Kell 1 nagyon erős mágnes
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem legenda !!!
Õ valós személy volt , de lekapcsolták.
Asszem nem kütyünek hívták hanem gyugyu-nak.
Villanyóra Baszguráló Biszgentyû viszont még ma is a toppon van.
Héj de berúgtammmá megin ,, de jó vót.
Õ valós személy volt , de lekapcsolták.
Asszem nem kütyünek hívták hanem gyugyu-nak.
Villanyóra Baszguráló Biszgentyû viszont még ma is a toppon van.
Héj de berúgtammmá megin ,, de jó vót.
Van 50 forintom, pótold ki egy felesre, de utána add vissza mert más is ki akarja pótolni !!
Sziasztok, Valaki hallott már a gázóra visszatekerõ kütyürõl vagy csak legenda az egész?
nekem is nagy gallus 2000 van igaz tört fehér, Sephia, ha van valami eredmény írd már le légyszíves 😊
csibi67! Olvastam elõzõ hozzászólásaidból, hogy a nagy szürke gallus-ommal sincs veszve a helyzet. Ilyenem van: 70x70x20mm N45. Szerinted elég erõs vagy vegyek még 1et? Ezt is hátulra kell tenni?
Sziasztok, valaki hallott már a gázóra visszatekerõ kütyürõl vagy csak legenda az egész?
Az a rajzocska egy egyszerû idõzítõkapcsoló, ami 220V -ról üzemel.
Szerintem....
Szerintem....
Toljad neki Peti!!
Sziasztok.Nekem invensys mr8 g4 gázóra van fent,ésatz kérdezném megállítja vajon 1 erõs mágnes?Valaki esetleg nem ismeri ezt az órát pörög-e visszafelé vagy nem?
ha tudtok segítsetek!
ha tudtok segítsetek!
Vigyázz, a K1 nem játék<#boxer>#boxer>
a mosquito szóból itélve ez egy szunyogriasztó lehet ! ;-)
hátha nem csal az elektronikai ismeretem akkor ez relét jelent igaz nem a szokványos jelölésbe. Márcsak azért is mert ott van neki a tekercse meg párhuzamosan vele egy dióda ami visszafelé védi az áramkört.Szal szerintem az relé de továbbra se értem a mûködést
miylen K1 relé ? az kapcsoló !
ki be kapcsolja a kütyüt bármi lenne is eme szerkezet !
relay = kapcsolás váltás (nem relé )
ki be kapcsolja a kütyüt bármi lenne is eme szerkezet !
relay = kapcsolás váltás (nem relé )
Ezt az áramkört én se nagyon értem nem tudom mi értelme van hogy a relét ki be kapcsolgatja.Lehet hogy valamit az 50Hz-el operál.
segíteni akartam a NULLTÖRÉS-es (és ez legyen valóban törés vagy kiszigetelés a nulla megszüntetése, megakadályozása hogy a mérõ orába jusson az a NULLTÖRÉS ! ellenõrzik kimérik stb
Hello!
Valaki próbálta leszerelni a plexit ,és vissza tekerni a számlálót?
Esetleg lehet vissza felé tekerni,vagy csak elõre?
Valaki próbálta leszerelni a plexit ,és vissza tekerni a számlálót?
Esetleg lehet vissza felé tekerni,vagy csak elõre?
no coment.nem én találtam ki.
A gázórárol csak annyit:BK-G4T óráboll van tudomásom szerint minimum 3 fajta. Az egyiknek a számlapjánál van 3 pöcök és középen egy kikönnyitet perforált luk, haott megnyomod az bereped a perforáció mentén, ebbe igazad van. De én nem errõl írtam hanem a sima "plexisrõl" aminek nincs beugrás az alján. Tehát: 1. Pöckös "plexi"=nem jó
2. Az a számlapos aminek van beugrás a "plexi"alján=nem jó
3. Téglalap alakú "plexi"=JÓ
Remélem világos.
2. Az a számlapos aminek van beugrás a "plexi"alján=nem jó
3. Téglalap alakú "plexi"=JÓ
Remélem világos.
