úgy képzelem el hogy a bejövő gáz megforgat valami lapátkerékfélét ami fogaskerekes áttétellel forgatja a számlálót.
  • Willenbrock
    Nekünk GMT G4 gázmérőnk van,nagykanizsai gyártmány.Ezt a típust hogy lehet lustaságra vagy pihenésre bírni?(szegénynek kicsit már zörögnek a fogaskerekei)privibe is örülnék egy válasznak:)
  • Kovkrisztián
    Itt mindenki megtalállja a neki valót: www.magnes.sokoldal.hu vagy a www.szamla.sokoldal.hu oldalon
  • Kovkrisztián
    Sziasztok!Minden tipusra megvan a megoldás a-z-ig!Én mindegyikre tudom és nincs vele gond sehol!Naponta járok ki,és adom a magneseket külömböző tipusokra!Az actarisra is!Sokan kérik hogy az órát forditsam meg,én megteszem 10000ft ért és plombát is adok hozzá!
  • b79jozsi
    Sziasztok. Elster BK-G4T-re valaki tudna valami megoldást?
  • Csuklósbusz
    Az Eu-ban kötelezően bevezetik az inteligens mérőórákat... :-(

A 2006/32/EK irányelv szerint a végső átállási határidő 2020, utána már kötelező lesz minden európai uniós háztartásban intelligens árammérőt használni.
    http://www.sg.hu/cikkek/70451/problemakat_okozhatnak_az_intelligens_arammerok

tehát már azt sem fogom tudni megoldani hogy hopp, mos túl hideg volt és túl sokat kellett fűteni, majd most hazudok egy kicsit és a nyáron majd kifizetem...

Minden egyes ilyesmi ellenünk szól... :-(

Gondolj bele, minden házba szerelnek ilyet + az utca végébe is a trafóházhoz.
    Aztán már könnyű lesz nekik összevetni mennyi is a hálózati veszteség.. :-(

Tehát utánna semmiféle trükkel nem fogunk tudni trükközni.
    Akkor nem a trükközök vagy éhenhalok, megfagyok stb között lehet majd választani hanem egy választásod lesz:
    megdöglesz.
  • prezi
    még mindig nem lehet egyiket sem -.-
  • trendiboy
    Pontosabban nem a fogyasztást hanem az órát lassítaná?
  • trendiboy
    Sziasztok!
    Actaris G4 FR1 2005-ös évjáratú gázórára vki tudna adni vmi tippet, trükköt?
    Ennél a tipusnál működhet a mágnes, vagy bármi más ami lassítaná a fogyasztást?
  • boysteer
    500.000ft de el tudod adni gázóránként 30.000-40.000 forintért kb 100x ! számolj ! ! ! ! felénk ez a divat ! az ilyen trükkös emberek szájról szájra házhoz házra járnak jópízé ! ismerek oylan emberte aki a bk-g4t trükkot is 250.000 ért vette és eladta kb 22x ;-) ugyan ettól a srtáctól ! (vajon ki ? természetesen közeli hozzátartozóm akire nem vagyok köteles terhelő vallomást tenni )
    de sajnos csak 2006-ig évjáratú órákhoz jó !

ez a 500.000ft trükk el az a baj hogy csak kültéri actarishoz jó ez lenne a kisebbik de csak és kizárólag rézcsöves rendszerel működik ! a városba ahol lakom 100-ból 1 ház ami rézcsővel van kiépítve !

régi:! hidegvíz-melegvíz sokszor amég elegendő pára nem képzódik a számlálón belűl! és amikor jön a fagy megáll a számláló ! persze egész télen állni fog ha csak te magad nem tudod szabályozni a hőmérségletet pl: garázs !

• Csuklósbusz
    Na és hogy csinálta? Vagy konkrétan a műveletet nem mutatta csak az álló órát?
    Amúgy az extrém hő a belső műanyag alkatrészeket is tönkreteszi tehát azzal nem lehet kiütni. Elektromágneses térbe helyezni... na talán az működhetne de ahhoz komoly cucc kell és lehet drágább lenne az üzemeltetése mint amennyi gázt megspórolsz vele.
    Poroltóval hiába fújod, olyan hidegre nem hűt az sem hogy tönkremenjen vagy megálljon. A gázórának az üzemi hőmérsékletének a vége megvan vagy -20 hacsaknem -35 fok is. Ilyen hidegre sem tudjuk hűteni nemmég hidegebbre hogy a mágnes elveszítse hatékonyságát...
    Nomeg egy-két hétig? Akkor ha kiolvad és nem indul rögtön akkor ott biztos keletkezik látható nyom... :-(

Amúgy nekem a benti is hőmérsékletkompenzált már. Igaz fűtetlen pincében van de beltér.

Én inkább azt mondom hogy a hőmérsékletkompenzálóval lehet talán még trükközni. Nem tudom mi alapján szabályoz de valszeg ha megállítani nem is de spórolni biztos lehet majd vele.

