1528
biza kell az a mágnes
  • fifi
    nagyon régen tanultam erről, de valami olyan rémlik, hogy nagyvonalakban 200W-ot 1Amperrel venni.
    össze kell adni a fogyasztók teljesítményét, bár én árammal biztos nem fűtenék.
    amúgy ezt a 25-öt nem érdemes megközelíteni nagyon, mert ott valami melegedni fog, és most nem a fűtőtesrtre értem. olyan 20-22-ig lehet sztem biztonságos.
  • csí00
    Most mondja a férjem, hogy 25/A/lakás
  • csí00
    szerintem csak 10/a, de csak 30nm-es lakások, új vezetékekkel. Valami rellés biztosítóval.
  • fifi
    16A/lakás?
  • csí00
    sziasztok!!!!

Olyan kérdésem lenne, ha egy 3 lakásos házban mindenki villannyal fűtene, bojlert használna, akkor a bejövő vezeték elbírja-e? Ha le akarunk válni a gázról akkor csak így lehetne megoldani. HA valaki tudja az írjon legyen szíves. Minden lakásban külön szolgáltató által felrakott mérőóra van.
  • Béla1221
    http://www.wateronline.com/product.mvc/Heat-Allocation-Meters-doprimo-picco-0001?VNETCOOKIE=NO

Ilyen mérő van fent. Sok nem derül ki abból, hogy érzékeli-e a hirtelen hőmérséklet változást. Mondjuk ez ellen lehetne olyan megoldás, hogy lezárom teljesen a radiátort, megvárom míg kihűl és akkor szedem le, majd berakni egy másik szobába, ahol hűvös van mindig.

Ez így járható út lenne?
    Annyira nem jó az angol tudásom, esetleg van valami fontos onfó még a leírásban?
  • Csuklósbusz
    A hőmennyiségmérő hogyha nincs plombálva, vagy egyéb zárjeggyel lezárva akkor elméletileg így nem lesz gond belőle. Feltéve hogyha rendesen vissza is tudod tenni nyom nélkül.
    Az újjabb tipusokba persze olyan szoftver van már ami mondjuk figyeli a hirtelen hőmérsékletváltozást stb tehát az újjabbak érzékelik azt hogy le lett pattintva.
    Ha a tied régebbi tipus akkor lehet hogy abszolút nem veszik észre.
    Ha meg igen: 5 perccel ezelőtt leütődött porszívózás közben.