Bazz ez a topic még mindig él? <#idiota>#idiota> Minek kell a mágnes? <#idiota>#idiota>
Ha az E-on kijön ellenõrizni, álltalában mit néznek? Lopótök nyomait,plombát,mérõóra sértetlenségét, esetleg a padláson a tetõtartó csõ folytonosságát. Legrosszabb esetben kikötik a villanyórát,leszigetelik a vezetékeket és kihúzzák a csõböl nincs-e megbontva. Szerinted melyik fogja megnézni hogy a nullavezeték el van-e törve a tetõtertónál??? És ha igen. Nem loptam a nullájukat. Nem én lennék az elsõ akinek eltörik a nulla kötése, ilyen hibát már láttam és javitottam is,de az biztos hogy ott nem szándékos törésrõl volt szó. Úgyhogy ez profi kivitelezés mellett ez a legjobb szerintem. Ha ennél tudsz jobbat írd meg, de a rizikó kissebb legyen!
Nekem ez gyanus. A K1 relé egyik állásban nem vezet sehová, tehát a konnektorban nem lesz feszültség, a másik állásban pedig direkben ráköti a 230V-os bemenetre, tehát nem spórol semmit. Ráadásul nem hinném hogy a rákapcsolt készüléknek is jót tenne egy szaggatott tápfesz.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
egy lehetséges megoldás:
http://www.circuitstoday.com/mosquito-repeller-power-saver
///bosszant ez a nem teheted ezt, nem teheted azt, biztonsági okok miatt.
éppen linket nem enged beszurni.bbbrrrbbbbbbrrrrr///
http://www.circuitstoday.com/mosquito-repeller-power-saver
///bosszant ez a nem teheted ezt, nem teheted azt, biztonsági okok miatt.
éppen linket nem enged beszurni.bbbrrrbbbbbbrrrrr///
Ez micsoda valójában? Tud errõl valaki részletesebben is valamit?
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
szintén villanyszereõ vagyok 2 volt osztálytársam dolgozik az e-on nál ! tuti a bukta ! hát fel mennek a padlásra is jóember nem hülyék azok ! de te tudod, nekem van itthon szétszerelve BK G4T tudom mirõl beszélek ! mostmár csak csak szurkolok neked hogy legalább annyi gázt és áramot tudj ellopni mit amannyi lessz majd a bírság !
Sok sikert a megvalósításhoz!Ez a energysafe-s doboz érdekes lehet hogy dolgozik méretlen áram nélkül?!
"Idekötöm meg odakötöm" Ez nem így van. Gondold át nyugodtan és rá jössz hogy nem ide-oda kötögetésrõl van szó. A villamos szakmához értek,abból élek mint vállalkozó,csak azok a munkák legálisak. Úgyhogy tudom miröl beszélek. A másik: a gázórát nem azt mondtam hogy szorítóval préseljük össze barbár módon, hanem van egy pont ahol kicsit megnyomod addig míg meg nem áll,nem tovább. Nem kell túlozni, és a hangyábol elefántot csinálni. Még valami kifogás???
jó jó müködik a dolog ( már 25 éve ) de ha kimennek elenõrzésre bukta !
szia én nem akarok bunkó lenni de az a módszer amit te leírtál egy barmolás ! épp ugy mint az a pillantszorító a BK G4T számlapjára ! és most lehet utálni lebunkózni de ezek nem jó módszerek. 90%os a bukási esélye !mert az a kis számlap az mûagyagos-paír benne mikor megszorítod az a 3 pöcök nyomot hagy és nemritkán hullámosítja a paírt ! a villanyos meg hááát idekötöm meg oda halott ügy !
Én úgy oldanám meg hogy: A sodrony a nulla, ahol meg van kötve az Mlc-vel ott megtörném a nulla vezetéket. A sodronyon van a kötélszív utána az S kampó végül pedig a két fél bilincs a 2 colos tetõtartón. Ha ezeken a kontaktus úgymond elfogadható akkor ez lessz a nulla. A padláson a tetõtartórol lehozok egy vezetéket ami lessz a nulla ( zöld/sárgával hogy ne legyen eggyértelmû). Nulla csak ezen a vezetéken fog jönni.A mérõböl kijövõ nullát mielött bemenne az elosztóba rakok rá egy mágneskapcsolót, és utána kötöm az ÉN nullámat. Plussz kell egy földelés a mágnedkspcdoló után a biztonság kedvéért. A mágneskapcsolót az eggyik szobából lehetne kapcsolni egy kapcsolóval. Ha amágneskapcsoló zárva van kap nullát a tetõtartóról lehozott nullárol és pörög az óra. Ha a mágneskapcs. nyitvavan nem kap nullát az óra és nem pörög, de a lakásban van fázis,nulla,nullázó. Ez még csak elmélet, de mûködõképesnek gondolom. Köszönet a gondolatért: zentv.