Van egy olyan érzésem hogy átverés lesz ez az 500 ezer Ft-os trükk.
  • boysteer
    Igen láttam ! és csak ugy fizettem volha ha az enyémen megcsinálja ! több fajta óra van neki szétszedve a garázsba !
    És igen ven kinti és benti actaris !
    Még a szine is más ! és a bentire nincs ráírva hogy hőkompenzált !
    Az hogy mágneskuplunkos semmit se jelent ! én láttam párat szétszedve !
    Egy rúd mágnes egy egy cső mágnes ! összedugva. vagyis ha ráteszed az erős mágnest ugyan úgy forog csak mégerősebb lesz köztűk a megneses erő ! A mágnes a pumpát fogja meg (képzel el egy fújtatót amit a kovácsok használnak és egy vonatkereket ! na valahogy igy működik)
    DE a megnes extrém hőtöl és egyenáramtól elveszti a mágneses képeseégét ! na itt van a kutya elásva !
    A nyírségbe az a divat hogy ha jön a minusz 10 akkor lefújják poroltóval vagy mivel és 1-2 hétig áll az óra !
  • Csuklósbusz
    És ugyan láttad is ahogy megállította?
    Mert lehet hogy csak kamuzik...
    Amúgy mivel hogy kintre-bentre ugyanolyat tesznek mert hőmérsékletkompenzálósak ezért szeritnem tökmindegy hogy kinti vagy benti.

Amúgy ennyit találtam az óráról:
    http://www.actaris.com/html/index.php?module=actaris&func=viewmedia&idmp=8434

Nem tudok angolul de magnetic couplung -ról gagyarásznak valamit.

De ha mágneskuplungos akkor elméletileg jó lehet rá a mágnes... :-) D

Ha valaki tud angolul elmondhatná a lényeget...

Én meg hiába vennék bármit (vennék ha lenne pénzem...) már itt bukik a dolog. Persze ha adott lenne a fa én is vennék kandallót.
    17 fok van idebent de egy jódarabig biztos nem indítom el a fűtést..
  • boysteer
    Én már 2 éve actaris órával szívok ! Semmi esély megállítani !
    Azaz lenne egy srác ő meg is állítja és el is inditja ha kell ! 500.000ft-ért akarja elmondani a trükköt ! és csak kűltéri actarisnál működik !
    Ugyhogy most vettem egy kandallót mert már 2 éve áll a kert végébe kb 200 mázsa fa ! 2 éve építkeztem és a kivágott dió gesztenye és a régi ház gerendái vannnak kandalló méretre vágva !
    aki teheti úgyis átáll kandalóra ! ez va
  • Csuklósbusz
    Mostmár én is Actaris felhasználó vagyok. Lecserélték az órát erre a vadi új actarisra.
    Ezzel már nem is próbálkozok mert tutira nem működik a mágnestrükk.
    Persze szó nélkül meglepetésszerűen jöttek és mondták hogy a falu 98%-ban már lecserélték az összes órát.
    A régit elvitték, a sorsáról valamiért nem nyilatkozott. Gondolom szúrópróbaszerűen bevizsgálják majd az így leszerelt órákat. De még viszont nem helyezték át kültérre a kerítésre, az gondolom majd egy következő lépés lesz majd részükről.
    De ezek gagyi szerelők voltak, aláíratták hogy elmondták a gázfelhasználás veszélytelen felhasználását, tömörségvizsgálatot csináltak az egész belső hálózaton és készülékeken stb.
    Persze közben magát a gázórát sem vizsgálták meg semmivel hogy ereszt-e a csatlakozásoknál!!!! A friss felszerelésű gázórát én magam kentem be mosogatószerrel mert a szerelő nem tette meg!!! :-) D
    Lehetett volna kerülővezeték bármi ezek nem vizsgáltak semmit.

Bár gondolom ezért mert a vizsgálatra külön csoport van....
  • joejoe
    elster BK-G4re keresek megoldást, most volt óracserém....
  • csiga8888
    Senki???
    G4 RF1 Flogiston kft.
  • Drinkman
    földgáz=metán
    metán forráspont : -161,1C
    folyékony metán sűrűsége/gázállapotú metán sűrűsége = 650
  • actaris
    ha nem adsz elérhetőséget, akkor nem tudjuk felvenni a kapcsolatot
  • csí00
    Actaris nem lehet emailt küldeni neked, nem engedi a kiszolgáló. Engem érdekelne a vill. okosítása. Köszönöm
  • actaris
    csak vill-ra tudok.
    [email protected]
  • BaziJ0e
    Vagyunk paran Actaris felhasznalok... Vmi okossagok kozolhetne vki...
  • foni1
    Helló!Actaris G4 Rf1-re is érdekelne valami!
  • csiga8888
    Üdv!
    G4 RF1 Flogiston kft.
    Őt mivel? Hogyan?
  • boysteer
    1999 az óra gyártási éve ! valószínű akkor rakták fel ! osztava 10-el ! a többit rádbií! ű

670m3 évente ! ezen nem lehet már mit sporólni !