Gyártó honlapjára fel aztán rögtön megtudod hogy buktad ezt a leszerelést vagy sem.
  • Béla1221
    Üdv!
    Én arról érdeklődnék, hogy a radiátorra szerelt digitális hőmennyiségmérőkkel lehet-e tenni valamit, hogy kevesebbet mérjen?
    Utánajártam kicsit a témának és annyit tudtam megállapítani, hogy miként működnek ezek. Általában két érzékelő van bennük. Egyik a radiátortest hőmérsékletét méri, a másik a szobahőmérsékletet. Leszerelni le tudom a műszert a radiátorról, azzal nincs gond. Csak nem tudom az mennyire baj, hogy utána a szobahőmérsékletet ugyanannyinak méri, de a radiátortest hőmérsékletet ugye sokkal kevesebbnek. Esetleg, ha kitenném egy nem fűtött hűvösebb szobába? Valamint az érdekelne, hogy leszereléskor tud valamit érzékelni, hogy leszedték? Ugyanolyan elven van felrakva, mint a régi párologtatás elvén működőek.
  • prezi
    akkor minek irkálsz ide ?!
  • Kovkrisztián
    BaziJOe,az actaris nem csúcsfegyver ez félig kamu!Van olyan Actaris ,amit igen is meg lehet fogatni magnessel!Egy bizonyos számot kell rajta nézni a számlapján,ami eltér a többi Actarison lévő számtól,ezt a tipust meg lehet fogatni magnessel,2db magnes elég hozzá!
    A Flogiston meg a gallustól is egyszerűbb megállitani!Igaz én már nem nagyon állitgatok meg órákat,mert már feldobtak innen! Átálltam,igaz hasonló és egyszerűbb megoldásokat találltam ki gázra!Nem lehet bizonyitani hogy lopod a gázt ha kijönnek mindent rendben talállnak!Igaz ezt csak itt pesten csinálom,és csak olyanokhoz megyek,aki megmonda ki ajánlott!Igy nincs gubanc!
    Minden jót nektek,sziasztok!
  • Kovkrisztián
    Devil,én azt gondolom hogy 110 es bekötésű gallus2000-es van neked!Igaz ha tul erős a mágnes megfogja a gázt és nem áramlik át!Lehet hogy 50x50x25 ös magnesed van de azt tudod e hogy hanyas? Én 50x25 ös N48 ast ajánlok,az mindegyikhez jó!Ha 25 ös bekötésű a gallusod akkor 3 db 50x25-öst kell rátenni de lehet hogy elég 2 is azt is félkeresztbe helyezd el!Az eggyiket a perem alá pontosan a számláló alá,a másikat hátra ugyanugy a perem alá de de nem egymással szembe hanem félkeresztbe!
  • predator24
    ha kell valakinek 50X50X25 8500 ft, írjon ey e-mailt!köszi predator24
  • 1beno1
    Úgy ahogy mondod arra külön csapat van.
  • Fabio Capello
    megmellesleg ez angliában évek óta így működik, nem csak vízzel, hanem gázzal és árammal úgyszintén...
  • Csuklósbusz
    Na ilyet még senki nem állított hogy még a gáz sem megy át rajta ha erős mágneses hatás éri. Milyen tipusú pontosan, mikori gyártmány az óra? Nagy szürke, kis fehér vagy milyen is az az óra?
    De próbálgasd végig, szerintem csak rossz helyre tetted a mágnest.
    Amúgy a műanyag lemez nemigazán árnyékolja le a mágneses hatást, vastag fémlapot tegyél alá, az gyengítheti a hatását.
    De a gáz jobban összesűrűsödik benne tehát ha csak kicsit is de szerintem mindenképp lehet vele lassítani.
    Kapcsold a kazánt maximumra, elsőnek számold hogy 10 perc alatt mágnes nélkül mennyit gáz megy el, majd utánna meg rakd rá a mágnes és számold hogy a következő 10 percben mágnessel mennyi megy át.
    Az hogy mágnessel több megy át, többet számol mint nélküle az kizárt dolog szerintem!!
    De a mágnesnek minden oldalával, az óra minden négyzetcentiméterét próbáld végig. Kíváncsi vagyok az eredményre.
    De vigyázz, ha nagyon nagyon kattog vagy fura hangot ad akkor nehogy elbaszódjon az óra...
  • Devil012345
    Sziasztok

Nem kaptam választ hárommal ezelőtti hozzászólásomra (kérdéseimre), így vettem egy 50*50*25-ös mágnest a Gallus2000 G4-hez. A hasára tettem a számláló alá. Sok helyen csak kattog s a számláló ugrál. Ilyenkor (stopperes mérés alapján) több gáz megy be, mintha nem lenne rajta a mágnes. Gondolom a hirtelen ugrásokkor jó sok gáz áramlik s megpörgeti a számlálót.
    Egyetlen ponton viszont teljesen megáll a számláló. De örömöm korai volt, mert számláló megállása után kb 10 mp múlva a gáz áramlása is megszünik, s kialszik a falikazánban a tűz. Akkor most mit lehet még tenni? Már tettem alá műanyag lemezt is, gondolván erős a mágnes, de nem megoldás.
  • prezi
    előre fizetős mérő minden szolgáltatónál lesz idén...
  • Csuklósbusz
    Nesze nektek:
    "Hamarosan megvásárolható az a világszabadalomnak számító vízóra, amelynek segítségével a fogyasztók mágneskártyával igényelhetnek vizet egy előre kifizetett összeg erejéig - közölte tudósítónkkal Máté László, a Dunántúli Regionális Vízművek (DRV) gépészeti igazgatója. A prototípust tegnap mutatták be Siófokon egy kódolt vízmérővel együtt, amelynek segítségével a fogyasztók vízhasználatát számítógépen keresztül követhetik nyomon."

http://nol.hu/archivum/archiv-39395

A kemencés, medencés stb emberkék meg elmehetnek a faszomba amíg mások nem a medencéjükben hanem a gyerekszobában fáznak!
  • Devil012345
    Sziasztok