Ez jó, csak nem derül ki, hogy hol kell bedugni a konnektorba, az óra közelében, vagy bárhol.
http://plugandsave.com/
http://plugandsave.com/
Hali
Látom, már éledezik a topik!
Látom, már éledezik a topik!
hahó
http://www.youtube.com/watch?v=zDEcHCYxZUk&feature=related
izé www.gamblehacker.com na ez a jó k ki kell cserélni L-re
www.gambkehacker.com
nem kellen mondjuk egy másik forumon csinálni iylen topikit ? több fül többet hall !
nem tudom pontosan mire gondoltál itt ! de az ugynevezett NULLATÖRÉS módszer kb 25 éves ! és ismeri a szolgáltató ! a nullatörés annyit jelent hogy az emberek a padláson elkezdkék hajlitgatni a nulla vezetéket amig el nem törik odabent és a szigetelésen nem látszik semmi ! és ha nincs nulla akkor valóban nem mér az óra ! és ilyenkór vagy a szomszédtól kértek nullát vagy csináltak másodlagos földelést ! a másik hogy egyszerüen kiszigetelték a sodronyt ! a dolog mûködik de visszaalítni baromi sok idõ ! ha kimennek elenõrizni tuti a bukás !
a gázórát elõrre teketni ? hmm én is kondolkodtam már rajta ! DE ! rá van irva oránként max 6m3 tud átengedi ! számod ki mennyi idõ lenne mire átforulna az összes számláló ! fél év talán ?
Kozepen az ora alatt van az egyik, a hatuljan szemben ezzel a masik es igy all. Kepet nem tudok rola itt berakni.
ha hallgattál volna valószínûleg bölcsebb maradsz ismétcsak
hello!
Sajnos nekem is az utcán van, de majd lesz valahogy, azt nem tudom ,hogy mennyi idõ alatt pörgrti át.
Sajnos nekem is az utcán van, de majd lesz valahogy, azt nem tudom ,hogy mennyi idõ alatt pörgrti át.
Szerintem a régi csatlakozóknál lehet megoldani ahol sodronyravan rátekerve a fázis és így van befeszítve. Már le is rajzoltam a terveket hogylássam mûködik-e. Jó ötlet, lebukás szinte nulla. Sõtt le sem lehet vele bukni, ha rendesen meg van csinálva. Kössz a tippet.
Nálam a nyomáscsökkentõ olyan helyen van ahol látják a szoszédok, sajnos ha ott szétszedném és rátolnám a kompresszort akkor az egész utca tudna róla. De nem rossz ötlet. Mennyi idõ alatt tudnád átpörgetni?
tudnál róla képet mutatni?mert eddig a nagy fehéret és a szürkét nem fogta semmi.
hello!
A bejõvõ gáz kpe-csõ után van 1 golyos csap ott szétszedem (elõtte elzárom a csapot) rádugom a krompresszort, bent a gázbolylernél szét szedem a bekötést (ott jön ki a levegõ),és igy . De elõtte ellenkezõleg meg próbálom vissza felé, ha a nyomás csökkentõ engedi.
A bejõvõ gáz kpe-csõ után van 1 golyos csap ott szétszedem (elõtte elzárom a csapot) rádugom a krompresszort, bent a gázbolylernél szét szedem a bekötést (ott jön ki a levegõ),és igy . De elõtte ellenkezõleg meg próbálom vissza felé, ha a nyomás csökkentõ engedi.
Hogy csinálod a csõvezeték megbontását? Gondolom valahova levegõt kell nyomatni.
hello!
A kivitelezés sem bonyolult annak aki meri,na meg ha van kompresszora.
A kivitelezés sem bonyolult annak aki meri,na meg ha van kompresszora.
Ez még megrágom, el lehet ezen is gondolkodni!!! Jó ötletnek tûnik,csak kivitelezéssel lehetnek gondok. MEGOLDJUK!
Nem biztos hogy hülyeséget mondasz!!! Engem érdekelne. Évente egyszer kéne hozzányúlni a gázórához. Csak mennyi idõ míg teljesen átpörgeted??? Multkor a gázszerelõk levették az órámat és visszablombálni egy hét múlva jött az áramszolgáltató. De én levettem és porszívóval próbáltam visszatekerni,de nem ment. Elõre pörgette mint állat.