Olvasgatom itt a hozzászólásokat, s lennének kérdéseim:
    -Ha kattog a számláló az miért gond? Mechanikai sérülést okoz vagy hallhatósága miatt felfedezhetik?
    -Gallus 2000 G4-em van. Azt írjátok, hogy a hasára a számláló alá kell tenni a mágnest. Nekem ott körben van egy széles perem amin valszínűleg nem állna meg. Máshol is hatásos lehet?
    Amúgy azt olvastam, hogy erre elég egy 50*50*25-ös. Igaz a hír, s télleg elég egy ilyet beszerezni?
    Előre is kösz a választ!
  • fityo
    köszi srácok.már letettem róla.elég lesz 1 szobát is fűteni:)
  • BaziJ0e
    Actaris a csucsfegyver. Megall a tudomany mindenkinel ? Akinek ilyenje van, annak meszeltek. BUEK
  • Csuklósbusz
    Ha a g4 -es órád Actaris akkor baszhatod, lehet dideregni.
    A mágnesed meg a méretei alapján lehetne nagyobb is. A gázórára kell a legnagyobb mágnes, ez így méretek alapján szerintem gyengus.
    Régebbi gallusokon próbáld, ha actarisod van akkor felejtsd el.
    Amúgy ahogy elnéztem a fórumot általában a számláló környékére kell tenni, általában közvetlen a számláló alá az óra "hasára".

De szerintem inkább használd másra a mágnest, szögek felszedésére, ajtók rögzítésére stb.
    Vagy add el egy kamionosnak, ők a tachográfot állítják meg vele. :-) D
  • fityo
    hali.
    meg tudnátok nekem mondani.hogy g4-es órához hova kell rakni pontossan a mágnest,hogy megálljon vagy belassuljon??kb 25x25x50-es van nem tudom milyen erősségű,de combos!!!
  • fityo
    helló all.
    legalább le szeretném lassítani a g4-es gázórámat.ehez kaptam 1 kb 25x25x50 nem tudom milyen mágnest,de elég combos.
    raktam már mindenhova de eredmény semmi.
    kérdés.
    tudja valaki,hogy pontossan hova kell elhelyezni,vagy ezzel ne is próbálkozzak????
  • Csuklósbusz
    Kovkrisztián:

bárcsak lenne ilyen készülék.... akkor én sem fagyoskodnék a 15 fokos szobámban. De sajnos ilyen ami csak bedugom és nem számolja az óra na olyan nem létezik. Pláne olyan ami a digitális villanyórát is átveri.

Olvastam egy másik fórumon hogy valaki mindenféle kondenzátorral, mágneses térrel stb próbálkozott a villanyóra megállítására. De a régi mechanikus szerkezet olyan egyszerű hogy szinte lehetetlen manipulálni.
    Nem is sikerült neki. Illetve megállítani megtudta de az akkora energiabefektetésbe került amennyivel megfogta az órát. Tehát nemjött ki belől pozitívan a gyerek.

Meg kezdjük azzal hogyha sorozatgyártásba kezdenél akkor igaz hogy meggazdagodnál de egy idő múlva úgyis lebukna valaki a szolgáltató meg kitalálna ellene valamit. Tehát végül csak te járnál vele jól egyedül... :-) D
    Bár ha azt veszsük hogy a lopótök robbanásszerű terjedése úgy tűnt fel a szolgáltatóknak hogy drasztikusan nő a hálózati veszteség...

Nagyon szeretnék én is hősugárzóval való fűtést ingyen de sajnos bontás és nyom nélkül nem lehet.

Igaz biztos sokan vannak akik elhagyott gyártelepen, régi TSZ-ekben ahol senki nem tudja hol mennek a vezetékek régi építésű netalántán volt szolgálati vagy gazdasági épületben ingyen árama van. De az csak az ő szerencséjük és nem a csodakészüléke miatt van.
    Tehát Kovkrisztián szerintem téged is átvertek valahogy. :-(
  • Csuklósbusz
    Az órát kikötötték?
    Mert ha nem és úgy kapcsolja fel a biztosítékot akkor ugye az óra számolja az elfogyasztott áramot.
    És mivelhogy kikötéskor 99,9999%-ban felírták az óraállást ezért az óra lesz a bizonyíték arra hogy felkapcsolták az áramot.

Ez szabálytalan vételezésnek fog minősülni (szabálytalan mert nem lenne szabad tovább vételeznie), de gondolom nem veszik majd olyan súlyosan mint az áramlopást.
    Mert amíg a lopásnál nem tudják mennyit használtál el addig a ti esetekben az óra alapján tudni fogják hogy mennyit fogyasztottál el.
    Tehát azt biztos hogy számon fogják kérni + valszeg be lesz szorozva a büntetőtarifával is. (Legalább kétszeresét fogjátok befizetni..)
    De rosszabb esetben leszedik az órát is vagy bedobják a kábelt az udvarra. Én még nem láttam olyan áramkikötést hogy a kapcsolót plombálták volna. Mifelénk vidéken felmásznak az oszlopra és bedobják a kábelt az udvarodra vagyis szó szerint kikötnek. A visszakötés pedig visszakötési díj + a legújjabb szabványoknak megfelelő óraszekrény, berendezések stb tehát kurva sokba kerül egy kábelbedobás után a visszakötés.

De nektek azt tanácsolom hogy csak a létszükséges áramot fogyasszátok így el dugiba, a lehető legkevesebbet próbáljatok meg fogyasztani.
    Mert pár kW-ért ha rendes a szerelő nem fog szólni. Sőt lehet az fel se tűnik nekik. De pár száz kW különbség már igen...

Amúgy így nehogy azt hidd hogy többet a tájadra sem mennek hogy mi van veled. A leolvasó ugyanúgy menni fog, de az ellenőrök is kiszoktak járkálni a kikötött házakba időnként.
    Mert akinek abszolút nincs árama (papíron) az nagy valószínűséggel folyamodik (kényszerül)a szabálytalan vételezésre.

Tehát ne hidd azt hogy nyugodtan fogyaszhatja a haverod az áramot és úgyse megy a tájára senki... fognak menni.
    Max azokat a házakat hagyják békén ahol látszik hogy a légkábel levágva és bedobva az udvarra, mert ott hiába buherálnak házon belül nem lesz áram...
  • Doky1988
    Hali!

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy ma voltak egyik havernál kikötni az áramot, ugye lenyomták az automatát, és plombazsinorral keresztül húzták a kapcsolót.. viszont feltudja kapcsolni simán az áramot..
    Ilyen esetbe ha észreveszi a szolgáltató mit kap érte?
    Illetve ilyenkor még szokott-e valami leolvasó jönni ?

Mert ő felnyomta az automatát simán, és használja a villanyt tovább :)

• fifi
    ezt nem hiszem...
    ha annak a hosszabítónak a végén áramot tudsz szedni bármire, akkor az az áram átjött a villanyórán is,. szóval akkor mérve is van...
  • Kovkrisztián
    Csuklósbusz:1 kebves barátom az elmünél dolgozik,megkérdeztem tőle hogy az a szerkezet amit csinálltam (hosszabbitó amit nem mér a villanyóra) legális e?Igent mondott,mert nem bontasz meg semmit,nem nyulsz a villanyórához,csak bedugsz 1 hosszabitót!Igaz csak fütésre,és világitásra birjuk használlni,most teszteljük a többi elektromos szerkezetre (tv,szgép,stb)!Lehet az digitális óra,vagy hagyományos!A mi baráti körünk csak hősugárzóval füt,mert az nem kerül semmibe,ingyen van!!!!!Terveztük a piacra dobását,de egyenlőre nem tudjuk nagy mennyiségbe gyártani,mig meg nem jön a hosszabitó átalakitásához az alkatrész!
  • atesss
    Üdv !
    Én egy kicsit más témában kérném a segítségetek, villanyóra típusokról.
    Milyen gyakori itthon az Actaris H10 villanyóra ?

Ilyet akarnék venni fogyasztásmérésre, mert mint kiderült a digitális fogyasztásmérők erősen induktív, vagy kapacitív esetben (pl. hűtő, PFC nélküli számítógéptáp, vagy akár PFC-s nagyon kis terhelés esetén, vagy készenlétben) sokszor rosszul mérnek.

A legjobb olyan véleménye lenne, aki ilyeneket szerel --> gyakorlati tapasztalata van, hogy milyen gyakori darab itthon, mennyit szereltek föl belőle a szolgáltatók (vagy van-e valahol ahol ilyenekre cserélnek most is folyamatosan).

De akár az is jól jönne, ha írnátok páran, akiknek ilyen van.
    Esetleg azt is, hogy milyen tipusú házban (pl. panel, bérház, új építésű, ...), meg hogy milyen megyében (áramszolgáltatónál).
  • Csuklósbusz
    Feldobtak innen?
    Bár gondolom minden szolgáltatónak van külön embere akinek csak az a hivatása hogy trükköket keressen,megtalálja a kiskapukat és bezárja őket.
    Nomeg kioktassák a kommandókat mire figyeljenek..
    Az új gáz és villanyórákkal ez sikerült nekik.
    Mire tömegesen elterjednek az új órákra is a trükkök (ha lesznek azokra) addigra már ők is tudni fogják.
  • Csuklósbusz
    Ezt én is tudom hogy a mágnes tönkreteszi a villanyórát. De ha nem valami brutálmágnest használok és nem is a fékezőmágneshez legközelebb rakom hanem mondjuk az óra másik felére akkor is tönkreteszi?
    Bár az esély igen nagy hogy bármilyen mágnessel elkúrom a villanyórát de ha pl bevállalom azt hogy na megpróbálkozok (pl egy vihar után)egy mágnessel és ha elbassza akkor van alibi, ha meg jó akkor jó. :-)
    Persze nem a pofátlan mennyiségű lopásra gondolok hanem csak úgy alaphangon nekem az is elég ha a villanykörték fogyasztását kinullázza.
    Olajradiátort stb az nem is baj ha nem likvidálja de épp elég ha az alap fogyasztásból tudnék spórolni...
    Erős mágnesre meg alapból nincs pénzem.
  • balusoft
    Üdv. Egy két dolgot leírnék a villanyórák mágnesezéséről, főleg a régi mechanikusoknál. Sokan elfelejtik, hogy a villanyóra a mágnesesség alapján működik, és bizony a fékezés is. Erre szolgál az erős mágnes, hogy megálljon. Ezzel nincs is probléma viszont, ha felteszed a mágnest és most nem tudom, hogy hány Tesla az erőssége, de az tuti, hogy egyből kiherélted a villanyóra fékező mágnesét. Ha valamikor leveszed az óráról a mágnest azt többé nem fékezi semmi. Jelenség, kb 200-300-ra nő a mért fogyasztás a valóság helyett. Ez azt jelenti, hogy egy normál lakás villanyszámlája kb. 10-20e ft, utána min. 80e ft lesz. Viszont ha nem akarod kifizetni, akkor a mérő bevizsgálását kérheted. De igen a bevizsgálás laboratórium által végzett, ahol kiderül hogy vaj van a fejeden. Nos ezáltal benyelted a bírságot. Ha nem ezt teszed akkor kifizeted a tripla vill.számlát. Viszont a mágnest örökké nem tarthatod rajta, mert a leolvasó kiszúrja, és az is fura, ha 0 ft, a vill számlád. Akkor kérdem én megéri a mágnesezés???
    Van ismerősöm aki végig járta és én biztos soha nem raknék a villanyóra közelébe mágnest. Elvileg 1mp is elég a villanyóra fékező mágnesének a kiherélésére, tehát még bemutatni se ajánlom, mert csenget a nagyobb számla!!!
    Remélem valamit sikerült tisztázni.
    Összességében így is úgyis bukta a mágnesezés.
  • Kovkrisztián
    Actaris:ebbe igazad van,és olcsóbb mint a mágnes!Ingyen lehet füteni vele ha ......!Ugy hogy nem nyulsz,nem szerelsz,semmihez nem kell nyulni,nem kell nyulni az órához,a kábelekhez semmihez!Igaz ezt a dolgot nem árulom,csak a baráti körömnek árultam el!Annyi az egész hogy átalakitott hosszabitót bedugod és ingyen van az áram,mert a villanyóra nem méri a rajta átfolyó áramot!Mint kideritettem legálisan leheet használni!De ilyen embereknek akik feldobálják a másikat,mert őket öröm tölti el,ki nem adom a kezemből ezt a dolgot!5db hősugárzót bir el ugy hogy az órameg se mozdul!Na ezt NEM kapjátok meg!
  • Kovkrisztián
    Sziasztok!Köszönöm szépen annak a kedves illetőnek aki feldobott,mert gázórákat állitottam meg és mágneseket árultam rá!Boyster:Te veréb,nem csak actarisról beszéltem hanem a kinti órákról ami a szabadba van te pö..fej!Kedves Kovzoltán:Azért volt kikapcsolva mert innen feldobott valaki,törölték a honlapot,töröltem minden számot,mert senkinek nem akartam gondot!
  • cheetos7
    Üdv! Valaki tud megoldást elster bk-g6t órára? előre is köszi.
  • vagazs
    mindenki csak szövegel és tudja a tutit
    hozzon már végre valaki nekem egy mágnest és ha megáll az óra fizetek.
  • actaris
    fűtsön mindenki villannyal!
  • boysteer
    15 éves trükk ? az actaris gázórák 2005 óta vannak ? ezt a kamu köcsög gyereket ! de tudod mit ! veszek tölled mágnest ha az actarist megállítja ! de csak is kizárolag szemáylesen ! próba után ! ha nem állítja meg úgy megvelek hogy beszarsz te kiskancsó !
  • prezi
    ez már mekkora szánalom... :D